Some proper grass

Jag gick min promenad uppåt berget, och oj vad glad jag är att jag gjorde det valet! LÄngst upp på toppen hittade jag nämligen en gammal borg, och naturen var dessutom grön och fin! Det blev en promenad på runt fyra timmar, hade jag inte haft kameran med hade säkert tiden blivit hälften.

Det var så skönt att traska omkring där uppe i skog och mark, det känndes nästan som hemma. Jag är verkligen inte stabo, jag är lantis ända in märgen. Kanske inte lantis som i att bo på en stor gård, utan mer som att kunna ha skogen runt knuten, eller en stor grön gräsmatta utanför köksfönstret. Här är ju gräsmattor nästintill lyx.

Häromnatten när jag, Gabriel, Alan, Tom och Andy gick genom Nice poasserade vi en plätt med en alldeles grön liten gräsmatta. Alan som bott här nere i fyra år utbrast "Look! Look at it!" Någon frågade vad han menade, då svarade han gräsmattan. Jag sa "But its only proper grass!" Och han sa "Yes, exactly. It's proper grass!"

En promenad längs medelhavet

Så råkade man hamna här inne framför datorn igen. Jag är alldeles för rastlös för att sitta och sola, och vi har inge utemöbler än, så det är inte så bekvämt att sitta och läsa heller. Nej, det får helt enkelt bli till att byta kläder och ge sig ut på en promenad längs Promenad des Anglais och Medelhavets kust. Eller ska jag göra det svårt för mig och vandra uppåt berget i stället? Mot Beaulieu och Cap d'ail?

Vi får se.


Medelhavet möter Nice

It's a beautiful day

God morgon världen! Eller nja, god middag är det väl egentligen, men jag vaknade för inte allt så länge sedan. Jag tror det är min förkylning som gör mig lite tröttare än vanligt. Fast det känns som om den är påväg att ge upp!  Det känndes konstigt att vakna i ett tomt hus. Ingen Gabriel, ingen Glen och ingen Selah. Nu har man ganska gott om space igen, för Glen är ju inte heller här just nu, han trillar nog in någon dag i nästa vecka. Selah är framme i Nya Zeeland i kväll, hennes flights skulle ta lite över 24 timmar.

Nu ska jag gå ut och njuta av solen som skiner, får hoppas det är lika varmt som det ser ut att vara!

It's a beautiful day!

Tröttsamt

Usch, det är omständigt att försöka organisera byte av hyresgäst när man är så här långt bort! Det verkar som om vi får lite svårt att hitta någon som volonterar till att hjälpa oss flytta våra saker. Det är egentligen inte så sjukt bemödande, alla små saker på övervåningen ska in i det lilla rummet där uppe, och möblerna ska slängas(alla utom ett bord som man kan knö in i det lilla rummet). Det svåra bli alltså möblerna, att få ut dem. Men vi vill inte behöva slösa allt för mycket pengar på att bara göra oss av med saker, vi e inte rika bara för att vi flytta hit. Snarare tvärt om just nu, med en hyra på 630€ och allt där hemma som ska betalas så rullar pengarna iväg. Det är inte gratis att leva här heller, man behöver ju mat bland annat. Plus att Gabriel tar tåget fram och tillbaka till Monaco varje dag.

Mycket av sakerna som ska flyttas där uppe är inte ens "bara våra", utan de är mina och mina syskons. Gammla leksaker, som ställdes där uppe eftersom vi hade mer plats än alla andra. Men nu har vi inte det längre.

Vi får se vad som sker.

Men själva bytet verkar annars flyta på fint mellan hyresgästerna! Tack och lov! :D

Potatisgratäng a la Provencale

Två kiwis och en långpromenad senare sitter jag nu här igen. Har precis slängt in en potatisgratäng i ugnen, den blec i provencalsk anda med vitlök och örter i. Slängde även i några skivor zuccini för att testa hur de artar sig i en gratäng. Till detta ska jag steka upp varsin köttbit till mig och Gabriel, och koka upp färsk broccoli och morötter.

Det blev inga lingon, men jag köpte två påsar Salt Sill (nej, inte såndär inlagd äcklig, utan sån från Malaco) åt Gabriel, så helt ego är jag kanske inte trotts allt! Han tar en powernap just nu, sedan blir det soffkväll.

Jag ska bara hinna ut och ta ner tvätten innan maten blir klar. Jag tog förresten tiden under min promenad och konstaterade att det bara tar 9 minuter ner till tågstationen (Riquier) härifrån. Det tog 22 minuter till hamnen. Fast när man går hemmår tar det troligen en bra stund längre, då är det ju uppför exakt hela vägen.


Gillian, Phillipus och Marius var några av de som grillade med oss i helgen.
Marius fyller tre nu i sommar, och ska få ett litet syskon i slutet på sommaren!

En promenad i solskenet kanske?

Nu ska jag snart gå ner till Riquier och möta Gabriel, inte för att vara snäll (för snäll ligger inte i mina natur, jag är mer åt ego hållet tror jag, shame on me! Men visst har även jag mina stunder) utan för att få lite motion. Jag funderar till och med på att gå så långt som till hamnen, och passa på att ta en titt in till Fjord, den skandinavsiak lilla restaurangen som har en butik med några få skandinaviska produkter. Då kan jag köpa lite lingonsylt som vi kan ha till våra köttbullar någon dag! Det skulle bli en lagom lång promenad, så man får bort lite av dagens kalorier. Fast idag har jag inte ätit mycket onyttigt, en skål flingor i morse och en tallrik tagliatelle med carbonara sås (som jag gjorde ytterst lite av och med 3% grädde). Inget mer. Ska kanske ta med en appelsin på min promenad? Ladda upp med C vitamin. Fast då är det smartare att ta kiwi i och försig.

Jag tror att jag kanske, kanske gått ner lite i vikt. Vi har ingen våg så jag vet inte, och jag vill inte köpa en för de är dyra. Oerhört irriterande att inte kunna väga sig faktiskt. Men jag har allt bra många kilon att gå ner även om jag redan tappat ett eller två. Minst fem kvar. Och det är många. Men som sagt, det behövs, jag är inte löjlig, bara realistisk. Jag vill ligga på en lagom BMI nivå, hällst näramre 20 än 25, så man har lite marginaler att spela med. Jag har inte dåligt självförtroende bara för att jag fattar att jag är överviktig. Det handlar mer om insikt. Jag mår inte ett dugg dåligt av att se ut så här, men jag hade varit gladare om jag var smalare. Missförstå mig rätt nu. Jag är inte ledsen över min vikt, men kan bli gladare. Gräset är alltid grönare på andra sidan. Så är det.

Kolla din egen BMI här!

Ja, en kiwi och en promenad till hamnen får det bli.



Som ni ser är jag inte tjock, men några kilon färre vore gött!
Så jag borde hålla mig borta från sånt som jag dricker på bilden

Victoria Silvstedt är min idol

Har jag nämnt att gabriel är helt säker på att hans såg Victoria Silvstedt i Monaco för ett litet tagsedan? Jag tror minsan att jag glömt det. Min första reaktion var att säga till honom att han måste be om hennes autograf åt mig om han skulle se henne igen, ja vet, töntigt! men jag diggar henne, hon är verkligen häftig! Hon verkar vara en otroligt intelligent tjej!

Så såg han Aston Kutcher för ett tagsedan också. Inte alls lika intressant. Det är ganska kändistätt här nere i krokarna, och snart är ju dessutom filmfestivalen i Cannes, då kommer alla som är något hit.




Och så ska jag svara på en fråga jag fick:

Suvi om Flytta in och flytta ut: Har du inte vart nöjd med den nuvarande?

Jodå, det har vi allt, men det känns så himmla mycket bättre att hyra ut till någon som är hemma även under veckodagarna. Innan stod huset tomt väldigt ofta, vilket alla i Edet vet om, tänk vilken rånrisk det är! Och vi har ju fortfarande våran 42" tv och lite andra saker som man inte vill bli av med, i huset. Fast de ska flytta nu när Andrius flyttar ändå! Sedan känns det kul att hyra ut till en barnfamilj, att trädgården kommer till nytta! Tänk vad kul för en liten 5åring och en 1åring att flytta från lägenhet till hus!

Sedan så ska M fixa i ordning i huset lite också, det är ju jätte bra för oss att ha en hyresgäst som själv renoverar! Vi ska betala materialet så får de välja tapeter och sådant själva och göra som de vill! Super skönt att vi slipper undan lite renoveringsarbete!

En förmiddag avklarad

Nu är det strålande sol här för andra dagen i rad! Det blåser i och försig ganska friskt, men det finns många små krypin med lä i våran trädgård, så det gör inget! Idag gick jag upp tidigt, så himmla tidigt som strax innan åtta, jag skulle nämligen på en jobbintervju i gammla stan, inställningstiden var 10.30, jag gillar inte stress så det fick bli en tidig morgon. Jag tog en dusch, slängde i mig en skål flingor och gav mig iväg. Männen jag pratade med om jobbet var trevliga, men jag tror mina chanser är små, jag har varken bartender eller servitris erfarenhet vilket de önskade.

På väg hem igen tog jag mig en närmare titt på Cours Saleya, vilket kort och gott är en marknad som sträcker sig genom gamla stan, strax innanför valven som vätter mot Promenade des Anglais och medelhavet. Jag gick därifrån med en basilika planta, en påse vitlöksmarinerade oliver (man köper dem på lösvikt, de var super smarriga!) och en handgjord tvål med lavendeldoft.

Jag tog spårvagnen tillbaka till Carrefour, tog en snabbis och köpte mjölk och lite annat, sedan gick jag hem. Ja, jag gick! Hela långa vägen. Som dessutom är en enda lååång uppförsbacke. En ganska rejäl sådan. Men jag tänkte som så att det är dags att ge min rompa (som lillsyrran kallar det) lite extra workout.

Nu ska jag ut i solen och plantera min basilika. Avnjöt faktiskt lite av den nyss ihop med färsk tagiatelli med basilikasmak och carbonara sås. Yummy!



Ruben (Holland), Andy (Yorkshire), Tom (London), Gabriel, Bobby (Irland) och Jag
Visst är det supersnyggt med mina foppatofflor till min outfit! (Not! Jag tog på mig dem för att kunna bemästra trappan upp till tak-terrassen)

Sen kväll med Berkefors

Det blev ingen uppladdning av bilder idag heller... Usch vad kasst av mig! Men jag har inte haft något redigeringsprogram på ett par dagar då vi råkade komma över en tidsbegränsad upplaga av PhotoShop sist... Och inget är ju bättre än PS! Men nu har det ordnat upp sig och jag har den äran att kunna använda mig av PS C4!!! Det ni! Nu ska jag kolla lite på webb-tv (jag älskar webbteve!).

En låt jag fastnat lite för är Ca m'nerve med Helmut Fritz. Fransmännen kan faktiskt göra skön musik, även om man inte förstår så himmla mycket av vad låtarna handlar om! Bedöm själva HÄR

Aj, aj, aj, det bultar och det bankar.

Jag är helt slut! Utmattad, döds trött! Blir det så av att ta hand om tre barn i bara några timmar? Eller kan det vara min förkylning som spökar. Den har nämligen tagit ett lavinartat språng och blivit till en dunder-förkylning. Det nästan ringer i huvudet på mig när jag hör för höga eller skarpa ljud. Tänk er då hur jag kännde mig efter att ha tagit hand om tre killar på 5, 3 och 1 flera timmar idag! Som tur är så lyssnar de bra på mig, och när jag förklarade att jag inte orkade leka Hide and seek mer för jag hade så ont i mitt huvud så satte de sig snällt och kollade på film med mig.

Att de dessutom blandar tre språk gör att mitt huvud går på högvarv emellanåt. Mellan grabben, Zack, blandar både svenska och engelska hela tiden när han pratar med mig. Jake kör på bara svenska. Om de pratar med varandra är det franska som gäller.

Nu ska jag ut till Gabbe och hjälpa honom röja upp lite i trädgården, helgens grillning har lämnat sina spår, och idag har vädret varit toppen, så nu finns inga ursäkter att inte röja. Typiskt.


Gabriel och jag på takterrassen, med Bobby i bakgrunden. Helgens grillning

Möbler bortskänkes!

På tal om flytta, ni vet ingen som e i behov av billiga eller gratis möbler förresten? Om man bor i sin första lya kanske man inte har råd eller lust att köpa allt nytt, då kan det ju passa sig med begagnat. Speciellt om det är gratis!

Tillexempel en dubbelsäng med furustomme (nej, vi har inte haft den i vårat sovrum, vi hade faktiskt en snygg säng) det är alltså en enda stor bäddmaddras i antingen 160 eller 180 mått, med en furustomme. Den är gratis, skicket på madrassen vet jag inte, har aldrig kollat efter.

Det finns även en teve bänk i vad jag har för mig var något i stil med björkfaner. Tack vare våran nuvarande hyresgäst är den inte som ny precis, jag har för mig att träet har märken efter vatten på ovansidan. Även den är gratis.

Det finns ett skåp, typ kontorsaktigt, som man kan ha papper och liknande i. Det är lågt, trä, mörkare än tex björk men ljusare än tex körsbär (kanske rentav är bok, jag minns inte). En ganska enkel och väldigt trist men duglig möbel.

Sedan finns det en hörnsoffa i oxblodsfärgat skin. Den är gammal och sleten men är man inte alls kräsen så fyller den sin funktion.  Gratis ännu en gång.

Ett tevebord, i samma serie som tevebänken. stommen är av björk, sedan är det en glasskiva. Under glasskivan ska det egentligen vara typ en hylla av flätat trä, men den sk hyllan är sönder i ena änden. Man kan ju ta bort den helt om man vill, då ser nog bordet helt och fräscht ut. Eller så kan man lägga dit en anna skiva till och med. Gratis!

En vanlig klassisk byrå i furu, tror det är fyra lådor. Den är nog hel å fräsch om jag minns rätt... Gratis!

Kökssoffa i gammaldags stil, vit ram med träskiva till sist. Sitsen är sprucken rakt över men lagad... Vill man kan man ju fixa en dyna, då syns inte det!

Jag och Gabriel har verkligen inte lagt pengar på möbler, men sen visste vi också att vi inte tänkte stanna i Sverige. Därav denna brokiga sammling prylar. Det hade varit väldigt idiotiskt av oss att köpa nya möbler eftersom vi inte skulle bo kvar. Endel var nytt när det kom in i huset, men mycket var det inte.

Flytta in och flytta ut

Jag har gjort absolut ingenting sedan jag kom hem. Egentligen hade jag tänkt ladda upp bilder från helgens bravader, men inte ens det har jag kommit mig för. Jo förresten, jag har gjort lite, jag har organiserat lite inför bytet av hyresgäst. Det är inte lite att stå i vill jag lova, men vi är absolut mer än nöjda med allt som sker, vi kunde nog inte hittat några bättre hyresgäster än de kommande!

Jag ska försöka ladda upp lite bilder nu. Om jag orkar resa mig. Om inte Gabriel hinner komma hem. Fördå börjar vi med middagen.


Åsikter om namn

Det där med namn är en kännslig grej för många. Och det där med att välja namn till barn verkar vara likaså. Detta slog mig när jag tänkte på en av dagens namn, Engelbrekt. För jag tänkte på hur himmla fult det är, och att jag tycker synd om de som möjligtvis skulle vara döpta till detta hemska namn. Men att säga sånt rakt ut om vad man tycker om ett namn kan vara lite knepigt, folk blir lätt stötta och tar åt sig. Men det borde man inte, det är ju inte du själv som väljer ditt namn. Själv älskar jag mitt namn, Pernilla, eftersom det inte är så vanligt. Det räcker oftats att man säger mitt namn ås vet folk att det är just mig man menar, man behöver inte beskriva med massa andra ord.

Det är många man känner just nu som har småbarn, och man kan verkligen se trender bland namnen på barnen.

Topp tio vanligaste flicknamnen på barn födda under året 2007 först, sedan 2008. Siffrorna innom parantes är namnets placering 2006 :




1(7)Wilma     Maja    
2(1)Maja     Emma    
3(11)Ella     Julia    
4(1)Emma     Ella    
5(4)Julia     Elsa    
6(9)Alice     Alice    
7(5)Alva     Alva    
8(6)Linnea     Linnea    
9(8)Ida     Wilma    
10(14)Ebba     Klara    


Alla dessa namnen är helt klart namn jag aldrig hade gett mina egna barn om jag hade fått barn samma år eller bara några år efter detta. Visst är flera av dem hur söta som hellst, men hur j'kla trist är det inte o man får en liten Emma och hon går i samma klass som tre andra Emmor. Nej, jag tycker det är mycket mycket bättre med mer ovanliga namn. Dessutom gillar jag långa namn, vilket verkligen inte är populärt just nu! Om jag någonsin skulle få barn (är inte alls säker på om jag ens vill ha) så skulle jag kolla upp vilka namn som varn vanligast på födda barn några år bakåt och stryka de vanligaste direkt!

Här har ni pojknanen från 2007 och 2008:

1(3)William     Lucas    
2(1)Lucas     Oscar    
3(4)Elias     William    
4(2)Oscar     Elias    
5(6)Hugo     Hugo    
6(7)Viktor     Alexander    
7(5)Filip     Erik    
8(12)Erik     Isak    
9(10)Emil     Filip    
10(8)Isak     Emil    


Återigen massa fina namn men nej tack! Fast Lucas tycker jag inte är ett fint namn på ett barn, jag tänker på en häst så fort jag hör namnet. Det är nog tackvare Emil i Lönneberga, hans häst hette ju Lukas! Även om man inte stavar namnet så som alla andra stavar det, så spelar det ingen roll tycker jag, det låter ju samma. Ett av de andra namnen jag tycker låter hemskt på ett barn är Klara, då tänker jag på en ko! Ta bara Klara-Bella kossa som exempel. Men det är ju bara mina personliga åsikter. Och tur är väl det att man har sådana, annars skulle världen vara bra trist. Finast av flicknamnen är nog Julia eller Linnea. Tråkigast är Klara och Alva. Av pojknamnen är det Alexander jag gillar mest, Viktor kommer nog tvåa. Resten e lika trista allihop om ni frågar mig.

Men som sagt, sånt här är väldigt personligt. Pernilla tycker jag inte är något fint namn, men det är roligt att ha ett mindre vanligt i alla fall. Sandra som jag heter i andranamn är egetligen mycket finare, men jag är väldigt glad att jag inte heter det, det är mcyket vanligare i min årskull!

Another rainy Sunday afternoon

Idag när jag vaknade insåg jag att Selah inte var ensam, och det lät dessutom som om det var två personer hon hade som sällskap och inte en. Och det stämde, det var två australienska tjejer, Dawn heter den ena, Bridget tror jag att den andra tjejen heter. Minnet är bra med kort. De var i full färd med att äta lunch, gårdagens grillrester med gårdagens pastasallad. Gudarna ska veta att det blev mycket mat över, även lite öl skulle jag tro. Nu sitter Selah och Gabriel och kollar på The Lion King 3, Dawn sitter vid datorn och knappar på i samma tackt som jag, och Brodget har gått hem. Jag tror jag och Gabriel ska dra oss iväg till Casino som ligger en bit upp på vägen, för att handla lite smått och gott. Det blir nog mer gott än smått, det är ju söndag och dagen efter.

Gabriel har pendlat mellan sängen och toan hela förmiddagen/eftermiddagen, inte konstigt så full som han blev igår! Han minns inte ens att vi tog spårvagnen hem!

Nåväl, nu ska jag se om jag kan dra upp honom ur soffan.

Kort och gott

Idag är det en seg dag, och det bara pissar ner utanför.

Nice fångat på bild

Detta är mer eller mindre en fortsättning på det förra inlägget. Återigen oredigerade bild, dock komprimerade.


Palaise de la Mediterranee



Närbild på Palaise de la Mediterranee




En liten restaurang vid stranden




Alla i Nice känner till Negresco




Svenska flaggan igen!!!




Gårdagen i bilder

Idag har jag och Gabbe varit i Eze, det var en otroligt mysig liten by högt belägen, strax ovanför Beaulieu. Folk har bott där sedan innan 900-talet, så ni kan tänka er hur häftigt det var att gå där. Men nu ska jag ge er bilder från igår (23 april). De är helt oredigerade och obearbetade, förutom att de är komprimerade då, men jag ville lägga upp dem så fort som möjligt, så here we go!



En liten bit av hamnen i Nice



Hamnöppningen i Nice



Här kommer jag gå förbi varjedag efter jobbet




Något slags minnesmärke.. Ska kolla upp någon gång vad det gäller




Någon staty...




Svenska flaggan! Promenade des Anglais



Kelsjuk pojkvän

Det blidde (jag vet, det heter blev) inga bilder uppladdade idag, jag får inte vara ifred för Gabriel, hans ka bara pussas och kramas hela tiden! Inte mig emot egentligen va. Jag tror man märker ganska väl vilka dagar han är hemma eller inte bara genom att kolla min internet aktivitet. Detta blir allt för idag gott folk, i morgon kanske vi ska till Eze. Vi får se. På lördag ska vi ha hit killarna från båten och grilla. Phillipus ska ta hit sin familj, det ska bli kul att träffa hans tjej så man får lite feminint umgänge för en dag. Jo visst bor vi ihop med Selah nu, men hon är inte min typ. Helt okej, och man behöver inte vara rädd för att man inte har något att prata om med henne, för hon pratar om allt. Hela tiden. I ultrarapid. Non stop. Det går inte att få tyst på henne, och jag får inte en syl i vädret. Det ni! Jag har mött min överman. Med hästlängder. Jag har aldrig mött någon i dess like.

Långpromenad som heter duga!

Nu har man varit ute på en långpromenad, minst sagt. Jag gick hemmifrån strax efter tol, kanske halv ett, och kom tillbaka runt fyra. Jag gick ända till Hotel Negresco, ja till och med längre. Det säger väl egentligen ingenting för den som inte varit i Nice, men har man varit i Nice ska man veta vart Negresco ligger.

Jag gick på Promenad des Anglais ända tills jag bestämde mig för att vända, då gav jag mig ner på stranden, av den anledning att det ger bättre träning att gå på en starnd än plan asfalt. Det är redan mycket folk på stränderna här, så jag undrar hur det komme rbli när sommaren kommer igånr på riktigt. Fransmännen klassar ju inte ens detta som varmt!

Bilder kommer det senare, nu ska jag hoppa in i ducshen!

I miss you guys!

Jag saknar all där hemma. Men jag längtar inte hem. För saknad och längtan är ju inte samma, eller hur?

Zöta Zandra och jag, på överaskningsfesten!



Söta Suvi! <3



Camilla, Suvi, Andrius, Vaide, Tompa, Joakim, Dennis, Andersen, Daniel och Jenny, miss you guys!



Richard och Jenny




Två så goa killar! Nissepisse och Jockepocke!




I miss you all guys! I miss you like hell!

En såndär morgon

Tänk vad skönt det kan vara att bara få vakna upp och känna sig så där laddad inför dagen och livet! Idag är en sådan dag, jag vaknade, virrade runt lite här hemma, fixade en skål med flingor och två smörgåsar med lite La vache qui rit (den skrattande kon ost, sånadär trekanter ni vet) och damp ner framför datorn. Nu funderar jag på att ta mig till Promenade des Angalis, alltså strandpromenaden, eller kanske till och med ta en lika kämpig promenad upp till naturreservatet som igår.

I morgon är Gabriel ledig! Första gången på över en månad som han har en hel dag utan jobb. Så jag hoppas innerligt att vädret håller i sig, så han också kan njuta en hel dag. Just nu är han bara brun ï ansiktet och på armarna, en rejäl bonnebränna! Men han är allt bra söt ändå, min lilla meerkat!


Arbetsklädd

Grilldax på rivieran

Så har ännu en dag passerat och man har allt lyckats få lite färg! Det har varit stålande sol hela dagen och härliga 23c (i skuggan alltså). Jag tog mig en riktig långpromenad i förmiddags, upp till naturreservatet här i närheten. Och upp var det verkligen, hela vägen dit! skänt på hemvägen med nerförsbacke vill jag lova!

Jag och Gabbe grillade nu i kväll, och till det gjorde vi en jätte god sallad på ruccola. Jag slängde i lite gurka, körsbärstomater och avocado.

I morgon är jag tyvär ledig igen :( Jag hade hoppats på att jobba, men Camillas svägerska är i landet och hälsar på, så hon tar hand om barnen till och med fredag. På lördag ska jag dit igen, och jag längtar! Efter det ska jag åka raka vägen hem, för vi ska grilla med gänget från båten. Förhoppningsvis blir det utgång efter det!


Jag har en väl dresserad pojkvän som dukar!


Så var det dags för middag (strax innan åtta men endå)

Tidig dag

Jag hade ställt klockan i morse, på åtta. Den ringde, jag stängde av larmet. Satte ett nytt på nio. Den ringde, jag stängde av larmet. Til sist kom jag upp vid halv tio-tiden, inte fy skam måste jag säga. Jag var helt slut i går kväll, anatgligen för att jag inte är van vid att gå upp så tidigt som jag gjorde igår, så nu måste jag vänja mig.

När jag kikade på termometern vid efter att jag vaknat visade den runt 20c (i skuggan). Toppen! Och på himmlen är det fullt av tunna små moln. Botten! När fan ska solen få övertaget i detta land egentligen? Nåväl, när den väl gör det så gör den det med besked.

Jag har proppat i mig en tallrik flingor till frukost, Carrefours egna märke à la frukt och fibrer. Selah åt någon konstig platt sak som påminnde om ett wienerbröd. Det var en väldigt liten sak om man ska stå sig på den, den och en kopp kaffe. Sen är hon ju smal som en sticka också. Tackar vet jag mig själv, som är smal som en barbapappa typ.


För vi har tagit studenten!

Den 3:e Juni i år tar min lillabror Tommie studenten. Han går medieprogrammet på Alegymnasium, samma gymnasium och samma linje som jag gick, fast tre år senare bara. Och troligen med sjukt mycket bättre betyg. Inte för att jag hade dåliga, så var det inte. Visst, jag hade två IG:n tror jag, men det var för jag var slarvig och struntade i ämnena, inte för att jag inte kunde eller fattade. Det ena var i Franska steg 4 det andra var Engelska B tror jag, jag hatade läraren som var samma i båda ämnena. Annars var mina betyg helt okej, något MVG (kanske två?), en del VG:n och några G. Jag valde att plugga upp endel betyg på Komvux ett tag, mest för att jag inte visste vad jag skulle göra annars just då. Där slutade jag med bland annat MVG i Historia A, Religion A, Samhälla A och Svenska A. I digitaltskapande fick jag VG eller MVG, minns inte vilket.

Men i alla fall, min kära bror lär få bättre betyg än mig, bättre än alla sina systrar skulle jag vilja påstå, för han är fanimig den skarpaste kniven av oss alla, har mest hästar i sitt stall, hisen går liksom en våning högre upp än våra andras. Han är bright med andra ord, för vi är inte mindre intelligenta än andra. Det är han som är något smartare bara. Och det är jag stolt över. Jag är väldigt stolt över min bror!

Han har dessutom haft en enastående närvaro under dessa tre år, jag minns rapport efter rapport som kommit hem till mamma där han haft 100% närvaro. Själv hade jag som bäst 89% och det var en engångsföreteelse. Inget jag är stolt över precis, men så var det, jag var sjukt trött på skolan och jag hade jobb vid sidan av som var intressantare att lägga energin på.

Så detta inlägg tillägnar jag min kära bror som jag (som ni nu redan vet) är jävligt stolt över. Han sköter skolan perfekt, har bra betyg utan att behöva anstänga sig och är helt enektl en go brorsa.

Tommie Berkefors är grym!



En något alkoholpåverkad och väldigt lycklig Jag.
(Det var ingen som gillade champagnen ((mousserande vin som det egentligen var)) jag hade med förutom jag, så jag drack upp den själv medans de andra delade på sina flaskor, tur för mig!)

Nytto dag

Första dagen med Kyle avslutad! Och det gick strålande, han grät inte ens en enda gång, och ingen bajsblöja blev det heller. Han grät inte ens när vi blev lämnade ensamma av hans mamma och bröder. Jag trivs verkligen jätte bra med Camilla, hon verkar vara en väldigt lätt person. Denna sommaren kommer nog bli bra känner jag på mig. I alla fall om den blir som den ser ut att bli just nu.

Jag har kontakt med en familj till som vill ha barnpassning bara några få timmar per gång, runt fyra dagar i veckan. Men där har jag ingen aning om hur det blir, om de väljer mig eller inte. Återstår helt att se.

Idag blev det en sen lunch, och jag var nog så hungrig vill jag lova! Jag hade bara ätit frukost dessförinnan, en tallrik flingor, och det var strax efter sju i morse. Inget bra sätt att försöka gå ner i vikt på, hälsomässigt. Det är bättre att äta lite men oftare än att vänta runt sju-åtta timmar mellan måltiderna. Dock har jag bestämt mig för att börja motionera mera, och när det gäller motion har jag fått en bra dos av den varan idag. Jag gick nämlig hem från Camilla och pojkarna, det är både långt och mycket uppförsbackar. Jag funderar även på att vara så himmla duktigt att jag går ner och möter Gabriel när han kommer med tåget sedan.

Lunchen bestod av en kycklingfilé (färsk, mumsigt!) och en ruccolasallad med fetaost, tomat och gurka. Det är vad jag kallar nyttigt!


Morgonhumöret är på topp?

God morgon, God morgon, Hör fåglar sjunga glatt, god morgon, god morgon i kör! Sicka dummheter! Jag är inte alls någon morgon människa, inte en enda fiber i hela min kropp gillar morgonen. Jag ser hällst av allt att morgonen är en del av dagen som man sover bort. Men idag var det bara till att studsa upp och fixa sig inför dagn, för nu ska man börja jobba! Men usch i alla fall för morgonen, även om jag längtar tills att jobba. Annat var det att jobba som tidningsbud, då slapp man allt vad morgon hette, sussade så söt i sängen vid den tiden på dagen. Om inte grannen höll på med grävmaskiner och annat högljytt, men det var inte så ofta, och jag brukade kunna somna om igen.

Jag är en sådan människa som man hällst inte ska prata med alls på morgonen. Inte se på heller. Inte andas åt mitt håll. Bäst är nog att bara fly fältet. Gabriel är likadan, fast sju gånger värre. Det är bra. Vi hatar morgonen ihop genom att inte låtsas om varandra.

Undra hur denna dag på rivieran ter sig? Vi får se.


Kvällsmys på hög nivå

Nu gott folk har Gabriel och jag laddat upp för en riktig myskväll! Vi har Chips à Ancienne, Chips Poulet Rôti et thym (grillad kyckling med timjan), guacamole, salsa dip och sprite. Vi ska kolla på Bolt, Gabriel köpte ett memorystick idag till datorn, så det var bara att lägga in filmen där, plugga in den i sidan på teven och starta. Detta blir en riktig gotte-dag, till middag åt vi torsk med äggsås, något vi båda verkligen älskar.

Så skönt att ha honom hemma igen!

I morgon blir min första dag på jobbet föresten, och jag kanske har ett jobb till på G!

Slut

Jag är utmattad. Helt slut. Och jag vet inte varför, men nu ska vi äta torsk med äggsås.

Magic mushrooms

Idag blev det pasta med köttbullar till middag, och lat som jag var gjorde jag sås utan en såndär färdig burk, ni vet som Dolmio typ. Nackdelen var att det var svamp i den. Champinjoner. Jag hatar svamp, verkligen avskyr! Jag får kväljningar om jag känner att jag tuggar på en svamp, och jag skojar inte, så är det. Ganska löjligt, men, ja. Det är inte så att jag ogillar smaken av svamp, inte alls. Det är konsistensen. Så där satt jag och petade bort varenda liten svampbit jag hittade.

Något jag la i frivilligt är zuccini. Det är en nyvunnen kärlek som jag upptäckt efter min flytt hit. Om man tillagar den på rätt sätt.



Min nya kärlek! Bilden lånade jag här.

Feel the difference

Gick på stan en stund nu i eftermiddag och bara njöt. Njöt i fulla drag, av att bo här och inte i sverige. Visst älskar jag sverige, och jag lär flytta tillbaka i framtiden. Jag har min familj och alla mina nära vänner där, och hur mycket jag än kommer älska andra länder här i världen, så kommer de personerna före allt. Men sverige är kallt. Inte bara till klimatet, utan i hjärtat. Svenskarna är ett folk med mycket fördommar och lite öppenhet. Generellt sätt alltså. Allting är så lagom, så medel, så Svensson. Generellt sätt åter igen. Men här är det mycket större variation. Ta tillexempel bara när man går på trottoaren. Här möter du en neger (jag tycker inte det är något felaktigt att använda det ordet, det är inget skällsord för mig, utan helt enkelt bara ett adjektiv för mig), en asiat, en arab, en vit, ja i stort sett alla folkslag, hela tiden. Du möter en stormrik, en såndär med tjocka pälsar, feta guldsmycken, butler i släptåg och en bentley i garaget. Du möter en mamma med tre barn som springer runt fötterna på henne, de tar bussen hem efter att ha storhandlat. Du möter en fattig man med slitna kläder som är i sällskap av en gammal hund med klok blick. På samma gata.

Visst finns det uppdelade samhällen här också. Naturligtvis. Men det känns mycket mer blandat än hemma i alla fall. Sen är folk mera utåtriktade. Om du står i en affär och kollar i en hylla och det står en dam bredvid så blir man inte alls förvånad om hon säger några ord till dig. Eller herren du sitter mittemot på bussen. Han kanske frågar hur din dag varit. Killen som sitter bredvid dig på McDonalds hälsar när du sätter dig, säger adjö när du går. Kommer du in i en butik möts du alltid av Bonjour! och när du går följs du av ett au revoir! Hemma verkar gammla tanter nästintill rädda för att ens möta ens blick. Här växlar de mer än gärna ett par ord. Och om du är som jag, ser väldigt utländsk ut, ja då är det ännu mer folk som pratar med dig. Frågar vart du är i från, vad du gör här. De försöker prata med mig trotts att de märker att vi inte talar samma språk.

Du får gå och ta en öl mitt i veckan, ja ta flera till och med, på en pub. Det är ingen som ens hade höjt på ögonbrynet. Hemma blir du stämplad alkis.

När jag går hem från tåget går jag förbi en Ford handlare. feel the difference är deras slogan. I can feel the difference.


Åldersgräns på att blogga

Ibland undrar jag om det inte hade varit lämpligt med åldersgräns för bloggare? Det är bara en tanke som slår mig då och då, inte så att jag verkligen tycker att det absolut skulle vara så, men det skulle nog inte skadat. Jag tänker på alla dessa unga tjejer som ger sig ut i bloggvärlden och skapar sig en image som säkerligen kommer skada dem i framtiden. De posar för kameror som stippdansöser, snackar om saker de egenlitgen inte vet något om, kommer med felaktiga påhopp, skämmer ut sig, ja listan kan bli lång! När man är i, säg 14-15 års åldern kanske man inte tänker särskilt mycket på vad för konsekventer ens handlingar kan få. Och att då ha en blogg som kanske blir rikskänd, kan nog slå hårt tillbaka på dem i framtiden.

Som två unga tjejer vars bloggar jag rammlade över, de hade lagt upp en video med varandra i båda bloggarna där de gick och pratade om invandrare. Hela videoinlägget dröp av rasism, och jag kan tänka mig att om de två någon gång går på en mörk gata och möter en invandrare som sett deras inlägg, och tagit illa upp, och dessutom kanske är på bråkhumör just den kvällen, borde de lägga benen på ryggen och springa. Så om de gick på om invandrare så hade jag nog bankat skiten ur dem om jag hade varit 15år och aggresiv.

Det är i dagens läge inte bara de riktiga kändisarna som är förebilder för unga, utan även bloggare har börjat bli det. Därför kan det vara olämpligt med unga bloggare. I alla fall de unga tjejer som spökar ut sig som om de skulle till Rosenlund och sälja sig själva, tar på sig en förliten bh som de stoppar med bomull och jag vet inte vad för att brösten ska se större ut. Lägger upp bild efter bild där de står med en cigg i ena handen och en cider i andra. Pratar om hur smala och snygga de är, för att vara smal är ju snyggt, och att vara större är ju fult, det vet ju alla 14åringar. Sen att former och kurvor kommer med kilona, det är ju hemskt, för tänk om man skulle ha kurvor! Usch och fy! Tjejer som solar så mycket att malibu barbie skulle se likvit ut bredvid dem. Som inte tänker för en sekund på maling melanom (hudcanser) eller att rynkorna kommer snabbare vid oförsiktigt solande. 14åringar som skriver om ex de haft sex med, killen de har sex med nu, nämner namn efter namn på personer de har haft sex med. Tjejer som fortfarande bara är barn. Visst känner jag några (inte många alls dock) som hade sex när de var 14, men av mina vänner så var det ingen som hoppade från kille till kille bara för det som tur var.

Tänk att dessa tjejer är förebilder för andra unga. Månag av de som ser upp till dem är ännu yngre. Tänk er en 12åring som sitter och vill bli allt detta.



Malibu Barbie, en blekfis jämfört med svenska blogg-ungdommar? Bilden är lånad här


Och mobbingen! Tänk denna mobbing som finns på nätet idag. Du kan hur lätt som hellst skapa en blogg och hänga ut vem du vill, och det är precis vad dessa små flickor gör. Inte nog med att barn blir utsatta för mobbing i skolan, de kan få en hel blogg tillägnad dem själva där alla kan läsa att de inte är värda något alls, för att en viss ung bloggare råkar störa sig på just denna personen.

Nej, ibland kan man allt tycka att det borde funnits åldersgräns på bloggar, för när man är 14 är man inte mogen nog att ta ansvar för att vara någons idol.

Det är väldigt svårt att veta vart man ska dra gränser när det gäller sånt här. Men en sak är glasklar, förlädrarna har ett stort ansvar för vad deras barn gör mot andra när det gäller internet. Du som förälder måste säga ifrån när ditt barn mobbar på nätet. Du som förälder borde reagera när du ser i din dotters blogg hur hon står med den där ciggen och den där cidern, innan någon kontaktar soc och det är de som reagrera först. Du som förälder borde ta tag i saken om du ser att din dotter som är 14 år lägger upp bilder där u-ringningen är så djup att man nästan ser naveln. Tänk bara hur många pedofiler som sitter och laddar ner bilder på just din lilla flicka.



Vissta kan man lägga upp en skämt bild ibland, men när varannan bild man lägger upp är halvnaken har det gått för långt!


First day at work

Nyvaken, oh ja. Jag sov riktigt länge idag, det var inte fy skam. Men å andra sidan så la jag mig ganska sent i natt också, läste till säkert halv fyra eller så. Men det blir ändring på detta nu, på tisdag gör jag min första dag hos Camilla och barnen. Det blir en mjukstart med bara lille Kyle, och jag ska vara där mellan 8.30 och 12.30. Jag ser verkligen fram emot det, inte bara för att jag vill ha något att göra, utan det känns faktiskt konstigt att inte ha små barn runtomkring sig längre. Jag är ju van vid att möta små knoddar nästintill varje dag, lilla Tove och lilla Sebbe är ju med varjegång man är med Linda eller Jonna, och det är ju dem jag umgås oftast med.

Idag kommer Selah flytta in här ett litet tag, hon är en vän till Glen. Det ska bli roligt att ha en tjej i huset, och hon är dessutom i min ålder ungefär trodde Glen! Hon är uppe och åker skidor just nu, men kommer senare i kväll. Hon lämnade av sina saker här i morse, långt innan jag kom till medvetande.






Jag saknar mina små vänner, här är Tove (1år 6 mån på bilden) och Bella i maj förra året. First day at worl

First day at work

Nyvaken, oh ja. Jag sov riktigt länge idag, det var inte fy skam. Men å andra sidan så la jag mig ganska sent i natt också, läste till säkert halv fyra eller så. Men det blir ändring på detta nu, på tisdag gör jag min första dag hos Camilla och barnen. Det blir en mjukstart med bara lille Kyle, och jag ska vara där mellan 8.30 och 12.30. Jag ser verkligen fram emot det, inte bara för att jag vill ha något att göra, utan det känns faktiskt konstigt att inte ha små barn runtomkring sig längre. Jag är ju van vid att möta små knoddar nästintill varje dag, lilla Tove och lilla Sebbe är ju med varjegång man är med Linda eller Jonna, och det är ju dem jag umgås oftast med.

Idag kommer Selah flytta in här ett litet tag, hon är en vän till Glen. Det ska bli roligt att ha en tjej i huset, och hon är dessutom i min ålder ungefär trodde Glen! Hon är uppe och åker skidor just nu, men kommer senare i kväll. Hon lämnade av sina saker här i morse, långt innan jag kom till medvetande.


Lite nytt igen

Ny desig igen, vad tycks? Jag hade så tråkigt ikväll at jag ägnade mig åt min bloggdesign, en lördagskväll! När jag väl hade laddat upp min nya header och fixat klart alltihop såg jag att jag hade fått en kommenatr om att min header var söt, alltså min gammla header. Typiskt va! Fast jag måste erkänna at jag tycker den gammla var finare än den nya, men den nya är rolig, den visar mig när jag är i mitt esse! dessutom minns jag stunderna då de korten blev tagna, vilket får mig att känna mig nostaligisk.

Men i alla fall, vad tycker ni om min nya desig? Jag är inne i en lila period, så jag är ganska nöjd. Sovrummet här i huset går definitivt i lila!

Är du unik?

Det har hänt igen!

Mitt namn är inte det vanligaste, 18292 personer i sverige har namnet Pernilla, och av dessa har 13219 det som tilltalsnamn. Visst, det låter väl mycket men om man jämför med namn som Anna, vilket 303759, trehundratretusensjuhundrafemtionio, svenskar heter och 114745 har det som tilltalsnamn (det finns även 6 män i svearike som heter Anna, bara så ni vet!), så är det inte så många Pernillor. Då ska ni bara vet hur det är utanför sveriges gränser, har har jag aldrig stött på någon Pernilla alls, och alla har problem med att både stava och uttala mitt namn. Hur svårt är det egenlitgen? P E R N I L L A ?

Nåväl, nu har det i alla fall hänt igen. Jag presenterade mig för en perosn häromdagen, räckte fram min hand och sa "Pernilla". Hon stirrade på mig och sa "What? Are your name Vanilla? Thats a cool name!". Jag har återigen blivit missförstådd att mitt namn skulle vara Vanilla.

Därav kommer namnet på bloggen, Vanilla är alltså i stället för Pernilla, och B är första bokstaven i mitt efternamn. Jag tänkte som så när jag skapade bloggen att man behöver ett unikt namn, och Pernilla är inte unikt nog. Så VanillaB blev det.

Vill ni veta mer om jsut erat namn?? Kolla in Statistiska Centralbyrån då!

En dag på stan

Sitter i den fula gräna soffan i vardagsrummet och är helt slutkörd. Helt jäkla slukörd. I morse fick jag mitt efterlängtade samtal, runt halvtiotiden ungefär. Vi pratade lite och hon ville träffa mig. Fattar ni, hon ville träffa mig! Och hon undrade om jag kunde komma till Cathedral Vieille ville runt en timme frammåt. Jag svarade att jag skulle försöka, men att jag kanske behövde mer tid, jag visste ju inte riktigt vart det var hon menade, eller hur man kom dit.

Jag hoppade i alla fall upp ur sängen, slängde i mig frukost och på mig kläder, sedan var det bara att bege sig ut på stan. Efter mycket om och men hittade vi varandra och tog oss mot hennes hem. Där satt vi och pratade en bra stund om allt och inget, hon var från Göteborg visade det sig, och hade till och med släkt i Lilla Edet. Hon känner tydligen Glen också kom vi underfund med, Glen som vi bor ihop med.

Hur som helst så kom vi fram till att jag absolut ville ha jobbet, och hon absolut tyckte jag verkade som rätt person för det. Så nu gott folk, har jag ett jobb!

Jag ska passa hennes lille ettåring, Kyle (om jag inte minns fel, risken finns) medans hon jobbar. Det är fyra fasta dagar i veckan, och inte så värst många timmar per gång, sen kan det självklart tillkomma mer. Kyle var med oss idag, han var e jätte söt liten kille, inte alls blyg heller, tur är väl det. Hennes man är australienare, så han pratar engelska med barnen (jo, hon har två till som jag inte ska se efter då de är på typ dagis eller liknande) och hon pratar svenska med dem. De lär sig franska på dagis. Detta kommer nog bli toppen, tror ni inte det?!

Efter mötet med Camilla och Kyle gav jag mig ut på stan och handlade lite, köpte bland annat en t-shirt till Gabriel som 25års present.


Lilla Lilla Edet krympte till bävernylonsstorlek

Visst älskar jag lilla Lilla Edet, min uppväxt ort. Men det känndes som om jag hade vuxit ur orten lite, som när man växer ur ett par skor eller byxor ni vet. Jag fick helt enkelt inte plats. Jag hade dessutom tröttnat på det jag såg, omgivningen. Som man kan tröttna på färgen på de där skorna eller byxorna.

För att vilja återvända hem måste jag änna "krympa i" Lilla Edet igen. Ungefär som att banta tills man kommer i byxorna med den tråkiga färgen igen. Och efter att ha varit borta förhoppningsvis ett bra tag så lär ju saker man ser i Lilla Edet förändrats, omgivningen och så alltså. Precis som att man faktiskt kan färga om de där byxorna. Eller byta snören i skorna för den delen.


Jag trillade över denna artikeln som låg som mest läst av alla i TTela (edet lokaltidning som delas med några andra hålor) just nu. Efter att ha läst den känndes Edet om möjligt ännu mindre, inte som ett par byxor man kanske hade för ett par årsedan, utan mer som de där bävernylosoverallerna man hade när man var liten och lekte i snön

En hopplös människa

Nu ska jag göra något ovanligt. Jag ska faktiskt berätta något som betyder något för mig. Inte bara massa babbel och svammel, utan en nyhet som har en mening. En nyhet som föder hopp. Jag undevik alltid annars att göra sådant, jag gillar inte att inge hopp, då man lätt blir så besviken om det man önskade inte föll in. Jag undviker hopp. Jag har aldrig höga förväntningar om saker eller personer, det är lättare att sätta ribban lågt, så slipper man bli sårad och besviken. Sån är jag. Ibland försöker jag ändra på det, skulle ju vara roligt att vara förväntansfull för en gångs skull. Men när jag gör så, ljuger jag bara för mig själv, jag låtsas vara förväntansfull och nervös. Låtsas för mig själv och omvärlden. Jag är helt enkelt en människa utan, om inte annat med väldigt väldigt låga, förväntningar. Hopp-lös.

Så till min nyhet, min nyhet som kanske har sått ett litet frö av hopp innom mig, kanske. För är det inte hopp, den där obeskrivliga känslan jag kännde efter att ha läst mailet? Det är ingen stor kännsla, inte ens ett pirr i magen, men en ovanlig kännsla som jag inte brukar ha. Jag satt med ett leende på läpparna och ta mig fan om jag inte tänkte 'hoppas'. En kvinna hade skickat ett mail till mig idag vid två-tiden. Om jobb som nanny åt hennes lilla barn, som var ett ungefär. Hon var svensk, antagligen därför hon valde mig skulle jag tro. Hon undrade om jag var intresserad av jobbet. Jag svarade ju så klart ja. Sedan fick jag ett till mail av henne nu i kväll där hon skrev att hon ska ringa mig i morgon. Då tänkte jag: hoppas hon gör det! Hoppas att jag duger åt henne.

Det skulle göra så mycket åt min slitna självförtroende om hon bara sa "Jo men visst, du verkar toppen, dig tar vi". I stället för det där "neeej men du har ju ingen tidigare erfarenhet innom branchen" som mött mig i tre veckors tid nu. Det kan trycka ner vem som hellst i skorna att få höra det flera gånger om dagen, dag ut och dag in.

Så nu tror jag minsann att jag hoppas. Kan det verkligen vara så? Att jag hoppas?

After the rain the sun shines

Visst har der regnat nästan hela dagen, men jag är nöjd med vädret i alla fall. Solen tittade nämligen fram mellan molnen ibland, samtidigt som regnet upphörde. Då passade jag på att ta mig ut med kameran i högsta hugg. Här kommer lite av resultaten, dessa är fotade i jpeg, de jag tog i raw har jag inte hunnit gå igenom ännu.


Tulpan blad som inte klarade det kraftiga skyfallet och trillade av



Fetknopp kallar jag dessa, någon som vet något annat namn?



En citron påväg till mognad



En av årets första pelargoner står i blom




Någon som kna berätta vad detta är för växt?



En rosenknopp tittar opp




Visst är de fina? Så enkla men ack så fina!



Som en sol



Alla bilder är tagna i trädgården här, tänk vilken skillnad det är på klimat, hemma är det inte i närheten av så grönt som det är här!


Bon appétit

Idag fyller Gabbe 25 och får inte fira det. Typiskt va! Deras boss har inte varit på båten sedan i höstas, och kom igår av alla dagar. Detta innebär att Gabriel inte får ledigt förens han åker, på måndag. Det är myckt att göra när bossen är ombord, bara det att det ska vara en person som har vakten på akterdeck hela tiden kräver ju en del. Som tur är har de bara den vakten en timme var. Hade Gabbe varit här hade vi firat honom med någon stor mumsig tårta eller så, han älskar tårta, och ju mer grädde desto bättre. Jag är i och försig inget tårta-fan. Förutom prinsesstårta då, det älskar jag!

Till lunch idag åt jag färsk kycklingfilé som jag stekte, och så blev det en liten sallad för att fylla dags behovet av grönsaker. Jag äter lunch varje dag här, annar hade man inte pallat med! Frukost äter jag i och försig ganska sent, runt tio eller så, ibland nio. Men jag äter inte alls mycket till frukost. Hade jag då inte ätit lunch hade min kropp hatat mig, middagen brukar inte förtäras förens vid kanske åtta-snåret nämligen.

Jag har verkligen lagt om alla mina matvanro sedan jag kom hit. Jag äter extremt mycket mer frukt och grönt. Extremt. Vilket egentligen inte är svårt eftersom jag åt ungefär noll innan. Förhoppningsvis kommer det ge utslag på vågen, men det känns inte som det hänt ett dugg än.


I'm singing in the rain

Det regnar på rivieran idag. Gissa om jag inte ville gå upp ur sängen! Jag är en människa med minst sagt dåligt morgonhumör, och ni kan ju bara tänka er hus positiv man blir av att dra i sär gardinerna och se hur hela trädgårn ligger som en vattenpöl utanför fönstret (riktigt så illa är det inte, regnar inte mycket alls geneltigen, men det regnar). När man då dessutom sätter på datorn och ser att var och varannan kotte skriver hur fint väder det är där hemma, då vill jag bara krypa ner under täcket och sova till den dagen solen tittar fram igen.

Det finns absolut inget bättre än svensk vårsol. Inget. Nada. Jag tycker det känns så jobbigt att sitta här ensam och uttråkad medans solen skiner där hemma och det är årets absolut bästa årstid med svenska mått. För tänk om jag måste åka hem igen till höset?! Tänk om jag inte pallar med detta! Och missar hela våren och sommaren och kommer hem till den regniga och gråa hösten! Hemska tanke.

Egentligen inte. När hösten väl kommer brukar jag bli lika glad varje gång. Jag uppskattar varje årstid nästan lika mycket, de har alla sina bra och dåliga sidor. Jag är ju en människa som lider lite av värme (vad fan gör jag vid medelhavet då undarar man kanske...) och kan må ganska dåligt när det är för varmt, så kyla är inget jag klagar över lika mycket som många andra. Men visst, när man har gått flera månader med vinter är man ganska trött på det!

Vakna upp innan det är försent!

När ska mänskligheten egentligen vakna? Detta är något jag funderar på ganska ofta nu förtiden, om det är för att jag inte har mycket annat att göra eller för att det rentav slår mig oftare, vet jag inte. Jag menar så här, när sjutton ska vi börja ta hand om våran jord? Igår hellst. Men inget händer. Här i frankrike sop-sorterar de inte ens. Du slänger kompost-glas-brännbart i samma kärl om du vill, hystar ut soppåsen på gatan när den är full och dagen efter har sopbilen varit framme och hämtat den. Väldigt bekvämt. Speciellt at inte behöva sortera sakerna, bara ha en enda hink. Men bra? Nej fan! Det är ett bra steg på vägen till att förstöra jorden. Hemma sorterar jag som en liten blå. Kompsot i en hink, brännbart i en annan. Hård plast, glas och metall hanmar i varsin påse. Och när mitt lilla köks-skåp är knökat tar jag mina påsar och åker till återvinningsstationen i Västerlanda korsen (krosningen där man kan åka till kyrkan eller stenungsund) och lägger var och en av matrialen i respektive behållare. Glas sorterar jag efter färgat och ofärgat. Det är ett av mina sätt att göra något för naturen. Det krävs inte mycket! Jag tar till ohc med alla lock från glasburkar och slänger bland metall sakerna. Alla bäckar små!

När det gäller inhandling av mat är eko grejer ett bra - men dyrt - alternativ. Jag gör mina ryck emellanåt, det beror lite på hur ekonomin ser ut bland annat. Men något jag alltid köper eko är ägg och mjölk. När det gäller honung köper jag bara svensktillverkad, varför ska jag köpa honung som åkt halva jorden för, när jag kan hitta en som kommer från gannkommunen? Tänk allt brännsle en burk från Nya Zeeland slösar genom att komma till Sverige. På Boströms hemma har de dessutom en ganska billig svensk honung. Är man ingen storförbrukare av mat kan man gott satsa på mycket ekologiska varor, mjöl och liknande tillexempel.

http://www.youtube.com/watch?v=umudI_aRESg
Lyssna och tänk efter! Ingengöra allt men alla kan vi göra något!

"Nu får man snart betala för att kunna andas rent" Ja, det dröjer väl inte så länge!

HÄR finns massa ekomat!
Kolla in och låt er inspireras!

Nämnde jag förresten att här i frankrike sparar alltid folk matkassarna de köper och använder oatilgt med gånger!? De är lite dyrare, inte avsevärt, men mycket mer hållbara än de svenska. Det är i alla fall något positivt med frankrikes eko-tänkande! Sen är både buss och tåg billigt här.

Anti Ben & Jerry

Nu får det vara nog! Jag är så förbannat trött på folk som bloggar om/pratar om den där jäkla Ben & Jerry glassen och hur underbar den ääääär. Nu bloggar jag själv om den, ja visst. Men för att gnälla.

Folk verkar tycka att den är cool, en slags status-glass. Att man är häftig bara för att man äter en jäkla glass. Lägger upp bilder på sina bloggar på glassburkar och nämner glassen flera gånger i veckan. Ingenting kan vara så otroligt gott så att hela sverige helt plötsligt vill skriva om/ prata om det bara för att man älskar smaken. Nej. Det köper jag helt enekelt inte. Folk har kollat för mycket på såpor från Usa där folk sitter uppkupna i soffan med en enorm cylinderformad glass burk och äter med sked rakt ur paketet. Då vill vi också vara sånna, för så gör de ju på teven! Att äta glass direkt ur paketen, om paketen är så stor att det lätt är mer än en portion, är ju vidrigt!

Hata Ben & Jerry.

Jag har aldrig ens smakat på glassen, jag tycker den är på tok för dyr. Sen är jag ingen glass människa heller, men endå. Den kan inte vara så god att folk blir besatta.

Så sjukt trött på Ben & Jerry.

Upp och hoppa

Nu ligger Gabbe och vilar, vi ska se på film sen, om jag får liv i honom igen. Det blev en lång dag i Monaco, men vädret har varit underbart! Gabriel fick dock sluta en timme senare än vanligt bara för att deras boss ska komma ombord i morgon, och han ska dessutom vara där en timme tidigare.

Vi girllade massa gott kött till middag och åt med vanlig sallad till, så nu är jag mätt som en plätt!


Åter igen gryr dagen vid din bleka skuldra

Idag börjar man inte dagen med att sola som igår minsann, nej, idag blev det raka vägen in i ducshen. Sedan frukost. Nu? Sola. Nej förresten, jag måste fixa i ordning mitt yttre först, slänga på extra-fejset med mascara och hela kittet, jag ska ju till Monaco nu strax efter tolv hade jag tänkt! Och jag vill se presentabel ut, ja det vill jag!

Jag ska först säga hej till Gabriel och umgås med honom lite på hans lunchrast. Efter det ska jag bege mig till andra sidan hamnen, nästan precis mitt emot båten Gabbe jobbar på, för att möta en snubbe lite snabbt.

Efter det ska jag åter igen njuta av solen. Det kan jag ju i och försig göra påvägen till mina små äventyr också!

Solsken i blick

Jag bara måste berätta hur skönt väder det äntligen är här! Vi har haft mulet i ett par dagar, vilket jag inte alls tycker passar in på rivieran. Men idag är det underbart! Strålande sol och 23 grader visar min termometer som är placerad i skuggan. Förvisso har det nog inte varir under 15c någon dag här, men om det är molnigt och riusk för regn hjälper inte värmen så mycket! Jag borde egentligen inte längta så efter värmen, för den kommer komma. Med besked. Jag tycker det är lagom nu, nej, inte lagom, det är perfekt. Och varmare blir det. Jag som har så ont av värme kommer få utstå ett riktigt prov denna sommaren anar jag. Om jag lyckas hålla mig kvar här på rivieran.

Har inte hört mycket om jobb än, bara två, i London som nanny. Lönen var väldigt lockande men London? Det känns som ett steg i fel riktning liksom. Speciellt om jag vill lyckas utforska lite av världen nu när jag är borta från Svearike. Att flytta till London och bostätta mig där vidgar inte mina vyer mer än för just själva London. Här har man ju chansen att se halva europa om man kommer på rätt båt.


Promenad des Anglais, Nice December 2008

En dag utan mening

Om man skulle ta och knyta sig kanske? Jag har så tråkigt att jag inte vet vad jag ska ta mig till, det är säkert bara för att det är söndag kväll och jag önskar att Gabriel hade varit här hos mig just nu. Han är ju så nära, bara tjugo minuter bort! Jag har suttit vid datorn mer eller mindre hela dagen faktiskt, de största avbrotten var när jag duschade och när jag fixade midda. Det blev spagetti med tomatsås à la provencale och lite oliver till det. Inte ens min middag var spännande med andra ord. Jag har baljat i mig all cola som fanns i huset, så nu kommer jga troligen ge mig på fantan. Jag kännde att jag fick unna mig onyttigheter idag eftersom jag skulle vara ensam hela dagen, och eftersom jag drack igår, det hör ju till att frossa dagen efter!

Nej, nu ska jag kolla på ännu ett avsnitt av Outsiders på webbteven på kanal fem!

En bild säger mer än tusen ord



Att älskas utav dig är det vackraste för mig
















Kommentera väldigt gärna bilderna!!!!

Monaco by night

God morgon Sverige! Eller borde jag säga god middag? God middag Frankrike till och med kanske? Nej, det är ju ingen fransos som läser detta.

God middag Sverige!
Nu sitter jag här och äter bfs (BakFylleSmörgås), inte för att jag skulle vara bakis, utan för att jag är så där enromt hungrig man bara kan bli av att ha druckit dagen innan! Jag är så hungrig att jag skulle kunna äta en hel häst (inget illa menat nu hästmänniskor, det är bara ett uttryck, ja gillar inte häst kött!). Men jag får nöja mig med smörgås just nu, smörgås med salami och en coca cola. Som tur är så är vårat vätskeförråd fortfarande väldigt välfyllt efter grillfesten som var här.

Igår bar det av till Monaco, Alan kom och hämtade upp oss på vägen från flygplatsen i Nice. Vi åkte till båten, satt där och tog en öl innan Bobby vaknade till liv. Sedan var det bara för mig, Gabriel, Bobby och Alan att ge sig av. Vi gick till La Brasseri, som har världens äckligaste öl, de gör tydligen sin egen. Så jag höll mig till redbull><vodka i stället. De andra tjejerna drack rosé vin, usch!  Det var Esther och Hattie från Natali, och så var det två tjejer med dem som jag inte minns namnen på, men de var i alla fall skit roliga! Jag lär ju träffa dem igen, så namnen kommer nog trilla in. En av dem bodde väldigt nära oss, så hon sa att vi kunde åka med henne hem istället för att ta sista tåget som går runt tjugo över elva. Så blev det. Det blev sent.

Vi begav oss vidare till Rascas, där det han bli ännu mer redbull><vodka. Jag måste ha varit lite full i alla fall, för jag dansade! Jag dansade! Eller så kanske det berodde på stämningen och folket och musiken? Kan ha varit det! För Hattie och den andra tjejen var verkligen skit roliga, stämmningen där vi var låg på väldigt hög nivå, och live bandet som spelade var grymma, speciellt låtvalen!

Vi åkte hemmåt vid fyra någonting, jag och Gabbe la oss i alla fall vid halv fem i morse. Gabbe skulle börja jobba klockan åtta, stackarn. Men han klagade inte, han tyckte tydligen det var värt det.

Vi hade helt enkelt en jävligt lyckad kväll!

Kväll

Sitter och väntar på Alan just nu, Alan som precis kom hörde jag... Vi ska åka med honom till Monaco och ta en sväng ut, blir nog hyfsat tdigt!

Ny design

Vad tycks om designen på bloggen nu då? Själv tycker jag den är helt okej, men jag är inte särskilt nöjd egentligen. Den är väldigt simpel och jag använde en färdig mall för att fixa till den men men, det var väldigt länge sedan jag grejade med hemsidor, närmare bestämt säkert 4 årsedan eller så. Det var i alla fall när jag gick i gymnasiet, och nui Juni är det tre år sedan jag gick ur!

Were did geeza go?

Jag tänkte skriva några rader om kvällen i går!

Det började med att jag mötte killarna på tåget, vilket innebär Gabriel, Alan och Elliot. Vi skulle till Antibes, men tåget gick inte dit så vi hoppade av i Nice Ville och väntade på nästa tåg. När vi väl kom till Antibes var det bara att ge sig raka vägen till Le Blue Lady Pub, där det redan var nästintill fullsatt. Klockan var troliegn runt sex när vi satte oss där. Vi mötte Kerry och Hattie från Natali där, Ruben som var här förra helgen på grillfesten kom till oss lite senare. Vi beställde in öl, och av någon anledning drack jag väldigt fort, jag vet inte om det kanske var mitt undermedvetna som ville göra mig lite berusad? Det är ju aningen lättare då att umgås med fullt främmande folk som pratar ett annat språk än du är van vid. Hur som hellst så mer eller mindre svepte jag två öl (två pints, vilket är 50cl glas) och började känna av det ganska snabbt. Jag kom på att det kanske inte var en så bra idé att ha öl maraton med mig själv, jag hade ju bara ätit en liiiten skål med flingor till frukost, och lite kokt broccoli och två kokta morötter på hela dagen.

Som tur var så gick jag och Gabriel till Don Camillo och åt middag, annars vette gudarna hur onykter jag skulle blivit? Vi åt en underbar middag, Escalope de veau à la Sicielien. Vilket betyder en stor tallrik pasta, ostgratinerad kalvschnitzel och en himmelskt god sås till detta. Vi gick tillbaka till killarna på Blue lady, och satt där en bra stund. Det var ett live band som spelade, så man kan säga att det var minnst sagt crowded. Då satt vi trotts allt på uteserveringen! Efter ett tag begav vi oss till en Irländsk pub som jag inte minns namnet på. Även där var det live band och väldigt mycket folk.

Det fick bli sista tåget hem. Jag och Gabbe vandrade hela vägen från Riquier upp hit, och somnade mer eller mindre med en gång vi kom innanför dörrarna här. Elliot och Hattie var båda spårlöst försvunna när vi skulle hem, så det blev jag, Gabbe, Kerry, Alan och en till snubbe på tåget. Undrar just vart Elliot tog vägen? Han skulle ju precis som alla andra upp och jobba idag klockan nio! Stackars pojkar!

Nu är Gabriel på Siran och jobbar, han åkte tjug! Hano över åtta i morse, slutar nog runt fem idag. Glen ska ha sin dotter i kväll, så jag antar att ajg och Gabbe ska försöka hålla oss ur vägen, så de kan få lite lugn och ro. Hon är fem år och heter Sidney, jag har inte träffat henne än men lär säkert hinna det sedan. Just nu är Glen nere på Carrefour och handlar mat, vi får väl se när han är tillbaka. Säger han en timme betyder det minnst tre, han är långt myckt värre än jag någonsin varit!

In the dawn

Dagen börjar så sakteliga vakna, och jag med den. Jag blev i och försig väckt i morse av att Linda ringde min mobil, en fel ringning men ack så skönt det var att höra en röst hemmifrån! Jag gick upp då, någon gång efter tio, men jag vill inte påstå att jag varit särskilt vaken bara för det. Jag har varit på dass, borstat tänderna och tvättat ansiktet. Det är det mest drastiska jag gjort hittils idag. Även dragit på mig ett par jeans, men detta bara för att undvika att ge Glen en chock om han skulle komma utstapplandes yrvaken från sovrummet och få se mig i bara tshirt och trosor. Det hade nog kunnat ge stackarn beståeende men! Jag är inte precis vältränad som ni alla vet! Låter faktiskt som om han precis vaknade.

Undra vart dagen tar vägen? Vart kvällen bär?

Japp, det var Glen som vaknade. Han kom nyss ut i sin vita morgonrock och gråastrumpor, gick raka vägen till kylen, tog en fanta och svepte och satte på kaffevatten. Ett bra tecken på att han hade en rolig kväll igår kanske? Han berättade att han var i Monaco, för han såg när Alan kom från tåget. Alan tog samma tåg som oss hem, han jag, Gabriel, Kerry (en av tjejerna från båten Natali of Monaco, som killarna från Siran brukar umgås med) och någon mer snubbe som jag tror Kerry känner.

Joyeuses Pâques

Nu har jag precis kletat på ett tunnt lager nagellack på topparna för att bättra till det redan befintliga. Ska gå ner mot Riquier för att ta tåget till Antibes med Gabriel och några av de andra killarna från båten, vilka, återstår att se. Hoppas det blir en lyckad kväll för mig, och för dig! Glad påsk!

Udda ting

Så här knasig ser en potatisskalare ut här i huset

Under construction

Håller på att fixa till bloggen lite, är inte på långa vägar klar, gillar inte det här rosa och ska ändra, när tid finnes. Men vad tycks om min header? En bild tagen från huset, that's my weiv!

Yet another day

Nyvaken så här sent på dagen? Japp. That's me. Vaknade dessutom inte ens av klockan, utan av att Gabbe ringde min mobil. Kännde jag mig pigg då nu när jag vaknade så här sent kanske man undrar? Nej. Inte ett dugg. Men vi gick och la oss runt tre i natt, det kanske har en inverkan. Vi såg på Seven Pounds med Will Smiths, vilket var en av de absolut segaste filmer jag någonsin sett. Storyn var fin och bra och så där, men det var helt klart "somna varning" över hela filmen. Det är dessutom inte förens de sista femton minutrarna som det går upp för en hur allt hänger ihop. Jag måste säga att av de filmer jag sett med Will det senste så är det bara "The persuit of happiness" som får bra betyg.

Undra vad som sker ikväll??? Utgång någonstanns kanske? Alan skulle i alla fall till Antibes sa Gabriel, Ruben bor där för tillfället så de skulle ut och röja där. De andra stannar säkert i Monaco. Vi får se vad som händer och fötter. Kommer ju en helgdag i morgon också! Gabriel jobbar dessutom fortfarande helg.


Här vaknade jag nyss upp... Nya gardiner och nya sängkläder, japp, japp!

Mat på franskt vis

Har precis klämt i mig massa pasta med belåtenhet. Det blev spagetti med typ köttfärssås. Typ, eftersom det inte var mykcte köttfärs i, utan mest sås. Sås á la provencale för att vara exakt. Jag slängde i några oliver för att göra det lite mer intressant, och hackade upp en hel liten chilli frukt. Sedan var jag dum nog at klia mig i ansiktet, så det brännde som utan bara faan en bra stund.

Känns bra att äntligen ha internet hemma! Kommer nog spendera en hel del tid här, ska faktiskt logga in på några agencys nu och uppdatera mina profiler.

Äkta kärlek


Behöver jag ens försöka förklara varför jag älskar honom??? Hur kan man inte göra det??? Våran lilla Gabriel!

Lite foton


Elliot, Bobby & Glen, grillfesten i lördags.


Jag, Fredags, innan jag & G skulle ut och äta


Min alldeles egna snygging, i fredags.


Ännu en bild på trädgården :)

Veckans största nyhet!

Vi har fått internet hemma!! Kan det blir bättre än ? Tänka, här har man bott på rivierna i lite mer än två veckor och redan har vi fått inetrnet här hemma i huset! Och teve och telefon. Vi har dessutom snabbaste internet som gick att välja :D Inte så pjåkit alltså! Och inte nog med det, Glen vill tydligen ha det bästa av det bästa, så när han köpte den nya teven på 52" valde han en modell som var så ny så att den precis kommit in till affären, den är "extra slim" och extra av allt ungefär. Typiskt killar va?! Prylarna i vårat vardagsrum har gått på över 4000€ vilket blir typ 45000 sek. Och då räknar jag inte med datorerna. Med dem är det nog 5000€! Ha ha, här sitter jag och skryter så mycket så att jag blir blå, och ingen av sakerna är ens mina... Så det e ju inte precis nått att skryta om alls, men det e kul att berätta i alla fall.

Det är väl bra nog bara det faktum att vi bor (hyr) i ett hus på 80kvm med utsikt över nästan hela Nice och dessutom medelhavet. Inte alla som får den chansen. Men återigen är det väl tack vare Glen, för vi hade inte haft råd att hyra stället ensamma, men nu splittar vi hyran på två, så det blir 600€ i månaden. Gudarna ska veta att det är värt det, bättre kunde vi fanimej inte bott. Vi har ju dessutom en liten trädgård att njuta av, en trädgård som grannen skötter om med strörsta omsorg. Grannen och en man som är bror till han som äger huset. Det är våra små graden gnomes det!

Report from the riviera

Uschiamej vad dålig jag är på att skriva här då!

Men nu hoppas jag att vi har fått internet hemma idag, det kan vara så. Jag vaknade till i morse (snarare i förmiddags men...) av att jag hörde Glen prata med någon, och jag tror jag hörde denna ngon svara honom. Det innebär ju att någon var hemma hos oss, och då var det anatgligen för att fixa våran Neuf box (tv-internet-telefon för 30 € per månad om man har SFR). Jag tror det enda som behövs nu är inloggningsnamn och lösenord. Vilket antagligen Glen ruvar på.

Gabriel kom precis hit från Monaco och beställer varsin kaffe åt oss, jag var så vågad och tuff att jag sa till honom att ta något annat än den vanliga (Café Viennoise) och då istället ta en cappuccino. Får väl hoppas den smakar.

Glen kör runt med en plexiglas skiva vid förardörren efter inbrottet i hans i bil i går natt. Han blev av med en plånbok som innehöll massa dykarcertifikat och liknande. Typiskt va!

Igår gjorde jag en mumsig broccoli-paj till middag, den blev faktiskt riktigt god. Jag skivade ner lite zuccini också. Idag får det nog bli pasta till middag. Sitter fortfarande på McDonalds (självklart eftersom ja inte fick igång internet hemma) men ska nog snart gå, tänkte kolla på blommor på vägen hem, kanske köpa en kryddväxt och plantera ut?


Helgens bravader

Så nu har ännu en helg på rivieran passerat och en ny vecka har börjat ta form. I fredags blev det lugnt, vi höll oss hemma och jag vaknade utvilad och pigg i lördags medans Gabriel var på båten och jobbade.

Jag och Glen begav oss till Carrefour för att shoppa mat och allt vad som kan behövas inför en grillfest, notan blev på runt 110€ och då hade vi verkligen fyllt hans lilla bill med mat, vin och sprit. Vi köpte massa öl, ett par flaskor vitt vin, ett par rött och ett par rosé. Tre flaskor vodka och en himmla massa energidryck. När vi väl var klara med våran shoppingrunda som minst sagt tog tid hämtade vi upp Andy på Riquier stationen och begav oss mot huset. Jag hoppade in i duschen och när jag nästan var klar kom Gabbe men någon av killarna från båten. Jag och han fixade två enorma skålar med sallad, sedan dukade vi ut ölkorv, chips, saltapinnar, oliver och lite annat smått och gott. Glen började grilla lite spare ribs som vi mummsade i oss innan allt folk kom. Först på plats var killarna från båten, sedan bara vällde det i folk i omgångar. Festen var kanon, vi grillade till långt efter solnedgången, sedan drog vi oss in. Gabriel tog plats bakom bardisken vi har i köket och där trivdes han vill jag lova!

De sista lämnade huset runt 01:30 vilket var precis lagon, för vi tre var dödtrötta och slocknade ganska fort efter det. I söndags var det jag och Glen som fick roa oss åt att städa, Gabriel jobbade och kom hem precis lagom tills att sista ölbruken var upp-plockad.

Idag har Gabbe vakten, usch! Det innebär att han inte kommer hem i kväll, jag måste vänta till i morgon innan jag får se honom. Låter och känns oms en evighet, knas egentligen med tanke på att vi bott från varandra i över ett halvår tills nyss! Hoppas bara folket från SFR kommer idag så de kan få i gång vårat internet hemma!

Useless

Känner för att skriva av mig lite... Idag har det varit en jobbig dag på sätt och vis, jag har haft en såndär jobbig kännsla. Jag har gått och undrat i några timmar; "Vad gör jag här egentligen?" Borde inte jag vara hemma istället? Nej för fan viskar en liten svag röst i mitt huvud, en röst som annars brukar vara stor och stark. Jag antar att det blev en sån här dag eftersom jag har vandrat runt ensam hela dagen i Antibe. Gått från ställe till ställe och försökt "sälja" mig själv. Få dem att tycka att I am the no 1 liksom. Jag är inte så himmla bra på sådant, speciellt inte när jag ska göra det på engelska, och absolut inte när det är med en som är född engelsk-språkig. Jag känner mig så kass när jag vet att jag kanske uttrycker mig minsta lilla felaktigt, eller för att inte tala om när jag inte förstår vad de säger.

Hur som hellst så tror jag det gick hyfsat för mig idag, ingen verkade tycka att jag var en alien som var värdelös på engelska i alla fall. Men jag hatar verkligen att känna mig okunnig. Man sitter där mitt emot en helt främmande människa och ska berätta varför just jag är så himmlans bra, varför de borde rekomendera folk att anställa just mig (som har väldigt lite erfarenhet innom branchen!). Nej usch, hoppas man kan få jobb genom kompisars kompisar i stället för att behöva ränna runt till alla agencys.


En promenad är alltid bäst i sällskap av en vän eller två, som Suvi och Cleo tillexempel!

Åååka pendeltåg

Idag var jag uppe hyfsat tididgt för att verkligen ta tåget till Antibe, hade jag inte gjort det idag hade jag inte hunnit dit förens nästa vecka. I morgon ska jag nämligen få "dagjobba" som det kallas här nere, på båten Glen är kapten. Dagjobba eller daywork som det kort och gott heter innebär att man är lite ev en lösdrivare som tar job vart hän det dyker upp, som i morgon, de ska skura och fixa båten ordentligt innan ägaren kommer, så de kunde behöva lite hjälp. Åtta timmars jobb i Beaulieu sur Mer och 100€ mer på fickan är inte helt fel. Bra att ha lite jobb att skriva ner på mitt CV också. På fredag ska jag åka till Monaco på morgonen för att hälsa på tjejerna (som jag aldrig träffat innan men Gabriel har fixat detta) på båten Nathalie så ska en av dem där visa mig lite hur saker och ting fungerar och är, bara så jag kan låtsas som om jag har jobbat mer på båtar än jag gjort när jag söker jobb... Clever va! Fusk på hög nivå!

Efter det får vi se vad som sker, jag och Gabriel paratade lite lätt om att eventuellt gå på bio i Monaco på fredag kväll. Det kostar från ca 6-7€ trodde Glen, vilket innebär att det är något billigare än hemma. I Monaco! Hmmf det säger en hel del om de svenska bio-priserna, vilka jag för övrigt har hört är bland de dyraste i hela världen.

På lördag blir det grillparty i trädgården vilket jag verkligen ser fram emot nu! Ska bli kul att dricka sig onykter och umgås med folk, nära och bra till sängen sedan när man väl vill sova... När det nu blir, känner jga folket här rätt kan det bli söndag förmiddag i värsta fall! Haha, annat än hemma det. Igår kom Glen hem med hemmabiosysten, förstärkare och andra sådana prylar, i kväll kommer han hem med en ny teve, tydligen en av Samsungs värstingmodeller. Detta kittet kostade runt 4000€ berättade han... Med dagens valutavärden blir det strax över 44600:- Killar är fan inte kloka! Ja, jag ska inte klaga, jag och Gabriel kommer ha nytta av sakerna så länge vi bor ihop med Glen. Jag får väl göra som alla andra som skryter med vad deras liv innehåller och lägga upp en bild på rubbet någon dag, det ser faktiskt ganska häftigt ut, speciellt med Glens lilla mixerbord bredvid!

Hoppas Gabriel hinner med ett hyfsat tidigt tåg idag. Fan vad jag älskar den franska olkaltrafiken, att åka tåg är så mycket goare än buss, och här går det tåg hela tiden, överallt och till ett billigt pris!

RSS 2.0