Lite smärta ska inte hindra träningen!!

Har verkligen haft en lugn och skön helg! Idag var jag ledig mellan 12-19, så det blev stan, vädret till trots. jag gav mig först ut i mina puma-tygsneakers, men efter ca 200 meter var de genomblöta av allt regn, så jag vände hem och bytte. När jag kom fram till tågstationen hade regnet avtagit ganska rejält, så mina fötter förblev torra! jag och Sofie tillbringade som oftast på söndagseftermiddagarna en lång stund på Mc Café. Det blev en snabbtitt inne på Hauptbahnhof (HB) i affärerna, och vi lyckades hålla oss från att handla! Sedan blev det en kaffe med Christian. Två kaffe under dagen och jag var helt skakis nu ikväll!Hong Kong by night, bild tagen från hotellrummet.


Mina benhinnor verkar hata mig ännu mer nu än de gjorde igår, så det får inte bli crosstrainer i morgon. Men så lätt ska jag inte hålla mig borta från gymmet! Har fått veta att cykla kan man göra, så det får bli spinning istället! Efter det ska jag möta Sofie igen, och umgås med henne tills jag börjar jobba!

Mina betygsättare är 6 och 9 år gamla.

Tänk att bara några få ord kan muntraupp en så! Pojken här, M, är en väldigt snäll kille, även om han ofta retar sin syster eller jävlas med henne. Han vill mest ha uppmärksamthet från henne, det märks lång väg. Hon är sällan snäll mot honom och söker aldrig kontakt med honom. Men i alla fall. Han säger till mig lite då och då "Pernilla, jag tycker om dig" eller "Pernilla, jag tycker att du är en riktigt bra nanny, en av de bästa" och liknande saker. det är inget dåligt betyg tycker jag. Han har ändå haft minst sju tidigare nannys. Idag, precis när vi var på väg upp för att barnen skulle lägga sig sa han "Pernilla, jag tycker om dig väldigt mycket. Jag hoppas verkligen att du stannar här hos oss".


Trappan i högerkant leder upp till terrassen som går runt två av kökets väggar (som är helt av glas, utsikten från middagsbordet är wünderbar!)


Det värmer verkligen att få höra det av barnen. Att få höra av föräldrarna att jag gör ett bra jobb och att de är nöjda med mig är en sak, men när det kommer från barnen känns det ännu bättre.

Vi har haft en väldigt lugn (för en gång skull) och mysig dag idag. Vi åt lunch ute på terrassen, sedan byggde vi med lego där. Vi läste lite i solen och har varit nere i lekrummet nu på kvällen. Båda barnen tycker väldigt mycket om makaronilådan som jag gjorde. Barn är hårda domare vad det gäller mat, så det är ju inte illa pinkat!Inga små rhododendron här inte! Bambun i förgrunden är säkerligen 2,3m hög!


Nu är jag dödstrött och ska ge mig upp mot sängen. Ska bli skönt att ligga ner, min rygg skulle kunna ta död på mig!"Min" trädgård. Jag äger den ju inte, men här bor jag! det är mitt fönster ni ser i högerkanten! Tilläggas bör att detta är inte ens hälften av gräsmattan!

PS

Lördag, och jag ska jobba som en tok.

 

En halvtaskig bild som går att göra lite bättre i PS...

Fredag

Tänk vad trött man kna vara då! Idag skulle jag bara åka till kemtvätten och köpa kött hos slaktaren på morgonen, sedan var jag ledig fram till 15. Jag gick upp åtta, för att bli klar så snabbt som möjligt så jag skulle kunna möta Sofie på HB för en shoppingrunda. Sagt och gjort, många frank fattigare och en väldigt rolig och trevlig dag på stan blev det.

Gjorde en backup på lite bilder igår. Ja, bara lite, strax över tusen blev det. Måste verkligen få tummen ur och göra en backup på alla mina bilder. Tänkte att jag skulle lägga upp någon här idag...


Feldschlösschen!


En solig vårkväll i april. Sitter vid Zürichsjön med en låda Feldschlösschen!


Gymmet och jordgubbar

Har precis smällt i mig en hel ask med jordgubbar! Men det tycker jag att jag förtjänar! Började jobba klockan sju i morse, och direkt efter att ungarna var avlämnade vid skolan drog jag mig mot gymmet. Det blev 10 minuters uppvärming på crosstrainern, ett gympass med lite diverse övningar och ett avslut med 40 minuters crosstrainer. Efteråt var jag helt slut! Mne det är en underbar känsla när man har lite så där lagom träningsvärk sedan!

Jag känner för att börja blogga mer regelbundet igen, så gott folk, håll utkik!!

Trötter

Jag är så trött så att ögonen nästan går i kors. Hade tänkt dra till gymmet när jag slutade ikväll, men, nej. Det får vänta. Jag var där igår, och har träningsvärk i ryggen och benen, men det är bara skönt tycker jag! Man känner att man gjort något vettigt! Hoppas jag kan dra dit i morgon, men gud vet hur jag jobbar. Lite jobbigt att jag haft så lite info om mitt schema det sista, svårt att planera sitt liv liksom. Men men, jag har bra betalt, egen lägenhet med el och vatten helt gratis, egen bil helt gratis (behöver bara betala bensinen för privatbruk, annars betalar de allt!) och får åka på resor hit och dit, typ Hong Kong och Langkawi. På tal om det, kanske ska slänga upp en bild eller två!


Och nog fan var de skickliga! De små rackarna har till och med lärt sig att de kna öppna balkongdörrarna utifrån, när de är låsta!!!


The Andaman sea. Utsikt från ena balkongen.


En söt liten apa!


Solnedgång över The Andaman sea


Taget från middagsbordet en kväll! Inte fy skam!

Don't speak

Lite musikdags kanske? Har haft denna låten på hjärnan hela dagen:


Trött

Jag känner mig helt tom just nu. Trötthet kanske? Jag vette faan. Jag har sås vårt att hitta något att fokusera min energi på. Svårt att hitta det som driver mig frammåt.

Snabb uppdatering

Hemkommen från Langkawi och Hong Kong. Två veckor var jag borta, men det känns nästan som om det var två månader. Kanske för att vi upplevde och såg så mycket på den korta tiden. Det var en ganska häftig känsla att åka i en liten malaysisk båt genom mangroveträsken i Langkawi. Helt fenomenalt att åka i en helikopter ovanför Hong Kong och spana in staden från luften. Befriande att cruisa på en båt mellan alla öar som utgör staden Hong Kong. Kul att få uppleva Disneyland, trots att man inte är barn längre. Skönt att sola och bada. Faschinerande att vandra i djungeln och se exotiska djur.

Ja, ni hör ju själva.

Nu ska jag återgå till det normala, ta en öl till (har druckit upp en, det är ju lördag!) för att sedan dra down town och möta upp Fam, så vi kna partaja och göra Zürich osäkert!

Bye bye

Nu drar jag till Malaysia och hong Kong, ses om typ två veckor :D

RSS 2.0