Böcker och prinsessor

Bokrean har kommit igång och igår var shoppade vi loss. Det blev fyra böcker, ingen stor summa, men det kanske hinner bli fler innan rean är över!

Läser just nu Ann Rsmans tredje bok, Porto Francos väktare. Visst verkar den vara lika bra som de två föregående, nackdelen med hennes böcker är bara att man läser ut dem så otroligt fort. Började på min igår eftermiddag och nu har jag lite mer än en tredjedel kvar bara, och nej, jag har inte suttit och streckläst sedan igår.

En prinsessa är född, och i morgon ska namnet bli officiellt. För eller emot monarkin? Jag vet inte riktigt, är inte tillräckligt insatt för att ha en åsikt tycker jag. Dock tycker jag att Vickan verkar vara värdig att representera vårat avlånga land i alla fall, hon är ju till coh med mänsklig!

Matprat och jubileum

Lagar mat på hög nivå. Inte så att jag lagar avancerad mat, det gör jag ytterst sällan, om någonsin. Nej, jag lagar två rätter på en gång, minsann! Hade så mycket köttfärs liggande och utgångsdatumet kröp närmare så jag stekte upp allt och gjorde en köttfärssås av lite mindre än hälften, resten blir köttfärssoppa. Det är så jag gör ganska ofta har jag kommit på, lagar två rätter på en gång. När man står där kan man ju lika gärna köra på, och det blir mycket grytor/köttfärssåser/soppa här, och sådant kan man ju med fördel laga i förväg!
Idag är det den 5 februari. Nu är det tio år sedan som livet vände rejält. Livet blev bara bättre och bättre. Igår firade vi 10 års jubileum med smörgåstårta hemma hos mamma.
Nu ska jag ta mig en promenad i snöfallet. Camilla har ingen lagom stor gryta hemma hos sig, så jag ska traska från "centrum" bort till mamma och hämta en. Ska bli skönt att komma ut lite. Gabbe är nere vid sitt hus och kollar rören, kallvattnet gillar inte att det var runt -20 i över ett dygn.

RSS 2.0