Syskon

Ibland kan man undra hur sjutton folk är funtade!?

Jag har växt upp ihop med två systrar och en bror, egentligen är det en äldre syster med i skaran, men vi har inte växt upp ihop på samma sätt (hon drog hemmifrån när jag var runt sex, och har sedan dess bara bott med familjen i perioder) och aldrig haft samma slags fina kontakt som vi övriga fyra. Detta var hennes val. Visst kanske hon kan få skylla lite på att hon var ung och omogen förr, men vad ska hon skylla resten på? Att hon är gammal och omogen nu? Sedan tycker jag inte man kan skylla på omognad i fall då det rör sig om en person som är 8-11 år äldre, som skrämmer och slår de yngre.

Hur som helst. Nu kallar hon Pamela för empatilös! Bland annat. Varför? Min teori är att hon är svartsjuk på oss, och inte minst Pamela. Vi tre "små" i familjen har alltid sett upp till Pamela, hon har hjälpt mamma otroligt mycket med oss och alltid funnitds där för oss. Pamela är en otorligt omtänksam och varmhjärtad person, och hon är absolut inte rädd för att stå upp för andra. Alla som känner Pamela om ens bara lite, vet nog om detta. Empatilös? Det var Pamela som vi sprang till när vi var små och våran äldre syster var ute efter oss, i Pamelas famn gömmde vi oss. Och så kallar hon Pamela för empatilös?? Hon!

Att hon själv förbjuder sin egen dotter att träffa halva släkten bara för att hon själv ogillar dem, verkar hon tycka är helt rätt. Ena månaden så är A död säger hon till tösen, nästa månad får hon träffa A igen, men nu är B död. Och om vi går emot henne, ja då ska inte vi ha något med hennes dotter att göra. alltså straffar hon indirekt sitt eget barn, för att vi vågar ha egna åsikter som går emot hennes. Detta har inte med empati att göra, nej, men egoism

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0