Borta bra men...

Undra när man ska landa i Sverige nästa gång då? Ser inte ut att bli innan tidigast slutet på oktober. Typiskt. Jag som hade trott början på! Åkte hemmifrån den 4:e april, så har varit borta i fem månader nu den 4:e september. Inget nutt rekord än, 2009 åkte jag från ett snöbeklätt Sverige den 23:e december för att vara borta tills början på juni 2010. Det är nog det längsta jag varit borta. Ett halvår är typ max, sedan vill amn definitivt hem och träffa alla!!
Nu är vi vid Corsica!

...

Blir helt rörd, såg bilder på en kompis dotter på facebook, en dotter han träffat två gånger sedan hon föddes i februari.
Det är inte för att han undvikit kontakt med henne som situationen är som den är. Tvärt om. Han har kämpat och slitit som ett djur för att hans dotter ska få rätten att träffa sin far, och att han själv ska få ärtten att träffa sin dotter. Mamman till barnet försöker göra allt för att hindra kontakt mellan far och dotter. Enligt mig är hon en riktig psykopat som borde låsas in. För man gör inte så mot ett barn! Man nekar inte ett barn rätten till sin förälder! Hon har hittat på massa rövarhistorier om pappan och polisanmält honom för skit. Men det blev inget med den anmälan efter att polisen kollat upp historien. Han är inte guds bästa barn, det ska gudarna veta. Men vem är det? Men ta inte ifrån den lilla tösen hennes pappa för fan!
Min mamma har aldrig, aldrig nekat oss barn rätten till att träffa våran far. Inte ens hon!

Ticktack tick tack...

Uschamig vad jag har blivit en slöser! Köpte en ny klocka idag. Och nya solbrillor i fredags. Nya skor förrförra veckan. Och lite annat smått och gott. Men vad ska amn annars ha pengarna till?
I morgon åker vi mot Neaples för nu e båten fixad! Har haft två engineers här som skruvat ihop det som Mick hade skruvat isär. Massa motorgrejer, sådan jag inte har koll på. Eller ja, egentligen fattar jag faktiskt vad det var, men det är nog ingen idé att förklara här, eftersom allt hät händer på engelska blir det lite färvirrande när mans ka återberätta på svenska.
Gabriel har också köpt en ny klocka (och nya skor, men inga solbrillor, han får nöja sig med sina RayBan a la 2010), just nu sitter han och beskådar våra! Min var av märket Nautica, som jag tror är ganska okänt i Sverige.

lite bilder

Hela helgen var jag och Gabriel ute på äventyr i den eoliska skärgården. Vi besteg en sovande vulkan på ön Vulcano, vi åkte till Stromboli (som är en ytterst aktiv vulkan) och åt pizza, vi besökte en mysig liten stad på Sicilien som heter Taormina. Jag köpte mitt livs första "riktiga" par solbrillor. Och med riktiga menar jag äckligt dyra (med tanke på att det bara är just solbrillor) men alla här säger att det är viktigt med "riktiga" brillor eftersom vi utsätts för så mycket och så starkt solljus hela dagarna. Hur som helst så var det en fartfylld helg. Någon bild kan jag allt slänga in här!
Jag framför kratern på vulkanen vi besteg. Röken ni ser är sulfatrök som sipprar ur berget, och den är väldigt varm!


Stromboli, teget från färjan innan vi åkte dit.


Utsikten från Vulcano

Tidsfördriv

Sitter här i min vånvingssäng (undre delen just nu) och filosoferar kring livets allvar. Eller ja, kring livet i alla fall. Bloggar sällan nu, har inte så mycket att skriva om. Mina dagar är så naturliga för mig, men för alla hemma i Sverige hade det låtit som en helt annan värld (vilket det är). Egentligen skulle jag kunna skriva otroligt mycket just nu antar jag, men tiden finns inte riktigt. Då man väl har tid över vill man göra annat. Jag skriver dagbok också, det känns viktigare och mer givande än att blogga. I en dagbok kan man ju skriva precis allt, och den kommer alltid finnas där i konkret form. Detta är bara bokstäver på en skärm, och vem vet, om tio år kanske blogg.se är nerlagt och inget finns kvar?
Gabriel och jag på Korfu, omgång nr 1 (varit där 2ggr i sommar). Detta var precis i början på Juli
Hur som helst. Jag har emellan tvättar och skoputsande letat hotell idag. Jag och Gabriel ska till Sicilien och Lipari till helgen, om inget annat dyker upp. Allt är väldigt oförutsägbart i våran värld, så man vet aldrig till 100%. Just nu är vi i Reggio di Calabria, vilket är på Italiens sydvästra kust, ute på "tån på stöveln" kan man nog säga. Detta är bara ett stenkast från Sicilien, som vi även kan se från båten. Man ser lite moln ovanför Etna, vilket är nytt för mig. Ska bli kul att komma nära min första vulkan i helgen!
Tack vare lite motorhaveri kommer vi ligga här i Reggio di Calabria ett tag. Ingen vet egentligen hur länge, för ingen vet när de delar vi behöver till maskinrummet anländer. Idag har vi varit här i en vecka.

RSS 2.0