Schwiiz

Nu vet jag varför det tagit nästan 1,5 år för mig innan jag besökte Schweiz igen efter min utflytt. Separationångesten kommer bli stor i morgon.

Ibalnd säger jag bara fan för att ha rest och upplevt så mycket, för det är väldigt svårt att tänka sig en framtid där hemma med fast jobb och boende, en vardag som Svensson och har man tur några veckors semester under Sverioges regnperiod. Jag kan inte i min vildaste fantasi se mig själv flytta till Sverige nu och skaffa fast boende och allt det där. Redan sista månaden när vi var hemma nu började jag känna mig otålig för att få komma iväg! Visst finns det saker som gör att man vill stanna hemma också, många anledningar, men jag har så svårt att tänka mig att jag skulle vara nöjd/lycklig med att bo i Sverige och leva Svenne-banan liv.


Ja ja, vi får se, någon gång kommer väl även jag vilja dra i bromsen, stanna hem och ta det lugnt. Kanske.


Stort, stort tack till min vän Christian som lät oss bo här hos honom under denna veckan! Det har avrit riktigt trevligt och roligt! Grillning på terrasen i Triemli som "förr" (om man nu kan säga förr om något som bara var för 1,5 årsedan). Det är oerhört schysst av honom att ha massa folk boende hos sig titt som tätt!


Christian, Jessica och Rita inväntar grillat i Triemli!

Att även få träffa de två tjejer som är kvar är ju super! Rita, som har varit här sedan jag kom hit 2010, och Jessica som kom under sista halvåret jag var här. sedan var det några av googlemänniskorna osm man lärt känna genom Christian, som vi träffade bland annat på Googles kontor häromdagen. Och oj vilket kontor!!! inte undra på att folk stannar länge på det företaget!

Rita, jag, Gabriel och Christian


nej, nu ska jag förbereda mig för kvällen, blir en tur till El Local! Vi ska möta Rita och Jessica där senare!

Nu jävlar e jag arg igen!

Fick ett akut behov av att spy ut min irritation lite! Tänkte att det var bättre att skriva här en att göra ett logginlägg på fejjan, jag gör inte logginlägg för ofta, det rä bara det att när jag gör inlägg är det ofta om mina starka och tydliga åsikter, så snart börjar la folk som inte tål att andra inte delar deras åsikter, lyncha mig på fejjan. Nej, skämt å sido, det rör mig inte i ryggen om folk börjaj "dölja" eller ta bort mig på facebook, det är upp till dem. Tänkte mer att det är tradigt att varje gång man loggar in, läsa någons upprördhet i olika ämnen. Det är inte alltid så intressant.
Fast jag gormar oftast om samhällsfrågor och liknande, inte om big brother och sport.
I alla fall. Satt coh kollade lite på en köpes/säljes grupp, och åter igen fanns där en söt liten kissekatt på 1,5 år som sökte nytt hem. Det händer hela jävla tiden, folk rear ut sina små älsklingar till struntsummor, för de "inte har tid", "allergi har uppkommit innom familjen", de har "dåligt samvete för att de inte hinner med" osv osv. Anledningarna kan listas i en evighet. Visst, allergi kan ju uppkomma, men jag tror att 95% av alla dessa s.k allergier är bullshit, för folk vill inte skriva den sanna anledningen.
De visste inte vad de gav sig in på. De har tröttnat.
Hur kan man skaffa sig ett djur, och sedan bara rea ut det på facebook, som om det vore någon överflödig stol eller leksak som nu inte får plats i hemmet?!
När det gäller katter är otorligt många va dessa rea-katter dessutom okastrerade.
Suck. Jag blir så arg.

Från norr till söder

Då har man lämnat Lilla Landet Lagom bakom sig för denna gång! Får se hur lång tid det tar innan man återses! På väg från Västkusten stannade vi till i Lund hos min söta goa vän Sofie. Det var riktigt roligt att se henne igen, även om visiten blev ganska kort! Trevlig pöjk har hon skaffat sig också, alltid kul att träffa sina vänners respektive! Efter god mat och mycket uppdaterande lämnade vi lund och begav oss mot Tyskland.

Stoppet i Tyskland blev Köln, ett rent och fräsht hotell som var hyfsat billigt hittade vi! Vi stannade inte länge, men vi han se lite av staden och stadskärnan, och absolut Kölner Dom.

Ingen toppen bild precis, men här är den, Kölner Dom!

Efter Köln siktade vi på Schweiz, där vi fortfarande är. Vi har trängt oss på hemma hos en vän som jag lärde känna under tiden då jag bodde här i Zürich, Christian. Vi har hunnit grilla två kvällar och hunnit med en liten sväng ner på stan en kväll. I söndags var Christians tjej här, Alexandra, hon bor i Wien, så tyvärr han vi inte träffa henne så mycket innan hon var tvungen att åka hem igen. Verkar vara en riktigt trevlig och rolig tjej!
Samma vy nu som då, Zürich sett från Grossmünster!

Dessutom har vi hunnit träffa lite mer folk från "förr", alltså tiden då man bodde här. Tyvärr är det bara två tjejer kvar av alla de jag umgicks med, en av dem, Jessica, var här och grillade med oss härom kvällen. Henne ska jag träffa igen innan vi åker vidare, på fredag lutar det åt! I förrgår blev det en liten runda på stan ihop med Gabriel och en av Christians vänner, Daniel, som är från Göteborg. Det blev lite av en snabb-guidning eftersom de inte känner till stan! Daniel var också på besök hos Christian, så det var änna fullt hus! Det är tur att man har en så snäll vän som Christian, som orkar ha oss här en sväng! Alltid uppskattat att kunna bo hos någon man känner istället för att ta in på dyra hotell!

Pedofil får fem års fängelse

Jag äcklades i morse när jag satt och läste både TTELA och GP. INte bara över själva artiklarna, utan även åt att artiklarna fått så lite plats. I TTELA var det en liten artikel på Lilla Edet-sidan, i GP var det en liten artikel högst upp på sida 11. GP's kunde jag inte hitta på nätet, men här kommer TTELAS:
http://ttela.se/start/lillaedet/1.1561373-fem-ar-for-barnvaldtakt
Denna man borde korsfästas, kastrerars med en rostig järnbit, stenas och spottas på. Han borde få genomleva all helvetets kval. Jag får gåshud när jag läser artikeln. I GP står det följande:
"Detta har hänt
2004: Mannen döms till ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av en sjuårig flicka.
2005: Mannen döms till fängelse i två år för våldtäkt mot barn. Flickan var fem år."
Flickan var fem år..... Han har alltså fullbordat en våldtäkt mot en femårig liten flicka. Han har alltså dömts TVÅ gånger tidigare, och nu har han gett sig på ytterligare F Y R A barn!!!
Hur fan kan tidningarna låta dett få så lite uppmärksamhet??? Saker som detta måste uppmärksammas så att samhället inser hur skev våran värld börjar bli, något måste göras, NU! En pedofil som är återfallsförbrytare för TREDJE GÅNGEN borde spärras in för resten av dennes livstid. Utan mat och vatten.

Vårflyttfåglar

Att det är vår kan man inte sticka under stolen med! Så skönt. Även om vi fick ett litet bakslag med snö, vilket för min del bara var väntat, man har ju vart med förr, så anser jag att det är vår! Idag är mamma ledig hela dagen, Gabriel är i huset och snickrar, jag är rastlös. Ska se om man kan få med mamma på något upptåg kanske!
Snart bär det av igen. Som vanligt vet vi inte vad som väntar oss. Som vanligt vet vi inte hur vi ska klara det ekonomiskt... Kanske låter vansinnigt? Men vi har ingga fasta utgifter, inget som binder oss på något sätt, då kan man leva på sparpengar ett bra tag! Vi vet i alla fall att det bär av söder ut innom kort!

Resor och åter resor.

Gabriel kan lätt få en att skratta! "Du ska vara snäll mot mig! Jag köpte faktiskt patonger åt dig igår!" Så sa han när jag kittlade honom förut. Patonger? Ja ja, inte lätt alla gånger när man är karl.
I morgon kommer mammsen hem, gissar på att resväskan väger X antal kilo mer än vid avresan... Jag skickade med henne min bagage-våg, en liten handhållen våg som påminner om en hövåg. Bruna lär de ju vara också. Bruna och med fullpackade väskor. Hon är en rikti globetrotter, reser och reser. Inte undra på vem jag ärvt min längtan till utlandet från! På tal om utlandet, ska bli så kul att åka till Schweiz igen, härliga roliga Schweiz där alla pratar roligare än roligast! Och rivieran... Behövs väl inte ens beskrivas!

RSS 2.0