Kluven

Känns overkligt, har packat lite idag, vi har även köpt en till resväska (oundvikligt). Det är inte med glädje jag packar ihop. Hade gärna stannat här hela vintern, och hållt ihop med detta gänget nästa sommar. Men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig, jag får trösta mig med att vi planerar att luffa ner till Frankirke i början på 2012, och försöka hitta något att göra där nere igen. Frankirke, Nice, Isola, Monaco... Så mycket minnen...!
Det jobbigaste av allt är att nu har jag kommit till ännu ett land som jag älskar, ännu ett land jag lätt skulle vilja bo i. Jag tyckte det var jobbigt innan, att man kände sig så kluven inför om man verkligen vill bo i Sverige eller Frankrike, men nu har jag även Holland.... Det finns hittills bara en sak, bara en, som inte är okej med detta land. Den Där Jävla Dimman.

Homeward bound!?

Nu sitter vi här och planerar inför nästa resa mot Sverige. Det blir nog till helgen. Fick veta idag att vi kan åka på lärdag om vi vill, så i morgon ska Gabriel kolla på biljetter medans jag ska ut på stan och köpa resväska, för oj vad grejer vi samlat på oss!!
I helgen var vi ute dagarna två, eller ja, nätterna två. Kom hem runt 06 snåret både lördag och söndag. Det var riktigt trevligt med en sådan helg, händer ju inte allt för ofta för oss! Vi var med Kocken båda kvällarna, en kvällen stod biljard på schemat, andra kvällen stod att hänga i baren högre i kurs.

Del finVackra vackra Holland! Blir helt lyrisk av hur mysigt och fint allt är här i Holland. Speciellt de äldre stadsdelarna, man skulle kunna gå i timmar och bara kika på alla byggnader! Det är mycket man fått se och uppleva detta året... Kollade igenom lite bilder för en stundsedan och såg de jag tog när vi var ute på Atlanten, med 15-20 tals delfiner som lekte runt omkring båten. En liten unge hoppade på sidan av båten, så vi stod bara några meter ifrån den! Men eftersom vattnet "sprayar" upp på däcket ville jag inte ha kameran framme, så jag stod lite längre bort från relingen när jag tog bilden.

Suddig bild ja, men det är inte lätt att få annat när båten rör sig i ca 13 knop och delfinerna ochså hoppar! Tre stycken på denna bilden i alla fall. Dessa delfiner var mer uthålliga än de i  medelhavet, de orkade hålla takten med oss mycket längre!

Här är det sex stycken som är jämnsides med båten!


Lilla bebisen som lekte med oss så länge den orkade!


14 delfiner som lekte i fören. Synd att inte bilden förmedlar verkligheten så bra, för det är en otroligt vacker syn! Men här är de alla under vattnet, så de ser väldigt "suddiga" ut. Det är en riktigt mäktig grej att få se, så många delfiner i det fria leka och ha kul med våran båt. Det var fler delfiner samtidigt, runt om båten. Senare fick vi se valar, men just nu hittar jag inte de bilderna.


Idag satte vi båten i "Dead ship-mode", så för första gången sedan början på april var allt, precis allt, avstängt. Nu är hon uppe ur vattnet och inne i sitt "lilla skjul".

Snart blir det Sverige för våran del, men innan dess måste vi köpa en till resväska så vi får med oss allt vi vill ha med! Hemma på de nordliga breddgarderna stannar vi ett litet tag, sedan bär det av neråt mot Rivieran igen. Ska bli kul att träffa alla kompisar som är kvar där, och ännu roligare att få komma upp till alperna och åka skidor igen!

Saker på G

I kväll har jag packat ner i princip allt vi har här i våra väskor. Alla ska av båten eftersom den ska in för renovering. Vi ska ta oss mot Sverige för att vara där ett tag, får se hur länge det blir, har ingen aning just nu. Sedan blir det ut igen, till Frankrike troligen, neråt mot rivieran. Allas ka vi nu åt skiljda håll och det känns nästa lite vemodigt. Man kommer varandra ganska nära när man lever så här!
Har lite man vill få gjort när vi väl är i Sverige! Vill hinna ner till Lund och träffa Sofie och även upp mot Västerås och träffa Maria. Hade man kunnat få tag på Jenni i Stockholm vore det ju toppen, då hade jag ju fått träffa alla mian tre vapendragare från tiden i Schweiz!
Vad som händer och sker får vi se. Ingen vet.

Nischade bloggar suger

Kom att tänka på en sak som jag tänkt på då och då de gånger jag kollat blogg.se's förstasida. herrejösses vad nischade alla bloggar verkar vara nuförtiden, och det verkar inte vara särskilt många stigar att välja för sin bloggfärd!
De allra vanligaste bloggarna verkar vara:
Modeblogg
Fotoblogg
Mammablogg
Mode+mammablogg
Foto+mammablogg
Mode+foto+mammablogg
Matblogg
Tycke rdet är sjukt trist att läsa bloggar som verkligen spetats in på att tillhöra en viss genre. Varför är så många bloggare så rädda för att bara vara sig själv? För en person är ju så mycket me rän enbart mode, eller enbart en modeintresserad mamma, eller fotograf eller... Ja, ni förstår nog. Folk vill helt enkelt kamma hem läsarsiffror antar jag, och då nischar de sig för de tror det ger fler läsare. Det gör det säkert. Men hur mycket peronsligavspegling blir då bloggen?
Äsch, hälften av alla bloggar är väl smyg-Kissie's, alltså, folk som utger sig för att vara sååå perfekta eller sååå än det och sååå än det andra, för att få fler läsare.
Löjligt tycker jag. Antalet läsare...? Jag bloggar för mig själv, för att en dag kunna kolla tillbaka, vilket jag också gör då och då. Och för min familj och mina vänner, så de ska kunna följa lite av mitt liv eftersom jag är så långt borta från dem och är dessutom sjukt dålig på att höra av mig till dem!

Så ligger landet

Det blev aldrig något Vollenhoven efter Harlingen. Det blev Urk. I allt väntande på olika besked, broar som ska öppnas, slussar som ska vara igång, hög och lågvatten och allt vad det nu kan vara, är vi alltså i Urk.
Men. I morgon åker vi till Vollenhoven. Äntligen kan man väl säga. Den 1:e oktober gav vi oss av från Mallorca i tron om att båten snart skulle vara uppe i varv. Ja, ja. Så kan det vara. I morgon klockan 12.00 ska vi "lätta ankar" (har inte ankaret nere nu, ligger förtöjda) för att komma till slutdestinationen. Det är en bro som ska tas bort med kran för att släppa in oss, detta sker runt 19.30, så det lär bli en lång och tråkig dag i morgon. Det är tråkigt ganska ofta nu, dagarna är långa för vi har mer eller mindre inget att göra. Så jag ordfejdar och spelar lite annat skräp då och då. och kollar internet. Och ligger i min koj och stirrar upp i taket (min är topp-kojen, gabriels är den nedre).

I <3 Nederländerna

Jag kommer sakna Nederländerna den dagen då vi måste lämna. Det vet jag redan nu. Av någon anledning så gillar jag nog detta land bättre än något annat vi varit i, detta år. Kanske är det för att systemet och naturen påminner mer om hemma än vad alla medelhavsländer gör? Så kan det ju vara... Inga kommuniktionsproblem, lagom varmt, grönt och fint med massa små kanaler, inga gapiga, skrikiga sydeuropeer...
En bild som känns väldigt Holländs. En kanalbåt i Den Helder med skeppsindustri i bakgrunden.


Wilemsoord, den Helder, kvällen då vi anlände.


Just nu är vi i Harlingen, men i morgon beger vi oss mot Vollenhoven.

Promenad med dromedar

Idag var jag och Gabriel ute och gick. Gick. Ja, gick, länge. Vi gick från varvet ända till själva Harlingen och jag kan säga er att det var en bit! Väl där var allt stängt och igenbommat, det hade vi räknat med, men inte en bit mat fanns i sikte! Gabriel hade som vanligt hoppat över frukosten, så vi började leta mat och fortsatte gå. Och vi gick. Och gick.

Vid ett tillfälle gick vi förbi en kamel och en dromedar. Inte var dag man ser detta!

Nej, det var inga hallisar efter coffeeshop besök, det VAR en KAMEL!

Så till sist, som en hägring långt bort i fjärran såg vi den där gyllengula bokstaven som jag älskar och Gabriel bara suckar över. Idag suckade han inte. Vi fortsatte gå mot denna gula mås, och hör och häpna, det var ingen hägring! Det var ett alldeles äkta Mc Donalds! Det smakade ljuvligt vill jag lova!

Efter måltiden fortsatte vi gå. Och gå. Och gå. Sedan kom vi fram till båten igen, och vara utmattade. För vi hade gått. Det visade sig att det inte var så långt... lite mer än 1,5 mil bara. Snacka om att man har blivit slapp och otränad!

My own fisherman!

Måste bara lägga upp sötaste bilden! jag hittade den nu när jag gick igenom några av alla bilder tagna de senaste två månaderna!
Vi alla kom övernes om att han ser ut som en fiskare i denna mundering!

Filmkväll

Nu ligger vi här i våran koj, Gabriel och jag. Han "ordfejdar" med halva min familj och jag kollar internet. Vi akn höra de andra ute i mässen prata och skratta, de har kollat på någon film. Ibland blir det så, att vi två drar oss undan lite, kollar på film ensamma i hytten. I dag var det "Hur många lingon finns det i världen" som stod på schemat, och jag måste säga att det var en otroligt rörande film! Jag tror det är väldigt nyttigt att folk med utvecklingsstörningar och funktionshinder (jag skiter fullständigt i om det skulle vara politiskt inkorrekta ord, det är inga skälls ord i alla fall) syns i samhället, precis så som alla "normalstörda" (fint ord jag såg någonstanns när jag googlade filmen).
Jag tror i synnerhet det är viktigt i dagens svenska samhälle, som blir mer och mer mångkulturelt. Det är bara faktum och inget annat, att en del kulturer har många och väldigt tråkiga fördommar om peroner som de i denna filmen.
I alla fall, en film som absolut bör ses!
Vi är nu i Harlingen, norra Holland kna man väl säga, men ska på tisdag flyta vidare mot Vollenhofen om jag förstptt det hela rätt. Det är mycket vel nu, och alla blir bara tröttare och tröttare på att det är så här, men i kväll ska kontrakten ha blivit påskrivna, så kanske, kanske, har båten nu ett varv den ska spendera ett halvår framöver i?

Lägga ner bloggen?

Herrejävlar (klarspråk!) vad min blogg har gått ner sig! Kanske är lika bra att stänga den? Men nej, riktigt så långt vill jag nog inte gå! Saken är den att dagar och timmar räcker inte alltid till, jag vill inte blogga utan bilder men att hålla på med bilderna tar tid. Jag gillar ju att blogga, men det senaste året har varit ett uruselt blogg-år för min del.
Nej, jag ska allt försöka göra ett litet lyft här! kanske ska börja med att skaffa en ny header? Den jag har är ju ganska gammal, bilden är tagen strax utanför Vieille Ville i Nice, troligen 2008, eller kanske tidigt 2009...? Tror det är innan vi flyttade dit i alla fall!
Nej nu ska jag äta lunch, luktar smasken, får se vad kocken har på bordet idag!

RSS 2.0