Bokmal?

Börjar fundera på om jag blivit en bokmal? Näe fyyy! Det är nog bara så att jag har lite tid över nu och då, då passar jag på att ha en bok i närheten, för man hinner inte så mycket annat under dessa korta stunder. Dessutom kan det vara smidigt att ha en bok med sig när man kollar ungarna, då de har någon aktivitet osv. Läser nog hyfsat fort också. Har hittills läst 18 böcker i år. Nu ska jag påbörja min 19:e. Får se vilken det blir.

Kyrkomöte

Trött. På. Att. Vara. Förkyld. Nu.

Tänk första natten jag ska få sova helt utan att vakna av att det känns som om jag ska kvävas! Tänk en oavbruten sömn utan hostattacker! Det är så dag nu tycker jag!

Ikväll bar det av till Svenska kyrkan för måndagsträff. Lika trevligt som alltid och jag har nog minsann pratat med nya tjejer även idag. Svenska flickor invaderar Zürich! Nu ska jag i alla fall nana, ovanligt tidigt, få se hur det går!

Trött!

Känns som om jag är påväg att bli sjuk... Men neeeej, så får det inte vara. Tror jag lider av sömnbrist bara, då kan man ju känna sig lite knas. Jag kunde inte somna i natt trots att jag var trött, det blev 5,5 timmars nanande. Och med tanke på att jag har jobbat 54,5 timmar på fyra dagar så borde jag vara trött. I måndags och tisdags jobbade jag bara sammanlagt 11 timmar, tur är väl det, annars hade jag väl inte ens vetat mitt namn just nu.

Ska bli skönt att byta jobb!

Men men, det kunde varit värre!

Ny resa på G!

Im going to London! Yes!

I thought I have to practise som English now, since I'm going to London for a few days in October! Jenni skulle dit med några kompisar från Stockholm och fårgade om jag ville hänga på. Givetvis vill jag det! Så nu är det bokat och klart, jag drar till london i mitten av oktober med fyra Stockholmare! Ska bli spännande att besöka ännu ett nytt land.

Hittills besökta länder:

Sverige (givetvis!)
Norge
Danmark
Tyskland
Schweiz
Frankrike
Monaco (ja, det är ju faktiskt inte Frankrike)
Italien
Turkiet
Bulgarien
Tunisien
Usa
Hong Kong
Malaysia

Jag har även bilat genom Belgien, Luxemburg och Nederländerna, men det räknas inte på samma sätt!

Flyttfågel

Sjutton vad jag uppdaterar ofta helt plötsligt! Men jag tror det är lite på grund av att allt känns så bra och jag mår så bra, då är det roligare att skriva, fantasin och inspirationen flödar. Nu är det ju inte så att de gånger jag uppdaterar sällan alltid varit för att jag varit nere, nej, nej. Det har mest varit för att jag inte haft tid eller inte tänkt på det helt enkelt. Haft annat för mig. Men nu det senaste har jag haft väldigt mycket tid, eftersom jag jobbat väldigt mycket kvällar. Men jag har inte viljat uppdatera eftersom när man inte är på bra humör blir det inget bra av saken.

Jag blev helt väck av att komma tillbaka hit till Schweiz från alla nära och kära i Sverige. Jag kände mig helt tom och ville bara här ifrån. Delvis är det för att jag nyss varit hemma och då blir påminnd om den lilla skara människor som betyder så där jäkla mycket för mig, och delvis för att stämningen här i huset har varit usel sedan efter sommarledigheten. Det är som om familjen här inte pallar med varandra så länge, och alla blir otrevliga människor som tar ut sin ilska på sina anställda. Sedan så har jag tröttnat på alla löjliga extra jobb som jag får, eftersom jag inte ens har bra betlat (med Schweiziska mått alltså).

Men nu är det alltås nya tag! Jag har sagt upp mig, fått ett nytt jobb på Gabriels båt och ska flytta till Monaco! Visst kommer jag sakna Schweiz, och det känns väldigt trist att lämna landet. Jag är tveksam på om jag någonsin kommer flytta hit igen, trots att jag verkligen tycker om stället, och just det faktum att jag tror att jag aldrig kommer flytta tillbaka känns lite sorgligt! När jag flyttade från Frankrike visste jag att jag absolut skulle flytta tillbaka en dag. Det bara var så. Det bara är så. Nu är jag påväg tillbaka. Dryga året blir det här i Schweiz.


Riviera dreams!

Just nu sitter jag här och drömmer om att bo i Monaco. En dröm som kommer bli sann, men inte än! Tänk att jag ska behöva vänta hela två månader och en vecka innan jag flyttar till Monaco och Rivieran igen! Det är inte så att jag inte gillar Schweiz. Schweiz är toppen, speciellt utelivet och alla goa vänner. Men i Monaco och Frankrike är det en helt magisk atmosfär som jag bara inte kan leva allt för länge utan tror jag. Jag tror jag har blivit beroende av lite Rivieraluft. Jag har inte varit där sedan i mars, vilket känns som en evighet.

Det ska bli väldigt intressant att på riktigt bo på en yacht. Vi bodde ju på en yacht även 2007, när vi arbetade i varvet i Toulon. Men då låg vi som sagt i varv och höll mest på med renoveringsarbete. Nästa sommar kommer jag ju glida runt på ett av de sju haven!

Bäst av allt är väl kanske ändå att jag ska få bo ihop med min alldeles egna lilla Bousun! Tänk att få vakna bredvid honom på morgnarna! Vilken dröm!


ÄNTLIGEEEEN!

Så skönt att någon inom media vågar säga det som så många (minst 5,7% av Sveriges befolkning) tror, menar, tycker och tänker! Fan vad skönt att NÅGON vågar ha lite stake och yttra sig emot resten av media-Sverige!

AFTONBLADET - ALICE TEODORESCU

Läs och låt det sjunka in!

P.s Antar att hon inte blir lika hårt dömd i sina yttranden eftersom hon har ett efternamn med icke-svenskt klang!? Då får man ju faktiskt vara lite mer kritisk, verkar det som. D.s

Give me some pills!

Så jäkla typiskt att man skulle åka på halsont denna veckan, jag som hade tänkt börja träna nu! Har ju inte vågat göra det än sedan jag kom tillbaka till Schweiz, eftersom jag haft en riktigt enveten förkylning som inte ger med sig. Nu när den äntligen började släppa tillbringade jag en hel helg med Jenni, som mot vårat vetande var sjuk. I Söndags eftermiddag blev det mer och mer klart för oss att hon var sjuk, och mot slutet av dagen mådde hon inte alls bra. Jag smittades naturligtvis. Jag tror mitt emunförsvar delvis är försvagat av all stress och psykiskpåverkan som mitt jobb har. Jag får ju inte bli sjuk. Det är lika med döden här. Blir jag sjuk igen (eftersom jag varit förkyld 2 ggr redan i år, fyyy på mig!) skulle min chef gå upp i taket! Jag tror att vetskapen av detta har gett någon slags placeboeffekt, och jag känner mig småsjuk hela tiden och är über nojjig.


Ni kan härmed kalla mig Piller-Pernilla! (Inte för att jag käkar allt det där men...)

Schwiizer dütch!

Ich lerne so viel Deutsch! Jag är sjukt imponerad på mig själv, med tanke på hur lite jag faktiskt försökt med tyskan (fy skäms!). Jag lär mig utan att försöka, tänk vad orättvist! Jag kan nog mer tyska än jag själv tror, har jag konstaterat. Jag kan föra konversationer om det vardagliga livet (typ skvallra), jag kan klara mig gott och väl ute på stan och ja... Jag kan nog mer än jag själv anat! Grammatiken är nog inte den bästa, men, ordförrådet är ju det viktigaste. Det är ingen som dömmer mig om jag har lite tokig ordföljd eller missar lite saker här och där, men däremot om jag säger att jag inte talar tyska, då blir de fanimig irriterade. Med all rätt!


Björnarna i Bern (Schweizs huvudstad) har en hyfsat fin utsikt!

I lördags slutade det med att vi var en salig blandning nationaliteter, så engelska, svenska och tyska var de gångbara språken. Jag tror jag talar för alla tre tjejer om jag säger att vi tyckte det var riktigt kul att snacka tyska med folk som har det som modersmål. Även om det råkade vara en Österrikare och diverse Schweizare. Schwiizer dütch är dock inte superlikt högtyskan. Snarare mycket roligare, lättare och finare språk!


Ett inramat Bern!


Fuck you, I quit. Got a new job in Monaco!

Har jag förresten berättat att jag sagt upp mig? Att jag fått nytt jobb, i Monaco? Att jag ska flytta till Monaco, nytt liv, på en ny plats (nåväl, ny är den väl inte, har varit i Monaco mer än Edet sedan slutet på förra sommaren) med en ny lön (typ 5000:- mer än jag har nu, mer behöver ni inte veta;) ) och så kommer jag bli "sambo" med min kära pojkvän! Med honom och några till, givetvis, men, det är honom jag kommer dela hytt med! Det hade vi inte räknat med, eftersom det blir så att nästa tjej som kommer måste dela med en främmande kille då. Men kaptenen sa till min kära att så blir det, det är sånt man får räkna med i yachting livet (alltså den nya tjejen som får dela med kille)! Så lyckan är total!


Jenni i Bern (Schweizs huvudstad) med floden Aare och Untertorbrücke i bakgrunden. Absolut en tjej som gjort starkt intryck på mig, och henne kommer jag sakna som fan (trost att hon smittade mig med halsont igår!) !

Monaco here I come!!! Jag älskar den staden, ja, hela Franska rivieran om jag ska vara ärlig. Ska bli så otroligt spännande att flytta tillbaka till solen, vännerna, den franska avslappnade atmosfären, billigare priser på tamigfan allt, mer livsnjutande folk och inte minst min bättre hälft! Jag kommer dock sakna Schweiz, mest av allt vännerna här. Det är inte så många jag kommer sakna, eftersom man inte varit här så länge, men vissa av dem kommer lämna en tomhet efter sig. Trots att jag är mrs.Cynisk (enligt Christian). Får passa på att umgås med alla så mycket det bara går, tills dagen då jag flyttar. Sedan kan vi ju alltid mötas för lite skidåkning på någon alptopp en och annan helg!

Sverigedemokraterna rör om i grytan!

Valtider och Facebook översvämmas av kommentarer. Mest handlar det om Sverigedemokraterna och deras framgång i valet. Folk är rasande, kommer med idiotiska uttalanden som är baserade på okunskap och bara kastar skit kring sig. Av alla de som kommer med negativa saker om SD har ytterst få bra källhänvisningar, om ens någon haft det av dem jag sett.

Jag tycker det är oroväckande, skrämmande och äcklande när jag ser hur folk vill frångå demokratin och inte låta Sverigedemokraterna få säga sitt. Ska vi sluta vara en demokrati nu? Folk har talat så varmt om demokrati, tills nu. Nu duger det inte längre, för nu kom det lite folk som säger saker som sticker allmänheten i ögonen. Då kan vi lägga ner demokratin ett tag, tills dessa människor försvinner.

Demokrati.

Demokrati?
Totalitarism?

Är det dit Sverige är på väg tro, mot totalitarism?

"Totalitarism är ett modernt samlande begrepp för politiska idéer och system som förespråkar en centraliserad och absolut makt utan nödvändigvis hänsyn till mänskliga rättigheter, folkets åsikter eller personlig integritet. Praktiserad totalitarism har uteslutet genom historien använt sig utav någon typ av censur och hämmande av yttrandefrihet hos befolkningen i det avgränsade området" http://sv.wikipedia.org/wiki/Totalitarism

Jag är inte Sverigedemokrat för er som nu tror det. Jag hade inte ens tänkt rösta på dem. Jag gjorde det inte. Men jag anser att lever man i en så kallad demokrati så måste även de som sticker ut få säga sitt. Alla måste ha lika rätt att yttra sina åsikter, hur stötande de än är.

Jag är inte emot invandrare. Men jag tycker invandringen borde begränsas skarpt, så vi kan ta hand om de människor som redan befinner sig innanför de Svenska gränserna, svenne som kurd som arab som finne som jude som muslim etc. Innan vi släpper in fler, måste vi reda ut problemen som redan finns. Det är bara ett rent faktum att Sverige inte har obegränsat med resurser.

Val!

Intressant valutgång måste jag säga. Tyvärr har de blå alldeles för mycket dock. Min favoritfilm när jag var liten var Robin Hood!

Update

Borde sova nu. Borde sovit för länge sedan. Men så kan det gå! Tog mig en tur in till stan ikväll (givetvis, eftersom jag var ledig) och mötte elva andra svenska tjejer. Eller ja, tio svenska och en finsk. Eller ja, nio svenska en finsk,  och en finsk uppvuxen i Sverige. Hur som så hade vi skit-trevligt, och jag hoppas vi gör om det igen! Känns som en bra säsong det här, vad det gäller umgänget. Vi var 28 pers på kyrkomötet i måndags. 28 unga, partysugna, glada, sociala och äventyrslystna tjejer!

Helgen

Måste säga att jag har sjukt roligt så fort jag lämnar hemmet och drar mig in till stan. I fredags mötte jag upp Malin, vi skulle leta upp Christian som var på ett ställe jag aldrig hört talas om innan. Väl där upptäckte vi att han hade flera vänner med sig, varav en var en tjej från Göteborg! Hon hette Frida och var verkligen en trevlig tjej! Killarna som var med var bland annat en tysk och en amerikan. Alla var de google-folk. Denna gången var det dock inga kodar, utan rekryterare. Vi hamnade på ett kul ställe som stängde vid tre, då åkte jag hem.

Igår var jag med Jenni hela dagen, och det var en riktigt bra dag! Vi gick på loppis (jag fyndade en dalahäst för 5CHF!) och strosade runt lite i stan, tog en cola på en servering, och åkte sedan hem till mig. Vi fixade middag här, tpg bilen hem till Jenni så hon kunde byta kläder, åkte hem till mig igen och började göra oss i ordning och förfesta. Utekvällen blev galen! Det var så sjukt kul! Vi tog en öl och jäger i Niederdorf, sedan begav vi oss till Jade, ett uteställe. Där mötte vi upp en vän till Jenni och festade loss. Jag brukar ha bra koll och inte bli för full, men igår blev jag nog för full kanske... Jag vet inte! Jag hade i alla fall otroligt jäkla roligt. Det blir oftast så när man är med Jenni anar jag, hon är en tjej jag gillar skarpt.

När jag skulle till mitt tåg blev det lite tumult. En taichaffis blev förbannad på mig för jag stängde av hans bil... Jag antar att jag tyckte han var dum som lät den gå på tomgång, jag gillar inte sådan. Han slog till mig i huvudet så det sa tjong! Det kändes som ett riktigt rejält slag och jag blev lite degig och jäkligt chockad. Minns inte hela grejen helt tydligt men vilken idiot alltså! Men det förstörde i alla fall inte minnet av gårdagen!

Det piper konstant i mina öron och jag känner mig som en sengångare. Men som vanligt på slapp jag bakfyllan!

Sverige - Landet där alla är lika värda?

En kompis hade lagt upp en artikel på facebookloggen. Jag blev helt matt när jag läste. Nu är det ju så att man redan vet att detta som står i artikeln förekommer, på många platser runt om i Sverige, men, varje gång man ser det svart på vitt blir man så jäkla förbannad. Jag är absolut inte Sverigedemokrat, lutar mer mot rött, men när man hör om sådant som detta så är det inte utan att man funderar på om Sverigedemokraterna faktiskt skulle kunna göra lite nytta om de kom upp sig lite procentuellt.

Läs här:

http://politisktinkorrekt.info/2010/09/09/pitea-omdefinierar-allas-lika-varde/

Suck säger jag bara. Blir så jävla förbannad. Visst, visst! Glöm bort de gamla som byggtupp välfärden i Sverige, skit i dem och behandla dem som avverkade. Satsa istället pengar på nykomlingar som hittills inte gjort ett skit som gynnat Sverige, bara kommit hit och kostat pengar. Visst, de kanske gynnar Sverige i framtiden, men jag lever i nuet. Det gör troligen åldringarna som inte har långt kvar att leva också. Jag blir så jävla förbannad!

Vem bryr sig?!

Jag och min andra hälft har satt en sten i rullning. En ganska stor sådan, vi får se vart det leder.

Japp, jag skriver så här bara för att göra er nyfikna och få uppmärksamhet. Barnsligt ja visst. Men Värre hade det varit om jag skrivit samma på facebooks loggen och inte svarat när folk frågat vad det handlar om. Det är bara löjligt när folk gör så. Eller när de uppdaterar så fort de pissat, typ.

Folk som skriver så fort de varit ute på en promenad/gymmet vill få fram att de inte alls är lata, att de är duktiga alerta människor. Vem bryr sig? Folk som skriver så fort de städat huset, diskat, lagat mat, vill få fram att de visst är vuxna och sköter ett hushåll. Vem bryr sig? Folk som skriver så fort de plockat upp ungen på dagis, kastat en bajsblöja, torkat en snorig näsa eller varit på BVC vill få fram att de visst har ett liv, ett liv som enbart kretsar kring ett/flera barn. Vem bryr sig?

Vem fan bryr sig om våran vardag, förutom vi själva? Troligtvis ingen. Och de få som eventuellt gör det, gör det väl enbart för att de själva inte har något liv. Jag uppdaterar förvisso också ibland om vardagliga saker. Men jag tror inte att folk bryr sig. Jag gör det inte heller varje jäkla dag. Ibland gör jag det för att meddela mina vänner här om vad som sker, vart vi ska osv. Ibland för att ge dem där hemma en liten hint om vad jag har förmig. Inte för att jag tror de bryr sig så mycket. De som betyder något vet ju egentligen redan vad jag har för mig.

Vem fan bryr sig?

Inte jag i alla fall :)

?

Känner mig lite tom inombords just nu. Ibland går allt i 230 km/h. Oftast tycker jag om det, men just nu hade det varit skönt med lite lugn och ro.

Nya vänner och en ny stad

Helgen blev verkligen något utöver det vanliga! I lördags mötte jag upp en ny tjej, Karin. Vi tillbringade eftermiddagen i Zürich med att göra det man gör mest, gå runt och bara vara. Det blev ett stopp på Mc Café med
Malin och Felicia också. Därefter begav vi oss till Ober Latten där Christian väntade på oss. Det är ett ställe vid floden Limmat där man kan sola, bada, spela beachvolleyboll, köpa öl, och allt som hör sommaren till. Vi blev bara fler och fler, Päivi tog med två kompisar som jag inte träffat förut, Marco och Heidi, båda var finnar. Henrik joinade oss också. Tillsist var vi en halv armé med Svenskar och finnar.


Karin och Malin utanför Mc Café

Vi bestämde oss för att äta och ta en öl i Niederdorf. Väl där blev det så att vi fick sprida ut oss på två bord. Vid det lilla bordet vi tog satt det två amerikanare vid, som jag bekantade mig med. De var turister. Det slutade med att de följde med oss till nästa ställe och drack med oss hela kvällen. Sedan bestämde vi med dem att tillsammans åka till Luzern och hajka.


Shaw från Chicago, Heidi och Marco från Finland. Nyfunna vänner alla tre!

Sagt och gjort, det blev en heldag i Luzern igår med Henrik, Karin, Dustin och Shawn. Vi vandrade runt i närmare fem timmar, gissa om vi alla var trötta på tåget på vägen hem! Killarna från USA skulle vidare idag, och ska slutligen till Monaco och Nice. Jag gav dem ett och annat tips inför deras kommande mål. Vi lär aldrig ses igen, men sjutton vad kul det är med folk från andra ställen, som man kan dela sina upplevelser och erfarenheter med. De verkade båda vara intelligenta personer, så det blev mycket prat och jämförelser mellan USA, Sverige och Schweiz!


Heidi, Marco, Christian och Päivi vid Obere Latten


Jag framför en kyrka i Luzern


En del av Luzern

Livet

Det är först när man sitter i ensamhet, lugn och ro som det sjunker in.

Sverige, Yttrandefrihet, Demokrati?

Gott folk! Vi går mot val, och det märks säkert här och var runtom i Sverige. Jag har ingen aning, bor ju i Schweiz. Men rösta tänker jag göra i alla fall.

Sverige påstås vara ett demokratiskt land där yttrandefriheten gäller. Är det verkligen så? Man kan börja undra. Sverigedemokraterna har tydligen inte rätt att säga vad de vill. De kanske inte säger så mycket vettigt, men de måste fortfarande ha rätt att säga vad de vill. Vart tar annars yttrandefriheten vägen?

Deras valfilm blev ej godkänd av TV4, och de fick göra en ny, censurerad version. Tycker det är otroligt trist att TV4 tydligen består av en samling fega råttor som inte vågar låta alla parti komma till tals.

Versionen som blev censurerad:


Ni behöver inte komma och predika för mig om att denna filmen kanske är osmaklig eller stötande. Jag tycker själv det är ganska ointelligent av dem att hänga ut en folkgrupp så tydligt som de gjort. Men de har fortfarande rätt att yttra sin åsikt.

Den nya censurerade versionen:
Visst är det så att den första versionen är ganska stark, och säger verkligen sitt. Men hur mycket man än ogillar den, så måste väl även Sverigedemokraterna få säga vad de tycker. Jag tycker själv att man borde prioritera annorlunda i Sverige nu ett tag. Mindre pengar åt invandring, mer åt de människor som redan finns i Sverige, däribland pensionärer. Man ska ju sopa rent framför sin egen dörr först. Med detta sagt så är det inte så att jag anser att vi ska kicka ut alla invandrare som finns i Sverige redan. Det är väl bättre vi fokuserar på de som finns, hjälper dem att lära sig svenska (vilket jag tycker borde vara ett krav, att de ska lära sig en viss basnivå) och hjälper dem ut i arbetslivet och så vidare. Något som är skrämmande är hur lång tid det kan ta att få svar på sin asylansökan, det är också en sak som borde åtgärdas. Och hur hårt det än låter, så tycker jag att om en invandrare utan tvekan döms för ett grövre brott, ska få sitt uppehållstillstånd omprövat. Det är ju faktiskt ett faktum att invandrare är överrepresenterade bland dömda brottslingar i Sverige.
RSS 2.0