Saknad

Tänk att vissa platser kan komma att betyda så mycket för dig! Ibland saknar jag Frankrike, främst NIce, så mycket att det gör ont i mig. I kväll såg jag lite bilder från Nice, som en kompis laddat upp på facebook. Det riktigt skar i mitt hjärta. Jag kan bara inte klä i ord vad det är med just Nice, men, något visst är det.
Kanske hela känslan? Men vad är hela känslan med Nice? Stämningen, pulsen, atmosfären. Värmen, solen. Människorna, den saliga blandningen av människor. Rika, fattiga, Svenssons, svarta, vita, asiater, afrikaner, fransoser (få italienare tack och lov!). Varför just Nice Pernilla? Ja säg det du! En sak är jag i alla fall säker på. Någon gång i mitt liv kommer jag flytta tillbaka till Nice. Mitt Nice. Staden som har det.

Landkrabba

Idag var jag faktiskt i land i säkert en timme eller två! För första gången sedan ja...? Torsdags förra veckan? Onsdags?

Är med Grek i Grekland

Igår åkte vi från Kreta till Santorini och oj vad det gungade! Vi fick gå rundor med jämna mellanrum för att kolla så allt satt kvar på sin plats. Det mesta hade vi redan stuvat undan, men man akn aldrig vara riktigt säker! Hälften av alla om bord var mer eller mindre sjösjuka, så även jag. Men det var precis som sist. Jag kände mig bra till strax innan lunch, plötsligt kände jag att det inte höll längre, tog en liten runda till dasset, och sen var det över!
Idag ligger vi ankrade precis utanför Santorini och vem vet vart vi är i morgon? Nu planeras det i alla fall en resa till Istanbull, som kommer genomföras nu i maj. På vägen ska vi antagligen stanna till i Kroatien.
Nu ska jag lägga mig och vila, för den varan är det ganska ont om här. dagarna börjar runt 7-8 och slutar runt 12-01, och under dessa timmar är det ett ständigt rännande, pillande, plockande, städande osv, osv.
Hoppas ni njuter av snön i Sverige!
Juste det, hörde jag att Bin Laden var död?
...De har börjat kalla Gabriel el Greko här. Eller Daniel. Kaptenen och ChiefStew sa fel så mycket i början så det har nästan blivit hans nya namn. Daniel? Usch neh!

RSS 2.0