På resande fot!

Nu befinner man sig åter vid rivieran. Solen skiner, termometern visar 24c, Gabriel är och kollar in sitt nya jobb och jag bara slappar. Är ganska trött efter våran 52 timmars resa á 230 mil. Men det var intressant att bila genom Europa må jag säga!

Måndag
Vi lämnade Göteborg runt fyratiden, efter att ha inhandlat diverse förnödenheter så som kaffe och lingonsylt. Vi tog vägen Helsingborg-Helsingør, Rødby-Puttgarden. Alkorundan! (Den vägen alla tar när man smugglar sprit till försäljning i Sverige). Väl framme i Tyskland hade klockan tickat iväg och vi bestämde oss för att sova i Hamburg. Det blev ett mysigt litet hotell, och frukosten de hade var super god!

Tisdag
Vi åkte vidare och bestämde oss för att köra vägen via Köln och Bonn. Det var sjukt mycket vägar och filer, vägarbeten över allt och massa trafik. Där körde jag. Jag kan säga att jag var inte så lite stressad mellan varven. Som svensk ungdom som växt upp i en bonnhåla var det en upplevelse utöver det normala. Men det gick finfint och vi körde inte ens vilse! Sedan Bytte vi plats och Gabriel körde mot Luxemburg En liten felkörning resulterade i att vi han åka igenom både Nederländerna och Belgien innan vi kom till Luxemburg. Väl där ville vi bara vidare, och siktade på Metz och Nancy i norra Frankrike. När vi väl kom till Metz blev vi ytterst nöjda med valet av stad.



Dålig kvalite men sånt händer! Metz.


Ur en annorlunda vinkel. En katedral i Metz


Ja, kass bild men... Metz.


Metz
var troligtvis en av de vackraste städer jag sett! Arkitekturen var så där härligt fransk och inte ett dugg modern. Vart man än såg sig om så stack det upp en topp av någon gotisk katedral eller liknande. Nu pratar vi förståss om stadskärnan. Det fanns söta små broar här och var över floden Moselle. Nu var det tyvärr mörk när vi var där, så alla mina bilder är tagna i mörker. Metz är definitivt en stad jag ska återvända till. är vi valde hotell hade vi extra mycket tur med oss. Vi skulle boka ett dubbelrum, men de vanliga var fullsatta, så vi fick ett "lyx" rum för samma pris som ett vanligt! Så det blev till att slänga sig i jacuzzin och bara slappa på kvällen. Dock han vi med en sväng ner till en mysig liten restaurang i äkta nordfransk stil. Maten var gudomlig och allting hela kvällen vara bara perfekt! Det var en sådan dag då bara allt är med en! Inget går fel!



Hamnade bakom en biltransport. Alla vet väl att fransmännen inte är något vidare på att göra bilar, Renault är ett bevis på detta. Renault, en bil för två, en sitter i, en putter på.


Den nordfranska landsbygden


Onsdag
Resan från Metz påbörjades vid tiotiden efter en stadig frukost. Vi åkte genom Nancy, och allt flöt på till någon gång mellan två och tre, då vi konstaterade att vi båda var utsvultna. Jag körde mellan Dijon och Lyon. Vi stannade i Lyon och åt på ett ställe som påminde mycket om Bøff house i Göteborg i själva stilen, och även lite till sorten av mat, alltså lite så där amerikanskt-barbecue-aktigt. Fast här var maten bättre tillagad och mer prisvärd. Bøff house i Gbg är en budget restaurang som fungerar om man bara är hungrig men inte ute efter särskilt fin mat. Servicen där suger, och sist vi åt där blev Gabriel till och med matförgiftad. Vi åkte vidare, och bestämde oss för att korsa alperna.

Att åka genom alperna var ett bra beslut, landskapet var mer än magnifikt, och jag tycker verkligen man ska försöka ta sig dit någon gång i sitt liv! Vi hoppas på att kunna ta oss upp till vintern för lite skidåkning. Det tog sin tid att ta sig till Nice, då vägen varken var bred eller rak. Men värt mödan var det. Strax efter tio igår kväll parkerade vi bilen här utanför huset, och nu kan vardagen börja igen!



De franska motorvägarna är vanligtvis trefiliga, men här var det bara två! Hastigheten är 130, men 110 om det är nederbörd.
 


Alperna




Strax 200 mil. Vid 200 slog mätare om till 0 igen.

Alla bilder är oredigerade, och de flesta till och med ur usla. Men vad gör väl det? De är tagna genom vindrutan på en bil (som var full med miniroadkills!), i mörkret i duggregn osv. Ibland blir det inte bättre än så!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0