Del finVackra vackra Holland! Blir helt lyrisk av hur mysigt och fint allt är här i Holland. Speciellt de äldre stadsdelarna, man skulle kunna gå i timmar och bara kika på alla byggnader! Det är mycket man fått se och uppleva detta året... Kollade igenom lite bilder för en stundsedan och såg de jag tog när vi var ute på Atlanten, med 15-20 tals delfiner som lekte runt omkring båten. En liten unge hoppade på sidan av båten, så vi stod bara några meter ifrån den! Men eftersom vattnet "sprayar" upp på däcket ville jag inte ha kameran framme, så jag stod lite längre bort från relingen när jag tog bilden.

Suddig bild ja, men det är inte lätt att få annat när båten rör sig i ca 13 knop och delfinerna ochså hoppar! Tre stycken på denna bilden i alla fall. Dessa delfiner var mer uthålliga än de i  medelhavet, de orkade hålla takten med oss mycket längre!

Här är det sex stycken som är jämnsides med båten!


Lilla bebisen som lekte med oss så länge den orkade!


14 delfiner som lekte i fören. Synd att inte bilden förmedlar verkligheten så bra, för det är en otroligt vacker syn! Men här är de alla under vattnet, så de ser väldigt "suddiga" ut. Det är en riktigt mäktig grej att få se, så många delfiner i det fria leka och ha kul med våran båt. Det var fler delfiner samtidigt, runt om båten. Senare fick vi se valar, men just nu hittar jag inte de bilderna.


Idag satte vi båten i "Dead ship-mode", så för första gången sedan början på april var allt, precis allt, avstängt. Nu är hon uppe ur vattnet och inne i sitt "lilla skjul".

Snart blir det Sverige för våran del, men innan dess måste vi köpa en till resväska så vi får med oss allt vi vill ha med! Hemma på de nordliga breddgarderna stannar vi ett litet tag, sedan bär det av neråt mot Rivieran igen. Ska bli kul att träffa alla kompisar som är kvar där, och ännu roligare att få komma upp till alperna och åka skidor igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0