Sjösjuk?

Näe nu börjar det bli dags att uppdatera igen. Idag är andra dagen ute till sjöss och vi närmar oss sakta men säkert (sökert beror nog lite på vem som har bryggvakten för tillfället men...) Greklands ö-värld.
Min kropp är inte van vid att glida på ett av de sju haven i en +40 meters lyxyacht och det lät den mig få veta igår. Till att börja med känndes allt bra, men sedan började jag fundera på om jag var på väg att bli sjösjuk, eller om jag inbillade mig. Jag kunde inte bestämma mig för om det var inbillning eller om jag skulle börja må dåligt, tills strax efter 12. Då hade vi varit på ute i kanske tre timmar. Plötsligt händer det. Jag bara kände hur jag fick värsta uppstötningen, rusade till dass, fick det gjort, och så var det över. Efter det mådde jag prima, och har inte känt av ett dugg sedan dess!
Nu är det ganska lugn sjögång, men en dock lite gungningar. Det riktiga utmaningen kommer den dagen man åker i livet hårdare väder.
Men nu ska jag vila lite, klockan 18 är det dags för mig att se till gästerna igen.

Vart bär det hän?

Undrar just hur den här sommaren kommer se ut? Nu pratas det med att avsluta den på Mallorca i en dryg månads tid innan det bär av mot Tyskland. Vi får se, jag gissar på att inget är spikat ännu, just nu vet vi inte ens om vi kan komma iväg till Grekland på fredag då Medelhavet är lite upprört! På tal om väder och vind så var det tydligen fem små jordbävningar här i Malta-trakterna nu i helgen.

Gozo

En solig och varm dag på Gozo. Jag och Gabriel.

Massa tjöt

Igår var vi på Gozo och njöt av solen och livet. Det var speed-touristing som hette duga kan man säga, för vi stannade bara en lite stund vid varje plats. Vill man hinna se allt på en hel ö på bara en dag så är det så man får göra.
På kvällen såg vi The Socialnetwork. Filmen fick mig att tänka på något som jag tänkt på lite då och då. Anonymitet och privatliv på nätet. Så många lägger upp så mycket mer info och bilder osv på sig själva än vad de egentligen borde. Man behöver inte printa ner precis all info om vem man själv är, det finns liksom ingen bra anledning till det alls. Och bilder. Ja... Så många lägger upp bilder de egentligen borde tänkt över lite. Bilderna man lägger upp på nätet blir plötsligt till allmän beskådning, och folk kan leka hur de vill med dem. Som ungdomar som lägger upp supar-bilder på sig själva och nästan inga seriösa bilder, de tänker nog inte på att det kan ge negativa resultat vad det gäller arbetslivet. Om alla som vill kan se dina bilder kan den du söker jobb hos gå in och kolla dig, tänka att "nej fan hon super ju bara" så har du en jobbmöjlighet mindre.
Eller rent allmänt. Hur vill just du bli uppfattad? Spelar det dig någon roll? Vill du att folk ska tro att du inte tar något i livet på allvar? Lägg då bara upp oseriösa bilder. VIll du att folk ska tro att du bara glassar runt och inte gör något annat, lägg upp "stekar-bilder" Vill du bli uppfattad osm en fjortis, lägg upp bilder tagna ur en "halvsnedprofil" vinkel, och absolut uppifrån, för att inte tala om att din u-ringning måste synas. Ja, ni fattar vad jag menar. En bild säger mer än tusen ord helt enkelt.
Och om man har barn... Tänk på att det finns många sjuka människor där ute som kanske letar upp just dina småbarnsbilder och gör gudvetvad med dem. Så tänk på hur du exponerar dina barn på webben! Glöm inte att bilder kan sparas i evigheten, din son/dotter kanske inte uppskattar att grannens ungar har bilder på datorn på dem när de var mindre.
Ja ja, nu blev det tjötigt. The Socialnetwork var i alla fall bra och jag tycker absolut folk borde tänka över sitt internetanvändande.

Blogga igen?

Kanske är det dags att blåsa lite liv i bloggen nu igen? Nu när man har lite tid över... Inte för att det kommer vara så länge till men lite bloggande kan man nog klämma in!
Malta är en vacker liten ö med mycket historia och billig öl. Få stränder dock, men ett uteliv som heter duga i St Juliens. Påsken är något de verkligen går in för, och idag gick jag, Gabriel och Monica och kollade på deras inledning av påskfirandet.
Gabriel i en rondell, Valetta. April 2011
Folket här ombord verkar bra, vi är fyra svenskar, en tysk och en aussie. Kocken är en av de svenska, alltså får vi god och ordentlig mat.
Utanför Valettas stadsportar
Nu ska jag leta fram någon bok jag kan gömma mig bakom medans pojkarna kollar på film! Glad påsk!

10 år

Måste säga att det känns skönt att vara på en båt där den andra tjejen inte ifrågasätter eller ens höjer på ögonbrynen när man säger att man inte bryr sig om giftemål eller inte alls känner att man skulle vilja ha barn. Nu tänker alla som har barn eller ska ha barn "åh men hon kommer också komma dit, hon kommer också mogna, det kommer när man är redo" och så vidare. Bullshit. Alla kommer inte dit. Man måste inte automatiskt vilja ha barn bara för att man är född kvinna, människa. Och inte tror jag heller att det givet har med mognad att göra. För jag vet att jag inte är ett dugg mer omogen än de flesta av mina jämnåriga vänner som har barn.
Monica som jag jobbar med har varken barn eller är gift. Och detta efter att ha levt med samma gubbe i 25 år. När jag och kocken pratade idag och han kallade Gabriel "din man" sa jag att jag är inte gift och har inga planer på att göra det heller sa hon att "nej varför ska man göra det, man kan ha en stor fest när man vill".
Vem vet, man kanske står där om tio år med tre ungar och dubbla ringar på fingret! Det är i alla fall inget jag varken planerar eller drömmer om. I och försig har jag inga planer alls för hur mitt liv ska se ut om tio år, förutom att jag vill ha hunnit uppleva många platser!

...

ZzzzZZzzzZz Jag är så trött att jag skulle kunna somna sittandes! Men men ännu en dag i solen och värmen har passerat och nu vet man att det blir Grekland härnäst.

Valetta/ Malta

Nu är man ombord på en yacht i Valetta, Malta. Får se hur denna sommaren blir, det pratas om östra europa, typ Grekland, Kroatien och Turkiet. Who knows! Varmt är det här i alla fall, igår hade jag spf 30 och idag 20 men har trots det lyckats bränna axlarna lite grann! Men bara lite.

Dags att ge sig av

I morgon morra flyger vi till Nice och packar ihop allt vi har kvar där... Inget mera Nice nu! Allt ska med hem till Sverige på måndag eftermiddag.

Men. På onsdag packas väskorna om och vi drar till Malta. Det blir vår nya hemort! Vi har fått jobb på en nya lustjakt som är baserad på Malta och därifrån kommer vi utgå hela sommaren! Till vintern ska båten renoveras och då blir det norra Tyskland.

Varför bo på ett ställe för länge!?

RSS 2.0