Blogga?

Tycker egentligen att det är ganska roligt att blogga, om man har något att blogga om. Men när man är hemma i Sverige känner jag inte riktigt att det finns så mycket att blogga om, jag menar, hur kul är det att läsa om mitt vardagliga ekorrhjul? Sover, äter, skiter, jobbar, städar, rör på mig, diskar osv osv, precis som alla andra. När jag är utomlands har jag inte alltid så bra tillgågn till internet, eller ja, så vida jag inte går ut till alla gratis-wifi ställen. Sedan har jag inte så mycket tid när jag är utomlands heller. Eller jo, men det finns så mycket annat roligt att lägga energin på.
 
 

Höstmörker

Usch och fy vad mörkt det är med höstrusk! Vill ha snö NU! Eller ja, när jag jobbar vill jag nog intge ha snö... Det är heller ingen hit att glida runt i en Toyota Yaris om det är halt. Well, well, får ta och åka TILL snön kanske!
 
Nu ska jag gå ut med inte bara en hund, utan två. Fast inte på samma gång. Behöver nog inte dra till gymmet idag i alla fall!

Babbel

Härligt när solen vågar visa sig så här på höstkanten! helt underbar dag här i Edet, och jag har roat mig med nästan 2 timmar och 30 minuters hundpromenad. När det är så härligt väder och det har vart kasst länge så kna amn gå i en evighet utan att knappt märka att man går! Dessutom, säga vad man säga vill om Lilla Edet, men det är en otroligt naturskön kommun!
 
Jobbar inte mycket denna veckan, känns bra, eftersom jag vet att på måndag börjar allvaret, med först 12 dagar-i-rad-jobb, för att sedan övergå till schema på 6 dagar i veckan. Det är egentligen inte så jobbigt som det kandske låter för endel, sliter inte precis ihjäl mig på jobbet, är mest gött att ha något att göra!
 
I morgon blir det oväntat nog Sabaton-spelning i Göteborg för min del, ska bli roligt! Inget band jag lyssnat mycket på, visst gillar jag rock i olika genres, men sabaton är kanske lite väl tungt för min del, några av deras låtar tycker jag är rakt igenom bra, men absolut inte alla. Upplevelsen är kul nog för mig.
 
Hoppas min förkylning ger sig snart, men tror dock den finns kvar i kroppen eftersom jag fått massa småsår i halva munnen typ, tror det är någon föld av förkylningsviruset, inte första gången detta händer mig i samband med en förkylning nämligen. Otroligt jobbigt bara, gör ont att äta viss mat!

Inget spec

Igår tog jag med mig lite kräftstjärtar och annat gott, åkte hem till mamma och lagade mat till oss och Tompa. Annars hände det inte mycket, har åkt på en förkylning som gjort att jag inte orkat mycket denna veckan. Typiskt nu när man börjat träna! Men det känns som om det släpper nu, med förkylningen, så snart ska man förhoppningsvis vara igång igen. Det vore ju bra, så Cam har någon att ta med sig till gymmet. fast hennes tempo kommer jag inte hålla. Har nog inte samma motivation som hon har.
 
I morgon ska jag besiktiga bilen, håll tummarna!
 
Obama är fortfarande USA's president, det är ju bra. Nu ska jag glo på tv, tjipp och hej!

Tre dörrar ner

Fick blodad tand av att ladda upp en låt tidigare idag, så här kommer en till. Ett av mina absoluta favoritband som jag har lyssnat på i mer än tio år, på den tiden då man laddade ner musik vi kazaa, som alltid buggade och var överflödat med virus, det kunde lätt ta en timme eller mer att ladda ner en futtig låt. Det var inte alltid bättre förr, right!?
 

Presidentvalet i Usa

Så här på morgonkvisten sitter jag och läser aftonbladet (jag vet, shame on me för att jag läser en skvallertidning istället för en dags/kvällstidning men idag blev det så här) där det skrivs mycket om valet i Usa.
Gick in och gjorde ett litet test, "Är du republikan eller demokrat". Ganska intressant, dock visste jag redan vad mitt resultat skulle bli. 
 
 
Homosexuellas rätt till äktenskap:
 
Obama:
"Personligen tycker jag det är viktigt att homosexuella ska kunna gifta sig. Men jag vill inte bidra till att politisera frågan. Jag tycker det ska bestämmas på lokal nivå. Historiskt har inte vad som får räknas som ett äktenskap varit en federal fråga. Olika delstater kommer fram till olika ståndpunkter vid olika tidpunkter. Det är en hälsosam process."
 
Här kommer vad det stod om Romney:
"Jag anser att ett äktenskap är en relation mellan en man och en kvinna. Jag är beredd att försvara äktenskapslagen och tycker att den ska behållas som den är. Men jag skulle vilja se ett nationellt tillägg till lagen där äktenskapet definieras som en relation mellan man och kvinna.
 
Obama är en solklar vinnare där, även om jag tycker det är lite fegt av honom att säga att delstaterna ska få välja själva, hela Usa borde ha det lagligt. Romney känns bara idiotisk här, han låter som en über-kristen konservativ fåne. Varför i hela fridens namn skulle inte homosexuella få gifta sig? Jag kan inte finna ETT ENDA skäl! man kunde även läsa på Aftonbladet att som guvenör i Massachusetts var Romney FÖR homosexuellas rätt till äktenskap. ustigt, att han ändrat sig bara så där... Kappvändare!
 
 
 
Sedan har vi abortfrågan:
 
Obama:
"Vi måste komma ihåg att Högsta domstolens beslut inte bara skyddar kvinnors hälsa och rätt till att skaffa barn, det innefattar också en större princip: Regeringen ska inte inkräkta på frågeställningar som rör privatlivet. Jag är hängiven beslutet att skydda kvinnors rätt att välja och att det är en grundläggande rättighet.
 
Romney:
"Mitt tror att livet börjar vid befruktningen och hoppas att landets lagar ska återspegla den åsikten. Men eftersom landet är så delat i frågan, vill han att Högsta domstolens beslut ska upphävas. Då kan staterna få makt att själva bestämma om sina lagar kring abort."
 
Sjuk att det ens finns folk i vårat moderna samhälle som vill upphäva kvinnors rätt till abort. Helt jäkla galet. Ju mer man läser om Romney, ju mer börjar jag undra under vilken sten de hittade den där chimpasen!?
 
 
Angående frågan om hårdare gärnser för koldioxid utsläpp känns Romney inte vettigare heller:
 
Obama:
"Jag delar samma åsikt som de flesta forskare i världen att klimatförändringarna är ett påtagligt problem och att mänsklig aktivitet bidrar till det, och vi har alla ett ansvar att hitta vägar att minska våra koldioxid-utsläpp."
 
Romney:
"Min åsikt är att vi inte vet vad som orsakar klimatförändringar på jorden. Tanken att spendera miljarder och åter miljarder dollar för att minska utsläppen av koldioxid är inte rätt väg att gå för oss."
 
???Romney kör på "det finns inga definitiva bevis argumentet". Som sagt, vart fan hittade de honom? Är det en grottmänniska de har skickat upp som motkandidat till Obama???
 
 
En fråga i lite samma stil, om man ska lägga pengar på att främja solenergi, vindkraft och andra alternativa energikällor:
 
Obama:
"Om en del politiker får som de vill så kommer det inte bli fler statliga investeringar i solenergi. Det kommer inte att bli så många nya jobb och nya affärsmöjligheter. Men jag tänker inte avstå från det nya och ge upp vår position till Kina eller Tyskland eller alla andra länder som gör enorma investeringar i miljövänlig energiteknik."
 

Romney:
"Medan Obamas regering belönar krigföringen mot olja och kol, så spenderar den miljarder dollar på alternativa energiformer och försöker pracka på oss att det skapar "gröna" jobb. Den "gröna" teknologin är alldeles för dyr för att kunna konkurrera på öppna marknaden… staten ska inte styra pengar till vissa politiskt omhuldade projekt."
 
För dyr för att kunna  konkurrera på öppna marknaden säger han... Mmmhm, är man inte berädd att satsa kommer man inte frammåt, då kan man ju inte heller få ner priserna, eller? Ju mer man forskar och utvecklar, ju mer kunskap får man, desto mer borde man väl rimligtvis på sikt kunna få ner kostnaderna också? Känns ganska skrämmande att Romeny tycker att värna om miljön ska vara en kostnadsfråga... Kosta vad fan det vill!!! Så länge våra barn och barnbarn kan få leva på en planet där naturen inte är helt förstörd så får det ta mig fan kosta skjortan! Jäääävla idiot-Romney, han gör mig rikitgt förbannad!
 
 
 
 
Sjukvård då, ska det vara en klassfråga, om man har råd att alls få hjälp när man är sjuk?
 
Obama:
"Grundteorin i det här är att alla för eller senare behöver sjukvård och du kan inte vara en fripassagerare i det här sammanhanget – du kan inte strunta i att ha en sjukvårdsförsäkring, sen komma till akuten och förvänta dig att alla vi som har tagit vårt ansvar och skaffat en sjukvårdsförsäkring plötsligt ska betala för dig. Det är inte rättvist. Så om du har råd med det, ska du betala för sjukvårdsförsäkringen, precis som du betalar för din bilförsäkring. Och om du är pank så kommer vi att hjälpa dig med det."
 
Romney:
"Jag håller med om att varje stat ska ha möjligheten, om den så vill, att ha en allmän sjukvårdsförsäkring. Så gjorde vi när jag var guvernör... men jag vill inte ha en sjukvårdsförsäkring som omfattar hela landet. Jag tycker vi ska göra oss av med Obamacare, det är en katastrof."
 
Nu är Romney fegisen. Varför ska det vara upp till varje stat? Sjukvård borde vara en av de allra viktigaste frågorna, alla människor borde givetvis ha rätt till vård, oavsett om de har råd eller inte, jag ebtalar gärna någon extra procent i skatt om jag vet att det räddar och förbättrar andras liv!!! Återigen känns det som om Romney är en kvarleva från antiken eller något, en gråsugga som överlevt under en mossig sten. Varför vill han inte ha en sjukvårdsförsäkring som omfattar hela landet? Är det för att han är rädd att faktiskt ta ett definitivt beslut i denna frågan eller vad? Usch, tänk om man blev sjuk som fattig, och inte hade råd med vård. Några vänner till mig från ett av de europeiska östländerna berättade en gång om en ung vän till dem, i tjugoårsåldern, som hade cancer. Killen visst att det fanns behandling, men hade inte råd. Idag lever han inte längre.
 
 
 
 
Mitt resultat blev att jag var 95% Obama-fan, och 5% Romney-fan, hur jag nu kunde bli det, när den enda frågan jag inte höll på Obama, var en fråga där jag inte höll på någon av dem alls, eftersom jag tyckte det var en svår fråga att svara på... Så jag är väl 95% Obama och 5% neutral kan man säga. 
 
Här har ni Aftonbladets test

Helgen som gått

Hade jag suttit vid min dator hade jag nog lagt in någon bild då och då, men på denna datorn har jag inga bilder att ladda upp. Hur som, nu är man sjuk. Typiskt att man ska bli sjuk när man tänkt komma igång med gymmet, och dessutom har ganska fullt upp på jobbfronten. Meningen var 5 eller 6 dagars jobb denna veckan, men det får vänta.
 
Helgen var toppen, i fredags tog jag det lugnt framför tv:n, efter en jobbvecka är det ganska skönt att inte göra så mycket mer. Lördagen var det Göteborg för hela slanten. Jag åkte in för att möta en kompis från Zurich på en fika i Haga. det slutade med att jag hängde med honom och två till Zurich-tjejer på en halloweenfest i Mölndal. En av tjejerna har ajg träffat förut i Zurich, den andra var en ny tjej som flyttade dit efter att jag flyttat därifrån. på festen var även en kille jag träffat hemma hos min kompis från Zurich, så man var inte helt lost på festen!
 
I går var det en sväng hem till Linda som gällde, en promenad i skogen med henne och hästen, sedan en promenad med henne, ena tösen och lillhästen. Efter detta blev det hemfärd och jag började få frossa, höjde alla element här. Gick ner till Ica en sväng, där mötte jag mammsen. När jag stod i kassan ringde Pam och frågade om jag ville äta hos dem, givetvis tackar man inte nej till det. En sväng dit och jag blir bättre och bättre på att äta ris (stor seger) och sedan blev det Solsidan för oss tre och lillegubben (som låg och fes, som vanligt). under kvällen tilltog hostandet...
 
Väl på jobbet sedan insåg jag att nehej, nu har man faktiskt blivit sjuk. Det blev en seg runda men jag behövde ju inte göra något alls, eftersom jag var under upplärning bara. Har dock skjutit upp nästa jobbtillfälle tills tidigast torsdag, så man hinner friskan till ordentligt! immarna får jag ju ändå, fast mer av dme blir nästa vecka istället.
 
 
Ganska tråkigt att läsa sånna här inlägg, hej så här var min helg. Men det finns ju de som faktsikt undrar vad man har för sig, och jag är rastlös men vet att jag borde sitta still, så nu blev det så här!

Massa nattligt babbel

Nu sitter man här vaken, verkar ha lagt om till arbetsrytm redan. Dock är det inte arebete förens nästa vecka för min del, lite trist, hade absolut inte haft något emot att jobba en helg osm denna då verkligen ingenting händer! I kväll efter att jag och Tompa tog oss en shoppingtur till Överby var jag lite rastlös. Klockan var strax efter åtta och jag bestämde mig för att packa väskan och dra till gymmet. Det var ganska skönt, inte mycket folk, två till, varav den ena dessutom gav mig lite tips om en av maskinerna jag använde, toppen!
 
Jag ahr inte tänkt bli någon hälsofreak nu, bara så ni vet. Nej, jag tänker gymma när jag känner för det, inget slaviskt schema, bara när det passar och jag verkligen vill. Det är ju verkligen kul att gymma, under min tid i Schweiz fick jag in bra rutin på det hela och gick till gymmet oftast tre dagar i veckan. Det gymmet var dock sjukt mkt fräschare än detta i Edet. Det var troligtvis fräschare än de flesta andra gym, och det kostade där efter. Jag var en av väldigt få i kvinnornas omklädningsrum som inte gjort några kirurgiska ingrepp, tror nog de flesta andra var rikemans-hemmafruar.
 
Bror min köpte t-shirts och jag köpte inte mycket, lite hundgodis och strumpor. Får ta mig en titt i mer affärer i morgon när jag åker ner till stan. Ska träffa Christian från Schweiz, tur man har när en av de vänner från Zurich-tiden faktiskt är hemmahörande inte alls långt från där man själv bor! Han är bara här över helgen, vilket inte sker ofta, när han är ledig brukar han mest åke till sin tjej i Wien.
 
Nej, kanske, kanske kan man somna nu? Nja, tror inte det egentligen, emn värt ett försök. Måste ju upp i tid i morgon, tar bilen ner och parkerar hemma hos lillsyrrans loverboy, hoppas de bjuder på en kopp kaffe för jag lär vara trött som få!

Jobba på!

Och så var det hon som sökte extrajobb i tron om att hon skulle kunna tjäna lite slantar då och då... Men så sa de plötsligt att "nehej, dig vill vi inte ha som inhoppare. Dig vill vi ha på ett eget distrikt ett tag". Gött med klirr i kassan, inget man klagar över precis, dock lite oväntat att jag skulle få så här mycket jobb så här lätt! Skönt att man har försörjningen fixad i vinter, och även till sommarn, om man vill. Har ett jobb vi får i Frankrike till sommaren om vi vill, ett toppen jobb faktiskt. Bäst av allt är att det finns inga frågetecken angående skatt och försäkringar, det var arbetsgivaren noga med, att vi skulle vara helt lagliga. Det var delvis en av anledningarna till att just vi kunde få jobbet, för vi kan vara helt lagliga i Frankrike, slipper hela visum-sagan och allt det där som våra kiwi och SA (Sydafrika) vänner måste krångla med. Att hitta jobb i Frankrike som invandrare där de VILL att du ska jobba vitt är inte lätt heller, men vi har som sagt lyckats. En fransk lönespec är till och med krångligare än en kommunal Svensk en, det ni!
 
Fast nu har vi ju inte börjat jobba där än, men vi har i alla fall möjligheten. Men ja, vem sjutton tackar nej till ett jobb på rivieran över sommaren?
 
Annars då? Regn och rusk och korta dagar, men så är det, vintern är på gång!

RSS 2.0