Gott nytt år!

Det närmar sig, det nya året! Så vad har man hunnit med detta gångna år då? En resumé kanske är på sin plats!

Januari
Året började i Schweiz, jag flyttade från Frankrike den 28:e december 2009. Nya jobbet som nanny inleddes i en av Europas mest fancy skidorter, St Moritz. I mitten av månaden rullade jobbet på i Zürich och dess förorter.
Februari
Åter i St Moritz en sväng, och så blev det en visit till Frankrike och Gabriel
Mars
Var i Frankrike de första dagarna av månaden. Schweiz blev bara bättre och bättre, kanske inte själva jobbet, men umgänget. Jag hade sjuk kul med alla svenska au pair-flickor och grabbar från diverse länder.

April
Mycket jobbande, och mellan jobbkvällar blev det festande med folket i Schweiz. I mitten av månaden blev jag singel, för första gången på drygt fyra år. Det var inget jag tyckte var superkul, men att hålla ihop ett förhållande med de förutsättningarna vi hade, var dödsdömt. Bara det att vi båda jobbade så att vi faktiskt inte kunde träffas alls, gjorde det inte lätt.

Maj
Det blev en tripp till Langkawi med djungelvandring, solande, båttur i mangrove träsk och barnpassning. Efter det flög vi vidare till Hong Kong där vi avverkade en helikopter tur över staden, Disneyland, lite olika marknader och en operaföreställning. I Zürich var det fest, lugna ölkvällar längs sjöstranden och upptåg med au pair-flickorna.
Juni
En sväng till Sverige inledde månaden. Locktorp på min födelsedag med systrarna och en härlig vecka med alla nära och kära. Tillbaka i Zürich var det fart och fläng med alla flickor igen! Midsommar firades på Nordiska roddföreningen.
Juli
Zürifäscht var kommen och fan vads skoj det var! Jag jobbade, solade, umgicks med vänner och njöt av livet! Lediga helger var det fest! Och så började en viss person göra sig påmind. Det slutade med att jag tyckte han kunde "komma till Zürich och prata om saken för jag orkade inte ta det via sms". Sagt och gjort, Gabriel fick en ledig helg trots allt, och gjorde sitt första besök i Schweiz. Han bilade från Monaco och tillbaka. Dagarna efter han hade åkt igen bar det av mot USA för min del. Det var två galet härliga veckor ute på Long Island, i The Hamptons. Jag körde bil kors och tvärs och upptäckte att amerikans trafik kan vara förvirrande. Även New York hanns med till min förtjusning! Varje kväll under vistelsen hade det trillat in sms efter sms i min inkorg, från en viss pojk... Så när månaden led mot sitt slut sa jag till honom att han kunde komma och hälsa på igen när jag var tillbaka i Schweiz.
Augusti
Första dagen i månaden var Gabriel åter på besök. Och vi var åter ihop. Det var ruskigt kul att vara singel, det kan jag absolut inte förneka, men jag hade nog tröttnat på det i längden. Gabriel däremot, honom tröttnar man aldrig på!
Sedan bar det av till Sverige igen, för att tillbringa större delen av månaden där. Det var underbart! Att ha alla nära och kära runt sig och kunna gå hem till en kompis bara så där!
September
Jobbet började bli olidligt. Kanske för att jag kände i hela kroppen att jag ville vara med Gabriel. För innan hade jag ju stått ut. Eller kanske så var det faktiskt värre än innan. Alla lediga stunder var i vilket fall helt underbara! Jag fann vänner som jag aldrig kommer glömma och jag har haft många otroliga stunder i det där landet som man förknippar med ost och fickknivar. Men jag tog i alla fall beslutet att säga upp mig.
Oktober
Jag drog med Jenni och hennes Stockholms-kompisar till London. De bevisade för mig att det finns Stlmh-are som faktiskt är riktigt goa! Jag och Jenni hann även med lite turistande i Schweiz. Gabriel kom och hälsade på igen och vi hade en hel vecka ihop i Schweiz, innan det plötsligt blev en flytt till Monaco. Så i slutet på månaden var mina saker packade, en avskedsfest ordnades hemma hos en vän och ett nytt kapitel inleddes i mitt liv.
November
Var nu förflyttat till Monaco, och bor sedan dess på en yacht. Jobbar som stewardess här och hoppas på att ajg ska trivas med detta. Hela november innebar jobb, jobb och mera jobb. En helg var jag faktiskt ledig, då åkte vi skidor i Auron.
December
Lika mycket jobb igen. Jobbade sjukt mycket tills den 17:e. Då blev det skidåkning i dagarna två, sedan bar det av till Sverige igen! Denna gången ihop med Gabriel! Det var jul, snö och stress i Sverige. Att träffa familjen gav detta året ett perfekt avslut! Nu sitter jag här på båten, och lär så göra tills efter årsskiftet. har vi tur lämnar vi Monacos hamn nästa vecka och beger oss till varvet. Just det ja, jag införskaffade mitt livs första par brillor.
I alla fall.
Ett händelserikt år som spenderats i tre olika världsdelar!
Gott nytt år!

Back to work

Så sitter man nu här i Monaco och är vrålförkyld. Typiskt! Men nu ska väl vardagen börja rulla på igen och julstressen är över. Idag blir det mycket spring för att kolla så allt är bra här ombord. Lägga upp en veckoplan kanske, så man vet i vilken ordning man ska jobba. Eftersom jag är helt ensam på insidan kan man säga att listan är oändlig, speciellt med tanke på att jag är ansvarig för utfodring av resten av besättningen (som just nu bara består av Gabriel och Dave, men ändå!)
Nä, nu kan jag inte sitta här längre, nu borde jag jobba!

Bye bye Sweden. För vilken gång i ordningen minns jag inte längre!

Vi lämnar nu snö och kyla bakom oss med julmat och julmust i all sin ära, för att möta solen och baguetterna på den franska rivieran åter en gång.

Men jag älskar både snö och kyla, och baguetter blir man bara kass i magen av. Så Det är inte med förtjusning jag bordar planet på Landvetter om några timmar.

Tro, hopp och kärlek?

Tro hopp och kärlek.
Nej fan, jag är inte religiös. Jag tror inte. Jag hoppas. Och kärlek finns det ju alltid runt en i en eller annan form.
Tro. Hopp. Kärlek.
Mitt liv.

Make a statement

Nu ska jag minsann tycka och tänka igen!
Bomb i Stockholm
Hur jävla långt ska det gå innan folk vaknar? Jäkla tur att idioten valde att spränga sig själv också när han ändå var i farten, så vi slipper betala för kostnaden för den psykiatriska våren han troligen hade fått (för fängelse hade nog inte varit troligt). Ska man behöva frukta för sitt liv mitt på blanka dagen på Stockholms gator för att folk utifrån det svenska samhället misstycker om hur vi sköter oss? Usch och fy och fan.
Känns bra att bo i ett land där man förbjudit burka och niqab, ett land där de faktiskt vågar visa att man inte får göra va fan man vill och sen skylla det på religion. Inte för att det är bara det som bruka och niqab handlar om, det menar jag inte. Jag menar att fransmännen "made a statement". Sedan tycker jag personligen att både burka och niqab absolut borde vara förbjudet. Slöja, eller hijab som det heter, är jag inte emot. Men burka och niqab är så mycket mer extremt. Att identifiera en människa med klädsel som sådan lär ju vara så nära omöjligt det bara kan bli, så länge du inte klär av dem. Och det är väl ändå inte särskilt bra. Du kan ju faktiskt inte ens vara säker på om personen under kläderna är man eller kvinna! Det kan lika gärna vara en snubbe som står där i omklädningsrummet och gluttar. Nää, jag ser inget försvarbart i att bära varken burka eller niqab i Sverige.
Hata mig hur mycket ni vill, men det är så jag ser på saken.

En solig dag till sjöss

Nu sitter jag här i crewmässen (besättningsmässen låter så konstigt) och fryser. Gabriel och Dave springer runt och pillar med internet, de har ett mission, de vill försöka se till att vi har bra mottagning även inne i våra hytter. Det verkar som de lyckas, vilket är bra. Laurie sitter och letar flygbiljet, för han fick veta idag att han är ledig sista veckan i december.
Det kommer vara vi fyra ombord hela helgen, så allt är som vanligt med andra ord. Har känts lite konstigt nästan, nu när vi varit full besättning (9 pers) idag. Men så var vi ju ute och gled med båten också. Det var verkligen en perfekt dag för seatrial (vet inte vad den svenska motsvarigheten är, men man testar båten ute på havet så motorer etc fungerar som de ska). Solen har lyst så som bara solen kan, och riktigt varm blev man när man var ute. Julgranen välte när vi var någon stans mellan Monaco och Beaulieu. så den fick vi minsann binda fast.
Men även om det var så varmt att jag svettades idag när jag gick till kiosken (hade t-shirt och en tunn vindjacka på mig) och solen lyser för fullt, så längtar jag innerligt tills jag åter står på svensk mark!

Av båten

Jag, Gabriel och Dave klämde in oss i våran lilla Polo idag och tog en sväng! Vi åkte till Antibes för att uträtta ett ärende, och stötte ihop med Bobbey! Sedan blev det lite shopping och klippning (för Gabriel) i Nice, och sist men inte minst middag på La Storia. Det har varit en riktigt skön dag! Inte fel att vara ledig mitt i veckan! Men i morgon blir det jobb igen, och vem vet, kanske (läs troligen) hela helgen.

Det var min första dag på torra land sedan sista söndagen i November.

SVERIGE!!!!

SWEDEN here I come!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En vecka blir det!! Längtar!

Japp, jag e fortfarande här!

Ääääntligen är helgen över och man kanske kan bli människa igen! Har vart fullt upp på båten med både ägaren, hans tjej, hans son och tre gäster som bott här! Dessutom har det varit middagsbjudningar hit och dit. Vilket innebär ett jäkla spring med champagne hit och vin dit, putsa tallrikar och polera bestick. Silvret ska fram och bubblorna ska flöda! Jobbade 12 timmar i fredags, 17,5 i lördags och 15 i söndags. Lördagen var värst, började 06 på morgonen, hade en rast mellan 17.30 till 18.00 och slutade 05.30 på söndagsmorgonen. Trött? Japp.
Hur som så närmar det sig en mini-semester! Och då blir det Sverige för hela slanten!

Långa dagar

zZZZzzz
Sitter och väntar på att arbetsdagen ska vara över. När det nu blir. Helg är inte lika med kul alla gånger! Jag började 06.00 i morse, och kommer sluta någon gång efter midnatt. Pust och stön. Det ska bli så jäkla skönt med några dagars semester i slutet av månaden! Sweden here I come!!!

RSS 2.0