Nice is awesome!

Nice är min favorit stad. Jag älskar Nice. Så mycket att jag nästan skulle kunna tänka mig köpa en sådan där pinsam "I <3 Nice" t shirt, ni vet en såndär som alla turister köper när de varit i städer som New York eller London. Men bara nästan. För de är verkligen pinsamma. Men i alla fall. Jag älskar Nice.Min snygging! Julmarknaden vid Place Massena, Nice. Enorma strålkastare lyser upp hela torget i olika färger, därav den väldigt konstiga färgen på bilden. Lamporna skiftar färg efter en stund och är väldigt stämningsfulla!


Här finns nästintill allt, och det som inte finns, är det nära till. Det är varmt och soligt här, havet är ett stenkast bort, hela staden är ju byggd längs rivierans kustlinje. Det finns stora gator med shopping så långt ögat kan nå. Lokaltrafiken är utan dess like, dessutom snuskigt billig. Tåg, bussar och spårvagn går stup i kvarten. Man kan även ta en hellikopter om man vill, vilket dock är lite dyrare. Men inte löjligt dyrt, från Nice flygplats till Monaco kostar det runt 90€ för en person sa Gabriel. Det är nära till naturen också. Och alperna. En timme med bil och du kan slänga dig ut i Isolas pistade backar. Nice is awesome.


På skylten framför granen står det att denna gran är en gåva från två Sverige, och en herr Ivarsson. Ja, Ivarsson från Lilla Edet. Lite coolt tycker jag!


Place Massena. Vad man inte kan se är att det spelas musik. Ni kan inte ens ana hur magisk denna plats är i verkligheten en kall (kanske 10c) december kväll!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0