Överlevt helgen

Edetnatta är över för i år och så vitt vad jag vet har alla man känner klarat sig relativt bra. Det är inte allt för ofta det är så, så detta måste varit ett ovanligt lyckat år. Eller så var jag kanske ovanligt full och bara missade alla sådana händelser? Nej då. Mina inre organ är numera vodka och piggelin marinerade, med en slight touch av Bravos tropiska juice.


Två galna flickor i fredags..
Visst är det kul när alla annars så folkskygga Edetbor kryper fram ur sina små hålor och tar sig in till centrum för att gemensamt supa sig tok-fulla, göra bort sig, för att sedan glömma bort hälften av vad de gjort. Jag var full och mitt minne tryter, så visst passar jag in lite i alla fall. Men det är ju det där med amnesian. Innan trodde jag det var ett skämt mer eller mindre, men nu är jag själv ytterst erfaren av detta tillstånd. Dock tror jag att jag minns allt från igår. Fredagen är det lite värre med, men vad gör väl det?!


Charmtroll!
Mötte massa kul folk, säkert lika många tråkiga. En och annan typ var sådana som man förr haft som vänner, ja, några till och med nära vänner. Igår mötte jag tillexempel en f.d vän, som jag hade lite diskussiner med, och oj vad glad jag är att hon är just en f.d och inte längre en vän, för oj vad jag inte orkar med sådana personer som henne, och oj vad mycket bättre jag mår sedan vi slutade umgås. Inget nytt under solen dock, detta har jag vetat länge. Men just igår påminnde hon mig om varför jag inte orkar med henne. Inte så att hon sa det till mig, nej, det var vårat prat som fick mig att inse hur naiv hon måste vara, och hur mycket jag inte orkar med hennes personlighet. Hon pratade bland annat om något hon inte verkade ha någon koll alls om. Lite dumt, med tanke på att jag är ganska väl insatt i just det hon pratade om.

Nåväl, jag är i alla fall som sagt lycklig över att situationen är som den är och att jag inte längre har denna person som en del av mitt liv. Vi har mycket förflutet ihop, både ont och gott, men detta är så jag vill ha det, och har absolut ingen anledning till att försöka förklara mig inför henne.


En bild säger mer än tusen ord.

Edetnatta del 1 avslutad

Inför årets Edetnatta premiär hölls festen hos Camilla och Vaide


Visst har jag de vackraste systrarna!Av alla vänner som kommit och gått genom åren finns fortfarande eliten vid min sida! Linda och Joakim är två av de absolut bästa!


Andrius står emot grupptrycket och tackar nej till snus!Knas1 + knas2 = Mina charmtroll!Jaa....?


Jag överlevde ännu en gång denna tillställning, Vaknade upp utan minsta tillstymmelse av illamående, tack för de generna mamma! Dock har min sedvanliga amnesi infunnit sig, men det gör ju inte så mycket, det verkar vara ett allmänt förekommande fenomen.

I'm so fucking perfect. Hell yeah I am!

Sitter här med min gamla laptop i knät och surfar runt lite så här inpå småtimmarna. Inte det lättaste med tanke på att skärmen är sprucken, och därav ser jag bara ca 30-40% av skärmen. Det är inte så att det bara är svart på ett konsentrerat ställe, nej då, det är ganska utspritt från ena hörnet och ut. Så ni får usräkta mig om det slinker med ett och annat stavfel eller så, eller kanske en sär skrivning (ha ha). Jag orkar inte försöka rätta när jag inte ser så mycket, det får blir som det blir. Och när vi är inne på det där med stavning kommer jag att tänka på en blogg jag nyss funnit. Den är ganska nystartad, någon gång nu på sensommaren skulle jag tro. Men usch och fy och blä vad uselt människan stavar och skriver i största allmänhet. Det var ganska många meingar och formuleringar som de flesta höstadiebarn till och med skulle ha reagerat på! Och personen i fråga är vad jag vet äldre än mig. Lite pinsamt att ha en blogg när man skriver så illa. Men alla har ju rätt att ha en blogg. Fast hade jag stavat så taskigt, och knappt kunnat bygga en korrekt mening hade jag absolut låtit bli bloggvärlden.Bjuder på en gamal* billd* på perfeckta* mej* som stavar bäst i hela Sverige (ha ha ha)

* ni fattar ironin hoppas jag, annars tycker jag änna synd om er

Visst stavar jag fel, det sker hela tiden, och jag har vissa ord som jag aldrig riktigt kna få in i huvudet hur de ska vara. Och jisses vad ofta man gör slarvfel, snubblar över fel tangenter och sådant. Sen läser jag aldrig igenom mina texter innan jag publicerar dem, de får bli som det blir. Så gjorde jag alltid i skolan också, orkade inte kontorllera det jag skrivit, det blev som det blev. Trost detta fick jag ju bra betyg, så helt åt fanders kan det inte ha varit. Jag var den som pluggade absolut minst av alla i mitt kompisgäng i högstadiet, men jag fick högs betyg! Ha ha.


Än til gamall billd som jag jer er att tita på ;)


Inte för att det bara hänger på betygen, om du är bra på att skriva eller inte. Jag antar att ni fattar vart jag vill komma i alla fall.


Tillbaka från Hufvudstaden

Back on the crime scene! Lagom innan Edetnatta damp jag ner här i mammas lägenhet igen, efter en något lång bilresa genom mellersta Svearike. Jag och Therese han avverka ett och annat landskap, närmare bestämt Bohuslän, Västergötland, Närke, Värmland, Dalarna, Gästrikland, Uppland och Södermanland. Det blev 138 mil, och en och trefjärdedels tank bensin. När jag tankar full tank får jag i 43 liter, om den är riktigt, riktigt tom. Och när jag häromdagen räknade ut våran snittförbrukning av bensin låg den på strax över 0,5 liter milen. Detta var ioch försig innan vi kom till Stockholm, så det var inte så mycket stadskörning. Men jag tycker 0,5 är bra! I love my Polo!Tisdags eftermiddag. Tog en paus och laddade batterierna vid en helt underbar sjö.


Så Edetnatta då... The event of the year här i byn. Ska bli lika kul som alltid att se alla annars så folkskygga människor krypa fram från sina gryt, supa sig fulla och göra bortsig, för att sedan ha glömt det mesta dagen efter. I guess I'm gonna be one of them! ha ha. Fast jag brukar i och försig inte gömma mig övriga året.


Utsikten från ett litet café beläget i en f.d brandstation, Falun centrum.Min nya polare som jag kallar Mr.Du Va


Resan genom Svearike var jätte rolig, det blev en hel del sång i bilen, Therese har en grym sångröst, min suger, men vad gör väl det?! Falun var en sjukt mysig liten stad, väl värt ett besök vill jag lova. Vi åkte till Carl Larsson gården och Falu koppargruva när vi ändå var där. På vägen hem från hufvudstaden stannade vi i Örebro för lite tankning av kurrande magar, och jisses vilket köpcenter vi hittade! Stockholm då... Jag kan säga att det var sannerligen en upplevelse utöver det vanliga att köra runt inne i centrum. Att det är extremt dåligt skyltat gjorde inte upplevelsen mindre extrem. Tackar vet jag städer som Göteborg.


Min följeslagare, Therese. Någon plats längs en väg i Sverige.

I snabba drag

Orka sitta här och skriva när man har så mycket roligare saker för sig! Men jag kan ge en sanbb genomgång.

igår var jag med Jonna och Sebbe hela förmiddagen, var ganska trött i biollen efter att ha rännt runt med en 2åring och en höggravid på Torp vill jag lova. Ganska snart efter att ha lämnat av dem hemma hos Roger och Antia åkte jag till Tessan för att planera våran lilla road trip. Det kommer plöjas en hel del mil, vi ska först till Falun  och sedan Stockholm. ett litet avbrott i vardagen akn man säga. Jag, Therese, polon, musik och många många mils asfalt. ur som hellst så var jag hos Tess från tidig eftermiddag intill sent på natten. Vi gjorde allt och ingenting, pratade om allt mellan himmel och jord och filosoferade en hel del. Det är skönt att ha en vän som är helt utanför allt det som sker här hemma vill jag lova.

Idag har jag hunnit med en sedvanlig promenad med Linda och medföljande hundar, barnen var hemma. Vi traskade länge och väl genom skog och mark, och mina tassar var ganska blöta när jag kom hem. Ja, väl hemkommen var det middag á la potatisgratäng och fläskfilé med kantarellsås som väntade, och allt utom kantarellerna var delikat. Jag hatar svamp.

Nu har alla dragit sig tillbaka, vi blev ett gäng här tillsist, det var mamma, Bernt, Pamela, Nisse, Camilla, Vaide, Tommie, Ronja, Jag och Andrius. trevligt var det, och imorgon är det Liseberg som ggäller för min, Andrius, Pamelas och Nisses del.

orkar inte lägga upp en annars obligatorisk bild idag. Nattinatt

Hurtbulle!

Ikväll när jag trillade innanför dörrarna här var hela varadagsrummet belarmat med killar. Det hör väl kanske inte helt till ovanligheterna egentligen, men idag var de fler än de brukar, nämligen sex stycken. just nu sitter de och äter (en av de tre saker de alltid gör när de är här, de andra två är dricker och spelar) upp kakan jag bakade idag. Det som fanns kvar av den jag bakade igår har de sedan länge förtärt. Förutom kaka har de hunnit smälla i sig popcorn och cola, säkert något mer om jag känner dem rätt.


Soffan är erövrad av ett gäng spelsugna boys.


Jag har varit hurtig även idag, känns helt jäkla rätt att leva så här! och att dessutom ha skurit ner på onyttigheterna känns om möjligt, ännu bättre! Jag var ute och gick med Dixie, tänkte ta lilla Bergöstra-Åby rundan, men när jag kom till vägen där man kan svänga av mot Bergöstra kände jag att benen fortfarande var fulla med energi, så jag travade vidare. Det blev stora-Åby rundan deluxe, för går man från mammas lägenhet och runt blir den längre än från Lindas, minst en kilometer mer! Så efter den promenaden, och den korta jag och pam tog med Dixie, så kom jag upp i över en mil idag igen! Dixie går förresten superfint i koppel nu, hon går fot helt utan att bråka och sköter sig helt jäkla exemplariskt! Nästan så man kan tro det är en helt annan hund! Men nu är hon ju inte bebis längre. För att vara rottis har hon mognat ganska snabbt faktiskt, tycker jag.

Läste förresten i Edetposten om det där med en gubbe som påståts ha försökt köra på ett barn. mamman som var med har jag hört ska vara en såndär piller-människa, alltså lyckopiller. Det har en av hennes nuvarande vänner berättat. Så ja, hon kanske inte är den mest trovärdiga i världen? Jag har själv träffat mamma, och nej, jag tror inte hon är frisk i huvudet, varesig hon knaprar piller eller inte.

Duktig!

Tänk vad hurtig man kan vara ibland! jag började dagen med att cykla hem till Linda, för att vi skulle gå ut på promenad. Det blev den sedvanliga Åbyrundan med hundar och ett barn. Nu har amn gått där så många gånger att det inte alls verkar långt, men idag var jag lite mör, att cykla hem till linda tar lite på benen, det är mycket uppför! Tur att det blir mycket nedför på hemvägen då.


På tal om nyttigheter, vad sägs om denna?


jag fixade middagen här hemma idag, spagetti med köttfärssås, inte fy skam! sedan cyklade jag hem till Amanda, var där, cyklade hem igen och kollade i skafferiet, cyklade till Edet och köpte lite bak-saker och satte igång med en surdegskaka som jag jobbat länge på nu. medans den stod i ugnen gick jag "brorundan-light" (gick inte genom edet utan bara mellan broarna). Just det, jag och Amanda tog oss en sväng till fots också.

Detta inneebär att jag cyklat lite mer än 12 kilometer idag, och gått 10,7 kilometer. Inte fy skam om jag får säga det själv! Dock kände jag att det började värka lite fram i smalbenen, så jag kanske får tagga ner lite, så man inte drar på sig en benhinneinflammation eller så.

Tjocksmock

Tänkte lite på det blogginlägg som låg på blogg.se förstasidan nu i kväll. Det stod om Britney Spears kropp, och hur hon idag ser ut. Blogg ägaren använde sig av frasen "Hon har ju trots allt fött två barn". Suck tänkte jag. Suck, suck, suck. Det är ofta man hör det där "för att ha fött barn är den och den smal" eller "hon har ju faktiskt fött barn". Folk verkar tro att 99% av alla som blivit mödrar borde vara plufsiga eller tjocka, eller i alla fall överviktiga. Det verkar dessutom som om folk som blir mulliga eller så efter att ha fått barn, är mer accepterade än folk som var mulliga innan. Sjukt! De har lika stor chans att gå ner i vikt som de som inte fött barn har, så de borde dömmas lika. nej, jag är så trött på när endel skyller övervikt på barnafödande. Visst går man upp när man är gravid, men det är inte att förglömmas att man faktiskt kan gå ner det sedan också, om man bara har tillräkligt stark vilja. Min kära mor har klämt fram fem ungar, och hon var smal och snygg även efter den femte. Hon hade väl helt enkelt självdisciplin.

Detta sticker säkert i folks ögon. Som så många andra av mina åsikter.Min söta mamma, en som aldrig gnällt om att kilona vara svåra att bli av med efter födslarna, eller brist på "egentid" (många mammabloggares nya inne-ord) och då har hon faktiskt haft barn runt sig i 30 år nu, och tar fortfarande med oss vart hon än ska så fort hon får chansen.
Nåväl, nog om andra bloggar och bortförklaringar till folks övervikt. I dag har jag betalat ansökningsavgiften till Amerikanska ambassaden, på 1050 riksdaler. Sjukt dyrt om ni frågar mig, men nu är jag ett steg närmare svaret på om jag får visum eller inte.

Förresten, hösten är verkligen på ingång här, det är inte alls någon sommarvärme kvar i vindarna, inte ens ett uns.
Mamma rensar svamp efter en av hennes och mina 1,5 timmars skogsturer.

Spotify LOVER!

Måste bara säga att jag älskar Spotify. inget nytt under solen, men så är det. Sitter här och lyssnar på Sabaton nu. De som inte skaffat Spotify än har verkligen missat något, förutsatt att de gillar musik. Men jag skulle tro att de flesta man känner haft Spotify ganska länge nu!

http://www.spotify.com/en/

Bakfylla är till för amatörer!

Som vanligt dagen efter en go fylla vaknade jag upp och mådde oförtjänt bra. Tidigt dessutom. Jag som annars lätt kan snarka till efter tolv hoppade ur sängen 10:04, då mobilen pep. Det vara bara att ta på sig ansiktet igen, hoppa i kläderna och åka till Trollhättan med Linda. Vi kollade runt lite, och avslutade med ett McDonalds besök som hette duga. Efter detta har jag varit hemma lite, och hunnit med en promenad i sällskap av Pamela. Som sagt, mår oförtjänt bra, i sann berkefors-anda (dock besitter inte Camilla dessa gener).


Inför ett annat partja, de tre systrarna B.


Jag blev faktiskt på pikalurven igår, och trodde stenhårt på en bakfylla idag då det bjöds på cahmpagne följt av vin och öl. Innan detta satt vi hos Camilla och jag drack för ovanlighetens skull Cube som påminner om Smirnoff ice, fast har högre YFP (Yrsel För Pengarna). Jag trodde verkligen inte att ens jag skulle undkomma en bakfylla när det blandades så saligt. Alkoholen var gratis, så mer än en person blev ganska påtagligt påverkade. Att festa ihop med tjocka släkten var kul. undrar om Nisse och Vaide återhämtat sig av en kväll á la Berkefors!? Närvarande var 10 av 13 existerande Berkeforsare, mer än så behövs inte heller när det ska festas, om ni frågar mig.


Anders (min kusin) som fyllde 35 och min mor, vid ett tidigare tillfälle i sommar.


Innan allt galej blev jag fixad i håret av Sofia, och oj vad konstigt det kändes att se mig i spikrakt hår! Det var 50 veckor sedan sist (lätt att komma ihåg då det var på Edetnatta 08) Men jag tyckte det var riktigt fint, och bjuder på en bild här. Dock i urusel kvalitet, men jag orkar inte ge mig ut på jakt efter de digitalkameror som besitter de bättre bilderna.


Bilden var tagen på exakt samma sätt som de där pinsamma fjortis bilderna många tjejer lägger upp; lite snett uppifårn, beskuren precis nedanför tuttarna och upp. Och jag kan inte med gott samvete lägga upp en sådan bild, så jag beskar den, för det är frisyren som ska uppmärksammas, inget annat.

Har du en blogg jag läst?

Tänk att här sitter jag en fredag klockan två på natten (alltså numera lördag)! Jag måste medge att det känns rätt skönt att inte ha varit out and about i kväll, utan bara ha suttit här och laddat inför morgondagen. Eller ja, bara och bara kan man väl inte säga kanske. Jag har ätit tacos med Camilla och Vaide ikväll, tänk vilka dolda talanger han verka ha, Vaide! Lite lustigt, för när jag ringde Camilla runt sextiden sa hon att hon tänkt ha maten klart tills Vaide kom hem, men så följde hon med mig och Pamela till Torp, och istället stod maten på bordet när hon steg innanför dörren!Tove idag, Lilla Edet "centrum"Och så träffade jag ju Jonna en snabbis igen, körde henne en sväng. Var hos henne med Linda, Tove och Alice tidigare på dagen. Sebbe och Tove röjde runt så som barn gör bäst, och när jag och Linda smet ut med genom ytterdörren såg hela lägenheten ut att ha drabbats av en tornado!Detta skulle jag tro kallas tandem-kissa!
Får hålla till godo med kass mobilkamera ibland.När jag var hemma hos Camilla förut förundrades jag över hur många bloggar hon kände till. Många tillhörde folk jag umgås med ibland, eller har umgåtts med tidigare. Av alla de människor jag träffat i verkliga livet har jag bara läst dessa bloggar: Anna karin (jag är beroende, bara av denna blogg, ingen annan), mizztang (kul tjej, ganska olik mig men alltid vart schysst när man träffat henne), jencie (en vän i de tidigare tonåren, haft mycket kul ihop back in the days), nilima (också en vän ett tag i de tidigaste tonåren), huddleformation (känt sen jag var 6 år, dock alltid haft en skör relation), krizzy (hur lärde vi egentligen känna varndra???), Calandivaa (trevlig tjej som våran katt verkar digga då han ofta invaderar hennes balkong, bor vägg i vägg)  sedan kan jag inte komma på någon mer just nu faktiskt. Undra om det finns någon där ute i cyberspace som man kanske missat, som rentav kanske bloggar om mig ibland?!

Nej, nu ska jag krypa till kojs.

Vinter i Augusti

Igår när vi var påväg till Trollhättan och var i höjd med Åkerström fick vi oss en smärre chock. Strax efter en kurva var hela vägen full med nedfallna löv, och vi kunde inte riktigt förstå vad som stod på.

 Men efter bara några meter insåg vi att det haglat, med besked. I vissa delar av Trollhättan ahde det kommit flera decimeter med hagel. Oturligt nog hade jag inte min kära Nikon med, utan fick tillgodohålla mig med mobilen.

Bilderna är tagna från bilen, i farten, med en taskig mobil kamera, därav den usla kvaliten. Vi stannade till lite snabbt, då han jag få till mig en näve hagel, dock var hagelkornen som låg längre från bilen ännu större!

Promenad tro?

Hoppas regnet stannar uppe i de tunga molnen hela dagen (icke troligt) så man kan ta sig en långpromenad idag igen. Har jag tur kan Linda och hela hennes gäng följa med. Det börjar bli en del nu, med två hundar och två barn. Men ta mig tusan vad mycket mer motion man lär få när man putter på en barnvagn. Sist vi var ute knuffade jag Tove runt hela Åby, medans Linda hade Alcie, och oj vad slut jag var, speciellt efter den gigantiska uppförsbacken innan Lindas och Dennis hus!


Svea hatar sitt koppel och försökte gömma sig under vagnen

Viasat försöker första luras, sedan är servicen skit!

Sitter just nu med luren i ena örat och försöker nå den amrikanska ambassaden i Stockholm. lättare sag än gjort. Vi får väl se om jag kommer fram idag, annars, om någon som läser här vet lite om hur man skaffar visum till Usa, kan du ju gärna höra av dig! Jag har bara några lätta frågor, men de svarar inte på mailet jag skickat, och de har inte ens kösystem för telefonerna, utan kopplar bara bort mig efter en stund. Suck.

Fick i alla fall rint Viasat idag och frågade dem vad fan de håller på med. Även där snackar vi dålig service. De har skickat otaliga fakturor med summor som inte stämmer till mig nu. Igår fick jag en påminnelse, på en räkning jag inte fått. Kul! Dessutom var det en avgift på parabolkorts hyra, på drygt 350:- som var avsett fram till Januari 2010. Konstigt, för jag har sagt upp abbonemanget två gånger redan, och det skulle vara helt avslutat nu i slutet på augusti. Men tjejen vi pratade med när vi sa upp abbonemanget var väldigt otrevlig, eftersom vi påstod att det hon sa inte stämde, så hon kanske jävlades genom att bara säga att hon avslutat det, utan att egentligen göra det?! Vem vet! Hur som hellst så såg killen jag pratade med idag, till att det verkligen är uppsagt från och med slutet på augusti nu, jag fick till coh med en bekräftelse till mobilen.

Det värsta är väl inte att viasat haft dålig service, det värsta är att de verkligen försökt blåa oss gång på gång, och under tre års tid har det bara krånglat. Nästa gång man tecknar något tv avtal kommer jag göra allt för att undvika viasat.


Elton John ombord

Jo just det gott folk, jag stal tre bilder av min kära pojkvän som jag tyckte var lite nice! Här har ni:


Sirans reling, på denna båten jobbar och bor Gabriel
Gabriel står på tendern och hjälper Sir Elton John ner. Detta är vad Gabriel jobbar med, och gör dagligenNär Elton & co är på plats bär det av, Bobby står vid spakarna

BlåbärspajTänk vad mycket man kan hinna med om man bara går upp i tid! Förutom min och mammas svamp och bärplcokning har jag varit ute och gått i närmare en och en halv timme. Vi har rensat svampen och blåbären är redan förtärda. Vi sparade dock en bit till lille bror, annars skulle han aldrig förlåta oss, ty han gillar paj. Förra gången då jag gjorde paj och vi glömde spara till honom blev han så ledsen så jag gjorde en ny paj åt honom dagen efter.

Jag har även hunnit fixa bromsarna på både mammas och Tommies cykel, så nu behöver man inte vara rädd att krocka med allt som rör sig när man trampar ute i friska luften.

Svamp
Att sitta vid datorn när det är så här fint väder är egentligen synd och skam, men jag var bara tvungen att kika lite på korten jag tog i skogen idag. Jag har dessutom laddat ner GIMP, ett gratis fotoredigeringsprogram. Jag ger det ris, massor, massor av tjockt rivigt ris. Det var verkligen skit. Jag måste se till att få Photoshop till även denna datorn, jag lider utan det! Man kan inte ens jämför GIMP och Photoshop. Gimp är ett skämt jämfört med PS!

Men ajg kan lägga upp en och annan oredigerad bil här, bara för att...


Nu ska jag ut och njuta av det för ovanlighetens skull fina vädret.

The end

Att sommaren börjar lida mot sitt slut blir bara mer och mer påtagligt.

Suck.


Snart åker grodan in i boden för vinterförvaring,
nu när sommaren snart är slut.

GuldregnDet inte allt för sällan ombytliga svenska sommarvädret gav oss idag en lyckad guldjakt i Lilla Edets skogar. tillsammans begav jag och mamma oss ut på svampjakt, och lyckades hitta en och anna guldåder. Vi lämnade dock de små svamparna i hopp om att de ska få växa till sig, men någon dummer kommer säkert plocka dem trots deras ringa storlek.


En guldklimpSer det smarrigt ut? Jodå. är det smarrigt? Nej fy sjutton!Helgen har varit lyckad och fartfylld. Fartfylld i dubbelbemärkelse då jag tillbringat mycket tid i bilen, vilket bidrar till en slags fart. Och fartfylld så sett att jag var på fest hos Joakim, och fest kan ju mycket väl vara fartfyllda. jag hade trevligt hemma hos Joakim. de sämre avlägsnade sig och gav plats åt oss bättre, och både Andrius och jag hade kul, dock saknades en del av eliten, Pamela och Nisse var nämligen på bröllop. Sofia fd Billestedt numera Löfqvist stod brud, och hennes numera äkta make är Pete Löfqvist. Grattis till dem! På tal om bröllop så verkar det vara värsta flugan just nu. En del satsar mer pengar, många verkar köra på budget. I vilket fall som hellst verkar det vara lite hysteri just nu.


Maria i fokus


Fredrik i fokusSå stiliga så!Vi har solen över vårat tak

Inatt gled jag genom Edets gator med en stor klump i bröstet. Det var en oroskänsla som infann sig timme efter timme, och den förvsann inte förens sömen tog över. Vad det var vet jag inte, men inte mindre kusligt för det. Jag blev lite lätt paranoid och såg mig över axeln både en och två gånger när jag var utanför bilens gröna skal. Men det gick ju bra, jag sitter här hel och frisk.Knäppkatten blev knäppt i en ful-pose.Det blev en kväll ute vid campingen igår, trevligt och härligt att komma ut "på landet" som Bernt säger. Dock var en person mindre trevlig mot mig, svarade knappt på tilltal, men att åka med mig dög visst. Ska man vara sur kan man ju vara det fullt ut, annars så är man bara löjlig tycker jag. Vad jag nu gjort dig? Men det är som det brukar vara antar jag, sur över ingenting och lipig som en treåring. Utan att facea skiten och säga till mig vad det är.

Nåväl, nog om omogenheter. Solen skiner ytterligare en dag och man börjar nästan vänja sig vid värmen. Farligt, för den lär snart vara förbi.


Bilden tagen från mammas husvagn, solnedgång i LjungskilePåväg ner till kusinens vagn

Ge ungarna lite stryk så lyder de nog.

I natt när jag satt där i min bil och rullade genom Högstorps små gator hörde jag en tämligen chokerande nyhet på radion. Det var från DN de läste att många Nya Zeelänader vill avskaffa förbudet mot aga av barn, ett förbud de haft sedan bara 2007. Sverige var först i världen med att införa detta förbud, tänk att vi kan vara bra på något! Finland följde oss 83, Norge 87 och Österrike 89. De andra som följt initiativet har kommit senare.


Bilden lånade jag härHelt sjukt att det faktiskt fortfarande är tillåtet att slå barn i uppfostringssyfte!

Sol?

När det faktiskt är så sjukt bra väder som det varit idag (uppehål, varmt och sol, men dock molningt) så får man skita i att blogga med gott samvete tycker jag!

Visum är en annan visa

Att kalla det svenska sommarvädret ostabilt tycker jag är en lögn. Det är väldigt stabilt. Moln, regn, regn, moln. Vad är det som kan kallas osatidgt eller ostabilt där? Idag var inget undantag, förutom att det bara var molningt, regnade inte alls. Så nu kommer säkert en och annan fomme säga att det var fint väder idag. Det finns folk till allt.En gång i tiden sken solen på blommorna i Lyckorna.Jag blev väkt mitt i min så kallade natt (11:50) av mobilen. Det var Lindsey på Crewnetwork som ville göra en telefonintervju. Visst, jätte lätt att ställa om hjärnan till engelska när man är helt yrvaken. Men det gick helt över förväntan må jag säga. Det fans bara en liten hake. Hon meddelade att för att få jobbet som jag har blivit meddelad om måste jag skaffa mig B1 eller (kanske är det och) B2 visum till Usa. Detta kommer ta tid vill jag lova er! Byråkrati i massor, och det fodras en resa till Stockholm lät de mig veta på ambassaden. Stockholm! För att få åka till Usa? Snacka om att de måste vara paranoida over there. Jag fattar inte varför de tror att alla vill bosätta sig där illegalt. Jag tycker personligen att Sverige verkar vara ett mycket bättre land att bo i. Bortsett från klimatet då, men nu har jag otur och bor i västra götaland, troligen där vädret är värst i hela landet.En utter? En bäver?? Nej då, det är bara Tommie. 1 July i år, en av de sista soldagarna.Nej, det ser ut som om jag har en lång resa framför mig innan jag har mitt visum. Om man nu får det. Vem vet, de kanske tror att jag är terrorist? Nehej då, jag vill bara få jobb på en yacht och glida runt lite i Karibien. Inget värre än så.

Party

Att påstå att jag mår oförtjänt bra idag är ingen överdrift, ty jag var minst sagt tok-tankad igår. Att jag ens hittade hem ser jag som ett under, jag har dessutom på något vänster lyckats ladda på mobilen över internet (kan ha varit med kontokortet kanske, men jag tror mest på internet). Hade det inte varit för att jag hittade ett "du har nu laddat på mobilen" sms i inkorgen idag hade jag inte haft den blekaste aning om detta. Men jag vet att jag ringde Gabriel och pratade med honom när jag låg i sängen. Jag vaknade förresten upp fullt påklädd.Tompa e på G!Jag fick just precis även veta att Tommie var vaken när jag intog lägenheten, och jag hade pratat med honom. Detta har jag inget som hellst minne av, men jag hade gafflat på om en jätte söt hund jag hade sett. Lite underligt, för jag minns inte att jag sett någon speciell hund? Inte heller någon speciell spindel, men det sa jag till honom. Spindeln skulle ha varit runt en decimeter i diameter dessutom, så jag borde ju minnas den om det nu varit så att jag sett en sådan. Min storleksuppfattningsförmåga kan inte ha varit på topp!


Vad diggar ni hans överdimensionerade taklampa?


Det blev en stor fest hos Andrius, jag minns att det var väldigt mcyket folk frammåt slutet. Naturligtvis blev det bråk, och det var de gamla vanliga som var inblandade. Förvånad? Nehe inte? Andrius har av olika skäl tre hörnsoffor hemma hos sig, och dessa tre fick plats i hans vardagsrum, så ni kan ju tänka er vilket partyrum det blev! Ingen behövde stå precis!
Vad händer bakom den burken tro?Jag vaknade runt nio och var pigg som en mört. Jag hällde i mig en rejäl kanna med vatten, sedan var det bara att få i sig lite frukost, duscha och ta en långpromenad längs älven och genom Edet med Linda och vovarna! Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska kunna få lite mera sömn, jag ska ju jobba i natt.Nyktert?

RSS 2.0