La maison

 
Utsikten från takterrasen.


Här ska det hållas grillfest vill jag lova!


Ingången till trädgården


Hemskare gardiner kan man kanske hitta... Kanske...?


Ena änden av vardagsrummet


Köket

Shopping

Behöver jag ens säga vart jag befinner mig? Aldrig McD i Nice väl? Jo. Men så länge vi inte hunnit få internet t huset så blir det hit jag drar mig. Jag skulle idag, precis som några andra dagar ha tagit mig till Antibes, men kom på att jag kunde fixa alla mina inloggningsprofiler på de olika agenturerna på internet först, annars kommer de bara skicka iväg mig för att göra det när jag väl är där. Effektivisering alltså!

Idag är det varmt ute, säkert en 17 grader eller så, soligt/molnigt, så det fick bli mina piratbyxor à la Cubus säsongen 08 och en svart tshirt med ett grått tryck från Gina Trocot. På fötterna har jag mina (svindyra om ni frågar mig, kostade mig säkert 600:- när det var halva priset på reapriset) adidas joggingskor. Bekvämt ska det vara när man vandrar upp för backarna här!

Sen ska jag ta tåg från Nice Riquier till Nice Ville och möta Gabriel på stationen för att sedan gå och kolla i affärer, och få honom klippt. Vi ska traska till Place Massena där vi befann oss en hel del i December. För hoppningsvis hittar vi något som kan göra vårat sterila sovrum lite mer personligt. Jag är främst ute efter en fotoram till de få kort jag tog med.

Vi kunde passat på at shoppa kläder, ty det är en rea utan dess like i Nice just nu. Och när jag säger rea menar ja inte som den futtiga svenska rean där få plagg är utplockade och upphängda på en stång i mitten av butiken, utan nu menar ja minst 70% av alla plagg som finns i butiken. Här reas det rejält, så som det var förr hemma. Men jag känner inte att jag förtjänar några nya kläder, så som jag lagt ut på bredden i vår! Uschia mig. Jag som hade lyckats gå ner så mycket förra året vid denna tiden! Nu väger jag säkerligen 10 kg mer än då, men i alla fall 10 kg mindre än hösten 07, det är en liten tröst. Svårt att hitta balansen minst sagt. Och jag ska kalla mig kostrådgivare? Hmf. Ja ja, jag vet hur man ska göra, det är bara det att jag inte lever som jag lär. Men det blir förhoppningsvis ordning på detta nu... Jag äter ju som vanligt folk helt plötsligt!

Till helgen blir det grillfest i trädgårn, folk från lite olika båtar i Monaco med omnejd är bjudna, ska bli intressant att se! Kameran får nog hålla sig framme så jag kan ge er en bild av hur det är här!


Saknar er redan så mycket att det gör ont! Suvi, Cleo, Camilla<3 och Aggro

Måndag

Ännu en dag på McD i Nice. Jag trodde det skulle regna idag så jag hoppade över att ta mig till Antibes, men det har bara klarnat upp mer och mer. Typiskt. I morgon ska det bli mulet igen, så vi får se om jag tar mig dit då eller inte. I kväll har Gabriel besättnigsbilen, så vi ska nog passa på att handla lite mat!

Ciao!

Sunday

Sitter här och undrar varför det måste regna idag? Söndagar är så meningslösa ibland!

Report from the French Riviera

Igår blev det en snabbis hit ner till McDonalds i tron om att jag skulle åka med Glen till Monaco för att möta upp Gabriel å killarna från hans båt för att gå till La Brasserie (tror jag det heter). Men när jag hade suttit här bara en liten stund ringde Gabbe och berättade att det skulle ha en grillning à la knytkalas i hamnen i Monaco. Detta skulle börja strax innan sex trodde han, klockan var då tre, så det blev till att stressa hem, duscha av mig (eftersom det var så varmt att jag svettades som en gris på vägen hem) och slänga mig ner till tåget. 2,8 € fick jag betala för biljetten, den skulle egentligen varit billigare eftersom jag är under 25, men jag orkade inte bry mig då jag var så stressad. Runt trettio kronor är endå billigt om man jämför med den svenska lokal trafikens priser, här tänker de minsann på miljön och uppmuntrar folk till att ta buss och tåg. Buss kostar 1€ vart du än ska så länge det inte är i stil med Stokholm-Göteborg längd.

Väl i Monaco gick jag, Gabriel, Bobbey (irl), Thom(eng) och Elliot(eng/london) till ett ställe som heter Stars 'n' bars för en öl. Kul att se stället i verkligeheten, jag har sett det otaliga gånger på Gabriels kontoutdrag innan. Sedan bar det av till grillningen. Det var super trevligt, en himmla massa båt-folk, massa god mat och alla möjliga sorters alkohol. När polisen närmade sig började vi tro att de skulle stänga ner oss, det är varken lagligt att grilla eller dircka öl där vi var egentligen. Men de tog sig varsin korv, lite vin eller öl och sällskapade med oss!!! Tänk er det, där stod vi me polismänn i tjänst och drack! De han allt ta mer än ett glas eller en öl också. Det skulle varit Sverige det! Två tejer skojade med dem och gick senare runt i deras hattar också.

Något av det roliga här är att det inte spelar någon roll vem du är eller vart du kommer ifrån, alla får en chans. Vi stod där en salig röra av Svennar, fransoser, engelsmän, irländare, turkar, sydafrikaner, kiwis, aussies, tyskar, fillippinos och ja vad vet jag!

Senare bar det av till La Brasseri till sist, där de serverar en hemma gjord öl som inte smakar särskilt mycket alls. Man får tydligen en rejäl baksmälla av den, vilket jag kan tänka mig, den var grummlig som satan. Det ska tydligen räcka att ta två, tre stycken dessutom. Glen verkade inte må allt för bra idag, han kanske tog sig någon för mycket? Han har mer eller mindre sovit tills för någon timmesedan. Jag har legat i sängen och läst, Gabriel jobbar. Vädert är grått idag, det ska regna men jag har bara sett några få droppar. Skulle nog behövas en rejäl skur, det ser v'äldigt torrt ut utanför fönstret. Vi har en trädgårdsmästare som går och påtar där på dagarna, han skulle nog gilla en skvätt regn!

Så nu bor man i Nice, Frankrike

Sitter just nu på McDonalds i Nice, de har gratis wifi på alla McD i Frankrike, skrev et inlägg förot som jag infogar här :D

Så gott folk här kommer en (förhoppningsvis) efterlängtad uppdatering. I måndags var det stress på ultra-hög nivå. Jag for runt hela dagen som en yr höna och gjorde än det ena än det andra, jag fick till ohc med inklämt en tid hos Frida på Citysalongen i Kungälv, så nu är jag super fräsch i håret med nya slingor och klippta toppar. På kvällen blev det en sista pizza från Roma på ett troligtvis (förhoppningsvis) långt tag. Camilla och Suvi var med och mumsade. Efter n lång dag kom jag i säng runt 02:30, vilket innebar att jag fick hela 1,5 timmes sömn innan jag skulle upp. Pamela ringde och väckte mig vid 04:00 då jag redan skulle varit uppe och ute på parkeringen. Vi åkte och lämnade min lilla bil hos Nisse, sedan bar det av till Kungälv. Därifrån åkte jag med Johan till landvetter, han skulle börja jobba halv sex och jag skulle checka in sex, så det var ju perfekt! Sedan var det bara att hoppa på planet.


Jag försökte sova på båda planen, men det var en väldigt orolig sömn vill jag lova. Så man kan säga att jag var ganska tom i skallen i tisdags. Gabriel hämtade upp mig på Nice airport i Bobbeys bil, gött att slippa ta bussen! Det var runt 16 grader och solsken, att komma från snö och rusk till detta är inte fel! Vi tog en sväng förbi Carrefour som är som en blandning av Ica Maxi och Bauhaus typ. När vi väl kom till huset blev jag jätte chockad, det var mycket bättre än jag vågat föreställa mig! Det är en söt liten trädgård med massa värsta söta terrasen, det är även en takterras som är väldigt stor! Jag satt ute och åt min frukost idag, det ni!


Jag ska vandra in mot centrum och leta upp ett McDonalds sedan, eftersom de har gratis wifi där, så jag kan lägga upp detta. Just nu sitter jag i köket och vi har inget internet här ännu. Men om två veckor har vi internet (trådlöst), över 100 tv-kanaler (dock inga svenska) och telefon med gratis uppringning till hela europa (om man ringer fasta nätet).


Gabriel ringde nyss och pratade lite. Han var i sin hytt för att byta kläder, de tvättade visst skrovet på båten, och det var för varmt för att ha långbyxor på sa han.


Så ser början av min vistelse på rivieran ut. Jag hoppas den blir lång, mycket lång. Det ska bli så roligt när folk börjar komma hit och hälsa på också! Jag saknar ju redan allt umgänge! Visst kommer man få nytt i sinomtid, men det är inte samma sak, för ni där hemma är ju bäst <3


Hurry up!

Gott folk, börjar jag bli nervös inför min stundande flytt tro? Nej. Bara stressad hittils. Väldigt stressaf just nu vill jag lova. Det är så mycket jag vill hinna med i morgon. Packa klart, lämna datorn hemma hos mamma (eftersom hon ska sköta ekonomin), lämna bilen hos Nisse, lämna katterna hos Camilla, träffa Jonna för en fika med en sista skvaller-stund, åka till Frida och slänga i lite nya slingor, avsluta Andrius internet abonnemang, byta sängkläder, ställa av bilen och ta bort försäkringen, köpa godis till Gabriel (viktigt!!!), tömma min garderob helt och hållet och sen är det säkert mycket mer jag ska hinna med som jag glömt av.

I kväll tog jag det lugnt, trotts att ajg har massa att göra. Kollade på film med Andrius och Suvi, har änna blivit något av en söndags-vana. Som nu bryts. Nästa helg ska bli intressant, då sak ajg få mig en sväng på en båt som jag ska vara på i en vecka eller två för att få lite meriter. Får se hur det går, min engelska är otroligt ringrostig!

22 mars 2009, kl 01:56

Ibland är ord överflödiga.




Men en sak kan jag säga i alla fall: Det känns som om bitarna börjar falla på platts och jag inser

Surprise!!!

Vilken chock jag fick i kväll! Där kom jag hem till syrran i tron om att snart åka till Boströms för att köpa chips och sedan åka och bowla. Men så blev det inte. För där i hennes vardagsrum hade familj och vänner gömt sig för att överraska mig med en liten hejdå-fest! Jag blev minst sagt chockad, generad och jaa, helt ställd helt enkelt. Så ställd att jag sa typ "men mina chips då?... Jag måste gå på toa" Sen flydde jag till toan. Jag blev så himmla generad, visste inte alls vad jag skulle säga! Jag är ju sån... Inte särskilt van vid situationer som denna.. Och när jag dessutom fick en liten present blev det för mycket på en gång, jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen! Så toan blev min tillflyktsort, sedan var det bara att komma ut i vardagsrummet igen.

Som sagt är jag inte van vid situationer som dessa, det brukar i vanliga fall vara jag som står vid rodret! Jag är ofta den som tar täten i planerande för allt från födelsedagar till vanliga fester! Jag är väldigt mycket av en kontroll-freak har jag kommit på, så när jag hammnar som i kväll, helt utan kontroll så blir jag väldigt väldigt klumpig av mig tror jag! Babblar om saker som jalapenos och morotsjuice som egentligen inte alls är vesäntliga, bara för att jag är för generad för att visa hur mycket jag uppskattar allt som gjorts!

Camilla hade ordnat det så fint i vardagsrummen, ställt maten på ett litet bord och allt. Dessutom hade hon lagt löken och paprikan brevid salladen, det ni! Där har ni en som känner mig! Och vardagsrums lampan hade de fått upp, som dessutom är en väldigt fräck lampa, den va ännu snyggare när den hängde i ett rum än när den hängde på IKEA.

Jag är väldigt impad över att de lyckats umgås med mig utan att jag anat ett dugg!!! Jag har verkligen trott hela dagen att det skulle bli en liten lugn kväll med bowling, att man kanske skulle festa med alla i morgon eller så, eller eventuellt inte festa alls. Tänk så fel man kan ha, och tänk så rätt det kan bli!



Och tänk att alla kan göra något så fint för bara lilla mig!

Det blir sällan som man tänkt sig

Jag citerar Suvi: "Ibland känns det som om man tar två steg fram, men tre steg bakåt nästa stund". Just nu är en sådan stund för mig. Det känns som om jag går mer bakåt en frammåt. Jag ska flytta till Frankrike, alla förväntar sig att man ska vara eld och lågor över detta, folk antar att man borde vara nervös och pirrig. Är jag det? Noep. Jag känner just nu att jag egentligen inte vill något hellre än att vara här hemma. Skrev jag just nu? Oj. Jag känner att jag egentligen inte vill något hellre än att vara här hemma. Så. Det blev mer riktigt.

Anledningarna är kanske inte så många, men de väger desto tyngre. Så bra som jag trivs med hela min tillvaro nu förtiden har jag nog aldrig gjort förut. Jag umgås med folk som jag gillar, folk som gillar mig. Jag har "rensat bort" alla kompisar som innan kanske fick mig att egentligen känna mig sämre än jag var. Den enda människa jag saknar i mitt liv är Gabriel, men han finns ju fortfarande här, fast på avstånd. Annars är jag så otroligt nöjd! Jag kunde inte haft bättre relation med mina syskon. Mina vänner är ärliga människor som säger till mig vad de tycker och tänker. Känsn som om jag egentligen bara upprepar mig just nu, men ja, vad behöver man egentligen mer i livet än att omges av människor som man älskar och blir älskad av?

Att nu lämna alla dessa... Det är inte lockande. Att jag som är en extremt översocial människa ska lämna alla mina vänner och bekanta för att flytta till ett land där jag känner bara några få, och av dem är det bara en jag känner mer än bara ytligt. Och att jag nu kommer träffa Gabriel så himmla lite gör det inte lättare... Vi trodde det skulle bli mer men.. Under omständigheterna som råder så blev saker inte som vi tänkt oss. Men så blir det kanske sällan i och för sig. Just nu känner jag mig bara så förvirrad. Förtvivlad?

Fan vad livet är härligt!

Finns det något bättre än vår? Ja, sommaren, när den kommer. Hösten, när den kommer. Vintern, när den kommer. Varje gång vi går in i en ny årstid tänker jag "åh vad jag älskar denna årstid, det finns inget bättre!" Jag älskar antagligen förändringen, eftersom jag verkligen älskar alla årstider så fort de tar sin början. Jag är definitivt ingen "bara sol" person, regn och snö kan vara ack så mysigt, om man bara upplever det med rätt förutsättningar!

Idag har det varit en såndär underbar dag, en sån som kommer göra att jag minns våren tjugohundranio. Jag gjorde egentligen inget speciellt, men så är det. Det är samma med gårdagen, jag kommer minnas den som en underbar dag, trotts att jag bara flöt runt.

Hoppas på en promenix med lillsyrran i morgon, det var synd att vi missade varandra idag!

Fy fan vad jag är bra!

Idag har jag varit så satans duktig va! Jag gick hemmifrån runt halv tolv ungefär, mötte upp lillsyrran och traskade in till Edet. Väl där snurrade vi runt lite på byn, tills mamma slutade jobba. Då åkte vi och åt lunch med henne och en av hennes jobbarkompisar, det tog väl lite mindre än en timma. Efter detta vandrade jag och Cammis hem till Amanda, där även Suvi var. Hela tjejgänget parkerade våra rumpor i bilen för att åka in till Edet igen och ta en fika. Vi satt väl på boströmscafét kanske en timme eller så, sen var det att ränna iväg igen. Jag hade tänkt ta mig hem, men slutade hemma hos Suvi i alla fall. Vi två tog en promenix med vovarna, vände för att lämna hem dem, för att sedan möta upp Jonna. Hon sa att hon skulle hämta upp Suvi "om 20 minuter". Jag sa till Suvi "Då menar hon typ en timma". Så vi gick hemmåt mot mig, och han enda hem. Jonna kom efter ca 50 minuter, så jag gissade ganska rätt!

Vi följde med till stallet för att mest bara stå där som två fån, Suvi och jag, eftersom inget av det som skulle blivit av, blev av. Vi landade hemma hos mig runt åtta tiden till sist. Så från halv tolv till åtta var jag ute hela dagen, bortsett från lunchen och fikan (som för mig bestod av en Loka Citron) som kanske sammanlagt var på max 2 timmar, har jag varit ute hela dagen! Jag ahr hunnit gå en hel del, över 13 kilometer totalt! Känns bra, mycket bra.

Fan vad jag är bra!

Flytt-dax

Från och med Tisdagen den 24:e Mars klockan 11:50 är jag en invandrare i Frankrike. Det ni!

Nu är biljetten bokad, väskan packad (har stått packad i nästan två veckor), och hemmet nerstuvat i kartonger. Nu ska jag flytta!!!

Luftburet

Man kanske skulle sätta sig å boka en enkel biljett till Nice airport snart?

Just nu sitter familjen Barkman-Andersson på ett flyg till Thailand, oj vad avundsjuk jag är! Lilla Tove sa att hon skulle "bada talaan". Jag önskar dem all lycka med både resa och bröllop!

:O?

Kan det verkligen vara sant? kan det verkligen vara så att jag i nuläget kan boka biljett precis när jag vill? fly landet i morgon om det faller mig in? det låter för bra för att vara sant men...

I morgon (eller idag blir det egentligen med tanke på tiden) ska vi åka till Ulricehamn, en håla ganska långt bort i en ganska trist del av sverige. Men våran lilla prinsessa Ronja fyller faktiskt hela nio år. tänk vad tiden gått!

Lista

Lista stulen av Jencie

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?

[i] il, ville, lyre [p] papa, soupe, cap (franskt lexikon)


2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Andrius laptop

3. Vad såg du senast på TV?
2 and 1/2 men



4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?

01:53 (den var 01:50)



5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Sveas djupa andetag (tror hon sover)



6. När du senast var ute, vad gjorde du då?

Stod och pratade med Nisse efter att han fixat nya bromsrör på min bil


7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Facebook



8. Vad har du på dig?

Gråa joggingbyxor, och en lila filt (ska strax lägga mig)



9. Drömde du något inatt?

Ja, att jag och en kompis stal en bil, och hon vi stal den av blev inte ens arg



10. När skrattade du senast?

När jag och Suvi kollade igenom lite bilder på datorn



11. Vad finns
på väggarna i rummet där du är nu?
En ansiktsmask i trä från Tunisien, en ljusspiral, surround system, 4 papyrys från egypten, en uppstoppas rovfågel, en ful tavla från Ikea m.m



12. Har du sett något konstigt på sista tiden?

O ja...



13. Vad tycker du om den här
utmaningen?
Bra fråga!



14. Vilken var den senaste Biofilmen du såg?
Låt den rätte komma in, i göteborg med Tess. Den sög totalt.


15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då?
Ett nytt hus, ett hus till mamma, en lägenhet i närheten av Nice eller Monaco, en ny bil (polo så klart.. eller en mini cooper), en feting digital kamera... multimiljonär innebär ju mååånga miljoner, jag hade nog hittat mer att köpa...



16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:

Jag har haft en pinne innuti min kind o flera veckor när jag var liten.. Men den bestämmde sig för att hoppa ut tillsist



17. George Bush? Vad?

Roten till all ondska? Vår tids Hitler? Olje-kåt massmordsbeställare? You name it



18. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?

Jag vet inte om jag vill ha barn. Men om det skulle bli så, så inget namn som är på modet just då i alla fall.



19. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Ska flytta väldigt snart till Frankrike, har även bott där i ca tre månader 2007



20. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Gud? Sånt tror jag inte på!



21. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Den som vill eller orkar


Dealer

Så var det återigen en säljapulverdag och man sitter nyduschad och mätt i väntan på att tiden ska rinna iväg så man kan åka iväg till jobbet. Säljapulver-jobbet. I går hade jag otroligt ont i foten igen, efter att ha gått 8 kilometer i förrgår. För ett tagsedan fick jag monster-stora blåsor under båda fötterna efter en långpromenad, och en av dessa gjorde sig påminnd efter rundan jag gick i förrgår. Så när jag skulle promenera i går valde jag att inte gå lika långt, det blev strax över 5 kilometer bara. I dag har jag tyvär inte tid att gå, och badhuset stänger så tidigt att jag inte hinner dit efter jobbet heller. Typiskt, jag som skulle bli nyttig! Får försöka ta igen detta i morgon helt enkelt.

Nej, nu ska jag som sagt sälja pulver, så jag kan bli rik!

Duktiga lilla jag

Hurtbulle numero uno! Idag väckte Linda mig med ett trevligt telefonsamtal som slutade med att jag studdsade in i hennes bil och åkte till Trollhättan med henne och Tove. Tove är sjuk, har öroninflammation, så hon var väldigt tyst och lugn, men lika söt för det. Det var ingen såndär tjej-shoppingrunda vi tof oss, nej då. Vi nöjde oss båda med att uträtta endast de ärendenm vi hade, så som att lämna tillbaka ett ps2 spel (jag) och köpa en ny bh (Linda).

Väl hemma bestämde jag mig för att städa, och nog blev det av. Jag putsade och fejade på toa så länge att det nu glänser. Dammsugaren hann med allt utom sovrummet, av den enkla anledningen att när jag var i vardagsrummet slog det mig hur underbart solen sken där utanför. Jag hade nämligen plockat ner alla stora blommor från fönstret, så ljuset minst sagt flödade in. När det är så fint väder kna jag bara inte med att stanna inne, så jag traskade iväg på en långpromenad i min ensamhet. Jag utgick hemmifrån och gick Åby runt, vilket blir runt åtta kilometer. Jag visste att lillsyrran jobbade (klockan var strax innan fem), Pamela var hos Sofia och Linda hade ingen lust eftersom hon inte mådde helt hundra, så jag bestämde mig för att gå ensam. Jag kunde ringt någon av de andra, men ibland är det skönt med en paus från sina vänner.

Jag tog med min mp3, men satte inte på den under hela promenaden. Med risk för att låta som en romantiker (vilket jag verkligen inte är) så var anledningen till detta att den bästa musiken jag vet är naturens musik. Jag älskar att höra fåglarna som kvittrar, vindens ilande, bäckar som porlar, gruset under mina skor, ja allt! Så där traskade jag på och lyssnade till fågelsång och andades in lukten av vår, för nu är den verkligen påväg, våren.

Ally McBeal

Ally McBeal är på teven nu och jag kan inte sluta förundras över hur mager Calista Flockhart var, och antagligen är. Där snackar vi bara skin och ben! Det är ju verkligen inte vackert! Nej, lagom är bäst. men vad fan är lagom när det kommer till vikt? Ja, inte är det då Calista Flockhart mager, och det är säkerligen inte heller Anna Book tjock.

Älska mig för den jag är

Detta är en liten fortsättning på förra inlägget, för att inte göra det för långt.

Jag är verkligen mycket mer nöjd med tillvaron nu än jag var innan jag åkte förra gången, 07. Det är som sagt inte så att jag var missnöjd då, jag har länge grubblat över vad som gör att jag känner mig mer nöjd nu, trotts att jag inte var missnöjd. Jag har kommit fram till några svar: umgänget. Nu omger jag mig mestadels bara av peroner som är positiva, schyssta och ärliga. Människor som hellre lägger energi på att må bra, än att grubbla över allt som är fel i livet. Folk som uppskattar mig för den jag är. Vänner som vågar säga rakt till mig vad de tycker och tänker, vad de känner om mina åsikter, vad de gillar med mig och vad de stör sig på. klart att man inte kan älska alla egenskaper hos en person, sånt tror jag bara inte på. Ingen är perfekt. Men kan man bara acceptera en annan människas alla egenskaper, bra som dåliga, ja då kan man bygga upp en väldigt stabil vänskap.

Någonting som ingen vänskap i världen slår är banden till sina syskon. Det bästa mamma någonsin gjort för oss barn är att ge oss varandra. Att ha många syskon är väldigt bra tycker jag, så vi alla akn kompletera varandra. Jag är glad att jag inte är äldst, det känns så gött att ha någon att se upp till. Pam kommer nog alltid påminna mig av bilden av Tjuren-Fredinands mamma under korkeken. Som en snäll, vis kossa man kan se upp till ;) Camilla är den där lillasystern man ser på film, hon som är blåögd och naiv och tror att världen är genomsnäll. Tänk alla kuliga bus vi gjort genom åren! Som när vi drog ner grannens tvätt bara för att komma på ett bus, och ångrade oss jätte mycket efteråt. Det var ett tag sedan... Tompa. Min kusligt intelligenta bror. Jag tror att han och jag är ganska lika på många sätt, lika knäpp humor och intresserade av samma saker som tillexempel historia och media. Jag tycke rdet är väldigt kul att kunna och veta många saker, att få känna sig lite smart ibland. Det tror jag han också gör. Men han vinner alltid över mig, den grabben är absolut smartast i min familj. Det bara finns där, har amn en fråga ska man ställa den till honom, han är allmänbildad som få i våran unga ålder!

Jag, Cam och Tompa har alltid växt upp väldigt nära varandra, det är något jag är väldigt glad över. Det är tre år och en månad mellan mig och Tompa, Cam hamnar där i mitten. Den låga åldersskillnaden har gjort att vi alltid kunnat leka i hop och sådant, det har alltid varit så naturligt att vi alla tre varit där med varandra. Nu när vi alla är lite äldre är det även så med Pam, vi får ut mer av att umgås med henne, och hon mer av att umgås med oss, än när vi alla var yngre. Nu är åldersskillnaden inte lika påtaglig när vi alla snart är vuxna. Innan var vi barn och hon tonåring, sedan vi tonåringar och hon vuxen. Att hon dessutom flyttade till Edet gjorde nog även sitt. Nu kan man ju träffas mycket oftare, och självklart gör det att man blir tightare. det är inte långt till Trollhättan där hon bodde, men sådant gör trotts allt stor skillnad.

nej, nu har jag flummat iväg ordentligt här, till och med glömt vad jag tänkt komma fram till i slutet. Detta blev i alla fall resultatet, take it or leave it.

Vem vet, kanske blir filosofisk snart igen?


The gang

'
Mr.Eageleye & Mr.Evileye?


Hotta brudar!


Pam & Cam

Peace, love & understanding

Nu börjar jag nästan tro att det kommer bli av! Flytten alltså. Igår skrev Glen på kontraktet för huset som han, Gabriel och jag ska bo i. I början av nästa vecka får vi veta vilket datum vi tre officiellt blir roommates. Vi ska hyra nedrevåningen i ett hus som ligger nära hamnen i Nice. Det är gångavstånd till stranden, centrum och tåget. Våran boyta kommer vara hela 80kvm, vilket känns som lyx om man jämför med den lilla lyan vi hyrde i Antibes 2007. Vi kommer dessutom ha en liten terrass, vilket är guld värt om man ska bo på franska rivieran! Idag köpte jag en resväska som jag ska packa ner mitt liv i, jag tänkte smygstarta redan ikväll. I morgon ska jag ladda upp lite kort för framkallning, några ska jag ta kopior på, så jag kan ha med mig och se på alla mina små gullegrisar lite då och då!

Det ska bli underbart att få ge sig ut på ett äventyr igen, jag hoppas detta blir lite längre än det förra som bara varade i cirka tre månader. Jag måste erkänna att det var sjukt mycket lättare att åka iväg då, hösten 07, än vad det kommer bli nu, våren 09. Kanske inte på alla sätt, men på många.
En av anledningarna är att jag trivs så bra med hela min tillvaro nu, och det har jag gjort sen vi kom hem vintern 07. Livet känns lättare och ljusare än någonsin. I och försig tänker jag så varje år, att allting känns lite bättre än vad det gjort innan. Det är inte så att jag tyckt att mitt liv sög innan, oh nej. Jag är verkligen den sortens person som blir lyckligare och nöjdare med livet hela tiden helt enkelt. Jag anser att ditt liv blir vad du gör det till, därför försöker jag tänka positivt i alla lägen och bara se möjligheter i allt som sker istället för omöjligheter. Varför haka upp sig? Livet är för kort för att slösar bort på negativ energi! Visst låter jag som en hippie nu? 

Peace, love and understanding! 

Gnällspikar är inte min melodi

Tänka vad folk gnäller och gnäller egentligen! Jag läste en blogg nu i kväll som jag läst en och annan gång de sensate dagarna, och fan vilken gnällspik bruden är! Det skriket tyck synd om mig över hela bloggen, hur hemskt allt är och träning är ungefär allt det står om i hennes blogg. Jag blir bara så trött av att läsa självömkande bloggar. Eller bloggar där personen ifråga fiskar efter att man ska berätta att hon visst inte är fet och ful som hon själv helatiden påstår. Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker sånna människor kan vara väldigt jobbiga. Som tur är umgås jag inte med någon sån alls längre. Klart man råkat ut för en och annan under åren, men just nu verkar ja ha lyckats fly undan dem. Visst låter det hemskt och ego? Men negativa vibbar är inget jag har lust att ta in hela tiden man är med en kompis.

Livet blir vad man gör det till!

RSS 2.0