Halloween och dess riktiga ursprung.

Happy Halloween på er alla! Och för er som trodde att halloween är ett amerikanskt påfund kan jag bara säga FEL! Det trodde jag också förr men nu är jag bättre vetande. Jag har allt haft halvbra koll på halloween ett par år, men nu så ville jag ha stenkoll, så jag googlade.Halloweenfest i Västerlanda 2008


Halloween kommer ursprungligen från Irland. Högtiden tog bara en omväg genom USA innan den började penetrera det svenska folkhemmet. En högtid som kelterna firade på de brittiska öarna var Samhain, en festlighet som började den 31:e oktober. Man trodde att detta var den tid på året då gränsen mellan de levandes och de dödas värld var som tunnast. 
Det moderna halloweenfirandet har dock influenser från många håll och kanter, och är inte helt opåverkat av tillexempel amerikanarna och skottarna. Halloween ska alltid firas den 31:e oktober, om man följer ursprungs seden. Många misstar halloween för att vara samma som Alla helgons dag eller allhelgonadagen. Vilket det inte är. Dessa tre är olika dagar.Tre utklädda tjejer med en Jack-p'-lantern i bakgrunden. Västerlanda 2008

Halloween har även påverkats av Guy Fawkes Night som börjades firas i Storbritannien och på Nya Zeeland 1605. Under denna högtid bedrevs bland annat tiggeri, och barn var även tillåtna att busa med vuxna.

Jack-o'-lantern
När det kommer till alla halloween pumpor så ska även dessa härstamma från Irland. Det sägs ha varit en smed vid namn Jack (där av att dessa lyktor nu kallas Jack-o'-lantern) som under sitt jordaliv hade ingått en pakt med djävulen, vilken han sedan lurade och det hela ledde tillslut att han inte kunde komma till helvetet. Men inte heller gud ville ha honom i himmelen efter allt han gjort under sin livstid. Så Jack var fördömd att leva som en osalig ande här på jorden för all framtid. Han fick lite glödande kol av djävulen, som han lade i en kålrot som han var urgröpt och utskuren, för att få sig en lykta.

Väx upp!

Nu ska jag tycka och tänka igen! Love it!

Om man går och skapar ett falskt facebook konto för att kunna spana på folk man själv valt att ta bort och även blocka från sin egen sida är man i mina ögon löjeväckande. Så en låt jag tillägnar den omtalade:


Fika med en kompis från förr!

Sista pillret för denna gång är knaprat och snart får jag kanske till och med njuta av solen igen! Jag har erfarit att dessa piller är starkare än vad jag är van vid, igår blev jag skakis på eftermiddagen, och blev bara mer och mer så tills jag åt. Idag kände jag att jag var på väg att bli skakis när jag var nere på stan, så jag smällde i mig en kitkat, sen fick det bli en snabbis in på McDonalds för att köpa en toast.


Sista penicillin pillret!

Anledningen till att jag ens lämnade huset idag var för att en kompis från Sverige, som jag egentligen inte har kontakt med så, skrev på Facebook att han skulle till Nice, så jag skrev lite till honom där. Vi bestämde oss att ta en snabb fika om han skulle hinna innan planet hem. sagt och gjort, jag gav honom en über snabb guidad tur längs Jean Medecine och i Vielle Ville (gamla stan). Han fick även se lite av Promenad des Anglais.

Det är kul att snacka lite med folk man umgåtts lite med förr, som man egentligen inte har någon kontakt alls med längre. Kul att se vart man har hamnat i livet. Han berättade att han och hans tjej precis köpt en lägenhet i Torslanda, och det är fan inte illa pinkat av en som är 23. Torslanda är inget pjåkigt ställe, och lägenheterna är definitivt mycket dyrare än i Edet.

Fransk musik är inte så pjåkig!

En låt jag tror handlar lite om att pröva sina vingar, ge sig ut lite i världen och se vad vinden för med sig. Att göra det ihop. Men detta är bara vad jag tror att den handlar om, för min franska är ytterst begränsad. Och om den nu inte handlar om det så gör det inget, för jag kan ju alltid låtsas som att den gör det. Den är ju bra i alla fall och jag blir glad när jag hör den:
Godmorgon Frankrike!

Tänk att man kan sova så hårt på morgonen! I morse när Gabriel gick är jag rätt säker på att han försökte prata lite med mig, men jag tror inte han fick något givande svar. När min mobil ringde vid tiotiden var jag helt borta när jag svarade, och inte heller det samtalet lär ha varit givande. Men nu har jag vakant, fått i mig frukost och hunnit bli människa. Får se vad dagen bär i sitt sköte, kanske en resa till Monaco. Kanske ska jag möta en kompis från Sverige nere på stan. Vi får se.


Min prins!

En kärlek inget kan vinna över

Jag har precis målat mina naglar rosa, riktigt barbie rosa till och med. Detta fick mig osökt (som Peter Harrysson skulle ha sagt) att tänka på min barndom och hur rosa var min favorit färg. egentligen mest för att lila var min lillasysters favorit färg. Inte för att jag tyckte rosa var finast. Jag ville helt enkelt inte vara som henne och valde vad jag tror alla små töser tycker är lilas motsvarighet - rosa. Lustigt det där med syskon. När vi växte upp bråkade vi ofta och mycket. Men vi blev vänner lika fort igen, och hade väldigt roligt ihop. Hela min uppväxt lekte jag sida vid sida med mina två småsyskon. Då skulle jag aldrig erkänt att de var mina bästa vänner, eller att jag älskade dem. Men de var mina bästa vänner. De är mina bästa vänner.

En låt som får mig att tänka på barndommen och uppväxten "på landet" i Sverige

"Låt barnen dansa som änglar kring lönn och alm. Leka "titt ut" mellan blommande grenar"
Pamela och jag i somras, bruna och blonda!


Varje dag åt vi frukost ihop. Vi åkte med mamma och pappa och handlade ihop. Vi åt middag ihop. Vi åkte till öppnaförskolan ihop. Vi gick på kyrkans barntimmar (nej, vi är inte troende, det var bara ett sätt att aktivera oss lite antar jag) ihop. Vi byggde med lego ihop. Vi lekte mer barbies ihop. Vi lekte ute i alla bäckar med små kinderäggs figurer ihop. Vi lekte i alla våra kojor ihop, och de var inte få, vi bodde på en ganska stor tomt med väldigt varierad terräng (paradiset för barn). Vi cyklade ihop. Vi spelade fotboll uppe vid Sanna skolan ihop. Vi åt kvällsmat ihop. Kollade på barnprogrammen ihop. Gick och la oss samtidigt, och jag och lillsyrran delade rum i många år (trots att det fanns rum nog åt oss 5 barn att ha ett var). Ja ni fattar vart jag vill komma va? Vi har fanimig gjort allt tillsammans. Från 1988 (då min syster föddes) till 2002 drog vi med varandra på allt, och var alltid tillsammans.


Camilla lillasyrran, Pamela storasyrran och Tompa lillebror, hemma hos mig och Gabriel

Även om vi lekte med de andra barnen runtomkring där vi bodde så drog vi med varandra. Och fan vad kul vi har haft! Jag vill minnas att vi sällan satt inne och tittade på tv, utan mest lekte. Barn med fantasi. I början på 2002 flyttade vi, och hamnade i maj samma år på Göta. Då började vi umgås mindre och mindre, roade oss med andra barn istället. Helt naturligt blev det att brorsan och vi två systrar höll oss till detta, han är ju kille och vi är tjejer. Men jag och Camilla hade alltid någon vän gemensam och umgicks alltid lite på något hörn. Tills... Ja, när då? Tills 2005 ungefär skulle jag tro. Då var det heltid igen, så att säga. Sedan 2005 har vi bara umgåtts mer och mer igen, och så tror jag det lär förbli.


Jag och lillebror på hans student. Bilden togs tre år efter att jag tog studenten i samma skola, samma linje.


En inte alls ny bild på mig och Camilla... Kan vara från 2006

Efter vi klättrat över 20 strecket började vi även umgås mer vardagligt med vår näst äldsta syster, som är 6 år äldre än mig. Innan var åldersskillnaden mer markant, men när man väl kommer över en viss ålder, runt gymnasiets slut, så blir man mer lika generellt sett. Så nu är vi tre tighta systrar. Väldigt tighta. Och jag tror det kommer förbli så föralltid. Vi är även tighta med vår lillebror, men umgås inte med honom på samma sätt, vilket jag tror är helt naturligt.


Jag och lillebror, kanske 04 eller 05. Söta som få!

Nåväl, kontentan av det hela är att jag har en åsikt hurvida man väljer att få ett barn eller flera. Åh Nej, nu ska hon tycka och tänka igen säger säkert vissa. Varsågoda, sådan är jag! Jag tycker det är väldigt synd om de barn som växer upp som ensam barn. Jag anser att om man vill ha barn, får man vara beredd på att ha minst två. Jag tycker det borde vara alla barns rättighet att få ett syskon, för det finns fan inget bättre i livet än syskon. Det finns inget mer värdefullt, och det finns ingen som någonsin kan komma en lika nära som ett syskon som man växer upp med. Men alla har rätt att tycka vad de vill, så vissa tycker säkert det är bra med ensambarn. Men jag kan bara säga som så att jag tycker man missar det finaste som finns i livet om man blir tvungen att växa upp utan syskon.


Camilla, Pamela och jag i somras


Jag och Pamela på nyårsafton 08/09. Jag var sjuk och mådde verkligen inte bra, men nyår ska man fira!


Nu åker blocket och mina pennor fram!

Nu när jag loggade in här på min blogg och läste kommentarerna jag fått om ett visst inlägg fick jag en plötslig ingivelse av att jag ville rita! Och vilket glädjerus spred sig inte då genom kroppen tro, för viljan och önskan att rita har inte funnits på mycket länge hos mig. Förr ritade jag mycket, ofta och gärna. Nu förtiden har det bara känts motigt att greppa en penna och börja kladda. Jag måste verkligen ta tillvara på detta plötsliga infall, och ska strax slänga mig efter mina skisspennor och mitt block. Tur att man är utrustad!


Frukost!

Annars har dagen haft en lugn början. På doktorns inrådan undviker jag solen nu ett par dagar, vilket innebär att jag får hålla mig inomhus, för om det är något som solen gör här nere så är det skiner. För fulla muggar. Det är även en bild på en bil i en varningstriangel på min medicin, så köra bil ska man tydligen inte heller. Måste vara en extremt stark kur jag fått, för det är bara tre piller. Ett om dagen i tre dagar. Hemma brukar jag vanligtvis få två om dagen i tio dagar. Har nyss (!) ätit frukost, lite flingor med banan och mjölk. Nyttigt värre kan man säga. Dock är den franska mjölken ingenting i jämförelse med den svenska. Jag saknar svensk mjölk något så förbannat mycket!


Sjuk. Igen.

Jag är den sortens person som försöker se ljust på tillvaron, och finna det positiva även när livet är i uppförsbacke. Jag tror att hur illa man än har det kan man alltid ha det värre, så man ska inte klaga allt för mycket. Och man ska absolut inte klaga på sin tillvaro om man inte ens kollat om det går att göra något åt den, för det går det nästan alltid, om man bara vill!

Jag såg negativt på helgen som komma skall, eftersom Gabriel åkte på att jobba, trots att det egentligen var nästa helg han skulle ha vakten, inte denna. Men nu blev det alltså bytt. Och vilken tur sen då!!! För jag har återigen blivit sjuk! Hade han inte varit tvungen att byta helg hade vi legat på soffan här hela helgen, men nu är han ledig nästa helg istället, och då lär jag ju vara frisk!


Jag som hatar att ta medicin har hunnit samla på mig lite redan!Tur i oturen kan man lätt säga att jag blev sjuk, för då gör det inget att Gabriel jobbar i helgen!

28 Oktober 2009

GRATTIS GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE LILLA MAMMA OCH ÄLSKADE LILLA SYSTER!

Ja, idag, den 28:e Oktober 2009 fyller min mor och lillasyster 51 respektive 21 år. För er som kan räkna så insåg ni kanske just nu att min mamma alltså födde min syster på sin 30 årsdag, coolt va! Jag hoppas att de får en helt underbar dag båda två!


Världens finaste lillasyster! Hon är hela 16 månader yngre än mig!


Världens finaste mamma, många år innan hon fick sina fem barn här! Och visst kan jag ana vem jag är mest lik när jag ser bilder på henne från när hon var liten!


Älskar er båda två!!!

Happy happy B day

Jag kan inte med ord beskriva hur gärna jag hade velat vara i Sverige nu. Det är liksom inte den rätta tiden på året att vara borta från alla nära och kära, så här mellan födelsedagar och högtider. Men sådant är livet antar jag. Grattis i förskott i alla fall till mina två underbara familjemedlemmar!

Min båt jag styrde

Jag blir lika förvånad varje gång jag är nere vid stranden här i Nice, folk badar ju fortfarande! Nog för att det är varmt och soligt, men kan vattnet verkligen vara skönt? Glen sa i går att han skulle bada, och påstod att det är runt 18-19 grader i vattnet. Alltså ungefär vad det brukar vara vid Ljungskile i början på sommaren. Eller hela, om man har otur. Nåväl, hemma känns det helt okej att hoppa i vid dessa låga celsius, men här känns det konstigt nog inte alls tänkbart. Och då är det ju ändå väldigt varmt i luften?


En båt seglar lite väl nära stranden i Nice. 25/10 2009

Lyssnar på musik och väntar på att klockan ska gå, så jag kan möta Gabriel vid Riquier, sedan ska vi handla lite mat. Blir nog på Carrefour, Frankrikes svar på Ica Maxi typ. Det är så skönt att Gabriel får komma hem till mig nästan varje kväll! Till helgen jobbar han dock, det känns inte alls kul. Eller jobbar och jobbar, han har valkten på båten, så han måste vara ombord. Fördelen är dock att på denna båten jobbar man alltid hela helger, så det blir inte så ofta, sedan är man ledig varje måndag och tisdag efter den helgen man hade vakten. Så nu i vinter kanske det blir en och annan tripp till alperna efter att Gabriel jobbat helg! Topparna man ser härifrån Nice börjar redan bli snötäckta. Vilket härligt land va, jag sitter och solar på stranden och kan snegla på de snötäckta bergen!


Min alldeles egna lilla prins på stranden i Nice 25/10 2009


Flyttdax strax?

Åker man till den franska Rivieran tycker jag att man definitivt borde ta sig tid att besöka den lilla byn Eze. Jag och Gabriel var där i våras, och kör igenom byn ganska ofta. Nu när jag letade igenom datorn på bilder hittade jag lite därifrån.
Vi var nere på stan och kollade på en lägenhet idag. Den var liten. Väldigt liten. Men fräsch, och bara ca 3 minuter från stranden, 10 minuter från shoppingens mecka, Jean Medecine, och kanske 15 minuter från tågstationen. Läget var alltså perfekt. Vi får se hur det blir, om vi tar den eller inte. Vädret har förresten varit sådär soligt och varmt igen de senste dagarna. Shortsen har åkt på och man kan njuta riktigt ordentligt av dagen!


Ad astra per aspera

Har jag någonsin nämnt att jag har en väldigt blandad musiksmak? Här kommer några väldigt bra låtar, låtar som berör mig väldigt mycket när jag hör dem, både på ont och gott. Det är inte alltid fina låtar associeras till fina minnen, men man får vända på steken och se till hur livet blev efteråt. Hur bra man har det idag, och att man är den man är utefter vad man varit med om i livet. Att det var jag, vi, som gick segrande ur det förgångna.
 
 

Och sist men inte minst, den största låten av dem alla:Jag vet att det finns några få, fyra personer, som kan ana vad denna musiken betyder för mig, och hur jag känner när jag hör den och vad jag änker på. Dessa fyra är några jag älskar mer än allt annat, mer än allt på jorden och mer än livet i sig självt. Ad astra per aspera!

Massa tjöt

Ännu en lugn fredagskväll, vad är detta? Börjar ju likna värsta SvenssonSvensson filmen ju! Nja, riktigt så illa är det inte. Jag åkte till Monaco i eftermiddags och gick för första gången ombord på La Naturelle Dee, båten som Gabbe jobbar på. De killar jag mötte var lättsamma och trevliga. Gabriels hytt är kanske inte lika lyxig och stor som hans förra, men det får man nästan vänta sig. Båten han jobbade på innan är känd i hela Monaco, ja, väldigt känd längs den franska Rivieran generellt sett, för att vara en av de båtar som det spenderas mest på även till besättningen. Men nu har han en högre befattning och högre lön, då kan väl en lite mindre hytt vara värt besväret.

Vi tog en sväng i Monaco och stötte på Tom. Det var kul att se honom, han såg lite sleten ut, men annars verka han vara på bra humör. Han berättade att även han ska se sig om efter nytt jobb nu. Det blev inte så mycket mer gjort i MC, så vi åkte hem till Nice, gick till Kokkaburra som är en aussie restaurang/bar nere i hamnen, med otroligt god mat, och även lite udda.

Tyvärr visade det sig att batteriet i kameran jag tog med var tomt, så det blir inga bilder idag. Jag tycker bloggar utan bilder är väldigt tråkiga, och tröttnar fort på dem. Det är ju en smaksak, givetvis, men eftersom jag själv inte gillar bloggar utan bilder så försöker jag att själv lägga upp bilder så ofta som möjligt. Fast inte bilder som jag letar upp på nätet, om det inte råkar vara något specifikt som jag inte själv kan knäppa en bild på, som kanske Barack Obama eller sådana saker. Då har man inte så mycket till val. Annars tycker jag att det är trist även med "googlade" bilder, de är ju inte ens egna och säger inte så mycket om en själv. Men, smaken är som baken!
Nu ligger Gabriel här bakom mig och sussar så sött. Tänk vilken liten godbit jag har! Jag vet att han är en perfekt pojkvän, och att han skulle ta ner månen åt mig om han så bara kunde. Kanske borde ägna honom ett eget litet inlägg snart igen? Mitt lilla troll!
Fredag eftermiddag och rastlösheten sätter in!

Ska strax dra till Monaco och njuta lite av den underbara dagen! Vädret är på topp, humöret är på topp, allt som gjort ont i veckan verkar ha försvunnit (ryggvärken var värst, hata ryggvärk!) och då kan väl dagen inte bli annat än bra? Igår fick jag dock en dålig nyhet, Gabriel jobbar hela halloween helgen. Typiskt! Jag som älskar halloween. Förra året annordnade jag en väldigt seriöst fest hemma, alla som kom var tvungna att vara utklädda, och nog fan gick folk in för det! Skit kul blev hela kvällen!


Joakim är på G, och Daniel hade samma ansiktsuttryck hela kvällen!


Ett skelett (Achmed the dead terrorist?) en arab (huuh, han var läskigast av alla!), en häxa och en nurse!


Militär + arab = skelettBetnér, bara för att.

En till bara...

"Mordhot med tippex på"

Jag letade mig fram till Magnus Betnérs blogg idag och läste den en stund. Så kunde jag inte låta bli att youtuba (man kan nog inte säga youtuba egentligen, det är inget ord, men jag får väl göra det till ett ord nu, eftersom jag använder mig av det då och då) lite klipp med honom. Detta trots att jag hade bestämt mig för att komma igång med dagens måltid, men Betnér har den inverkan på mig, jag kan inte slita mig!

Nåväl, för att komma till saken: Jag tänker alltså till följd av detta ägna ett bloggin lägg åt Magnus Betnér som är en människa jag beundrar och faktiskt ser upp till.

Ingen kan som Magnus kan! Att slänga in en stand up ateist i kyrkan är ju kul bara det! Jag är själv så mycket ateist man kan bli. Just for the record.
Något av det jag gillar mest med Betnér är att han är påläst. Grabben verkar vara så smart och allmänbildad som man bara kan bli, om det finns en gräns, sådant gillar jag. Många komiker lever på att dra skämt om saker som faktiskt vem som helst kan komma på bara man vågar dra skämt om folks utseende och dylikt, men Betnér har alltid lite mer att komma med, ofta slagfärdig fakta.


Han är kungen av stand up!

Om något blindstyre missade länkarna till hans hemsida så lägger jag in den igen HÄR.

Regn, och vad tycker vi om det?

Det regnar utanför mitt fönster idag igen, inte lika mycket som igår, men än dock regn. Och vad tycker vi om det? Jo, underbart! Regn här innebär snö i alperna. Ju mer det regnar här ju snabbare kommer skidsäsongen igång! I helgen när jag och Gabriel var ute och åkte kunde man se lite här och var hur alptopparna sakta börjar bli vita, och om det nu dessutom ska regna lite kommer det gå fort! Lycka!!!


Gabriel och Stefan i Sälen, julen 2006. Min familj firar inte jul, så vi följde Markoolios råd ocg drog till fjällen!


Piller is the shit

Några piller senare och en hemkommen Gabriel och nu mår min rygg mycket bättre. Nu ska vi se på webbtv, Roast på Berns och Arga snickaren står på menyn.

Jag brukar inte ta medicin i första taget, absolut inte medicin som bara lindrar tillfällig värk, men idag slängde jag mig över de piller Gabriel hade med sig hem, och de gjorde susen!

Ny desig

Som ni ser är det ny desig som gäller här. Kände för lite förnyelse, men orkade inte göra något avancerat, så detta blev resultatet. Passar till årstiden tycker jag allt att den gör. Men vi får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar på den här mörka designen!

Road trip

Jag och Gabriel tog oss en liten biltur i söndags, och ett av delmålen blev Callian som vi bodde i 2007. Det kändes lite skumt att vara där igen, att se allt som var så bekant, men kändes så avlägset. På väg tillbaka mot kusten stannade vi vid en restaurang för en kopp kaffe. När vi stövlade in där tittade Gabriel lite förvånat på mannen bakom kassan och utbrast: "Hi Mark! How are you!?" Döm om min förvåning när det visade sig vara en gammal jobbarkompis till Gabriel. Kaffe fick vi, och en lite pratstund med Mark som var en väldigt kul typ, att han var gay behövde Gabriel inte ens berätta för mig, det lös igenom på långt håll.


Gabriel i solnedgången strax utanför Callian


Efter det drog vi vidare till Antibes och hälsade på Soups och Martine, två vänner till oss som Gabriel känt i många år, och jag känt sedan 07. Vi åt middag med dem ombord på deras båt, sedan blev det hem till Nice igen för att sova. Och sovit har vi gjort. Igår vaknade vi vid 12:30 och la oss så tidigt som 22:00. Gabriel åkte till jobbet i morse medans jag sov vidare, och vaknade 12:30 idag igen. Att jag är sjuk märks, annars hade jag aldrig kunnat sova 14,5 timmar non stop!

hh


Ica har humor!

Satt och youtubade lite Ica reklam förut efter att ha sett ett klipp som en kompis lagt upp på facebook, och fan vad roliga de där reklamerna kan vara!!
Jag bara älskar ironin i "Ulf steker" klippet!Här får ni lite äldre och tristare Ica!

Helmut Fritz

Något som är bra med att bo i just Frankrike är att de satsar mycket på nationella förmågor, mest eftersom de är ganska usla på engelska här. Vad som är positivt med just det är att musik och allt annat innom media blir mycket mer varierat än hemma. Och det finns mycket bra fransk musik, tro det eller ej! 


Either you like him, or you hate him.


Frukost på terrassen

Idag blev både jag och Gabriel förvånade när vi vaknade, klockan var halv ett! Vi la oss runt ett, om inte tidigare till och med, så vaknar vi så sent! Gabriel hade i och försig legat vaken någon timme på morgonen, men jag då?! Jag som är en sån person som aldrig sover mycket. Jag tror det kan vara en kombination av att jag inte mår så bra, och host medicinen. En medicin som förövrigt verkar fungera finfint måste jag säga. Så för sina ynka 3,50 € var den väl värd pengarna.Vi bestämde oss för att äta frukost ute på terrassen Det var för varmt för mig för att kunna ha tröjan på, men Gabriel tyckte det var lagom. Det lustiga är att höstluften här känns med som vårluften hemma. Vi såg även när vi satt där att rosenbuskarna runt terrassen är fulla med knoppar igen, så det verkar som om de har bestämt sig för att blomma lagom tills att november träder in!


Äta är gott!

Tänk hur mycket gott två personer kan proppa i sig på en kväll! Igår när jag kom in i vardagsrummet efter att ha gett Gabriel fria tyglar i frågan av vad vi skulle äta till filmen (He's just not that into you) fick jag mig en smärre chock. Han hade laddat upp rejält.


Chips med smak av kyckling och timjan, paprika snacks, saltade chips, dip till det, coops chocklad kakor, pepparkakor, choritzo extra fort... Varför välja en när man kan ta alltihop?


Ikväll är det ostbricka som står på menyn. Massa goda franska ostar i olika former och smaker ihop med kex. Man får faktiskt vara så här onyttig när man är sjuk tycker jag! Var på apoteket och köpte hostmedicin i eftermiddags, vi får väl se om den fungerar. Det var inte det lättaste att fråga efter slemlösande hostmedicin på franska, men tillslut så lyckades vi. Jag är egentligen väldigt mycket emot att ta mediciner om man verkligen inte måste, men nu har jag fått nog. Jag vill inte vakna en morgon till av att jag knappt kan andas för att luftrören är igenproppade.


Typiskt

Det är någon högre makt som bestämt inte vill att jag ska ge mig ut och festa tror jag! Förra helgen var jag och Gabriel bjudna till ett invigningsparty i Ville Franche sur Mer, där det skulle vankas allt som här en finare invigningsfest till, vin i massor, champagne och allt som får en invigning att verka lyxig. Det hade varit kul att få uppleva en sådan grej, jag är inte flashig av mig, men vem vill inte dricka gratis champagne i massor menar jag! Men. Jag blev sjuk och mådde inte alls bra.

Och så idag då. Glen fyller år i helgen och har bjudit oss och andra bekanta på fördrinkar på ett ställe i Monaco som heter La Brasserie, sedan skulle hela gänget gått vidare till ett ställe jag inte minns namnet på, för att äta middag. Ja, även idag blev vi bjudna på lyx i överflöd och ett party i wannabe hollywood stil. Men. Jag är sjuk. Vilken tur jag har va!

Men jag misströstar inte, för nu får jag och Gabriel hela huset för oss själva och kan kolla på film hela kvällen. Visst, jag hade absolut hellre suttit på en fest i Monaco, men är man sjuk så kan man inte välja.


Jag och Gabriel i Tunisien 2007

KÄRLEK!

FRÖÖÖÖLUUUNDAA!!!!!!!!!

Kärlek i massor och Frölunda sopade isen med Fbk så det skrek om det!!!!!! 6-1 Det är kärlek det!!!

Kameran som klär av dig naken

Detta tycker jag vore skit bra om det infördes på alla flygplatser:
Det senaste året har jag flugit ganska mycket, minst åtta gånger får jag det till. Många utav dessa gånger har jag dessutom mellanlandat. det blir lätt så när halva ens liv är i Sverige, och andra halvan i södra Frankrike. Vad jag förundrats mest över är nog säkerheten på våra europeiska flygplatser. Den är inte alltid så jätte bra skulle jag vilja påstå, speciellt inte när man flyger ut från Sverige. En sådan här röntgen skulle nog vara toppen, snabbt och lätt får man se om varje person har någon suspekt föremål på sig. Helt utan att personen ifråga ska behöva genomgå en kroppsvisitering, vilket inte alla känner sig bekväma med.

När jag läste på aftonbladet.se hittade jag denna video, vilken har samma namn som jag valde att ha på min rubrik. För det är ju precis vad det är - en kamera som klär av dig naken. Men som de säger i videon så ser man varken ansiktet eller kroppsfärg, och man kan inte identifiera en person rakt av genom att kolla med denna kameran, så jag kan inte se några nackdelar alls med att börja använda den.


Go' morrn!

God morgon gott folk! Det trodde ni väl aldrig, att nattugglan Pernilla skulle skriva inlägg vid åtta på morgonen! Ha! Jag kan förtälja att termometern visar svaga 13c där ute, eller, den gjorde det runt sju. Fan vad kallt! Och fan vad gött! men den lär krypa uppåt till runt 20 strecket idag skulle jag gissa på! Nu ska jag dra och jobba snart!

Hösten tågar in

Fan vad härligt det är att känna höstens kyliga bris dra in från havet! Äntligen börjar det närma sig höst även här nere, termometern visar kalla 20c idag! Vi var i Sverige i två veckor jag och Gabriel. När vi kom visade naturen inga tecken i färg på höstens stundande ankomst, men när vi åkte hade det redan börjat! Jag gissar att det går ganska fort där hemma i Svedala nu, från sommar (hade vi verkligen en sommar i år ens?) till höst, och sedan vinter.

Lindas fjäderfän (hönor av lite olika slag, ankor och en kalkon) solar längs garage väggen en hyfsat varm oktoberdag.

"Styrkan besitts ej av den, vars steg, ses tas på en upptrampad stig"

I couldn't care less what you think about me!

Tro det eller ej, men det håller i sig. Jag är den sortens person som faktiskt helt jävla ärligt skiter blanka fan i vad folk som jag inte gillar, tycker om mig. Gillar jag dem inte vill jag inte ha dem i mitt liv, därför betyder deras åsikter om min personlighet eller mina yttre attribut inte ett dyft för mig.

När det gäller människor jag inte alls känner, eller aldrig ens talat med, så tycker jag att om de tycker illa om mig på något sätt, är det deras förlust. Om de är cyniska nog att döma mig utan att ens ha gett mig en chans att visa vem jag faktiskt är, innanför mina murar, då är de inte den slags människa jag vill omgärda mig av ändå. För vem vill ärligt talat umgås med folk som ofta lyssnar på hörsägen från deras vänner, utan att bilda en egen uppfattning? Visst det har säkert hänt att jag själv gjort så. Säkerligen. Men jag försöker verkligen att inte vara sådan. Dessutom brukar inte andras åsikter färga mina så lätt.

Ett litet citat jag tycker sammanfattar all denna text:
"Styrkan besitts ej av den, vars steg, ses tas på en upptrampad stig."

Texten kommer från låten "Livsfärd i blindo", av Hel. Redan i början på högstadietiden föll jag för denna lilla textrad och insåg hur mycket sanning det ligger i den. Och redan då rann andras hat mot mig, av som vatten rinner från en gås. Tro det eller ej. Såvida det inte var en peson som betydde något för mig då. Det är ju skillnad.

Fransk arkitektur, aj löv it!

Arkitekturen här i Frankrike är verkligen enastående. Jag har i och försig inte varit i så många länder (bara ett par europeiska och ett afrikanskt), så jag har inte så mycket att jämföra med. Men det finns sjukt mycket vackra byggnader här. Ibland är de kanske inte så vackra, men spektakulära istället.Marmor i massor


Ett detaljrikt mosaikgolv. Det tog nog en stund att få det på plats!En sal med jätte fin vägg dekor, och ett helt fantastiskt tak med stuckatur och takmålningar utan dess like! Lamporna är dessutom formade som fågelbon, med fåglar i.
En av alla takmålningar.Det är en bit upp till taket... Kolla in marmor pelarna!En jättebläckfisk och ett jättefönster.


Ilandsprobelm deluxe

Sitter och tråkar vid datorn i väntan på att det ska bli kväll så jag kan ge mig ut på en motionsrunda av något slag. För just nu är det på tok för varmt för fysisk aktivitet, om man inte vill avlida av värmeslag vill säga. Ilandsproblem. Fast ett ilandsproblem som ni inte har där hemma i Sverige dock. Erat ilandsproblem innom samma ämne blir väl att ni kan avlida av extrema mängder regn och dåligt väder istället ;) Ha ha.

Musée Océanographique de Monaco

Här har ni lite bilder tagna i Musée Océanographique de Monaco. Åker ni till Monaco någon gång kan jag absolut rekommendera er att besöka museet. Kanske inte så mycket på grund av all den marinbiologiska informationen och utställningarna, utan mest för att få uppleva alla fiskar de har!

Alla bilder är tagna av mig, och det är ajsing bajsing på att sno bilder utan att fråga om lov, men det vet ju varenda vuxen kotte!

Kvalitén är inte toppen precis, men, förutsättningarna var inte heller bra. I många av akvarierna sprutade det kontinuerligt ut luft, så vattnet var fyllt med bubblor. Dessutom är de där små jäklarna snabba, och inte allt för lätta att få skärpa på! På de sista två bilderna ser ni koraller, de var verkligen sjukt tuffa!
Tiden går fort när man har roligt

Tänk vad dagarna går fort bara man har roligt! Tiden har bara spunnit iväg sedan vi kom hit, och i morgon ska jag äntligen få jobba igen! Det ska bli så sjukt roligt och skönt att få jobba lite! Och tro det eller ej, jag tycker det är roligt att jobba med de där små grabbarna!

Igår var vi i Monaco hela dagen, och lite bilder från akvariet kommer innom kort. Ni får en på mitt hjärta först!


Värsta fina hibiscusen i bakgrunden!


Efter ett försök till att hitta något mysigt litet café i Beaulieu gav vi upp, allt var söndags stängt. Det fick bli Nice och Jean Medecine istället. Vi gick till Pinoccio och åt värsting-glassen istället. Den dagen då min lillasyster kommer hit och hälsar på ska jag ta med henne dit, för hon älskar både kaffe och glass, och där har de alla kaffe-och-glass-älskares drömmar, minst sagt!

Äntligen!

Efter en lång längtan är nu Photoshop åter i min ägo. Det finns inget bilderdigeringsprogram i världen som kan mäta sig med PS, så är det bara. Det finns inte!

Med några snabba klick kan en bild förändras något kopiöst! Se bara här:


Före PS


Efter ps


Bara att lägga till en ram gör mycket på de flesta bilder, men här har även färger och nivåer lekts lite med. Jag älskar Photoshop!


La Naturelle Dee

Just det, jag har ju tjata om att Gabriel bytt jobb, och har nu befattningen bosun... Nu jobbar han på en förhållandevis liten båt, bara 50 meter lång! Här har ni henne:


La Naturelle Dee


Fula fiskar i Monaco

Fula fiskar finns det gott om!!


En monocansk fisk


Of to Moaco Monte Carlo

Nu ska jag fixa till mitt utseende lite, sedan får det bära av till Monaco. Gabbe sov på båten i natt, så jag ska möta upp honom där, så får vi se vad dagen bär i sitt sköte.


God dag, god kväll och nu god natt!Detta är en av de låtar som både jag och Gabriel älskar. Den är bara för härlig! Idag gjorde han sin första dag på den nya båten, och so far so good. Han sa att det verkade vara ett mycket slappare tempo och inte alls lika hög press här, vi får väl se, men tydligen ska deras boss vara mer avslappnad än han som äger den förra båten Gabriel var på. I morgon drar jag till Monaco om jag mår bättre (har vart riktigt kass idag) så ska vi se om vi kan ta en tur till något slags akvarie eller vad det nu var Gabbegubben pratade om...!? Det blev en lugn hemmakväll dag, jag hade aldrig pallat att ta mig utanför dörren. Har faktiskt inte gjort så mycket mer än suttit vid datorn idag. Förutom att jag städade lite, tvättade, plockade in disken och lagade mat. Men det är ju inga tyngre bestyr precis.


OLW's coola reklam á la Marky Mark känsla!

Känns inte den här reklamen så där härligt tidigt 90-tal á la Marky Mark så säg!!När jag var inne på OLW reklamer liksom...

Fredagsmyset har tagit över det svenska folkhemmetUttrycket Fredagsmys har borrat sig in i det svenska folkhemmet värre än apolivareklamen med den läskiga tjejen skrämde oss i början av sommaren. Jag måste säga att jag avskyr OLW lite just på grund av detta. Fredagsmys hit och dit fyller varanat inlägg på Facebook så snart klockan slagit strax-efter-fem-och-industri-jobbarna-kommer-hem. Jag ryser av blotta tanken på att jag skulle vara en av alla dem som varje fredag kurar ner mig i soffan och myspyser med min Svenne familj framför någon lets Dance-Idol-Robinson liknande skit. Ve och fasa, den dagen då jag blivit så trist och grå, den dagen hoppas jag är långt borta.

Sanna mina ord, heller fredasfulla och lördags ångest än fredags myyyyyyyys!

Obama får Nobels fredspris 2009!
När jag öppnade Aftonbladets startsida kom denna nyhet upp, och jag kan inte säga annat än att jag tycker det är så jävla rätt! Att amrikanarna röstat fram en svart president är väldigt bra. Och när nu deras president dessutom får Nobels fredspris, måste det kännas lite som en belöning för dem som hjälpt Obama på vägen.

Så jag säger som Gert Fylking sagt: Äntligen!


Bilden är lånad här, där ni även kan läsa hela artikeln.

 Barack Obama får fredspriset!


Fredag och helgen kan börja!

Nu är det helg! Eller ja, det är fredag och helgen börjar då enligt mig. Frågan är bara vad man ska göra idag. Glen bjöd in oss till en sån där "vi-har-öppnat-en-lyxig-boutique-och-ska-ha-mingelparty-med-gratis-vin-och-skumpa-fest", men jag vet inte om det är något för oss om jag ska vara ärlig. Känns lite väl glammig och lyxigt. Jag föredrar lite mer avslappnade fester. I och försig vet man ju inte innan hur en festa blir, men jag är nog mer sugen på att sitta hemma. Faktiskt. Jag mår inte så bra idag, har haft huvudverk sedan i måndags, och den släpper inte, har snarare eskalerat den senaste dagen. Är snorig och har hosta också, så man känner sig inte über fräsch precis. Men vad gör väl det, jag är nöjd i alla fall! För vad är väl en bal på slottet?

Jag vet i alla fall med säkerhet vad kompisarna där hemma ska göra ikväll. Konstigt det där förresten. I fredags när jag pratade med min farbror Kent om hur det är att bo utomlands (han bor i Thailand sedan 11 år tillbaka) sa han att när han är i Thailand och säger hemma menar han Sverige, och vice versa. Jag har kommit på att för mig är det precis likadant!


Något säger mig att detta kommer ske hemma i Sverige nu i helgen....

Johan Lijleqvist, 2000-talets Osmo Vallo

Jag har skrivit om det förut. Min misstro vad det gäller den svenska polisen, de svenska poliserna. Jag litar inte på dem, att de sköter sina jobb på ett humant och rättvist sätt. Jag har själv bevittnat att så inte är fallet alla gånger. Rättvisa och lagar står de över. Tror de. Tror de, och även en och annan dommare, åklagare och andra högt uppsatta i det svenska rättssystemet. För annars hade de väl visat mer respekt till Svensson och Muhammed?!

I Sverige tror många som lever i sina glasbubblor att polisen alltid gör rätt. Alltid följer lagen, och aldrig utövar mer våld än nödvändigt. Host. Fan vad lurade dessa människor är. Nu är ännu ett sådant fall på tapeten, där polisen helt uppenbart bragd en ung kille om livet. Vad sker. Förundersökningen läggs ner. Schysst. Sverige i ett nötskal.

Här kan ni läsa om polisens brutala övervåld som ledde till att Johan Liljeqvist, 24 år, avled när han var i deras händer. Det ska inte få hända. Vi lever i Sverige på 2000-talet. Moderna, rika, fina Sverige. Här finns ingen korruption. Nehej då. Inte alls. Minns ni Osmo Vallo? Jag gör det. Jag minns när de pratade om honom på tv, i Striptease, Jag var inte så gammal då, inte ens tio fyllda. Men jag minns hans fall. Och tycker det är sorgligt att det händer igen, polisens övervåld som leder till döden för en människa. Oskyldig till brott eller inte, spelar ingen roll. Polisen ska aldrig ta sig rätten att bruka övervåld mot en människa - aldrig!

Men det sker. Som sagt, jag har själv bevittnat hur polisen agerat felaktigt, varit långt mycket brutalare än vad situationen krävde. Mer än en gång. Tilltro för polisen? Nej fan. Misstro. I alla fall mot den svenska polisen. Ja, jag generaliserar och dömmer alla över en kant. Ja. Men vem fan gör inte det då och då? Jag har hittils aldrig stött på den där trevliga snälla svenska polisen som bevisat att jag har fel i mitt dömmande. Tacka vet jag den franska polisen, här är de trevliga och har en helt annan relation till folket.

Vi får aldrig glömma fall som Osmo Vallo eller Johan Liljeqvist. Man tycker kanske att när rättsväsendet gjort ett sådant brutalt fel som de gjorde med Osmo fallet, borde de ha lärt sig. Men icke. Vi får väl bara hoppas att Johans fall tas upp och får en helt rättvis bedömning. Men kan det verkligen ske? Staten och kapitalet sitter i samma båt.Osmo Vall

Stulen lista....

Eftersom jag har tråkigt, och eftersom Jencie hade en så bra lista, så stal jag den av henne...

DU OCH DIN PARTNER!

Vad heter ni? Pernilla & Gabriel
Hur länge har ni varit tillsammans? Strax över 3 år (Juni 2006)
Är ni förlovade? Ja (Juni 2007)
Bor ni ihop? Ja, jag flyttade väl in hos honom 06 redan, nu bor vi i Nice (Frankrike)
Har ni barn? Nej, och jag vill absolut inga ha än på flera flera år, om någonsin.

Har båda körkort? Ja, G fick sitt 2004-05-26, jag fick mitt 2005-10-11
Isåfall, vem kör bäst? Gabriel, han kör ju runt i RR, Porsche osv, så han har allt lärt sig
Kommer du ihåg er första kyss? He he, jaa jooo
Vem sa "Jag älskar dig" först? Gabriel, då blev ja arg för ja tyckte han sa det för tidigt :P
Vem är äldst? Gabriel! 84:a, jag 87.

Vem fyller först på året? Gabriel, april, jag i juni
Vem är längst? Vi är lika långa (han e kort och ja e lång)
Vem sjunger bäst? Oj, det är nog lika illa
Håller ni handen på stan? Ja, om vi inte har brottom
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ha ha, ja, vi har lekt ihop när vi var små!

Vad har ni gemensamt? Humor, drömmar om framtiden, ja, hela livet!
Blev du kär i första ögonkastet? Nej, jag Ja, jag var ju liten då :P
Har ni någon speciell låt? Ingen gemensam kärlekslåt, men några gemensam som vi verkligen gillar.

Har ni några "fri kort"?  Ja, jag har flera, på massa kändisar :P Ha ha
Har ni stora framtidsplaner? Jo du! Mer än många andra tror jag!
Har ni gråtit i varandras armar? Ja
Har ni varit utomlands tillammans? Ja, vi har varit i minst 8 länder ihop
Minnen? Han kastade sand i lillsyrrans ögon när vi lekte i sandlådan... Det minns jag!

Vem lagar bäst mat? Olika på olika saker... Hans far och styvfar var båda kock till yrket...
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Det finns liksom inga vanliga vardagar i vårat liv
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja det tror jag nog
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nje, på varsin sida av Edet och älven

Blir du lätt svartsjuk? Nej, absolut inte!
Brukar ni bråka? Nej, inte när vi är nära varandra, men när 200 mil skiljer oss åt händer det
Ringer eller SMS;ar ni mest? Msn:ar (om jag är i Swe och han i Fr)

Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Ögonen och hans leende (urgulligt) 
Vad använder ni för preventivmedel? Jag äter ppiller, skulle aldrig missa en dag!
Brukar nån av er prata i sömnen? Nej, det tror jag inte, jag somnar alltid sist, så det skulle vara jag i så fall.


Återigen, listan är helt oärligt stulen av Jencie


På resande fot!

Nu befinner man sig åter vid rivieran. Solen skiner, termometern visar 24c, Gabriel är och kollar in sitt nya jobb och jag bara slappar. Är ganska trött efter våran 52 timmars resa á 230 mil. Men det var intressant att bila genom Europa må jag säga!

Måndag
Vi lämnade Göteborg runt fyratiden, efter att ha inhandlat diverse förnödenheter så som kaffe och lingonsylt. Vi tog vägen Helsingborg-Helsingør, Rødby-Puttgarden. Alkorundan! (Den vägen alla tar när man smugglar sprit till försäljning i Sverige). Väl framme i Tyskland hade klockan tickat iväg och vi bestämde oss för att sova i Hamburg. Det blev ett mysigt litet hotell, och frukosten de hade var super god!

Tisdag
Vi åkte vidare och bestämde oss för att köra vägen via Köln och Bonn. Det var sjukt mycket vägar och filer, vägarbeten över allt och massa trafik. Där körde jag. Jag kan säga att jag var inte så lite stressad mellan varven. Som svensk ungdom som växt upp i en bonnhåla var det en upplevelse utöver det normala. Men det gick finfint och vi körde inte ens vilse! Sedan Bytte vi plats och Gabriel körde mot Luxemburg En liten felkörning resulterade i att vi han åka igenom både Nederländerna och Belgien innan vi kom till Luxemburg. Väl där ville vi bara vidare, och siktade på Metz och Nancy i norra Frankrike. När vi väl kom till Metz blev vi ytterst nöjda med valet av stad.Dålig kvalite men sånt händer! Metz.


Ur en annorlunda vinkel. En katedral i Metz


Ja, kass bild men... Metz.


Metz
var troligtvis en av de vackraste städer jag sett! Arkitekturen var så där härligt fransk och inte ett dugg modern. Vart man än såg sig om så stack det upp en topp av någon gotisk katedral eller liknande. Nu pratar vi förståss om stadskärnan. Det fanns söta små broar här och var över floden Moselle. Nu var det tyvärr mörk när vi var där, så alla mina bilder är tagna i mörker. Metz är definitivt en stad jag ska återvända till. är vi valde hotell hade vi extra mycket tur med oss. Vi skulle boka ett dubbelrum, men de vanliga var fullsatta, så vi fick ett "lyx" rum för samma pris som ett vanligt! Så det blev till att slänga sig i jacuzzin och bara slappa på kvällen. Dock han vi med en sväng ner till en mysig liten restaurang i äkta nordfransk stil. Maten var gudomlig och allting hela kvällen vara bara perfekt! Det var en sådan dag då bara allt är med en! Inget går fel!Hamnade bakom en biltransport. Alla vet väl att fransmännen inte är något vidare på att göra bilar, Renault är ett bevis på detta. Renault, en bil för två, en sitter i, en putter på.


Den nordfranska landsbygden


Onsdag
Resan från Metz påbörjades vid tiotiden efter en stadig frukost. Vi åkte genom Nancy, och allt flöt på till någon gång mellan två och tre, då vi konstaterade att vi båda var utsvultna. Jag körde mellan Dijon och Lyon. Vi stannade i Lyon och åt på ett ställe som påminde mycket om Bøff house i Göteborg i själva stilen, och även lite till sorten av mat, alltså lite så där amerikanskt-barbecue-aktigt. Fast här var maten bättre tillagad och mer prisvärd. Bøff house i Gbg är en budget restaurang som fungerar om man bara är hungrig men inte ute efter särskilt fin mat. Servicen där suger, och sist vi åt där blev Gabriel till och med matförgiftad. Vi åkte vidare, och bestämde oss för att korsa alperna.

Att åka genom alperna var ett bra beslut, landskapet var mer än magnifikt, och jag tycker verkligen man ska försöka ta sig dit någon gång i sitt liv! Vi hoppas på att kunna ta oss upp till vintern för lite skidåkning. Det tog sin tid att ta sig till Nice, då vägen varken var bred eller rak. Men värt mödan var det. Strax efter tio igår kväll parkerade vi bilen här utanför huset, och nu kan vardagen börja igen!De franska motorvägarna är vanligtvis trefiliga, men här var det bara två! Hastigheten är 130, men 110 om det är nederbörd.
 


Alperna
Strax 200 mil. Vid 200 slog mätare om till 0 igen.

Alla bilder är oredigerade, och de flesta till och med ur usla. Men vad gör väl det? De är tagna genom vindrutan på en bil (som var full med miniroadkills!), i mörkret i duggregn osv. Ibland blir det inte bättre än så!


En über lyckad helg!

Vilken helg! Gårdagen var mer lyckad än någon annan dag på riktigt länge! Vi hade skitkul hela dagen. Inledningen var som sagt paitball i Uddevalla. Trots att Juhani är van paintballspelare lyckades vi andra hålla gott tempo vi också. Alla var vi rörande överens om att det var väldigt kul med paintball och vi lär absolut göra om det i framtiden!Camilla och Vaide i väntan på att kriget ska börja... Snygga outfits va?!


Odiskutabelt fulast av oss alla var Juhani, aka Älgen.


Efter paintballen begav jag, Gabriel, Camilla och Vaide oss av hit till derasd lägenhet. Jag och Gabriel fixade middagen som bestod av ugnsstekt falukorv med mos, inget avancerat men ack så gott! Och i vårat "hemland" har man ingen riktig falukorv, så det gäller att passa på! Vi alla gjorde oss i ordning inför kvällen, och festen kunde så sakta börja!Den ena har fött två barn innom loppet av 2,5 år, den andra har jobbat riktigt hårt minst lika länge. Men ack så snygga de är! Bevis på att man blir vad man gör sig till!


En skön skara! Kanske inte helt normala, men vad gör väl det? För trasiga, och knasiga, det är vår refräng!


Som sagt, varför vara normal när man kan vara unik? Amanda och jag.


Lite blandat med folk blev det


Min bästaste (inget rikitigt ord, ja, jag vet) Andrius och jag!


Linda, Jonna, Calle och Jag


Det kom enhel del folk hit, och fan vad skoj det var! Vi slog lite vad om innan vilka som skulle gå hem tillsammans eller inte, och jag måste säga att vi fick lite rätt... He he. Och Amanda den lille filuren, hon är bara bäst på att flirta må jag säga, killarna faller som furor för henne! Hon måste besitta ett hemligt knep!

Paintball

Paintball i Uddevalla stod på schemat idag! Medverkande var jag, Gabriel, Camilla, Vaide, Linda, Joakim, Jonna, Viktor, Ternehäll, Bumbi, Juhani, Irma och Amanda. Kul som fan för att tala klarspråk! Kul att göra något med nära vänner (vissa av dem är dock inte nära vänner till mig) såhär strax innan hemresan.

2 Oktober 2009

Denna dag kan summeras genom att länka till ett tidigare inlägg.

Höst!

Jag älskar hösten. Ljuset, vinden, kylan. Krispigheten i luften, ljudet av alla löv. Jag älskar hösten något så otroligt. Fast, jag älskar nog alla årstider när de väl kommer, och är överlycklig över allt som förändras. Sedan bli jag lika lycklig när de tar slut, och nästa årstid tar vid. Sådan är jag. Antar att det har med min rastlöshet att göra. Min oförmåga att följa rutiner och leva på samma vis allt för länge. Jag älskar att flänga och fara, älskar förändringar. Älskar hösten.


Höst + Lillsyrran = <3Något annat bra med hösten är att det blir färre båtar i slussen!

Solsken

Trots en liten regnskur i förmiddags blev detta en väldigt vacker höstdag! Jag, Camilla, linda, Tove och Alice gick från Ström till Edet för en fika och det var riktigt härligt. Tove fick cykla, hon var jätte duktig och cyklade fram och tillbaka med bara lite hjälp vid inbromsningar.Linda, Camilla och Tove


Tove mumsar kanelbulle!


Tove cyklade över slussen utan hjälp!Efter våran tur blev det kaffe och muffins här på Sätergården, alla utom Alice mumsade på. Gabriel kom tillbaka från Biltema med allt han köpt åt bilen, så även han fick sig en kopp.Alice får inget kaffe, men hon får i alla fall vara med!
Sedan lagade jag och Gabriel lite mat, Camilla åt keso med avokado, så nyttig är hon! På tal om nyttig så har jag, Camilla och Linda även hunnit med en shoppingrunda på Överby nu i kväll. Det var storshopping, två diadem, två par örhängen och... Ja, det var nog allt vi tre släpade med oss hem. Men trevligt var det. Gabriel har gett våran lilla Polo lite kärlek, i morgon ska den troligtvis få lite till.

Nu ska vi slappa i soffan och se på film!

Städning och middag

Vi har gjort ett ryck här hemma hos familjen Berekefors-Juozapavicius, städat på utav bara den! Jag Camilla och Gabriel har gjort fint inför Vaides hemkomst. Och i skrivande stund fixar Gabbe potatismos, jag har grejat en fiskgratäng. Han är helt klart bäst på mos och jag är bäst på gratängen, så då blir det bäst så här! Camilla förundras varje gång hon öppnar kylen av hur välfylld den är. Det blir så när Berkefors-Lengstrand flyttar in för ett tag.


Camillas kyl...


och Sveas mat, med lite annat gott

RSS 2.0