Bye bye soon

Åh så är man på väg bort från Sverige snart... Kommer sakna min familj så in i hlvete, min familj och familjen på Grinden! Men men!

Utvandrad kritisk mot viss invandring

Jag har generellt sett inget emot invandrare. Jag har bott ihop med en invandrare som kom till Sverige i hop om en ljusare framtid. En invandrare som integrerade sig genom att komma ut på arbetsmarknaden och lära sig det svenska språket. Min pojkvän är inte helsvensk. Men. Någonstanns får det vara nog. När Svenska Kyrkan börjar anställa imamer och när omskärelse är något den svenska sjukvården lagligt kan utföra, då blir man fanimig mörkrädd. För att inte tala om det skrattretande SFI (Svenska För Invandrare) systemet vi har.

Sveriges förtroendevalda borde åka på kurs till Schweiz och se hur saker och ting fungerar där. För vet ni vad!? Integrering fungerar där! Det gör den inte i Sverige. När folk som bott här mer än fem år fortfarande inte kan svenska börjar det bli skrattretande. Språket är A och O och nyckeln till integration. Alla som väljer att inte lära sig språket i det land de ämnar bo flera år framöver, kanske resten av sitt liv, borde fet skämmas! De borde skämmas så mycket att de aldrig mer gick ut på gatorna. De är en skamm för det folk de representerar och jag lider med dem av samma härkomst som tar sitt ansvar och lär sig landets officiella språk. Dessa människor som tar sitt ansvar brukar tyvärr även de dömmas för vad deras lata och respektlösa landsmän begår.

Hela helgen

Helgen lider mot sitt slut och lite har man allt fått gjort! I fredags bar det av mot Lund, jag och lilla bilen gjorde 32 mil på lite mindre än fyra timmar. Ingen rolig resa men väl värt besväret, för i Lund väntade min härliga vän Sofie! Sofie är en såndär tjej som man blir alldeles glad av att vara med. Hon är positiv och energifylld, och otroligt charmig! Vi hade så mycket att prata om, det kanske låter konstigt men, folk som inte upplevt vad vi upplevde i Schweiz kan nog aldrig riktigt förstå och sätta sig in i vad vi varit med om.Vädret dagen innan jag for till Lund som hade +8 och vår i luften!


Lördagen blev en dag med resande igen då jag åkte hemmåt mot Edet. Sista helgen i mammas och Berras place, då de kommer tillbaka från Thailand på tisdag. Igår kväll blev det lite ölande i goda vänners lag hemma hos Pamela och Niklas. Idag begav jag mig hem till dem och krattade gräsmattan ihop med Pamela medans Niklas rev staket. Det var riktigt skönt att komma ut och röra på sig lite och jag hoppas vädret håller sig till just uppehåll så man kanske kan kratta lite till!

Nu blir det chips och cola till söndagsfilmen på fyran!Sofie i ett kvarter mitt inne centrala i Lund!

Zürich, älskade stad!

Det finns en platts här på jorden som ligger mig varmt om hjärtat. Eller ja, det finns flera. Bohuslän givetvis, där man växte upp. Halmstad och dess vidsträckta stränder. Nice, medelhavets pärla. Zürich, upplevelsernas plats!

Det är just Zürich jag sitter och tänker på nu ikväll. Zürich underbara Zürich! Fast egentligen är det folket och allt jag var med om och upplevde som jag saknar mest. För när jag väl bodde i Zürich saknade jag Nice så mycket att det värkte i hjärtat på mig.Christian, Maria och Fam, Zürichsee och Feldschlösschen


Visst känns det lite tråkigt att jag säkerligen inte kommer bo i Zürich, eller Schwiz för den delen, alls igen. Men samtidigt ser jag det som en period i livet då man lärde sig så otroligt mycket om sig själv och upplevde så mycket på så kort tid. Ett kärt minne. För jag tror nog att hade jag stannat kvar där hade det inte varit samma sak efter ett tag. Nu har jag så många undrbara minnen från stoj och skoj. Ingen "vardag" precis. För efter en längre period där hade ju även livet i Zürich blivit till vardag, och då hade nog magin varit bruten.Sofie och jag


Jag är så himmla glad att jag gett mig ut i världen och prövat mina vingar. Att jag upplever saker som hade varit omöjliga att uppleva hemma i Sverige. Jag lär mig se livet från så många olika vinklar i och med allt folk man träffar och umgås med. Man lär sig så sjukt mycket om både sig själv, livet, världen och andra genom att resa!Diana och Maria


Vem vet, kanske kan vi stanna en sväng i Zürich påväg ner genom Europa! Det vore så roligt att få vara där igen, sitta vid sjön och dricka lite Feldschlösschen. Äta en brezel eller tre, och lite schweinswurst!Partypinglan Jenni shottar jäger i äggkopp!Underbara Rita och hennes födelsedagspresent!


Renovering pågår

Idag har det varit en riktigt skön ohc solig dag! Blåsten kunde man varit utan, men man ska inte klaga, det kunde varit värre med tanke på att vi är i Sverige! Dagen gjordes ju även utav att jag var med mina nära och kära. Jag, Camilla och Tommie satte oss i bilen och tog en tripp till Trollhättan. När vi är på bra humör så kan vi nog vara lite knäppa i varandras sällskap. Det blir mycket trams och skojande!

Sedan tog jag mig hem till Pamela och Niklas nu ikväll. Niklas var i full färd med att regla i ett av rummen på övervåningen, så jag höll Pamela sällskap när hon röjde i källaren inför morgondagens tapetsering. Deras hus kommer bli så sjukt fint när det är klart! Två händiga, med deras yrken, har alla chanser att göra sitt hem till något väldigt bra! Själv borde jag pallra mig ner till Gabriels hus för lite mer fixande men jag hittar inte lusten just nu!

På fredag bär det av till semi-Danmark! Ska till Sofie i Lund och jag ser verkligen fram emot detta! Saknar den där charmiga lite lätt virriga tjejen!

Står stadigt

Nu har jag äntligen köpt ett stativ till kameran. Äntligen! Det tog ett par år! Prissänkt var det också, på Siba av alla ställen! Så istället för 800:- blev det bara 600:-

Nästa inköp borde väl bli en ny kamera, det har jag velat ha länge. Kanske borde skaffa mig ett nytt jobb innan dess... För nu när man har sagt upp sig och allt kanske det inte är läge att bränna tusentals kronor på en kamera. Vi får se!

Förebilder

Såg en reportage på msn.se om hur Holly Madison fått kritik om sin nya vikt. Hon har gått upp 7 kilo. Läs HÄR om hur hon hanterar detta.


Bilden kommer från msn.se - Kändisnytt.

Tjejer som Holly, Kardashian och Scarlett Johansson borde man se upp till, istället för Hollywoods alla bengetar.

Vacation

Tänk så länge sedan det var man skrev! Men inte har man tid att sitta här när man är på "semester" i Sverige! Så nu loggar jag ut igen!

RSS 2.0