Sjukt trött på att vara sjuk

Är det nu man ska börja bli melodramatisk och skriva om det underbara året som gått? Nja, jag vet inte om jag orkar göra det just nu, jag kan göra det lite senare, eller kanske i morgon. Det hör väl till att man gör det antar jag, så jag får väl hänga på alla andra...

Men nu tänker jag nämna att jag och Lillbrorsan varit och lämnat Ronja i Ulricehamn, värsta roadtrippen alltså. På vägen hem köpte jag några raketer som jag ska titta på i luften i morgon när jag dricker min champagne som jag inhandlade i Monaco. Av Mikaela lånade jag första och andar säsongen av Weeds, som jag kanske ska plöja mig igenom sedan om jag inte somnar. Jag mår rent ut sagt piss. Jag är snorig som sjutton. Man kan tro att en hel slagverksorkester bor i mitt huvud och hostar gör jag såfort jag anstränger mig eller bara säger en längre mening. Och när jag hostar känns det som om någon spränger en hel dynamitkubbe i bröstet på mig. Var det tydligt nog? Ganska målande skulle jag själv vilja säga. Till råga på allt ska jag jobba i natt, vi får se hur det går! Kristina tyckte att jag skulle jobba på fredag och lördag också, men jag har ingen aning om hur jag mår tills dess. Jag är trött på att vara sjuk nu, och tidnnigsjobbet gör inte saken bättre precis!

Roadtripp

Så har man smällt i sig lite frukost med Ronja. Hon fick smaka på mina olika honungar, en med choklad och mintsmak och en med anis smak, hon gillar inte alls lakrits så gissa om den var opoppis! Nu sitter hon och leker med sina My LIttle Petshop figurer, vi ska packa ner hennes PS2 och tamagotchi (ja, de lever ännu!!!) och bege oss till Ulricehamn nu. Som tur är har jag min guide Tommie med oss, jag har nämligen bara varit där två gånger och minns inte vägen till deras hem, eller ens Ulricehamn för den delen! Det blir en intressant roadtripp med 3x Berkefors

Antikt

Härom natten kom jag på att jag var hungrig, jag sökte igenom min väldigt tomma kyl och mitt lika tomma skafferi. Sedan var det frysen. Och tamigtusan, längst in bortom all is och alla sommargrönsaker fanns en skrämd liten panpizza. Överlycklig över mitt stora fynd slängde jag mig på saxen, gjorde det där gulliga lilla snittet i förpackningen och la den lilla djupfrysta degklumpen i micron. Hör och häpna, efter två långa minuter var den inte i närheten av färdig. Den fick säkerligen grillas i minst fyra minuter, tills jag gav upp och slukade den med halvsmält ost. Jag har länge trott att mircon sjunger på sista refrängen, men nu är jag väl övertygad. Den är troligen från artonhundrakallt, så det var väl så dax. Men ska man flytta orkar jag inte investera i någon ny.

Kanske borde anmäla den till Antikrundan?


Bilder från julfestandet

Nu liger Ronja i min säng och sussar, och jisses vad stor sängen ser ut med bara lilla henne där, för att inte tala om dubbelsänstäcket, det ser enormt ut! Tänkte slänga up lite bilder från festen som var här strax efter julafton!

     
     
1. Andrius, Michelle & Andreas 2.David, Jennie & Kristina 3.Lite olika folk 4.Jaime& Marcus, Andrius bakom dem
5. Joakim och Jennie 6. Tjejerna i köket 7.David 8. Andreas och Joakim

Softar

Tänk att man aldrig ska kunna komma i säng i tid! Men sånt är livet, och jag är ganska van vid att ha det såhär. Igår blev det partajande hos Groth och efterfest hos Kristina. Man vill ju inte sitta ensam hemma på helgerna, så även om jag inte dricker så är jag med på festerna. Idag har det varit en softardag med allt vad det innebär, softast av allt var väl att mamma fixade middagen! Finns inget bättre än mammas mat! Jag, Pamela och Ronja satt framför teven till runt tio och tittade på lite allt möjligt, en riktig chipochcolakväll blev det!

Ciao!

Julen är äntligen över

Så är julehelgen äntligen över! Jag gillar inte julen alls så det känns bra, men det finns ju trotts allt en fördel, ledigheten! Festen hemma hos mig i Torsdags blev lyckad, jag hade super skoj, och i och med att jag var nykter tjänade jag till och med lite slantar som taxi åt folk som kom och gick! Inte helt fel det inte!

I går blev det Sinstar med Camilla och Ronja, lilltösen är helt besatt! Hon fick Abba sinstar med sitt PS2 som vi köpte till henne och hon älskar det! Dock är man själv ganska trött på Abba just nu!

Vi får väl se vad denna dagen utbringar, det är ju Lördag så allt kan hända!


Kristina och Jag, det finns fler bilder på facebook!

Min närvaro får duga som present!

Nu ska jag strax stressa iväg till Kristina, oplanerat men det ska bli så roligt att träffa alla gammla ansikten som man tappat bort de senare åren! Jag fixade ihop en provisorisk present och få hoppas att min närvaro är bra present nog! Ha ha. Ronja gumman kom idag och stannar till dagen innan nyår, får hitta på något latjo med henne någon dag!!

Och så blir det fest här hemma ikväll!!

Jag har redan fått julklappar!

Fyyy för julen! Så jäkla skönt att eländet snart är över! Jag som hade tänkt få en rofylld natt i bilen tillsammans med Vaken-gänget på P3/P4 fick i stället bara höra massa julsnack från deras sida. och jullåtar. Det fullkomligt sprutade jul ur högtalarna. Och tomtar har man sett i var och varannat fönster. Usch och fy och blä! Vad är det med folk? Kan inte alla tagga ner den där julhysterin lite?

Vi skulle ju egentligen inte ge varandra julklappar alls i mn familj, men det slutade med att vi drog lott om en person var man skulle handla till för runt tvåhundra. Och så ska vi äta "julmat". Inte för att det är firandes av julen ,utan för att det simply är jävligt gött. En jul utan julfirande och utan julklappar ses som idealisk för mig. Nu behövde jag bara köpa till en person, det var ju tur det i alla fall. Dessutom var min poerosn Tommie, vilket gjorde det hela dödsenkelt. Han är absolut den lättaste att köpa saker till! faktum är att det har hänt flera gånger att jag rentav trillat över någon "Tommie-grej" som jag köpt och gett till honom bara för att. Detta har mestadels varit diverse komiska böcker.

Inga julklappar var det alltså i år. och jag har hunnit få tre. Och en ytterligare väntar idag. igår fick jag choklad av Andrius, en jätte-jätte paket och en grej med massa olika små-toblerone i. Sedan var det när jag jobbade nu i natt, tänkt att folk kan vara så rara mot sina tidningsbud!

Nå väl. Om inte julen redan känndes meningslös som den är, så blir det inte bättre av Gabriels frånvaro. Jag hatar julen, det gör jag verkligen, och att han inte är här gör inte saken bättre.

Haltväglag

Julafton är här. Jag sitter och väntar på att åka och jobba. Det är blixthalka ute och något mellan snö och regn.

God jul!

Inbrottet löst

Det har varit en riktig flängardag. Man har afrit fram och tillbaka, hit och dit hela dagen. Tack och lov har jag jållit mig innom kommungränserna. Men det var varit en del myspys allt till trotts. jag har tillexempel varit uppe hos Jocke & Jonna och lämnat present till Jonna och julklapp till Sebbe. Han var vaknade när jag var där men piggnade inte riktigt till någon gång, så han var ganska småarg hela tiden, men är minnst lika söt för det!

Nu ska jag vidare igen efter en kort paus här hemma, jag ska hem till Linda en sväng och lämna lite pengar för städningen vi gjorde i huset som Gabriels pappa sålde.

Nu vet jag dessutom med all säkerhet vem som var inne i huset när vi var borta. För denna någon har även tagit sig in i garaget och hämtat saker. Fy fan vad arg jag är, men troligen inget man kan göra något åt. Tur bara att jag bad Linda gömma mian bilnycklar, annars hade han nog tagot sig in i bilen också och tagit mitt slutsteg och min baslåda, han har nämligen bemödat sig med att ta Andrius baslåda från garaget, ihop med bland annat en geirsåg och lite andra dyrare verktyg.

Men som sagt, troligen inte något vi kan göra någonting åt. Typiskt.

Ciao!

Någon har tagit sig in i mitt hus...

Jag borde vara dödstrött nu, och antagligen är jag det, troligen så trött att det slått över och jag istllet känner mig pigg. Sista gången jag kollade på klockan i natt var hon 03:14 och jag kan svära på att jag inte somnade förens kanske en kvart senare eller så... Det där med att falla i sömn är för mig ett mysterium, och jag får ofta kämpa för att lösa det. Hur trött jag än är. I vilket fall som hellst så ringde min kära mor upp mig vid halv åtta, då hoppade jag i kläderna och åkte och plockade upp henne och den yngre delen av min syskonskara. Vi begav oss till Trollhättan för diverse julhandlande, alltså egentligen bara mat, men vi tog oss även en snabbis ute på Överby. Det var ett väldigt smart drag att vara i mataffären strax efter åtta, vi slapp slåss med alla andra trestadbor.

Väl hemma hos mor igen blev det frulle som Pamela kallar det, jag antar att det är något hon snappat upp under sina år som Trollhättebo. Frukost heter frukost enligt min mening, och för övrigt verkligen avskyr jag Trollhättedialekten och alla dialekter norr om den ända upp till dalarna, där går det bra igen. Trollhättebor låter helt eneklt enligt mig dryga.

Jag la mig på soffan en stund hemma hos mamma, jag skulle möta tjejen jag jobbar som kontaktperson åt vid ett tiden, och med mina ynka 3,5 timmars nattsömn somnade jag faktiskt en liten snabbis, kanske en halvtimme eller så. Vi åkte tillbaka till Trollhättan jag och hon och där var vi länge. Nu var trestads invånare tyvärr mer allerta, och usch vad det tär på energin att slåss med julhandlare!

Dock var jag senare med om något ännu mer utmanande för en Pernilla vars sömn är allvarligt rubbad. Jag åkte hem till svärfar. Det var ett tag sedan sist, och det var som väntat. Det tär på energin att höra allt som där finns att säga, ibland önskar jag att det kunde vara lite mer positiva vibbar i det huset. Man blir så trött av andras pessimism. Men jag vet hur det är. Det där. Jag vet varför det är som det är, jag växte själv upp med det på nära håll, MS alltså, så inget förvånar mig.
 
Efter den svängen var slutdestination mamma, jag lagade mat åt mig och Tommie. Köttfärssoppa stod på menyn, en rätt de flesta i min familj gillar skarpt. Mamma och Camilla kom båda lägligt till att vi skulle äta, så även de hakade på. Sedan satte jag och bror oss framför teven i mammas nya sjuksköna soffa och kollade på Jeff Dunham. Han är grym. Det finns inget bättre eller rakare sätt att beskriva honom på. Grym passar helt enkelt perfekt.

Nu har man pallrat sig hemmåt, vilket inte alls lockar när jag vet att någon utomstående har varit här när vi var borta. Pamela kan svära på att hon en morgon lämnade båda katterna ute, men på kvällen när hon kom för att mata dem igen var en av dem inne. Och ingen i min familj hade varit här. Det låg en kvarglömd extranyckel på utsidan under en grej, och troligen har någon nosat reda på den. För mina katter kan inte gå genom väggar. Visst har vi våra misstankar om vem som varit här, han uppsökte bland annat Gabriels far och påstod att vi hade grejer här i vårat hem som tillhörde honom. Så det kan ju vara han som tagit sig in för att leta, men utan att finna det han sökt. usch och fy. Sedan kan det ju vara någon helt annan, vilket nästan är värre, då kan det ju i princip vara vem som hellst. Nej, som sagt, det är inte roligt att ensam åka till ett tomt hus mitt i natten. Speciellt inte om du vet att någon varit där när du inte var hemma, någon släppte in din katt. Kanske till och med för att visa att denna någon var där. Är det någon som vill mig något? Fy fan. Nu ska jag gå och lägga mig. Ensma i skogen. Haha.

Borta bra men hemma bäst?

Nu har man precis hunnit rekognicera så att allt står rätt till här hemma i huset. Hemma i huset... Hmm jaa. Mamma hämtade upp mig på landvetter runt halv elva, stackarn trodde mitt plan skulle vara försenat, för det var ju planet från Lyon som ligger i Frankrike. Men jag hade ju mellan landat i Amsterdam, det visste inte hon, så hon fick en glad överraskning. Efter det tog vi en snabbis till McDonalds i Nödinge, tacka gudarna för det, huvudvärken som plågat mig försvann och jag blev genast klarare i min suddiga knopp. Jag var bara tvungen att titta in hos mamma och Tommie en snabbis, i deras nya lya. Den var superfin, och jag tror den lägenheten kommer bli toppen för dem. Mamma trivs redan och älskar stället, vilket gör mig glad, finns ju inget bättre än att se mamma glad!

Och nu sitter jag här hemma. Hemma? Usch. Det känns inte som om jag kommit hem. Under hela resan väntade jag mig att känslan av att åka hem skulle infinna sig, men icke. Jag kände ingen som hellst glädje eller lycka över att åka tillbaka till Sverige. Inte ens tanken på att komma tillbaka till mina kissemissar fick mig att längta. Jag längtade bara efter att åka tillbaka till det jag lämnade bakom mig. Gabriel. Jag har tänkt fram och tillbaka nu i felera timmar, och jag tror inte ett hem kan vara ett hem för mig, om jag inte lever nära den jag älskar. Det är där han är som är mitt hem. Vart han än är. Jag tror inte jag någonsin kunnat tänka mig detta förut. Jag har aldrig trott att jag skulle kunna komma att älska någon förutom min närmaste familj, så som jag älskar honom.

Att åka ifrån familjen är en helt annan sak än att åka ifrån den du lever ihop med. Familjen finns alltid där, nära, nära, även om den så är tusen mil bort. På något sett kan man befinna sig på andra sidan jorden, men endå känna att familjen finns precis runt hörnet.

Är det verkligen så att borta är bra, men hemma bäst? För hemma måste ju vara här, i våran kommun, våran uppväxtort, där vi har familjen, där vi har huset. Och just nu, efter två veckor i Nice med Gabriel, så känns det inte som om Lilla Edet är bäst.

Au pair/nanny?

Hade jag varit en normal människa som blir nervös och uppstressad av saker och ting på samma nivå som de flesta andra hade jag nog suttit me tusen myror i brallan nu. Men sån är jag inte. Jag blir väldigt sällan nervös, och äännu mer sällan stressad. Det händer nästan bara inte. Men i alla fall. Jag är medlem på ett forum, www.angloinfo.com vilket är ett stort kontaktnät i Europa för egelsktalande. Om du befinner dig i tillexempel frankrike är det suveränt, du kan lägga ut och hitta annonser om allt man kan tänka sig, och detta bara på engelska. Hur som hellst så har vi därigenom letat lägenheter och liknanade, och jag har även sökt alla tänkvärda jobb. Städerska, diskare, nanny, hundpassare osv.

Och igår kväll hade en familj svarat på ett mail Gabriel skrev till dem när jag låg och sov på morgonen. De ville ha en nanny, och en del folk hade svarat på annonsen, men som Gabriel uttryckte det, var det "skummisar". Det var mest gammlingar eller fillippinos eller andra ganska onitressanta. De skickade tillbaka till min mail att de ville ha en "recension", alltså mitt CV. Jag har inte det här, det ligger på datorn hemma, så jag skrev det, och skrev kort och gott lite om mig själv och min erfarenhet av barn. Jag har ju aldrig jobbat med barn, men har sett min nu åttaåriga systerdotter växa upp. Dessutom har nästintill alla mimna kompisar barn nu, och Linda, min allra närmaste vän, har ju Tove på 2 år. Världens underbaraste lilla tös, som jag träffar väldigt ofta. Allt detta fick jag med i mitt mail till dem, och tydligen var det tillräckligt för att bli intresserade. De ringde upp mig vid tolv tiden, och kvart över två ska jag gå hem till dem. De bor, lustigt nog, bara två kvarter från lägenheten vi är i! Jag ska dit och presentera mig så får vi se vad som sker sedan... Det är bara att hålla tummar och tår, och hoppas på det bästa! Tänk om jag fick det jobbet!

Men man kan ju aldrig veta, jag kanske inte alls är den de söker. Men skiter det sig så gör det, då är det bara att lyfta upp hakan och leta vidare. Jag ska vara på Nice Airport senast fyra för hemfärd, så tid är inget jag har i överflöd idag.

Ciao!

Porr-rött

Halv ett lyckades Gabriel få mig att studdsa upp ur sängen. Det var några timmar senare än jag hade planerat, men vi kollade på Hell's Kitchen tills långt in på natten, och har bara tre avsnitt kvar av säsongen. Nu ska vi ner till stranden och njuta lite av solen som letar sig ner mellan hustaken fram till våra stora franska fönster. Husen ligger tätt här, så den får verkligen kämpa för att nå ner till oss.

Har precis bättrat på mitt porr-röda nagellack och sminkat mig lite. Idag blir det troligen även en sväng til alla affärer, Gabril måste hitta en julklapp till Allan, de ska ge en julklapp var till en gubbe på båten, en gubbe de blev tilldelade genom lottning, och ingen vet vem som ger till vem. Gabriel hade tur och fick en av de två han står närmast.

Ciao!

Monaco monte carlo

Dagen har förlupit ganska fort, nästan så man undrar om den verkligen fanns... Men jag minns ju tydligt allt jag företog mig. Efter att ha suttit på en bänk vid stranden och läst i säkert en och en halv timme gick jag förbi Casino och köpte lite juice, en baguette och ett paket flingor. Väl hemma började jag göra mig i ordning för att gå till Gare SNCF och ta tåget till Monaco. Strax innan fem var jag på den key som deras båt ligger vid, Gabbe kom ut och mötte mig och vi gick ombord. Sa hej till en fillippinare som började på båten i måndags, jag minns inte vad han heter, men han hade väluttalad engelska för att vara fillippino. Sedan hälsades det på Tom som jag mötte sist jag var nere, vi var med honom på La Gaffe och drack lite en kväll. Även Elliot var i the crewmes så nu vet jag hur han ser ut. Jag tycker det är så kul att han heter Elliot, ja tänker ju på det som ett tjejnamn, tack vare Elliot Reid i Scrubs. Men det är ju egentligen hon som har ett killnamn.

Efter en sväng på båten tog vi oss till Carrefour och köpte lite smått och väldigt gott. Jag inhandlade en flaska champagne som jag ska avnjuta på nyår. Riktig champagen ska det ju vara då! De flesta jag känner springer och köper en flaska Azti Cinsano på systemet och tycker att mousserande vin är samma sak, men icke! Blev även en flaska eristoff vodka som jag lär njuta av. Köpte även värsta grymma flaskan med Absolut Vodka, eller ja, egentligen var det fodralet till flaskan. Den ska jag ge till en vän, jag tror inte hon ens vet om min blogg, så jag har nog inte avslöjat mig nu. Jag kanske slänger in en bild på flarran någon dag.. Den är verkligen glammig! Vi köpte även en flaska Brandy till familjen vars lägenhet vi lånar nu, så ska de få en stor påse Twist, ni vet en sån man köper hemma på Ica med lite olika vanliga choklader i. Här hade en påse av samma slag kostat närmare hundringen, så det ser bra ut, ha ha!

Nu är vi här, Gabriel kokar te som vi ska sörpla i oss ihop med lite baguette. Ska ,om jag får som jag vill, kolla på en film, om Gabriel får som han vill, kolla på en säsong av Hell's Kitchen, som är den bästa reality serien jag någonsin sett. Jag följer den slaviskt, och missar inte ett enda avsnitt.

Ninas resa

I skrivandets skede har jag precis målat naglarna på ena handen, ska strax fixa nästa, och funderar på att ta med mig en bok ner till havet även idag. Jag läste ut boken Ninas resa på en och samma dag. Den är sanningsbaserad, och fruktansvärt bra och vällskriven. Författaren, Lena Einhorn, är Ninas dotter som nu återger vad som hände med Nina och hennes judiska familj under andravärldskriget. Nina bodde i Warzava Gettot som det kallades, och det finns tydligen väldigt få judar som klarade sig med livet i behåll därifrån. Om man gillar verklighets baserade böcker, och om krig, så måste man läsa denna! Den var tyvär inte så lång, min pocket var på strax över 220 sidor, men varje sida är lilka intressant.

Sedan Gabriel flyttade till Monaco har jag plöjt mig genom endel böcker. Alla dessa flygresor hit och det ger mig tid, om inte annat. Jag har två eller tre pockets att välja på idag, vi får se vilken det blir. Nu väntar stranden och vågorna på mig!

18 December

Detta skrev jag igår runt 21 tiden men det har av någon underlig anledning inte publicerats, så jag gör det nu igen


Egentligen borde jag vara så trött att jag stupade vid detta laget. Men jag känner mig inte så trött, bara i benen och fötterna. Kunde som vanligt inte somna, så jag läste tills Gabriel gick i morse. Somnade inte ens då, utan låg vaken tills efter sju. När alarmet ringde var det lika välkommet som en hink sand i Sahara ungefär. Jag hade ställt den på nio eftersom jag tänkte åka in till Antinbes och gå till marknaden. Men som det tidningsbud man är har man vant sig vid konstiga sovrutiner och jag studsade upp ur sängen.

Gjorde mig klar för avfärd och var uppe vid Gare SNCF (tågstationerna som är lite större i Frankrike går under den benämningen) strax efter tio. När jag anlände till marknaden blev jag glatt äverraskad, det var ännu mer stånd än vanligt, antagligen för att julen nalkas. Hur som hellst så blev jag mäkta nöjd över att hitta maybellines dream mousse blush för ynka 2 euro! hemma kan man få punga ut runt nittio spänn om man har otur. På tal om otur såg jag att The Body Shops foundation som jag köpte i Kungälv för 230 riksdaler bara kostar 19 euro här. Men man akn väl inte alltid ha tur antar jag. Kom även över ett Maybelline nagellack för 2 euro.

Efter att kollat klart på markanden gick jag till Entermarche och handlade lite matgrejer. Trist. Sedan åkte jag tillbaka till Nice, gick till lägenheten och lämnade av mina grejer, hämtade kameran och en bok och begav mig till stranden och Promenade des Anglais. Påväg tillbaka upptäckte jag en kyrka som till och med ligger på samma gata som lägenheten vi lånar!

Efter det blev det till att fixa ihop en köttfärspaj, smälla i sig den tillsammans med Gabriel och ge sig av till Gare SNCF igen för att ta tåget till Cros De Cagnes där vi skulle kolla på ett rum som ett par vill hyra ut. Nu har vi tagit oss tillbaka igen, med 200 bussen, som är Franska rivierans svar på västtrafiks 600 typ, den går mellan de viktiga ställena och stannar på massa små stopp därimellan.

Här kommer lite av dagens kamera lekande:


    
   


Nyvaken

Usch någon gång borde jag väl kunna vända mitt dygn rätt tycker man, men ack och ve. Det verkar omöjligt! Idag gick jag upp vid två... Huh! I morgon ska jag gå upp absolut senast tio, jag har planerat att åka till Antibes på torsdagsmarkanden. Wish me luck! Just nu sitter jag och äter troligen dagens sista skål med Pétales Choco. Får köpa nya senare idag. Jag antar att pétales betyder blad eller löv, med tanke på engelskans ord för detta!

Nu ska jag strax dra mig mot Place Massena och kolla lite i affärer!

Ciao!


Jag och Gabriel an kväll i Nice

Nyvaken

Usch vad sent man kan vakna då! Jag som hade hoppats på att vända rätt mitt dygn nu när man inte jobbar natt ett tag. Men ack och ve, det har inte fungerat för fem öre hittils. Sista gången jag stirrade på väggen var klockan kavrt över fyra i morse. Måste säga att jag tycker den där klockan som med ir gör siffrorna på väggen som någon slags projector är rätt fiffig! Men men. Idag vaknade jag vid två! Två! Usch. Men imorgon ska jag upp absolut senast tio, jag ska åka till Antibes och gå till torsdagsmarkanden. Wish me luck!

Nu börjar dessutom mina Pétales Choco ta slut, får gå ner och köpa mer sedan så jag har flingor till frukosten även i morgon. Jag drar slutsatsen att pétales betyder blad eller löv, med tanke på engelskans ord för detta.


Jag och Gabriel en kväll i Nice

Stulen lista

Jag brukar aldrig fylla i sånna där långa listor som skickas runt, men tänkte göra det nu för omväxlingsskull. Listan är stulen av www.huddleformation.blogg.se


Detta har jag hunnit med under 2008:

[x] du har hittat ny musik du gillar
[x] du har fått nya kompisar
[x] du har varit i ett annat land än Sverige
[ ] du har hoppat från 10'an
[x] du har varit ledsen
[ ] du har velat dö (Hur dum får man bli? Livet e underbart!!)
[x] du har varit glad
[x] du har druckit alkohol
[ ] du har blivit kär
[x] du har känt dig sviken
[ ] du har känt som att ingen har sett dig
[x] du har suttit vid datorn mer än du brukar
[ ] du har rappat
[ ] du har skrivit en låt
[x] du har känt hat
[x] du har känt som om någon tagit dig för givet
[x] du har varit i slagsmål
[ ] du har varit "sjuk"
[x] du har varit sjuk
[x] du har dansat
[x] du har bråkat med din förälder
[x] någon har sagt att du är snygg
[x] du har bråkat med din älskling
[ ] du har strulat med en främling
[ ] du har strulat med en av samma kön
[ ] du har varit så uppjagad att du gjort misstag
[x] du har gråtit för något som hänt i ditt liv
[ ] du har lekt för mycket med bilddagboken
[ ] du har slagit någon
[x] du har kallat någon hora/slampa
[x] du har däckat
[x] du har spytt
[ ] du har knarkat 
[ ] du har sovit i motsatta könets säng
[x] du har hånglat med någon av motsatt kön
[ ] du har raggat på främlingar
[ ] du har kysst en främling
[ ] du har rökt
[ ] du har rymt hemifrån
[x] du har bakat
[x] du har haft sex
[ ] du har sovit utomhus
[ ] du har åkt bil med fyllon
[x] du har varit full
[x] du har varit/är kär
[x] du har saknat någon
[x] du har duschat med någon
[x] du har badat i havet
[x] du har solat utomhus
[x] du har solat i solarium
[ ] du har snackat i telefon mer än 2 timmar
[x] du har fått blommor av någon från motsatta könet
[x] du har gett någon blommor
[ ] du har sett en död människa
[x] du har varit på sjukhus
[x] du har druckit (inte alkohol)
[ ] du har snusat
[ ] du har varit otrogen
[ ] du har fått stryk
[ ] du har sett nån dö
[x] du har haft sex utomhus
[ ] du har varit nära att dö
[ ] du har brutit ett löfte
[ ] du har/har haft en kk
[ ] du har mobbat någon
[ ] du har haft samma underkläder flera dagar
[ ] du har varit nära att begå självmord (åter igen, hur dum får man bli?)
[x] du har snott något (ja, jag snodde ju denna listan av www.huddleformation.blogg.se )

Mera lägenheter

Se där ja! Vi hade fått ett nytt mail om lägenhet nu i kväll, så i morgon ska vi bege oss till Cannes och kolla runt. Det var två alternativ, det ena var en egen studio, troligen mycket större en den vi redan spanat in här i Nice, dessutom har den tv, Sky! Och den har om man betalar 30 euro extra per månad, wifi, velket är toppen. Men den verkar ligga lite avsides.

Sedan var det så att säga ett rum i en lägenhet vi kan hyra om vi vill. Då blir man flatmate, som värsta Friends grejen ju! Ha ha. Det verkar vara en hyfsat stor lägenhet som har allt man behöver.

Nu längtar jag så det knakar tills i morgon kväll. Fast endå inte, då är jag ju en dag närmare hemresan, och jag vill ju inte lämmna min lille grisplutt än!!

Serier man minns

Sitter och kollar på East enders (det kanske är ett ord?) på BBC prime nu. För att vara brittiskt är det helt okej. När man är henna hos Gabriels mamma brukar det rulla på hela dagarna, så man har sett endel förut, vilket gör att man faktiskt hänger med lite i handligen. Precis som alla andra såpor på teven kan man missa säkert tjugo - trettio avsnitt utan att vara lost när man väl ser det igen. När jag var yngre följde jag Sunset Beach på Tvn, och tro mig, där kunde man missa nästan ett år men inte mycket mer hade hänt nästa gång man kollade. Den serien är egentligen väldigt usel och jag är inte imponerad på skådisarnas insatser, men då när jag gick i mellanstadiet fäljde jag den slaviskt.

Jag följde även Vänner och Fiender, en svensk såpa man knappt minns. Vad jag minns däremot är att några av mina vänner låtsades att de var som tjejerna i serien, och köpte med flit dunjackor i samma färger som dem, pippigul var en, spygrön var en annan. Jag hade också en pippigul dunjacka och var enormt stolt över den. Då gick vi nog i fjärde klass. En annan serie som kanske höll lite högre klass var Skila Värdar. Den lär väl alla som vuxit upp på nittiotalet följt någon gång i sitt liv! Eller Rederiet! Den är ju kult! Shit vad många gammla serier man kommer ihåg bara man tänker efter!

Jag kollar egentligen väldligt lite på tv nuförtiden. Jo, förvisso har det blivit mer sedan Gabriel flyttade, men när han bodde i Sverige kollade vi på tv en kväll i veckan, torsdagar, Hells Kitchen. Annars blev det nästan inget mer alls. I September minskade vi tillochmed vårat kanalutbud till lägsta möjliga, eftersom vi aldrig använde teven.

Hur som hellst så hoppas jag att Gabriel är påväg nu. Det är tågstrejk som vanligt i detta land, så man vet aldrig hur lång tid det kan ta. I morse stannade inte hans tåg i Monaco som det egentligen ska, utan gick vidare, just för att det är strejk. Det slutade med att Gabriel hamnade på en station i Italien och fick ta nästa tåg tillbaka och hoppa av i Monaco. Han slipper i alla fall jobba ikväll som han egentligen skulle ha gjort!

 
Vänner och Fiender


Skilda Värdar

Färgade linser gratis!!!

För ett tagsedan satt jag och kollade runt efter färgade linser, men jag hittade ingen lätt hemsida, allt var som en djungel! Och dessutom har jag aldrig använt linser, så jag är helt noob på området som lillbrorsan skulle sagt. Så jag gav helt enkelt upp.

Men så igår läste jag i en blogg  jag läser varje dag (www.jencie.blogg.se) att man kunde få färgade linser gratis från ett ställe om man var bloggare, www.fargadelinser.com. Vad kan passa bättre än att testa på gratis! Och det visade sig dessutom att sidan var lätt att förstå. Det stod klart och tydligt till vilken naturlig ögonfärg alla olika linser passade, och man kunde dessutom se "vanliga" privatpersoner på före och efterbilder hur deras linser blev. Skit bra, då får man ju ett humm om hur det verkligen är, jag litar inte alls på företags egna bilder på ögon, jag vet ju själv hur jag fixar mina ögon i photoshop!

Det ska bli väldigt intressant att se resultatet, då jag mer eller mindre har tvåfärgade ögon! Jag lägger upp en oredigerad bild på mig här, så ni ser hur mina ögon ser ut. Sen kommer jag naturligtvis lägga upp före och efterbilder när linserna  väl kommit. Kan jag ha linser och inte tycker det är jobbigt ska jag definitivt beställa mer färger!


Så klicka er nu fram till www.fargadelinser.com och fixa er ett par ni också! Jag tycker lillsyrran ska testa blåa, det kommer passa asbra på henne!! Det går även att gå genom www.fargadelinser.se som är samma sida!


Hur tror ni dessa ögon blir i blåa linser från www.fargadelinser.se ??


En mysig afton i Nice

Ikväll har vi strosat runt i Nice, först gick vi längst Promneda des Anglaise och tittade på medelhavets mörka vatten. Det var väldigt mulet och blåste enormt mycket, så havet var gråare än det brukar. Det brukar ju annars ha en väldigt fin turkosblå färg.

Efter det gick vi upp mot Plcae Massena och otaligt med små mysiga bytiker av alla dess slag. Vi slog oss ner vid ett litet café och åt varsin liten panini. Jag hittade ett par söta örhängen i en liten boutiqe, annars blev det inte mer inhandlat. Jag sprara det till veckan som kommer, jag måste ju ha något att göra när Gabriel jobbar på båten!

Vi kom fram till det stora torget och en söt lite julmarknad. På det torget står en stor julgran, ditttransporterad av självaste familjen Ivarsson från Lilla Edets skogar! Det ni! Får väl ta ett kort på den någon dag. Svenska mått mätt är den inte så mycket för världen, men för folket här nere är det en väldigt stor gran!

Använder Gabriels datorn nu, eller rättare sagt, datorn Gabriel lånar av Bobbey. Gabbe har fixat så att tangentbordet är som ett svenskt, det enda jobbiga är att symbolerna är som ett brittiskt, så det tar ett tag innan man hittar rätt!


Gabriel vid fontänen i den gammla delen av Nice


Jag vid Promenade des Anglais. Medelhavet var upprört ikväll!

Papa Noel och ny frissa till Gabriel

I gar gick vi till en extremt lang gata dar det fanns jsukt mycket olika affarer av alla dess slag. Vi hittade dessutom ett enormt kopcenter, det var pa fyra vaningar. Det basta med frankrike i shoppingvag ar att det inte ar lika enformgt som hemma. Har ar de flesta butiker unika och man kan latt hitta klader som inte alla andra har. Det var riktigt mysigt att strosa runt och kolla pa allt fran klader, vaskor och skor till julpynt och sma prylar. Hitta dessutom en affar som sag ut att vara en scrapbookers drom. Det var sjukt mycket scrapping prylar! Sant haller ju inte jag pa med, men vem vet, en vacker dag kanske man borjar?!

Nar Gabriel var i handerna pa en fransk frissor passade jag pa att vandra lite for mig sjalv. Och tanka sig, jag sag sjalvaste Papa Noel! Jultomten alltsa.

Nu ska jag krypa upp brevid Gabriel i soffan och kolla pa Friends!


Aujourd'hui

Ni kan inte ana hur jakla underbart det var att fa vakna i sin alsklings armar igen! Det var sa langesedan sist! Vi har inte hunnit med sa mycket mer an frukost at oss, Phoebe, Amber och Charile (guldfisken), och strax ska man hoppa in i duschen.. Eller badkaret som det nu ar. Sedan ska vi ga ner och handla lite mat pa Casino sa vi har nagot att ata ikvall. Det ar sa gott att det ar sa nara, samma kvarter och allt typ, hur man nu avgransar ett kvarter... Efter det blir det ut till den enorma shoppinggatan, sa far vi se om vi hittar nagot!

Mamma & co pratade ju om att trotts varan julvagran byta varsinb julklapp.. Alltsa att alla far en var.. Men jag har ju redan kopt till Tommie! Kunde inte lata bli, sag en sak som passar honom sa perfekt bara!

Nej, nu ska ja bada!

A bientot! (hittar inte de tecknen som egentligen ska vara over a och o pa denna datorn)

Ska man flytta nu?

Det kanns som om allt gar i ultra rapid just nu! Vi var och tittade pa lagenheten, eller studion som det snarare ar, nu i kvall. Den var jatte liten. Verkligen minimal. Men frasch. Det man behover fanns dar, en sang, ett bord, dusch, toa, spis, micro och kylskap. Men bast av allt. Den ar billig. Det ar faktiskt det som ar viktigast for oss. Den kostar bara 450€ i manaden. Bara! Ha! Sag det om en lagenhet pa sakert mindre an 20 kvm hemma! Men sa ar det. Priserna har ar hutlosa. Forra aret betalade vi 400€ for en lagenhet, den var storre an den vi tittade pa idag, men inte alls lika frasch. plus att forra aret bodde vi mellan Antibes och Juan les pines, vilket var lite avlagset jamfort med denna som verkligen ligger inne i centrala Nice.

Sa vi far se... Vi sa till Isabelle att vi skulle ha lagenheten, sa vi ska mota henne och lamna en depositionsavgift pa onsdag eller fredag nasta vecka. Tills dess kan vi ju alltid dra oss ur egentligen. Men jag tror det blir svart att hitta ett lika billigt alternativ om jag ska vara arlig. Alla andra jag har sett har borjat pa minst 550€, och da har nastan alltid el tillkommit. Och nagot jag gillade med denna lagenheten var att det bara bodde studenter i huset, fran massa olika nationaliteter. Det innebar ju att de troligen pratar engelska allihop, och forhoppninsvis ar unga. Da kanske man kan lara kanna lite folk ju!

Ja ja, vi far se... Allt hander sa plotsligt.. Men det ar val lite det jag vill.. Kanna att livet ar oplanerat och att allt hander pa impuls. Att man ar ung och vild. Att man kan gora vad man vill. Jag tror inte jag kan fa ro i sjalen innan jag vart ute pa lite olika aventyr. Jag maste bevisa for mig sjalv att jag inte ar eller kommer bli ett hopplost fall som aldrig levt livet. Jag ar ju faktiskt livradd for att fa ett svenssonliv for tidigt!

Innekatter? Nej fy fan!

Usch, sitter har och saknar mina sma underbara fluffiga katter, efter bara 3 dagars franvaro! Men sedan Gabriel flyttade hit har jag ju tillbringat valdigt mycket tid ensam med dem, sittandes i soffan framfor teven eller datorn. De ar sa speciella mina sma monster! Haha. Saknaden kom over mig nar jag tanket pa att man kanske ska flytta hit till detta land, och kanske till och med denna stad. Jag kan ju inte ta med mina sma liv! Mina bebisar! Usch vad hemskt!

Visst kan man flytta katter sa langt som fran Sverige till Frankrike. Men om jag flyttar hit kommer jag bo i lagenhet, och sa elak kan jag bara inte vara att jag stanger in mina sma troll i en lagenhet! De har vuxit upp pa landet, och jag hoppas for allt vad jag ar vard att de aldrig ska behova bli innekatter. Jag tycker det ar fel. Fel, fel, fel! Man ska inte tvinga djur att bo innomhus, ta i fran dem deras riktiga miljo helt och hallet ar hemskt! Jag kan bara inte forsta hur manniskor kan vara sa sjalviska att de skaffar katter och aldrig later dem vistas utomhus. Ja, sjalviska ar exakt vad det ar! En katt ar inte skapt for att bo instangd i ett hus. De ska kunna vara ute om de vill! Visst ar jag hard mot dem som valt att skaffa innekatter. Men san ar jag. Tank dig sjalv att aldrig fa lamna lagenheten! Usch och fy. Men vi manniskor ar ofta valdigt egoistiska nar det kommer till djur.

Som i en saga

Idag vaknade jag strax innan tolv, ovanligt? Nej, inte precis, men jag ar ju en nattmanniska sa jag lag och laste tills valdigt sent (eller snarare tidigt i morse). Det ar inget man kan andra pa efter bara tre dagar. Jag kanske har vant dygnet ratt lagom tills att jag ska aka hem?! Vem vet.

Jag fyllde badkaret och hoppade i, och dar har jag plaskat runt tills nu ungefar. Pratat lite med katterna, oppnade balkongen at dem. Matade fisken. Nu funderar jag pa frukost. Igar roade vi oss med att titta pa lite svensk webbTv och dricka vitt vin. Jag upptackte till sist att det till och med var gott... Innebar det att jag nu har lart mig dricka vin kanske? Tank vad miljon kan paverka en! Till middag var det spagetthi bolognese med franskt vitt brod. Tank om man alltid kunde leva sa har, det later for mig som en saga. Jag har alltid varit validgt faschinerad av detta landet, redan innan jag ens borjade lasa franska i sjundeklass. Jag tror det borjade i fyran ungefar, nar vi gjorde sota sma arbeten om olika lander.

Vem vet, snart kanske det blir verklighet for mig. Vi ska i alla fall kolla pa en lagenhet idag. Eller, rattare sagt, en studi. Jag ar radd att den ar for liten aven for oss, som inte ar krasna. Men vi far se.Phoebe, en inte allt for sot katt


Au revoir!

Fransk charm

Amber ville verkligen inte att jag skulle sova for lange i morse (hrrm, gick upp 12). idag ar min fot annu battre, vilket kanns gott. Da kanske man kan ge sig ut i morgon och gora stan osaker. Funderar starkt pa att aka till Antibes nagon dag och kolla runt lite dar.. Haha, strosa runt i min ensamhet och bara njuta av atmosfaren. Tror jag haller mig inne idag for att forsakra mig om att foten blir bra. Svullnaden har inte gatt ner annu heller.

Somnade ganska tidigt igar och sov som en stock i natt, jag lag ju efter ganska mycket med somnen! Nu har jag i alla fall fixat in lite bilder som jag tankte lagga upp, far val skriva mer senare. Hittils ar det mest spannande som hant att jag hittat nagra engelska kanaler pa tvn, om annars har massa franska kanaler.

Huset som lagenheten ar i ar i gammal fransk stil, mycket charmigt. Alla fonster ar jatte hoga och gammla de med. Utsikten fran balkongen pa framsidan far ni se har, balkongen pa baksidan vetter mot en liten tradgard.

 
Visst ar det akta fransk charm?

Report from France

Nu sitter man och vantar pa att maten ska bli klar, det blir farsk kyckling med klyftpotatis. Vi kopte lite smatt och gott, dyrt blev det, 40,47€ narmare bestamt. Men men, sa ar det har.


Min fot ar lite battre nu och Gabriel hade med sig en grej man kunde linda runt for att ge stod. Har tagit lite bilder nu osm jag ska lagga upp nar jag sitter vid den andra datorn! Det ar Friends pa Tv, men det ar ju naturligtvis dubbat, inget for mig alltsa!


See ya


Salut!

Nu sitter man har, nyduschad och frasch pa en liten stol i ett vardagsrum i centrala Nice. Amber forsoker febrilt fa min uppmarksamhet, keligare katt har jag nog aldrig traffat! Knappast fulare heller. Elakt va? Men det ar sant, bade Amber och Phoebe ar skitfula!

Na val. resan gick smidigt, jag hade hoppats pa att sova men lyckades inte. Sa nar vi val gick och la oss igar hade jag inte sovit pa over 31 timmar, gissa om jag var trott! Och dessutom vrickade/stukade (vad ar det for skillnad, nagon som vet?) jag foten igar innan jag skulle hamta upp Linda. Jag var inne pa Bostroms cafe for att kopa mig en baguette, och nar jag skulle ga till bilen halkade jag och vred foten lite konstigt. I borjan pa dagen var det inte sa farligt, men senare blev det bara varre och varre. Nar jag val var i Nice kunde jag knappt stodja pa den langre. Men idag kanns det battre, far val ligga inne hela dagen sa far vi hoppas det e borta i alla fall innan helgen. Foten ar bra svullen, sa den ska fa ligga hogt hogt upp pa massa kuddar!

Jag far val skriva liite mer nar vi val kommit i ordning lite, nu ska jag ata frukost, Casinos flingor med choklad smak! yummy! Bilder far det laggas in lite senare.. Jag maste ju ta nagra pa de fula (men goa) katterna!

Au revoir!

Nu närmar det sig!

Gudarsskymning vad jag längtar till i kväll! Nu åker jag snart! Jag har inte sovit en blund i natt, kanske lite pågrund av att jag vaknade vid tvåtiden igår (på dagen alltså). Mitt dygn är anpassat efter tidningarna, inget annat! Men nu ska man ändra på det för två veckor. Sedan kommer man hem och jobbar igen. Dock har jag tur nog att inte hunnit lära mig söndagsditriktet, så jag har ledigt på de nödvändiga dagarna under jul och nyår, alltså bakfylledagarna!

Håll utkik här Kristina, så får vi se hur det blir med jobbandet!

Åhh nu åker jag snart!!!! Nu ska jag koppla ur datorn och ställa den så inga av Andrius eventuella helggäster hittar den och snokar igenom alla min grejer. Jag har en hel del bilder jag vet folk inte vill ska spridas eller ses av alla. Det blir lätt så när man alltid e berädd med sin lilla D40! Haha. Jag fruktar inför den dagen det är jag som hamnar på en pinsam bild!

Ses i Frankrike!!

Nice here I come!!!

Nu äntligen verkar allt packande och städande ha nått sitt slut. I morgon vid denna tiden ligger jag och sover i Gabriels famn. Hur underbart låter inte det? Det låter nästan för bra för att vara sant!

Jag ska vara hemma hos Linda vid tio i morgon, så tar vi min bil och hon kör den hem från Landvetter. Väskan lär ta upp en hel del plats i min lilla Polo, tur att inte Tove ska åka med oss! Kvart över tolv lyfter planet, jag mellan landar i Amsterdam och åker sedan vidare till Nice. Runt 16.20 landar jag där, och får vänta på Gabriel tills runt halv sex tyvär, han jobbar, så jag har inget val.

Lägenheten är en trea om jag fattat det rätt, ett vardagsrum, ett vanligt sovrum och en barnkammare. Familjen som bor där är i Sydafrika på bröllop, en av killarna som innan jobbade på Siran (båten Gabriel är på) ska gifta sig. jag hoppas på att kunna uppdatera från Monaco och Nice så mycket som möjligt, tid lär jag ha, eftersom Gabbe jobbar.

Utslängd.

Jag är rasande! Argare än argast!! Här satt jag i godan ro vid datorn och grejade med internetbanken. Ser ur ögonvrån hur Svea kommer in i rummet, går raka vägen fram till väggen bredvid tvn. Riktar rumpan, och kissar. Kissar!!! Fattar ni! Den lilla skiten pissade på min vägg!!! Åååh om jag aldig velat döda henne förut (jo, när hon var ute och jökade med grannens alla katter hela tiden) så ville jag det nu. Jag gapade och skrek, hon fattade väl ingenting, men jag jagade henne och fick ett fast grepp om den fluffiga vita lilla nackpälsen när hon hamnade i en återvändsgränd under köksbordet. Jag bar med bestämda steg henne till brottsplatsen, tryckte hennes rosa lilla nos så nära pisset jag bara kunde och skällde på henne. Sedan var det bara att bära henne till ytterdörren och kasat ut ungen! Nu är hon där ute i kylan och sonar sitt brott, och jag tänker minsann inte släppa in henne på många timmar. Jag ska nog ge Tiger lite makrillfilé i tomatsås, så Svea känner lukten av det hon älskar när hon kommer in, och inser vad hon gått miste om.
Tiger gillar att ligga på toan

Bulle i ugnen!!!

Allt går i ultrarapid känns det som just nu, och det är bara bra, för då kommer jag till Gabriel fortare. Inte egentligen om man är realistisk, men det behöver man väl inte vara om man inte vill! Jag saknar honom, min lilla gubbe. Jag måste erkänna att jag är ute och festar mycket mer nu när han inte är hemma, men är det konstigt? Jag är 21, denna tiden kommer aldrig åter, så varför inte passa på och få allt festande avklarat? Eller i alla fall det mesta av det. Så man inte plötsligt bara sitter där med villa, volvo, vove och två ungar på armen halvvägs genom livet och kommer på att man glömde "leka rommen av sig" som mamma brukar säga. Visst har vi redan våran villa, det kan vi inte komma ifrån. Och katterna, men de har Camilla sagt att hon kan hjälpa oss med, vilken ängel va! Och ja, bilen kan man ju alltid sätta ut på blocket. Och ungar är underbara små ting, som jag verkligen gillar. Men jag är helt på det klara med att jag inte är redo för barn än på flera år, om någonsin. Så länge jag känner att jag inte är redo för barn kan jag inte heller säga att jag verkligen kommer bli det heller. Dessutom finns det jobbiga ärftliga sjukdommar på både min och Gabriels sida som gör att man kanske tänker efter inte bara en, två eller tre gånger, utan fyra, innan man skaffar barn.

Skaffar. Så kan man väl inte säga egentligen? Skaffar är ju något man gör med en tv, eller kanske ett wii. Det var ett dåligt ord att välja!

Och nu kan jag äntligen säga det högt! Linda, Dennis och Tove ska utöka familjen, och denna gången är det varken jack russel, höna eller får, det är en liten bebis! Linda har en bulle i sin ugn, och Tove ska få ett syskon! Det är så roligt, och jag tycker verkligen det är bra att Tove ska få en liten bebis, jag tycker alla barn förtjänar att ha syskon. Själv har jag fyra, och tackar de högre makterna för det! Jag blir då aldrig ensam, det finns alltid någon där för en.

tänkte förresten lägga upp en bild med min nya friss!


Det är inte lätt att ta kort på sig själv med en stor systemkamera!


Ute kväll på Sand, träffade på en karikatyr av askungens elaka styvsystrar!

Nu har man äntligen fått klippt av manen och dratt i några slingor! Gjorde det på Fridas salong, City salongen, i Kungälv. Hon är grymt duktig och jag har aldrig blivit det minnsta missnöjd! trott att jag annars ofta blir det. Efter klippningen åkte vi till Allum som ligger i Partille, för att julhandla. det blev i princip inget inköpt, förutom en ögonskugga. Tidigare på dagen köpte jag en foundation i Kungälv, på The Body shop.

På kvällen bar det av till Sand med Jonna och Pamela. När vi kom dit satt det lappar på fönstren om någon tjej som skulle ha födelsedags party på Sand. Min första tanke var: Vem fan bryr sig? Min andra tanke var: åh har hon också åkt till någon skojare i göteborg som sminkar upp och tar kort på vem som hellst, och tar sjukt mycket betalt för något JAG kan göra hemma? Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker folk är blåsta som tar de bilderna. Fjolligt! Men det är upp till var och en, jag akn ju göra det hemma som sagt, så jag har väl försprång där. Och när vi stod i kön såg vi en väldigt (inte för att det spelar roll, men jag vill ge en uppfattning om hur hon såg ut) rund tjej, rättare sagt, tjock. Hon var dessutom otroligt kort. Hon hade på sig en klännig som kanske hade varit snygg på en normalbyggd tjej, men på henne såg den ut som ett skämt. Hon såg ut som en karikatyr på någon ond sago prinsessa. Håret var överstylat och hon var översminkad. Okej om man ska på värsta balen eller så, men Sand? Som är ett av Trollhättans typ töntigaste uteställen? Hon kanske hade varit vacker om hon varit lite smalare, ansiktsdragen försvinner ju ganska mycket om man är tjock, i alla fall på de flesta. Både jag syrran och Jonna blev chokade av att se denna karikatyrtjej, som dessutom sprang runt och betedde sig som en äkta dramaqueen. Sedan insåg vi att det var hon. Tjejen på bilden, födelsedags tjejen! Usch och fy vad pinsam hon var!

Hon bad vakterna släppa för folk från "hennes lista" före alla andra. De sa att nej, så gick det inte till. Lista? den kan inte varit lång, för det var ovanligt lite folk på Sand. Väl inne på Sand sprang hon runt och frågade alla ja känner om "de var hennes gäster"  Hennes gäster? Vem trode hon att hon var? Nej, vi var där för att det är dit vi brukar gå. Jag har så svårt för människor som hon, tror att de är mer än andra.

Jag kollade in hennes blogg, mest för att se vad hon skrivit om årdagen och partyt på Sand. Där såg jag att hon har en katt, en perser. Klart att en tjej som hon ska skaffa en katt vars ras är starkt kritiserad och sönderavlad så att de har fysiska defekter. Det är ju en modekatt! Det fanns dessutom bilder på den stackars kraken i kläder!!! Fy fan! Inte nog med att folk tvingar på hundar kläder, men en katt? Svea och Tiger vägrar att ens ha halsband! Hur kan man vilja ta ifrån ett djur hela dess instinkter och värdighet genom att dra på den trasor som är till för utseendets skull? Det finns saker som är praktiska, täcken och reflexvästar tillexempel, men en klänning på en katt? Nej fy fan vilken brud! usch! Kolla om ni vill: www.my-pink-passion.com


En natt i Götet

Borde egentligen ligga och sova nu, det är ju meningen att jag ska klippa mig hos Frida runt tolv i morgon... eller i dag vill säga. Men det blev en sen kväll i Götet, kom hem för en liten stund sedan, satte in lite foton i ett album och placerade mig här.

Jag hade bjudit hem min kära vän Therese på fika som idag eftermiddag. Vi gick ihop i gymnasiet, och har i princip inte träffats sedan dess, bortsett från de gånger vi råkat springa på varandra. men vi har hållt kontakten, och det är det som räknas. hur som hellst. vid tre skickade therese ett sms till mig, som jag vaknade av. Till sist kom vi fram till att vi skulle gå på bio i Götet, så jag slängde mig i bilen hem till mor för att duscha, sedan vider till Älvängen för att möta Therese.

Vi åkte ner och tajmade så att vi kom precis logom till 18:20 bion och vi såg Låt den rätte komma in. Det var en lite halv ryslig film, men ganska dålig i handlingen, och jag skulle inte rekomendera att betala pengar för att se den. När vi hade sett den tog vi en promenad i innerstan, genom de lite äldre kvarteren. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, det var nog inte tyst mer än högst tre sekunder i sträck. Båda konstaterade att hungern gjorde sig påminnd, så vi hittade ett lagom mysigt café där vi parkerade oss länge nog för att hinna med två smörgåsar, tre koppar kaffe/kaffe mocca, en cola, ett glas juice och en negerboll. det vill säga att vi satt där tills de nästan slängde ut oss.

Vi spatserade återigen genom de underbara mysiga äldre delarna av Göteborgs innerstad. det var en av de trevligaste kvällar jag haft på år och dagar, verkligen helt underbart. Det är så mycket vi delar samma åsikter om, och de gånger de skiljer har vi inga problem med det. Det finns väldigt få personer jag kan vara så öppen och ärlig med som Therese. Nu menar jag inte att jag inte är ärlig mot andra, men saker jag kanske inte vill berätta för många, kan jag lätt berätta för henne. Och jag vet att hon aldrig skulle dömma mig, även om jag skulle säga något som hon tycker är tokigt eller så.

Vid halv tre kom vi till bilen, och båda var mäkta chokade över att tiden sprungit iväg så mycket, men vi är nattugglor, då blir det kanske så. Väl tillbaka i Älvängen skiljdes våra vägar åt, och nu kanske det tar ytterligare ett år innan man ses igen, vem vet? Therese ska ju trotts allt till Indien och jobba ett halvår som volontär, nu i Januari var det planerat att hon skulle åka.

Nu ska jag nana, det har varit en otroligt rolig kväll, som påminner om att det inte alls behöver vara de du träffar oftast som egentligen är dina närmaste vänner.

Det blev en osedvanligt våt natt

Nu har man äntligen fått jobba igen efter att ha varit hemma och hostat allt för länge. Det var, tro det eller ej, gött att jobba. Jag trivs bra med mitt jobb, även om alla verkar tycka jag är knäpp som gör det. men i alla fall, det var gött att jobba igen, trotts att jag hostade och snorade som en tok!

När jag klev ut till bilen i natt snöade det. Eller något liknande i alla fall. Det var mer som små små bollar av is, fast inte hagel. De var små som den minsta snöflingan, men mer frusen. Sedan övergick det till blötsnö. Ni vet, inte snö blandat reg, utan steget värre, sån där snö som är för våt för att kunna lägga sig på gräs och liknande, men gärna stannar på asfalten och bildar en geggig livsfarlig hal sörja istället för att rinna iväg. Det blev alltså en osedvanligt våt natt, och under dagen nalkas regn.

Det är mycket roligt på gång nu förresten! Jag blev så glad idag.. Eller, igår var det ju, men eftersom jag inte lagt mig sedan dess så känns det som idag.

Så åker man till Frankrike på Tisdag!

Vaknade till nyss, hade somnat på soffan framför Hell's Kitchen. Som tur var missade jag inte hela programet, jag fick se slutet. Och äntligen åkte Jen ut! Jag tyckte verkligen inte om den där kossan! Nu är de bara tre personer kvar. Docl är iongen av dem inärheten av förra årets vinnares nive, Rock.

Så ska man jobba i natt. Känns halvkul, mår inte helt bra ännu men jag kan inte ligga på latsidan längre. Ska ju dessutom till Frankrike nästa vecka. Ja!! Resan är bokad! Jag åker på Tisdag. Ungefär en vecka senare än väntat, men det är sånt som kan hända när man är i Gabriels branch.

Matprat och senare blir det lussebak

Kom precis hem från Trollhättan efter en kväll med pulverförsäljning. Det gck bra, folk verkar vilja gå ner inför julens alla festmåltider. Själv ska man som sagt satsa på januari, men behöver för den sakens skull inte bada i onyttiga grejer. Vi får se hur det går, men, januari, då smäller det! Då sjutton ska jag banta! Folk säger att jag inte behöver det, men de ljuger. Jag ser vad vågen säger, jag väger för mycket jämfört med min längd, och har dessutom en del hjärtochkärlsjukdommar i släkten, så en sån som jag måste passa sig!

Vi får se vad kvällen bjuder på. Det är inget vidare roligt att laga mat när man är ensam, men mat måste man ju ha. Tyvärr. Jag och Linda ska baka lussebullar och liknande någon dag, ska bli roligt att kladda ner deras kök tillsammans med Tove. Bella och Svea lär göra allt för att hålla golven rena i alla fall!

Kvällen kommer tillägnas Anna Skipper (som jag inte alla gillar men programet är kul annars) i Du är vad du äter, sedan Gordon Rasmsey och hans Hell's kitchen. De två viktigaste programen på hela veckan. Mellan dem klämmer jag in Nytt läge. Åh, det är mycket på gång nu, ska bli så kul med allt som hända skall!

Nyttig?

Blev väck at moobilen idag, blä! Det var min syster Pamela som ringde för att kolla om jag pratat med tjejen som klipper mig, syrran vill ha slingor men vill veta ett pris innan. Jag var inte på prathumör, jag sov ju! Så samtalet blev kort. Strax efter det ringde mamma, då tvingade jag mig själv upp ur sängen. Klockan var strax innan tolv så det var så dags endå. Nu går jag runt här hemma och funderar på hur det kan komma sig att jag inte hittar någonting som faller mig i smaken att äta, trotts att jag storhandlade igår. Antagligen är det för att jag hatar att äta när jag nyss vaknat, jag behöver ett par timmar på mig för att få igång suget på mat. Men eftersom jag ska jobba snart så måste jag ju äta något, tillgodohåller med yoggi yoghurt så länge. Nyttigt? Inte en chans. 8% socker... Huh!!modifierad stärkelse från tapioka? Förtjockningsmedel pektin?? Nääe, låter so om den innehåller massa saker min kropp gärna hade varit utan!

Så ska man åka och ge kostråd åt folk. Just passande att jag äter en riktigt sockerbomb då. Jag vet ju så himmla väl hur man ska äta. Men när man har ett så oregelbundet liv som jag har så trillar allt det där bort väldigt lätt. Men det ska bli ändring på det. Efter nyår blir det Cambridgekuren, som jag vet fungerar! Gäller bara att hålla sig någorlunda på mattan efteråt.


Lycklig över att inte vara barn längre.

Satt och kollade igenom lite lådor som mamma & co dumpat av här hemma hos mig nu under flyttandets stress. Det var gammla leksaker, mina och mina syskons. Mitt bland dessa prylar hittade jag min dagbok som jag fick julen 1997. Jag hade skrivit ganska sällan, fram till och med början på 2001. Det var ganska intressant att läsa i den, samtidigt ganska upprivande.

Vissa saker kan vara otroligt roligt att se tillbaka på och minnas. Andra kanske borde förbli glömda, borde aldrig se dagens ljus igen. Jag trampade rakt i några sådana gropar.

Jag läste bland annat på en sida hur en av mina då bästa vänner var kär i en kille som inte är svensk. Killen tyckte att vi skulle komma hem till honom och hälsa på. Min kompis vågade inte riktigt, hon var för blyg. Jag var inte blyg. Jag var rädd. Rädd att en perosn skulle få veta att jag umgicks med en kille som inte var svensk. "Han skulle döda mig" hade jag skrivit. Ordagrant. Jag kunde inte umgås med vem jag ville utan att oroa mig.


Nu är allting annorlunda. Jag skulle aldrig låta någon annan styra mina val eller försöka tvinga mig att tycka något jag inte tycker. Kanske är det därför jag har en sån stark drivkraft att få fram vad jag tycker och tänker idag. Tycker jag någonting så säger jag det. Det kan störa folk, ja, självklart. Men den friheten vi van år 2002 fick mig att bestämma mig för att jag aldrig skulle låta någon annas åsikter styra mina egna.

Hur som hellst. Efter att ha läst igenom min gammla dagbok tänkte jag att det kanske inte är så kontigt att jag så ofta tänker att jag är väldigt lycklig nu. Det händer inte alls sällan att jag tänker att det verkar som om livet bara blir bättre och bättre ju mer åren går. Det finns alltid små motgångar i vardagen, självfallet. Men på det stora hela är livet lättare än någonsin, och jag uppskattar varje dag som går. Jag har ju allt man behöver, min familj, Gabriel, rikitiga vänner, ett trivsamt litet rött hus med vita knutar, jobb och två katter. Det är det allra viktigaste, sen finns det ju ännu fler bra saker! Nej, livet är helt enkelt toppen som det är nu, och jag är glad att jag inte är barn längre.


Middag för tre

Nu har jag varit och storhandlat i Trollhättan, massa mat blev det. Närmare bestämt två hela påsar, det ni! Det var längesedan jag fyllde en påse! Hela kalaset gick på fyrahundrasjuttiotre kronor. Det är dyrt att äta, man borde lägga av med det i ren protest. Fast då skulle man ju svälta, och det är inte bra! Funderar på att sluta äta efter nyår, och leva på Cambridgepulver ett tag. Det är lätt, smidigt, gott och man känner sig mätt. Bäst av allt är dock att kilona rasar av en. förra året gick jag ner arton kilo med hjälp av Cambridgekuren. Men jag har bettet mig som en gris och svullat sedan i maj, det är ett under att jag inte gått upp mer än jag gjort! Jag tappade arton från januari till maj, men sedan kom sommaren och jaa... Jag började äta som en häst, dricka alldeles för mycket alkohol och cola, och hade inte tid att röra på mig. Det ni! det är vad jag kallar undanflykter. usch och fy på mig!

När jag kom hem stod katterna på trappen och väntade. Till sällskap hade de Merlyn, grannens taniga lilla sak. Han vet att han får mat här om han kommer hit, så han dyker upp med jämna mellanrum. Nu var det längesedan han var här sist, men idag har han redan tittat förbi en gång innan. Jag misstänker att min granne inte bryr sig så värst om Merlyn, när han kommer hit är han alltid väldigt utsvulten. Dessutom är katten mager om en sticka. Så jag kan inte låta bli att ge honom lite mat. Jag försöker inte stjäla grannens kisse, nej, nej. Men jag kan bara inte dra igen dörren mitt framför nosen på honom när jag vet hur hungrig han är! Så det blev middag för tre á la Mjau.Svea, Tiger och Merlyn

It's something living in my fridge

Har precis varit ute och röjt lite på gårdsplanen, usch och fy! Jag Trodde i min naivitet att jag kunde stoja på som vanligt, men min  slemmiga hals och mina trötta lungor gjorde sig snabbt påminnda och det slutade med att jag bara gick runt och hostade. Lite fick jag i alla fall bort, och bar upp en stor drös tidningar till brevlådan så pappersinsamlingen kan hämta upp dem i eftermiddag. Nu har jag satt på en stor kastrull med vatten, så jag ska kunna ta i tu med disken.

Vad ska man göra idag tro? Jag måste komma utanför väggarna här innan jag blir tokig(are?). Funderar starkt på att åka till Trollhättan och storhandla. Det behövs, och man sparar så mycket pengar på det. Men då får jag åka ensam som det ser ut nu, och det lockar inte ett dugg. Ska ringa och kolla vad mammsen gör, syrran jobbar.

Förresten, I think it's something living in my fridge.

Upptäckte att det långt in i kylen stod en öppnad burk med oliver. Locket var inte påsatt ordentligt, så syre har fått härja fritt med dessa gröna små bollar. Nu ser det ut som om det har uppstått någon form av nytt liv i burken. Tänka sig att jag skulle omedvetet lyckas forska fram en helt ny värld! Jag bestämde mig dock för att spola ner denna värld och slänga burken. Får köpa nya oliver sedan tror jag.

Svartvitt

Har precis pratat lite med min snutt på msn. Men han var tvungen att jobba lite, så jag ägnade hela min uppmärksamhet åt Navy CIS istället. Nu är det reklampaus. Lämpligt med dessa långa reklampauserna om man vill få något gjort in i mellan programmet. Det är verkligen stor skillnad på reklampauserna på natten och de på kvällen, de på natten är bara kanske tjugo sekunder.

Kollade igenom bilderna från France lite, och fixade några av dem till svartvita bilder. Jag är väldigt svag för svartvitt, speciellt som porträtt.Jag och min gubbeGabbe

Våta drömmar

Jag tog mig en lite närmare titt i badrumssspelgeln förut. Det var ingen vacker syn, en veckas ihärdigt hostande och konstant soffutslitande har satt sina spår. Jag konstaterade att jag hade en gråglåmig ton i ansiktet och mörka påsar under ögonen. Under ena ögat verkar jag dessutom ha fått någon allergisk reaktion eller linande, det ser ut som röda utslag eller eksem. Håret kan jag kanske inte skylla på enbart denna veckan, men eftersom resten såg så hemskt ut såg håret om möjligt värre ut än vanligt. Blonderat med en ganska markant utväxt, sletna toppar, och kanske värst av allt, det har en lite gulare nyans än önskat. Håret kan jag kanske inte åtgärda idag, men jag skickade i alla fall ett sms till min frisör och kollade om hon är ledig någon dag det närsmaste.

Hur som hellst så bestämde jag mig för att passa på och sola när jag åkte in till Edet. Jag gillar inte att sola, alltså, själva akten, ligga där i ett klibbigt, svettigt och outhärdligt varmt solarium. Som massa andra människor legat och gnuggat sina svettiga kroppar mot strax innan jag lägger mig där. Det är inte tilltalande helt enkelt. Men efteråt ser man fräschare ut, och det är ju det som är meningen. Vi får väl hoppas att det inte är en lika hemsk figur som stirrar tillbaka på mig imorgon när jag synar mitt ansikte i spegeln.


Så såg jag ut när jag såg migsjälv i spegeln.


Jag har heta våta drömmar (inte ordagrant naturligtvis) om nya Nikon D90. Jag kan bara föreställa mig hur det skulle vara att få hålla den i mina händer, vrida på rattar och trycka på knappar, och veta hur denna underbara skapelse vore min! Visst är min D40 en bra kamera. För en nybörjare. Sedan vill man bara ha bättre och bättre. Min D40 slår de flesta vänners (om inte alla) kameror, eftersom de nöjer sig med kompaktkameror, eller, ännu värre, mobilkameror! Jag får nästan rysningar bara jag tänker på det. Dessa usla mobilkameror. Jag småler mot alla naiva människor som tror att megapixlarna är allt som behövs. Nej fy skäms på dem, bara för att mobilkamerorna börjar få mer och mer pixlar blir de inte jämförbara med riktiga kameror.

Telia, usch och blä

Du har plats nummer hundratolv i turordning säger en entonig röst i mitt öra. Jippie vad skoj!!! Nu ska man sitta i telefonkö halva eftermiddagen för att öppna det fasta telefoniabbonemanget som vi låste när vi åkte till Frankrike förra året. HUNDRATOLV! Herre min skapare kan det vara sant? Och ja, det är sant. Nu är jag sjuttiofyra. Vilken tröst. Jag tänkte jag skulle fördriva lite tid här. som tur är stod det på sidan att det var gratis att ringa från tele2 mobiler dit, jag har bara tjugo spän kvar av de tvåhundra jag laddade på med för drygt en vecka sedan. Det blir så när man ringer till Monaco. Tänk om han kunde ringa mig också ibland, så skulle inte jag lägga alla mina pengar på det, då skulle vi lägga våra.

Telefonkö, usch! inte nog med att det tog lång tid att hitta nummret på deras sid, utan man ska behöva köa i evigheter... Nu bröts det!!! Det BRÖTS! Jag blir fanimej tokig på detta!! Jag som hade hunnit ner till femtionågonting i kön! Pengarna slut på mobilen.. Men det skulle ju vara gratis?? Nä fy faan för telia. Nu skiter jag i detta.

Blir kvar i Sverige ännu en vecka

Åkte genom Edet ikväll och kom att tänka på hur futtigt julpyntet var. Annars brukar jag kunna bli lite illamående över allt överdrivet julpyntande, emn i Edet är det väldigt lite. Men våra snåla kommungubbar vill väl inte lägga mer pengar än nödvändigt på invånarnas trivsel. Annat är det med kommunhus och liknande. Där kna vi kosta på. Tänk att de renoverade hela älvkullen, bytte ut allt, skaffade till och med totalt matchande interiör helt ny, för ett fint helheltsintryck. Men de glömde allt annat runtomkring i kommunen kan tyckas.

Här hemma är inget pynt framme alls, förutom den där tomten jag köpte då. Men mer än så blir det inte. Jag skulle ha åkt till Frankrike nu på Onsdag, men tack vare ovädret som var i Marseille innan Gabriel och de skulle upp i torrdockan så blev allting försenat. först trodde vi att jag kanske skulle kunna vara nere på fredag eller Lördag, men nu verkar det inte bli så heller, det ser ut som det bli in i nästa vecka. Har vi tur blir det början av veckan i alla fall, men jag har änna slutat hoppas på någon som hellst tur nu.

RSS 2.0