Frossa först, banta sedan?

Panpizza till frukost, vilken katastrof! Men jag tänkte att jag skulle passa på, detta är min sista svullarvecka. Jag vägde runt 71 kilo när sommaren började. Jag hade varit jätteduktig och gått ner från 86. Men allt efter att sommatren fortlöpte gick jag upp, kilo för kilo. Nu ligger jag på runt 75-76. det kunde varit värre. Jag har vräkt i mig allt som går att vräka i sig denna sommaren. Pizza från Roma har det blivit i snitt runt en gång i veckan, knappast mindre i alla fall. Det är skrämmande. Kinamat har hunnits med några gånger. För att inte tala om alla kebabtalrikar man svullat i sig tillsammans med pommes frites. Cola vill jag inte ens tänka på hur många liter som paserat mitt system i sommar. Eller vodka. Med appelsinjuice. Att jag inte gått upp mer är ett mirakel, eller kanske bra ämnesomsätning. Jag har inte heller rört på mig i sommar. Jag borde rulla fram vid det här laget.

Men. Nya tag på måndag. Hur många gånger har man inte hört folk (för att inte säga min mamma) säga så? Men jag har bestämt mig. Nu är det inga fler annalkande fester, så nu får det vara nog. Jag är trött på att vara överviktig. Jag ska ner till 65, som är utmärkt för min längd på något över 171...? Vet inte riktigt hur lång jag är, men jag var 171 sist jag kommer ihåg att jag mättes, vilket var längesedan. På måndag gott folk, då börjar vägen till mitt nya liv. Tills dess ska jag svulla så mycket jag bara hinner.

Jag ska ta hjälp av Cambridgekuren, det var så jag gick ner sist. Jag var nere i 68 som lägst. Vilket innebär en viktminskning med 18 kilo. Detta sedan i januari till någon gång runt maj. Cambridge är verkligen bra. Och om man bara lär sig äta normalt så håller man vikten sedan.Men jag hoppade ju över det där med normalt, och satte i mig allt jag såg som var gott. cambridge har fungerat för så många, jag har sett det själv. Jag vet en person som gick ner runt 20 kilo på en månad, startvikten låg på runt 135 kilo förvisso. Man går ner snabbare i början om man har mer att ta av, det är inte konstigt. Men endå, 20 kilo på en månad! Hon följde dieten strikt. Hon gör så fortfaranade och är påväg ner ännu mer. det är så man blir stolt över henne! Jag har redan laddat upp här hemma med pulver, och känner mig mentalt redo för min lilla detox kur. Man rensar ur kroppen på massa skit, och även vätska som kroppen bundit som inte behövs, snarare tvärt om. Det som är bra med Cambridge är att man får i sig alla vitaminer och spårämnen som kroppen behöver, även alla mineraler och liknande. Kroppen tar ingen som hellst skada av att inte äta mat under tiden du går på pulver, eftersom den får i sig allt som är livsnödvändigt i alla fall. Metoden är även prövad på Sahlgrenska Unviversitetssjukhuset i Göteborg. De använder den för patienter som är i behov av viktnedgång, och de anser att den fungerar utmärkt. Nog o detta, nu ska jag greja i trädgården!

Bantning + alkohol?

En bild från November förra året då jag och Gabriel lämnade vårat hem för en dagsutflykt till MonacoVaknade vid tvåtiden idag. det kan tyckas vara sent, men jag gick trotts allt och la mig vid sjutiden i morse. Jobbade i natt, ska jobba i natt igen. Det är helt okej att jobba, ibland till och med skönt, bara det inte regnar. I natt  var det lite ahlv segt, eftersom jag är sådär jobbugt småsjuk. Jag har varit det i över en vecka, och det börjar gå mig på nerverna något otroligt nu.Jag hostar, snorar, huvudet snurrar och jag har ont i halsen. Hoppas bara det är borta innan Edetnatta, the event off the year här i hålan man bor i. Alla man gillar är där, alla man inte gillar är där. Får se ur det går i år. ka ut med tjejerna på fredagen, ska bli riktigt kul. Påläggen får följa med på lördagen. Då ska även Linda med, henne är det fart i och hon är riktigt rolig att festa med. Tyvär kan inte Jonna följa med på lördagen, hon ska vara hemma med sin son då, hon går ut på fredagen istället. Ganska bra när man kan göra som hon och Joakim, turas om!

Jag saknar Frankrike otroligt mycket just nu. Det är kanske för att hösten och vintern närsmar sig med stormsteg. Förra hösten bodde jag i Frankrike. Provance och rivieran. Det var sjukt skönt att slippa fde tre värsta sverige månaderna, Oktober, November och December. Det var varmt tils början av December, då fick vi ta på oss långärmat och vanliga byxor i stället för shorts och tshirt. Men det är inte bara vädret jag saknar. Jag saknar allt! Folket, maten, stämningen. Allt! Alla är så mycket trevligare och mera öppna. Här i sverige är vi så mycket mind your own buissnes. Vi saknar en viss artighet som alla hade där nere på rivieran. Hela livet kändes lättare där, trotts att vi bodde hos en kvinnohatande smygbög i ett par veckor. Jag har inget emot bögar, inte alls. Men när de verkligen hatar kvinnor märkbart, då har något gått väldigt fel. Och så var det hos herr S.

Jag har för ovanlighetens skull redan börjat planera helgens outfit. Detta fenomen är inte alls likt mig. Jag ska nog ha min nya väst, och någon enkel tshirt eller ett linne under. Byxor blir mina vanliga blåa jeans som jag alltid har. Jag måste verkligen investera i ett par nya, men jag vill inte göra det innan jag gått ner lite i vikt igen. Jag har slarvat sjukt mycket nu under sommaren, jag har gått upp ca 4,5-5 kilo. Men jag ligger fortfarande ca 10kg under det jag vägt som mest, så helt åt helvete har det inte gått. Jag tackar min lyckliha stjärna att jag trillade över Cambridgekuren. Utan den hade jag aldrig klarat av att gå ner. Med den är det ganska lätt att tappa kilona. Det svåra är bara att hålla vikten efteråt. Men jag hade lyckats, om jag bara hade ätit normalt, och inte mölat imig pizza 1-2 gånger i veckan, och därtill otaliga liter av coca cola. Drickand är det största felet i mitt liv. Jag dricker mig fet helt enkelt. Och denna sommaren har jag druckit alla helger utom ensedan början av Juni. Det gör inte saken bättre. Vodka+apelsinjuice med tillhörande dagenefter pizza och 1,5 liter cola. Vilken diet va! Nej, efter Edetnatta är det hårda tag som gäller! Skulle faktiskt gått en långpromnmead med Linda nu i eftermiddag, men hon ställde in. Hon lät ganska trött, så det kan jag förstå.

Innan nästa badsäsong (beachen 2009) ska jag inte väga ett kilo över 65. Det blir till att kämpa, men det är ett helt rimligt mål.

See ya

Invaderade

Det är någon sorst fluginvasion här hemma just nu. Jag har aldrig varit med om något liknande. Igår ringde jag Gabriel när han var påväg hem från jobbet och bad honom köpa såna där långa kletiga saker som man sätter i taket som flugorna ska fastna på. Sagt och gjort. När jag kom hem ungefär tre timmar senare än honom var en av dem redan full! Det är sjukt. Och tillråga på allt så roar sig dessa flugor med att para sig. Vi är invaderade av sextokiga flugor.

Var i Trollhättan idag och köpte en svart väst på Lindex. Den kostade 249:- vilket jag tycker är i dyraste laget för en väst, jag gillar inte att betala mer än nödvändigt, men den var snygg, det är det viktigaste. Den åklte på nu, jag ska hem till Linda en sväng med Jonna. Vi ska äta kräftor, dricka vin och vara allmänt fjolliga. Gabbe ska med Dennis och Uffe till Nitlotten i Trollhättan.

Nu hinner jag inte skriva mer,  min skjuts kommer strax! Bye bye!

Det Svarta

Ibland stör det mig oerhört när jag har halv-vänt på dygnet, som nu. FrökenUr säger strax efter ett på natten, och jag är inte trött. Det är så typiskt. Mest störande av allt är att jag missar ett tillfälle till en god nattssömn bredvid Gabbe, att få somna i hans famn. Det är faktiskt inte alltid jag får den chansen, eftersom jag bland annat jobbar som tidningsdistributör. Men det är väl antagligen en av anledningarna till att jag så lätt hamnar i "fel" dygnsrytm, när jag jobbar är det ju rätt! Anledningen till att jag inte jobbar i natt, eller så gjorde igår natt, är den att jag är sjuk. Eller åtminstonde lite krasslig. Jag har ont i halsen för första gången på flera år, Och huvudet snurrar lite extra med jämna mellanrum. Att springa i så många trappor som jag gör under ett pass skulle vara outhärdligt, så nu får min stackrs jobbarkompis ta smällen i stället, jag lider med henne, för hon har även ett dagjobb vid sidan av tidningen.

Första blogginlägget handlar ofta om att man inte vet vad man ska skriva, eller så blir det en trist presentation av personen som skriver. Detta är inte min stil, veta mer om mig ska ni få göra, men vi tar det i min takt. En sak jag dock vill tillkänna ge är att mina laptopskärm är trasig. Uppskattninsvis är ungefär en tredjedel av den täckt med en stor svart fläck. Detta kan keda till vissa stavfel och liknande, då jag bara ser delar av texten jag skriver. Ingen vet hur datorn blev såhär, en morgon när jag satte mig vid köksbordet och öppnade min lilla kompis såg han bara ut så. Helt oväntat. Det var jag som stängde honom på kvällen, precis som vanligt. Men dagen efter var det inte som vanligt. De första dagarna var det inte så farligt, den svarta klumpen var inte särskilt stor, mer som ett streck i det övre högra hörnet. Sakta, sakta sprider sig Det Svarta som fenomenet nu kallas.

Det konstigaste av allt är att bara någon dag för eller efter incidenten med Det Svarta, upptäckte vi att passagerarrutan fram på Andrius bil var krossad. Även då hade vi ingen aning om hur detta skett, skummt.

Nu ska jag fortsätta se på Numbers, det är riktigt intressant. Tv är nattaräddningen.

Peace


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0