...

"squeaky wheel gets the grease"... Jo du, sant är det nog allt!

Nice is nice

Nu var det ju inget påhopp från min sida, när jag påpekade det där om din "städmani" eller vad man nu ska kalla det. Vilket du verkar ha uppfattat det som, av din kommentar att döma. Det var bara så att jag noterat att du ofta skriver om hur mycket du städar och hur besatt du är av att ha det rent. När någon skriver ofta och mycket om en sådan sak, tycker jag att det låter som om man vill bevisa något eller övertyga någon om något. Man får uppfattningen av att du tycker det är viktigt att folk uppfattar dig på ett visst sätt (renlig i detta fall, som iof inte är något negativt) om du gång på gång nämner samma sak.
"Sen om de stör andra, kanske de tar åt sig och inte håller iordning själva :p det vet ju inte jag ngt om :)"
Jag vet inte om det var just mig du menade med "om de stör andra" men jag antar det eftersom du skrev det i detta sammanhanget. Nu är det ju inte så att jag "stör mig" om det är det du tror. Jag har bara noterat att du upprepat gång på gång om ditt städande. Så till sist börjar man ju undra varför det är så viktigt för dig att skriva om det. Nu har jag ju fått mitt svar.
Jag tror inte folk håller mer ordning för att de läser någons blogg, men vi kan väl hoppas, vore säkert bra ibland.
Och jag förstår inte vad du menar med: "gud vad du är svensk haha :p" Jag förstår inte om det var negativt eller positivt menat, men jag ser iof inget negativt i att vara "svensk av sig". Men jag tror ärligt talat inte jag platsar så bra i den kategorin i alla fall, för svensk för mig är Villa Volvo Vovve modellen. Husvag, båt eller sommarstuga. Charter då och då, skidåkning en vecka på vintern. Jag har inget av det där... Kör en WV, har inga djur, bor i en hytt på 10kvm på en yacht, semester för mig är att åka TILL Sverige.. What ever. Kul bara att du uttryckte att jag var "svensk". Svennebanan låten är min bild av uttrycket "du är svensk". I och försig så är jag ju svensk, jag och 9 miljoner andra. Tekniskt sett.
Idag satt jag i nästan tre timmar på en uteservering i Nice. Ensam. Det var jäkligt gött, rent ut sagt! Jag beställde in lite lunch, efter den läste jag lite, sedan en kopp kaffe, för att efter det återgå till min bok. Jag hade ipoden med mig, men bestämde mig för att inte lyssna på musik. När jag är i Nice behöver jag ingen musik. Stadens alla ljud räcker för mig. Jag älskar Nice och allt vad som bjuds på. Till och med trafikens ljud är som musik för mig. Men bara i Nice.
Solnedgång över Nice, två veckor sedan.

Jag i min snygga(läs fula, men bra uvmotstånd) brillor. Stranden i Nice för två veckor sedan.Jag brydde mig inte ens om att gå in i några affärer idag, jag bara njöt av solskenet istället. Annars bjuder Nice på ett otroligt utbud vad det gäller shopping. Det är väl i och för sig inte min grej så där jätte mycket. Jag försöker att undvika att slösa pengar på materiella ting då det inte ger mig så mycket i längden. Jag mår bättre av att lägga pengarna på andra ändamål!

STBY

Är stby på båten. Finns roligare sätt att spendera en helg på, men, man slösar ju inga pengar i alla fall! Längtar tills vi kommer till La Ciotat, då är det inga stby alls för min del!


Fan vad grym man är!

Trött, tröttare, Pernilla. Ägarna till båten bestämde sig för att komma ner över helgen. Jippie. Med sju gäster på söndagseftermiddagen. Jiiiiippie. Hela veckan som gått jobbade jag normala tider typ, 8-18 ungefär. Men så kom lördag. Och jag jobbade 08-00.00 med en lunchrast på en timme.

Så efter 00.00 var det inte slut, då jobbade jag till typ 02, då somnade jag gott, för att vara uppe klockan 06.00 igen. Jobbade från 06.00 i går till 12.00, sedan blev det hela fyra timmars rast! men då skulle det hinnas med en dusch (gick inte att undvika) och att klämma i sig mat, för att sedan sova lite.
Men den powernapen var underbar! 16.00 var det på 't igen, till 02.00. Kan lova att jag var trött när jag la mig! Skulle dessutom upp 06 igen...

Men, från 06 jobbade jag bara till 18.00 ikväll! Inte bara har jag gjort lite väl många timmar med konstig sömn, timmarna har varit stressiga. Igår från kl 16 hade jag inte mindre än 9 vuxna och ett barn att passa upp på. Det blir en jäkla massa spring vill jag lova, speciellt med tanke på standarden de förväntar sig. Bara askfaten ska bytas ca var 15:e minut. Men men, jag fick hela 20€ i dricks av en av gästerna, då blir man lite gladare i alla fall!
Sååååå duktig är jag... Puh.

Lördag

Igår hade vi seatrial med ett par eventuella köpare, ragheads som halva besättningen kallar dem. Man lär sig lite nya ord då och då, även mindre artiga! Men i alla fall. Idag var dessa "handdukshuvuden" tillbaka för att checka lite till. Vi tycker inte de ska köpa båten, för de skulle aldrig behålla en europeisk besättning, de skulle byta ut oss alla mot filippinare, sri lankier (sri lankaner... vad heter det?) eller pakistanier, eftersom de är mycket billigare.
Men men, båten har varit kollad på många gånger av många personer. Nu ska jag återgå till min tvätt tror jag. Gabriel fixar lunchen idag, det blir gulaschgryta!

Helgen är kommen

Ja så var det helg. Men vad gör det för skillnad när man jobbar? Jag ska väl inte klaga, slösar ju inga pengar i alla fall. Nåväl. Båten var ute och flöt idag och det gungade ganska rejält. Jag fick springa runt och servera gästerna espresso samtidigt som jag skulle hålla koll så att inte saker välte eller så. Det var fullt sjå vill jag lova, men det gick bra!
Jag börjar tröttna lite på att laga mat varje dag nu. Eller egentligen inte, men det hade varit skönt att sluta kl 17 någon dag som de andra gör. Jag lagar mat till kl 18, sedan ska man städa undan också. Vad är väl en bal på slottet! Nästa vecka kommer i alla fall Pingpong tillbaka, då tar nog hon över matlagningen, för hon är på tok för lat för att faktiskt jobba aktivt. Lagar hon mat kan hon gömma sig i köket halva dagen.
Håll tummarna för att vi inte få några gäster ombord nu i helgen, så jag kan få något gjort och kan sluta kl 18 i morgon istället för på söndag natt!

Hmm

Gabriel äter cheese cake som jag gjorde härom dagen och jag sitter vid datorn. Helt slut är vi båda två, har v arit en stressig och tung dag med mycket jobb! Jag är oerhört glad att Laurie gjorde middagen idag så jag slapp (det är ju mitt jobb nu ett par veckor) för jag hade inte orkat :P I morgon ska vi ut och åka med båten.
Så e det!

Snodde en lista av Midnightmistress.blogg.se!

Ett datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Ett? Hmm... Finns många. Okej. 14 februari

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga, har aldrig några.

Blev någon av dina vänner förälder i år?
Japp, några stycken fick sitt första, en del sitt andra barn. En sitt tredje.

Dog någon som stod dig nära?
Nej

Vilka länder besökte du?
Sverige (bodde ju i Schweiz), Frankrike, Tyskland, Italien, England, Usa, Hong Kong och Malaysia

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha 2011?
Nja, jag förlorade något som jag fick tillbaka i mitten av året igen, annars inget.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, besökte Nord Amerika och Asien bland annat.

Vad var din största framgång 2010?
Att jag lärt mig sjukt mycket om mig själv. Jag tror innerligt att jag vuxit rejält mycket 2010. Fått många nya erfarenheter som kommer hjälpa mig mycket i livet. Min tid i Schweiz var otroligt givande och lärorik!

Största misstaget?
Har inte gjort något som inte slutat bra till sist. Dåliga saker som händer, är bara misstag om man inte lärt sig något av dem.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jo, två rejäla förkylningar hade jag, annars inget.

Bästa köpet?
Mina flygbiljetter!!!! Gillar inte att köpa prylar, men köpte en ipod nano och ett teleobjektiv i Hong Kong, det var bra grejer!

Vad spenderade du mest pengar på?
Flygbiljetter!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Så mycket! Alla nyfunna vänner, alla äventyr, alla nya länder, gamla vänner, familjen, kärleken, ni vet, det vanliga!

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010?
Alors on dance, Stromae

Allt med Swedish House Maffia

Stereo Love

and so on...

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Upp och ner, men troligen ledsnare. Jag brukar inte vara ledsen alls, men i år var jag det ibland.

Vad önskar du att du gjort mer?

? Jag utnyttjade tiden till max!!!

Vad önskar du att du gjort mindre?

Jobbat!

Hur tillbringade du julen?
Med familjen hemma hos mamma och Berndt i deras nya lya!

Blev du kär i år?

Nykär ;)

Favoritprogram på tv?

Kollade inte på tv mycket alls, skulle väl vara 2 1/2 men då. Annars var det How I met your mother som gällde, dock inte från tv.

Bästa boken du läste i år?
To kill a mockingbird av Harper Lee eller Jane Eyre av Charlotte Brontë

Största musikaliska upptäckten?

Schweizisk hiphop!

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Var med min goa familj, festade loss på kvällen på Locktrop, jäklans skoj!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Hmm, beror på hur man ser på saken, jag tror att det alltid kommer något gott i slutänden. Men det hade ju inte behövt ta slut mellan mig och Gabriel. Dock tror jag vi båda uppskattar varandra mer nu än någonsin.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Stil? Hmm... Först ganska triskt och enkelt, men ju mer tiden gått lite roligare och mer färg (gått ne ri vikt, roligare att klä sig snyggt då!)

De bästa nya människorna du träffade?
Jisses! Jenni, Sofie, Maria, Rita, är de allra aaallra bästa, men typ Christian, Dave, Henrik, Dora och några till kommer tätt där efter!

Årets besvikelse?
Har sagt det förr, man akn alltid vända ont till gott. Men om jag måste välja något, så är det väl insikten av hur känslokalla barn kan vara redan i ung ålder. Riktigt läskigt faktiskt.

Denna lista stal jag av www.midnightmistress.blogg.se som ni absolut borde kika in hos!

Nyårsbilder

Nyår i Monaco
Utsikten från akterdäck
Casinot i Monaco
Hos en vän


En eftermiddag uppe på Grinden, julen 2010


Alice sitter varmt och gott i sin pulka!


Äkta vänner växer inte på träd, men de finns! Linda och hennes ena vovve, Svea.


Pulkaåkning!


Gabriel tar hand om de små!


Även de stora barnen vill åka pulka!

RSS 2.0