A new life has begun

Ja gott folk, frånvaron har varat ganska länge. Men så har jag ju haft fullt upp också. Jag har varit i London, packat ihop mitt hem i Zürich, flyttat till monaco, börjat mitt nya jobb... Någon dag kanske jag skriver lite om allt det där, vem vet. Idag ska jag inte göra det. Jag har fullt upp med att bekanta mig med båten ännu, trots att jag varit här sedan i måndags. Men en yacht på 50 meter lär man sig inte på en dag.

 

Regndroppar i Zollikon - Zürich

Idag regnar det här i Monaco, annars har det varit soligt och varmt resten av veckan. Regn på en söndag. Passande. Då kan man med all rätt lata sig och hänga framför teven hela dagen. Som jag, Gabriel och Dave (australienare) har gjort. Kommer att göra.


Rörlighet

Igår London, idag Zürich och på söndag flyttar jag till Monaco. Livet är helt okej faktiskt ;)

Genf

Har inte delat med mig så mycket av det jag såg i Genf. Här får ni lite mer:


Från katedralen. Ser ni Jet D'eau? Om inte, skaffa brillor eller linser!


Även om det är så varmt att man kan gå i t-shirt och shorts, så kan man få se lite snö från stan. Alperna är inom synhåll så att säga.


Jenni (svartklädd i mitten) är inte så stor och katedralen är inte så liten. 

Ugly Kid Joe

En låt till många av de familjer som har au pair/nanny:


<3

Nu är helgen över, suck! Det var så otroligt jäkla skönt att kunna ha en "riktig" helg ihop med Gabriel, helt utan stress och bekymmer, helt utan måsten. Känslan som ännu är kvar i min kropp är obeskrivlig. Det kommer bli så sjukt jäkla bra detta, att flytta till Monaco, till Gabriel, ha kul, tjäna bra med pengar, leva på rivieran igen. Ja, med Gabriel! Gabriel. Fan vad vi är VI.

Fredagsmys :D

Nu vill jag att det ska bli kvääääääääääääääääääääll! För någon väldigt speciell befinner sig på Europas motorvägar just nu, någonstans mellan Monaco och Zürich. Gissningsvis norra Italien. Och vart är han på väg?! Jo hem till mig!

Surprise!

Jag tror minsann att jag är världens bästa flickvän! För jag har redan förberett två små överraskningar åt min pojkvän som kommer (om inget går fel) hit i morgon! Den ena är en ganska liten och lätt-förberedd överraskning, men det är inte storleken eller arbetet som räknas, det är tanken och känslan bakom det hela.

Det andra är en lite ordentligare som jag vet att han kommer gilla!

Hoppas nu inte att han mot all förmodan går in på min blogg och läser detta! Men han brukar absolut inte läsa den, så chansen är inte så stor! Det är inte lika kul att överraska någon om denne vet att det stundar en överraskning!

Tourist

Tänkte lägga upp lite mer från Genève:


Ett av taken i Cathédrale St Pierre

Ingången till Cathédrale St Pierre.

Blev avbruten i min uppdatering av ett telefonsamtal, så det får räcka med två bilder för idag. Undra vad nästa "turist" resa blir!? Jo, just det ja, London nästa lördag! Det gäller att inte stanna i ett land för länge hörrni!

Första helgen i oktober 2010

Som jag nämnt i ett tidigare (förra?) inlägg så var helgen underbar! Det blev födelsedagsfirande eftersom Rita fyllde år i fredags. Vi var ett gött gäng tjejer som samlades på Santa Lucia.


Rita och hennes present från mig och några av de andra tjejerna! Vin och massa choklad!


Tjejerna och jag i fredags! Från vänster: Jenni, Ylva, Miia, Rita, (bakom Rita) Elin, Judith, Emmy, (bakom Emmy) jag och Linn. Jag är ingen linslus så höll mig medvetet i bakgrunden!

I lördags var det rundvandring i stan med Gerd, hon som håller i Svenskakyrkans ungdomsgrupp. Det var riktigt intressant att gå runt och få lite info. Vi fick bland annat veta vart Frimurarna håller till! Att St Peterskirche har den största urtavlan i Europa (nej, det är inte Big ben om ni nu tror det) visste jag redan. Nåväl, efter rundvandringen blev det Ikea med några av de glada och goa tjejerna. Vi flummade loss ganska rejält! På kvällen blev det en hemmafest som var väldigt trevlig! Jag tackar Henrik och Christian för att de bjöd med mig!


Grossmünster med alperna i bakgrunden. Kortet är taget från Lindenhof


St Peterskirche sett från gamlastan. Europas största urtavla!Värden, Christian och Henrik på festen i lördags

I söndags bar det av mot Genève ihop med Jenni. Genève är väl värt ett besök, men det är inte den staden jag skulle rekommendera först av alla Schweiziska städer!


Chatédrale St Pierre, Genève. En ganska pampig kyrka må jag säga, eller ja, katedral. Same shit.


Ett av alla målade fönster. kyrkan var otroligt vacker med alla dessa glasmålningar!
Geneve bland annat!

Nu ska jag stupa i säng efter en intensiv (fredag: Firade Rita i Zürich, lördag rundvandring i Zürich med massa tjejer + ikea + fest i Zürich, söndag: Geneve med Jenni) men underbar helg! Vädret var dessutom helt underbart idag, det var för varmt för jeans och tröja, ett par halvlånga shorts och linne hade absolut vart lagom! Nej, nu får jag dra mig. Uppdaterar mer i veckan om helgen!

Och ett stort grattis till världens bästa Niklas Gustavsson som fyller år idag!

Helg på ingång!

Segt. Blir inget besök denna helgen heller. Känns jäkligt irriterande. Nåväl, vad är väl en bal på slottet?! Får gå ut och festa, dricka, skaka rumpa och socialisera med alla dess olika människor i schweiz istället.

Jetzt frage ich mich also, ausgang oder...?

Förra helgen var ju absolut inte misslyckad, trots gubbens frånvaro, så jag får hoppas denna följer samma spår!


Man tager vad man haver! Shota Jägermeister i äggkoppar får det bli eftersom jag inte äger några snappsglas! Men Jenni känner nog att det går bra, de bär ju de finska färgerna!


Några av flockorna på Tibits i Zürich. Jenni, Elin, Rita, jessica, Miia och Malin!

RSS 2.0