Globetrotter! Nästa vecka: Langkawi, veckan efter det: Hong Kong

Gott folk, nästa söndag hittar ni mig här: http://www.langkawi-resorts.com/andaman/photos.htm

Och veckan efter det hittar ni mig här: http://www.grandluxuryhotels.com/hotel/peninsula-hong-kong/?gclid=CK7ihoa9paECFckTzAodAza8DQ


Det är ingen skit!

Helg igen

Det har varit en galet skön helg!

I fredags softade jag med Maria. Igår hade jag ställt klockan så att jag skulle hinna med gymmet innan jag skulle möta upp Fam (ja, det är hennes riktiga namn) för parkhäng med öl och tjejerna. Jag mötte henne vid tvåtiden, och då börjades drickandet. Sedan satt vi i en park hela långa dagen och chillade med lite olika folk, de andra kom och gick men jag och Fam bestod kan man väl säga. Framåt kvällen kom Christian med två in-flugna vänner från Dublin och joinade oss, och sedan även en tysk kompis till honom. Vi begav oss sedan alla emot Triemli där Christian bor, men jag, Fam och tysken Thomas följde inte med hela vägen. Det slutade med att vi hamnade på Kontiki inne i stan.

På Kontiki blev det roligt sällskap och många öl. Fam känner en kille där som heter något i stil med Voie, som sedan tog oss till ett ställe där han brukar jobba som bouncer. Resultatet av detta var att vi slapp stå i kö och slapp betala inträde. Folket på det stället var lite yngre än de andra ställen jag hittills varit på i Zürich, de flesta var nog mellan 18-23 kanske. Men musiken de spelade var bra. Voie var inte så mycket för att dansa, så vi andra fick sköta den biten.

Hem kom man safe and sound, jag trillade nog i säng runt 7.30 i morse skulle jag tro. Så man höll igång från 14 till 6. Och ingen bakfylla på det!

Jag vaknade idag av att jag fick sms, klockan var runt 10.30 - 11. Det var bara till att studsa upp och ta en dusch och sedan slänga sig in mot stan och möta upp alla fina flickor! Maria tyckte jag var knäpp som kom och mötte dem med sådan energi som jag hade, hon tyckte bestämt att jag borde varit bakis. Men det där med bakis är helt enkelt inte min grej.

Dagen tillbringade vi några timmar i en annan park, så nu är vi tomatröda. På eftermiddagen drog jag, Maria och Fam oss bort från stan och de andra tjejerna, och hamnade här hos mig. Vi tog oss en pizza var i Tiefenbrunnen (nej, inte lika god som Romas!) och åkte sedan hit igen. Här har vi slappat och slöat, tills jag körde hem dem nu ikväll.

Hoppas resten av veckan blir lika skön som helgen varit! Nästa lördag sitter jag på ett plan på väg till AsienLivet blir vad man gör det till

Vet ni vad? Livet blir precis så som man själv ställer in sig på att det ska vara. Tänker man positivt blir det positivt, tänker man negativt... Är man dum.

Jag sitter just nu i solskenet vid mitt fönster och tittar ut över den enorma park-liknande trädgården. Rhodedendron och azalean sprakar av färger, och jag måste hålla med min vän Maria, gräset är grönare här i Schweiz! Fåglarna sjunger i kapp med bäcken som brusar, och jag hör inte alls stadens buller. För en lantis som mig,s om ändå vill ha det bekvämt, är detta perfekt. Jag njuter verkligen av fågelsång, brusande bäckar och blommade buskar. Och att ha city fem minuter bort om jag tar tåget, som går en gång i kvarten.

Nu ska jag avsluta min frukost och dra mig till gymmet. Vid 14 ska jag möta upp Fam vis Stadelhofen för lite "parkhäng" med öl och solsken. Vi får se vilka som joinar oss, Maria har dragit till Geneve över dagen. Christian skulle hänga på sa han, annars vet jag inga mer.

Förresten, Pamela och Nisse har gjort min dag idag :D DE satte guldkant på den redan innan jag ens vaknade denna morgon!

Göra karriär?Så va e på gång. Ledarna i världen dom vill vänta tills i mon. Tror att man kan stänga av och bara starta om. Men vi värderar livet så vi följer inte dom. Så va e på gång, jag frågar, så va e på gång. Tiden rinner ut men ingen samarbetar här. Alla vill till toppen och vill göra karriär. Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här. Yo, Hey, Vill du se stjärnorna ta dig en titt omkring. Vem e de som bestämmer om man blivit nånting. Jakten på framgång och succé gör människan blind. Livet är större än materiella ting. Du har inget att bevisa för dom. Bli aldrig nånsin en kopia av nån. När dom vill visa deras väg, så kan du hälsa att vi följer inte med. Så va e på gång. Ledarna i världen dom vill vänta tills i mon. Tror att man kan stänga av och bara starta om. Men vi värderar livet så vi följer inte dom. Så va e på gång, jag frågar, så va e på gång. Tiden rinner ut men ingen samarbetar här. Alla vill till toppen och vill göra karriär. Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här. Världen är liten men klyftan är stor. Ensamhället råder och tystnaden gror. Så man känner en dystrare ton, ingen respekterar livet. Ledarna dom kommer men dom går igen, och någonstans förlorar människan mot snåljåpen. Men då väljer du en mision som börjar gå mot den Sluta leta efter toppen för du står på den. Så va e på gång. Ledarna i världen dom vill vänta tills i mon. Tror att man kan stänga av och bara starta om. Men vi värderar livet så vi följer inte dom. Så va e på gång, jag frågar, så va e på gång. Tiden rinner ut men ingen samarbetar här. Alla vill till toppen och vill göra karriär. Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här. Allt du äger är ingenting värt, om du inte väljer vad du har kärt. Och ditt hus är aldrig nåt hem, utan kärlek är du alltid tomhänt. Allt du äger är ingenting värt, om du inte väljer vad du har kärt. Och ditt hus är aldrig nåt hem, du är alltid tomhänt. Så va e på gång.Tänk er för vad ni gör med era liv. En dag kan man vakna man upp och det är försent att göra det man verkligen ville. Själv ska jag till hong Kong om en vecka lite drygt, sedan blir det New York i Juli. Jag lever för fullt.

Sechseleuten in der Schweiz, 2010

Schweiz är ett förunderligt land. Man har parader som är utav en annan värld, så mycket folk och ståhej som det var! Jag tänkte ge er ett litet axplock av bilder här och nu.


Något Zunft såg ut såhär... Undrar just vad det är för slags Zunft!? (Zunft = skrå)Snygga färger måste jag säga!Batlar?


Trammarnas (tram=spårvagn) föregångare?


Det var en del folk ute...


Bööggen står intet ont anande och blickar ut över Bellvue...


... Och så sprängs han i bitar!


Bööggen är huvudpersonen i hela Sechseleuten (Sechseleuten betyder mer eller mindre när klockorna slår sex, typ som i kyrkklockor...) När paraden är över så ska man vara vid Bellvue i Zürich, där tänder man på Bööggen. Hela Bööggen är fylld med sprängladdningar, och meningen är att de ska sprängas så fort som möjligt. Ju snabbare de sprängs, ju bättre sommar kommer man få i Schweiz, sägs det. I år gick det tydligen hyfsat fort, så det är bara att hoppas på att denna sägen är sann!

Tisdag

Inget Thailand på G längre, är för oroligt där just nu. Men det gör mig inte så mycket, dit kan man ju ta en charter när som. Hong Kong var ju the thing. Men vi kanske stannar till någon annan stanns i världen på vägen dit fick jag veta. Inte fy skam.

Nu ska jag trotsa alla mian principer, och gå utanför dörren i mjukisbyxor........ Illa, jag vet. Men det är fuktigt ute, och mian joggingskor är vita, och alla mina jeans är nya. Så det får tyvärr bli så här.

Ikväll ska bööggen brinna!

Ikväll ska bööggen (uttalas bögen) brinna! Det är Sechseleuten här i Schweiz och man firar mer eller mindre att sommaren ska bli bra. Det går en parad genom staden, och sist i denna har de med sig en böögg, som föreställer en snögubbe. När hela paraden kommit fram till sin slutdestination (Bellvue) så tänder man eld på denna böögg. I bööggens huvud sitter en slags sprängladdning (typ raketer gissar jag på), och meningen är att elden ska nå den så fort som möjligt. Om laddningen går av fort blir det en varm och fin sommar, tar det lång tid blir den kall och trist, enligt Schweizarna. Ska bli ytterst intressant att se.


Helgen var lyckad. Nej, mer än lyckad. I fredags softade jag med Maria och Minna. Vi åkte runt lite hit och dit i min bil tills vi hamnade på ett litet gatukök som jag och Maria snart är stammisar på. I lördags hade Christian från Mölndal (en kille vi alla lärt känna genom Nordiska Roddföreningen) grillfest. Maria skulle ha jobbat, så ett tag trodde jag nästan att jag skulle behöva åka dit ensam. Men så fick Maria veta vid femtiden på dagen att det inte blev något jobb! Dessutom svarade Rita på mitt sms jag hade skickat på morgonen, och hon och en dansk tjej vid namn Cecilia hängde på! Så vi var fyra pers som kom instövlandes till hans fest. Det var en väldigt trevlig fest, kanske inte så mycket drag egentligen, men ibland är de trevliga festerna de bästa.

Igår åt jag en pannkaka till frukost, det ni! Hur ofta gör man det dagen efter en fest? Men min vana trogen blev jag inte bakis. Jag drog mig in mot stan och mötte upp Maria. Det blev ännu en vana trogen, Mc Café och en söndags bigmac. Efter det drog vi två hem till mig och såg på två filmer, målade naglarna och bara var.

16 April

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men men, helgen är kommen och många sköna timmar ihop med skönt folk med den!

Och om två veckor packar jag min väska och drar till Hong Kong.

Grattis förresten.

Helg

Ännu en helg har passerat, men denna gången kom jag faktiskt hem vid ett kanske lite vettigare klockslag, jag var hemma redan 05.30 i söndagsmorse. Helgen har varit toppen. I fredags grillades det hemma hos Felicia, och en och annan öl slank även ner. Maria följde med mig hem och sov här, vi satte på en film när vi kom hem men jag tror inte att någon av oss egentligen såg den. I lördags bar det av mot Ikea för våran del. Även Minna hakade på. Eller ja, på Ikea åt vi lunch (snarare middag så sent som det blev, frukost åt vi hos Maria) och köpte köttbullar, annars var det runt om i Spreitenbach som vi var. Det blev ett och annat inköp.


Diana gör en?? Och Maria "gör en Maria", "utan läppstift känner jag mig bar, naken, exposed, rädd, nervös"


På kvällen var det förfest hos Diana som stod på schemat, och efter det drog vi oss alla in till Zürich och hamnade slutligen på Stall 6, som spelade reggea.

Ikväll är det ungdomsträff med svenska kyrkan, så jag hoppas jag inte behöver jobba allt för länge!

Helg

Tid? Vad är det? Något som verkligen bara rinner iväg just nu! Undrar hur helgen kommer arta sig!? Nästa helg bär det av till Nice. Kommer nog kännas lite skumt att möta en Gabriel som inte kan ränna runt som vanligt. Hoppas i alla fall att han hunnit bli utskriven från sjukan tills dess, så han inte måste ligga där i alla fall. Men det återstår att se. Just nu är det bara till att hoppas att allt läkerihop som det ska.

Livet i Zürich blir bara bättre och bättre. Folket jag lärt känna här (mestadel svenska tjejer) är helskönt, och staden är onekligen vacker. Vädret är så som man vill att vädret ska vara i april, sol och värme! Utelivet är utav en annan värld om man är född och uppvuxen i gråa lilla Sverige vill jag lova!

My job

Den som tror att vara nanny är ett glidarjobb har noll koll. Förra veckan jobbade jag 74,5 timmar, och veckan innan det 49, veckan dessförinnan 40, och innan det ca 38 (inte så mycket de två sistnämnda men...) Det blir 201,5 timmar. Egentligen är det inte så sjukt mycket, ett normalt heltidsjobb ligger på 160 timmar/4 veckor i Sverige. Men de gånger jag jobbar och har barnen ensam ett par dagar i streck har jag ett otroligt stort ansvar. Det är ju faktiskt två barn man helt ensam ska ta hand om.

Dessa två barnen innebär troligen ganska så mycket mer jobb än vad många svenska barn innebär, eftersom de har otroligt mycket aktiviteter som skall köras till och hämtas från, förberedas in för osv. Det är ju inte så att jag bara hämtar dem efter skolan och sedan låter dem leka här hemma. Nej, det sker bara på fredagar. Än så länge. Det spelas tennis, fotboll, golf, dansas balett, modern dance och hiphop, det sjungs i kör och det spelas piano. Fyra av dessa aktiviteter utför dessutom båda barnen. Men inga av deras aktiviteter ligger på samma tid eller samma plats. De har dessutom mycket mer läxor än svenska barn, och alla här verkar vara besatta av att deras barn ska ha väldigt höga betyg från årskurs ett.

Och till de mammor jag känner som har små barn nu, som tror att småbarnsåldern är den värsta, kan jag bara säga: Ha ha. Kom igen när ni har sett lite mer av hur äldre barn är. Än så länge kan ni lura era barn till det mesta genom att göra det till en lek, och så finns det massa andra knep. Men. Större barn har mycket bättre koll och kan och vet "sina rättigheter". Är de dessutom väldigt intelligenta blir det ännu svårare att styra dem så som man själv vill. Tänk er en nioåring som räknar division i huvudet snabbare än jag räknar ut det på miniräknaren. Och nu snackar jag division med tresiffriga tal och liknande. Typ 476 delat med 68, och tal i den stilen. Det kunde då verkligen inte jag räkna ut i huvudet när jag var nio. Och detta räknar han ut snabbare än jag knappar in det på miniräknare som sagt. Sådana barn lurar man inte i första taget!

Tur att man har bra betalt!

3D

Jag var på bio i lördags, mitt livs första 3D bio! Vi såg inte Alice i underlandet som alla andra, nej. Vi valde att se på How to train your dragon, vilket jag inte ångrar. Filmen var bra och välgjord!

Idag blev det en heldag med tjejerna nere på stan. Jag mötte först upp Maria vid 14-någonting, sedan mötte vi upp Sofie, och begav oss till McCafé. Det blev mycket snack och lite verkstad, och som alltid var det Sofie som gav sig av hemåt först. Diana mötte sedan upp oss och det blev lite mat i magen.

I morgon börjar allvaret igen, och jag ska nog till ochmed dra mig till gymmet!

Helgen

Det blev en intressant påskhelg med tjejsnack, utgång och mera tjejsnack. I lördags kom mr.K hem hyfsat tidigt, så redan klockan nio kunde jag öppna mina första öl. Jag drack på vägen hem till Maria, där hon, Sofie och Sara väntade. Vi satt och pratade om allt och inget, tills klockan närmade sig natt-taxa på trammarna. Sofie och Sara tog en tram tidigare än mig, jag höll Maria sällskap lite längre. Tyvärr kunde hon inte följa med ut, så jag gav mig ensam av ner till Zürich och mötte upp Felicia och hennes familj, och Jenni och hennes kompis Lars, på en jazzklubb i Niderdorf.

Efter den klubben gick vi till något annat ställe som jag inte minns namnet på, men det var bra drag i alla fall. Stället var verkligen packat med folk och de spelade skön musik. Mycket nostalgi blev det då de brände av en hel del tidigt-90 tals musik.

Nästa ställe som stod på tur låg i Hartbrücke och hette något i stil med "Q", och nej, det var inte en gayklubb. Dit tog vi taxi, efter mycket om och men hittade vi en minibuss som vi alla fick plats i. Detta stället var det verkligen ös på, det var stort och hade en DJ som var grym. Dansgolvet som var fullt gungade verkligen! Jag, Jenni och Lars stannade till en timma innan stängning, alltså 06.00. Då letade vi oss till en tramhållplats och tog oss in till Hauptbahnhof. Det blev en snabbis inne på McDonalds innan vi tog respektive tåg hem. Jag trillade väl in här runt 08.00 eller så i morse skulle jag tro. Behöver jag ens nämna att jag hade hunnit dricka en hel del öl vid det laget.

Runt 12 vaknade jag och kunde inte somna om. Helt utan bakfylla var det bara att ge sig upp och ut på stan igen. Strax efter 14 mötte jag upp Sofie, och tillsammans begav vi oss till McCafé och inväntade Maria. Med dem har jag vandrat runt lite på stan efter att ha suttit på cafét i några timmar. Nu ikväll åkte jag och Maria hem till henne och var så där tjejiga så att vi fixade naglarna (hon är grym på det!) och såg på film.

I morgon ska jag möta Maria igen runt 14. Det är verkligen synd att hon ska åka hem igen i juli, jag vet redan nu att jag kommer sakna henne! Hon är verkligen en tjej i min smak, och vi verkar ha mycket gemensamt. Hon är väldigt lätt och rolig, och verkar veta ett och annat om hur livet faktiskt fungerar.
RSS 2.0