Språkligt förvirrad!

Nej nu har man nog varit på denna ön lagom länge, dax att dra vidare.
Gabriel sitter och kollar Inglorious Bastards och när vissa scener visas blir min hjärna alldeles snurrig! Det är ju en film med tre språk i, mestadels engelska givetvist, men även en del tyska och franska. Efter att ha pluggat franska en gång för väldigt länge sedan, högstadiet närmare bestämt och även lite på gymnasiet (väldigt lite) så har jag ju trots allt ett litet franskt ordförråd, även om jag inte kan parat språket så förstår jag en del. När det gäller tyskan är den lite mer up to date, jag må aldrig ha studerat tyska, men efter att ha bott i Schweiz ett år kan man lite grann. Så i alla fall, i några scener blandar de tyska och franska, jag kom på mig själv med att helt undermedvetet sitter jag och översätter båda språken till engelska, jag satt till och med och mummlade översättningen. Så där satt jag och grejade med datorn, skrev på facebook med en vän, på svenska, lyssnade med ett halvt öra på tv:n då det talades tyska och franska, och jag mummlade översättningar på engelska.
Det där med att det blev på engelska är nog för att när jag översätter franska/tyska åt någon annan är det alltid på engelska. Det är det språket som gäller ombord. Nu när jag, Gabriel och Johan har varit iväg ensamma ett par gånger tar det oss oftast någon timme eller så att koppla bort engelskan och helt prata på svenska. Men så fort vi nämner något som har med båtar att göra, eller även mycket annat, halkar vi lätt in på engelska i gen utan att faktiskt märka det förens efter någon halvminut. Är man språkligt förvirrad tro? Igår pratade jag dessutom Schwiizerdutch, så det har blivit lite väl mycket blandnig nu i helgen!

Hål i fickorna

Börjarblifattig.nu
Har precis spelat bort 5€ på poker (har inte vunnit en omgång än på hela sommaren) och igår köpte jag ett par jeans, en t-shirt och ett par skor. Idag kännde jag att ajg gillade t-shirten så mycket att jag gick tillbaka till samma affär (Bershka) för att köpa en till fast i en anna färg. Jag köpte två till. Och en till väldigt lik, men långärmad. Smet dessutom in på the Body Shop och köpte en body lotion (mango) och två body butter. Jag är en riktig torrboll, men Body Shops produkter brukar göra susen, dessutom luktar det för jäkla gött. Och r inte testade på djur heller.
I morgon ska jag och Gabriel ta oss till den gamla delen av Palma, har inte hunnit dit än, shame on us!

Mallorca

Så har man badat i havsvatten och uv-strålar i dagarna två. Dessutom blev det en utekväll med folket här, som slutade med mer eller mindre fulla båtmänniskor. Jag och Gabriel tog ena hyrbilen till Magaluf igår och spenderade dagen på stranden, vilket var välbehövligt för min ganska bleka hy! Idag fick vi sällskap av Johan till en helt annan strand, som jag tyckte var bättre på alla sätt och vis. Mysigare, fräschare, ja ni vet, mindre folk osv osv. Inte lika många blek-feta britter som är halvfulla klockan 13. tyvärr minns jag inte namnet på stranden. Eller så hörde jag det aldrig. Kan vara så.

Vi får se hur mycket av denna ö, Mallorca, vi kommer hinna utforska innan det bär av mot Gibraltar. Troligen en "fair bit" så att säga, då vi ska vara här till början på oktober.
I fredags hann vi (förutom en partykväll) med att ta en sväng förbi Ikea. De hade mycket smått och gott, och vi kom tillbaka till båten med både Estrella chips, ostbågar, jordnötsringar, skagenröra, marabou choklad, Stockholms-öl och lite annat. Som grädde på moset i denna onyttiga-svenska-produkter-frossa kom Johans föräldrar till ön igår med en stor påse typisk-svensk-godis av alla dess slag. Detta ska jag nu avnjuta i sällskap av min iphone-spelande bättre hälft.

Kameradrömmar

Jag vill ha en ny kamera. Nu. Hellst igår. Jag ska köpa en ny, så fort jag har "tid". Vill köpa den i Sverige så jag får instruktionsbok på svenska. Kanke låter läjligt, men det är behändigt. Kamreaspråk kan vara invecklat som det är, så på engelska orkar jag inte. Är för bekväm. I och försig komme rjag på mig själv allt som oftast med att inte komma ihåg nissa uttryck på svenska, men däremot på engelska. Enkla små ord eller fraser som jag bara inte får fram. Min tyska förbättras ständigt dessutom. Vem vet, den dagen man kommer hem till Sverige för gott kanske man är mer än bilingual. Kanske snackar tre språk!
Kameran jag suktar efter är Nikon D7000. Har funderat lite liiiite på D300 med men... Ja.. Nja... D7000 med något schysst objektiv, som tex Nikons egen 70-200mm.... Låter bra!

RSS 2.0