Jolly holl(y)land!

Holland är underbart so far! Folket är super-trevligt! Alla är så hjälpvänliga och öppna! Dessutom snackar de engelska, varenda kotte! Äntligen ett vettigt land! Dock kallt...

Valdag är inte vardag

Tiden står stilla, men vi såg delfiner (inget ovanligt) och valar (mycket mindre vanligt) idag. Jag lyckades till och med knäppa en bild på en av valarna, men den är inget att hurra för bildmässigt, men den kommer alltid påminna mig om dagen då jag såg valar i Biscay bukten.

Spara har slösat!

Sitter här på min koj och hör Atlanten svepa mot vårat skrov. Tidigare idag svep Atlanten inte bara mot skrovet utan öven upp över däcket, vattent var bara någon meter från slaongdörrarna, och vi la ut lakan innanför, ifall ifall det skulle komma em ännu större våg och hälsa på. Även om båten ska totalrenoveras behöver vi inget slatvatten innanför dörrarna nu, när vi precis lämnat Gibraltar. Ska ju faktiskt ta oss ända upp till Holland innan vi är safe and sound.

När jag nu sitter här på min koj ser jag min nya vinterjacka framför mig. Den gör mig arg. För den var dyr. Jag gillar inte att lägga onödigt mycket pengar på prylar, det är bara inte "min grej". Inte om prylarna är till mig själv. Jag bryr mig inte om märken (förutom på kameror då, då ska det vara Nikon) för fem öre, jag vill bara ha ett plagg jag trivs i och som jag själv tycker är snyggt. Mode intresserar mig lika mycket som... Ja, finns det något ointressantare tro?

Världens finaste systrar, Camilla och Pamela. Och så jag på hörnet då!

I alla fall. Jackan gick över min gräns. Trots det så köpte jag den...!? Det är en jacka man kan ta ut innefodret på, så den kan omvandlas till höst/vårjacka. Smart. Men den var fortfarande för dyr för mig. 119€ kostade den. Ja, jag vet, ingen hiskelig summa precis, men jag är som jag är... Jag tänker alltid "kan nog hitta nått nästa lika dant men för halva priset". Ofta lyckas jag med det. Men nu hade jag tidspressen på mig. Jag hade bara denna enda kväll att handla innan vi skulle kasta loss och ta oss upp mot kalla blåsiga Holland. Så nu får vi ta mig sjutton hoppas att jackan verkligen är varm! Min lillsyrra skulle nog aldrig tveka att köpa en jacka för de pengarna. Men så har jag alltid varit Spara och hon Slösa. Min rara söta Slösa!

Passade på att köpa en t-shirt till lillbrorsan som jag hoppas han kommer gilla. Annars får han ge bort den till någon! Hittade även en parfym till honom. Det är sjukt lätt att köpa saker till honom för han har en väldigt distinkt smak och karaktär. Tommie är Tommie och det finns det inget som kan rubba på. Han är one of a kind! Tyvärr är det lite lika lätt att shoppa åt systrar, speciellt inte kläder, då storlekar varierar så ute i Europa! Men men, får väl muta dem med en flaska sprit om de känner sig bortglömda (ja, de läser detta)!
Jag och lillbrorsan på hans student. Grabben är smart som få och en vacker dag kommer vi nog kunna fira en högre examen med honom! Lätt familjens geni!

Hitting Gib on Saturday morning

Kan det verkligen vara så att jag sitter här (och har precis smällt i mig massa sushi i sällskap av grabbarna)och det är näst sista kvällen på Mallorca? Det verkar onekligen så. Ännu en epok av denna sommars farande lider mot sitt slut, ännu en plats som skall lämnas bakom sig, för att kanske aldrig ses igen. Jag skulle inte sörja om det vore så, Mallorca är inget utöver det vanliga i turist-väg enligt min mening.
Nu ska två av pojkarna ut och dricka och jag ska återgå till min bok. På lördag morgon åker vi mot Gibraltar för att tanka upp och allt vad man nu gör där. Förbereda sig för att ge sig ut på Atlanten och korsa Biscaya bukten för våran del.

RSS 2.0