Musigg i dä Schwiiz

Sitter här och drömmer om helgen som komma skall! Lyssnar på lite musik och hoppas att helgen blir så b ra som jag verkligen vill att den ska bli!








Och årets bästa:


Work it

Jag tror jag börjar bli beroende! Sitter här och har lite lätt ångest över att jag inte kommer hinna gymma idag! Det tar jag igen i morgon itsället, och på fredag, om jag hinner!

15 år igen?

"Det känns nästan som om man vore 15 igen"

Ja, det får bli dagens citat. Tänk vad denna staden gör med ens själ!

Jag längtar något så ooooootroligt tills helgen, för jag tror och hoppas att den kommer bli något utöver det vanliga! Jag vill ha helg NUUUUUU! Det spritter i hela min kropp när jag tänker på att det snart är helg, snart, snart snart. Hoppas hoppas.


I kväll var jag med Jenni och Henrik på Landesmuseum, drack öl och kollade fotboll. Kanske blev det någon (eller flera) öl för mycket för att vara en vardag. Men, jag gymmade igår och idag, ska gymma torsdag och fredag, så jag känner att det är okej. lördag och söndag lär jag inte gymma!

Jag vill ha helg NU!

Fast först vill jag kolla facebook lite så man kan ana hur helgen blir :P

Som sagt.... 15 igen?!

Es ist so ein schöner tag!

Jag måste bara säga att jag verkligen bubblar av energi, lycka och glädje just nu. Jag brukar alltid vara ganska positiv, och försöker alltid se allt från den ljusa sidan, även när det är ganska mörkt och man nästan behöver ficklampa för att inte ta fel steg här i livet. Men nu är jag fanimig ännu positivare, ännu mera nöjd! det känns verkligen som om jag har det oförtjänt bra här i livet! Men, jag uppskattar det verkligen.


Tjejer man har sjukt kul ihop med! Jenni och Maja!

Det har varit lite upp och ner här på jobbet tidigare. Egentligen har jag inte tyckt att det vart så jobbigt, tills jag kom hem till Sverige och "kom bort" från det hela lite. Men nu sedan jag kom tillbaka har det bara blivit bättre och bättre hela tiden! Jag har fått massa cred för "mina insatser" så att säga. Och barnen lyssnar bättre och bättre, och även när de motargumenterar är det lättare nu. Dock har pojken aldrig varit svårt att handskas med, men systern har en vilja av stål. Hon kanske börjar inse att min vilja är snäppet starkare trots allt. Jag hoppas trenden håller i sig, för så som det har varit att jobba nu så är det helt jäkla underbart!


Rita och Jenni igår kväll

Det är sommar, sol och Zürich. Jag känner att detta var verkligen rätt tid i livet att bli singel på, för så jäkla kul som vi tjejer har ihop är oslagbart. Hade man haft pojkvän hade man varit mera bunden, jag hade säkert suttit här de lediga kvällarna och skypat, åkt till honom varje ledig helg. Det är ju absolut inget fel med det, och jag gillade det när det var så. Men. Jag är ung, och denna tiden kommer aldrig igen. Ung är man bara en gång.

Midsommar!

Måste säga att jag faktiskt inte alls har haft sån ångest idag som jag trodde att jag skulle ha. Att behöva jobba på självaste midsommarafton! Kanske beror det lite på att jag vet att jag ska fira i morgon på Nordiska roddföreningen. Eller kanske för att vädret har varit så sjukt underbart (hur ofta är det det egentligen på midsommar i Sverige?) och jag och ungarna har haft en riktigt mysig kväll med riktig midsommar mat, jordgubbar och grädde.


Middagen på terrassen, köttbullar, färskpotatis, gräddfil och gräslök!


Midsommarstången blickar ut över huvud-entren till huset!

På resande fot?

Nu är man beviljad inresa till USA av iallafall ESTA. Vi får se hur det går när man står i tullen och ska in, de är ju lite kinkiga amerikanarna! Men men, kul ska det bli att utforska Long Island, främst The Hamptons, och även New York. Ett nytt äventyr här i livet, med tanke på att jag aldrig korsat Atlanten förr. Ja, innan i våras hade jag aldrig varit utanför Europa. Nästan. Bara Tunisien, men det är ju nästan Europa. Till våren blir det Afrika igen om jag jobbar kvar här, vilket jag troligen gör, de vill ju ha kvar mig! Men i alla fall, då blir det Marrakech.

Efter USA blir det en mellanlandning här hemma i Schweiz för att ladda om bagaget, sedan slänger jag mig på ett plan till gamla Svedala. Kanske låter trist att tillbringa min treveckors semester i Sverige, men om man tänker på att jag varit i Nice(mars), Italien (skidåkning i mars), Hong Kong, Langkawi och snart USA så kan jag ju inte påstå att jag lider brist på resande just nu. Så en lugn paus i Sverige (lugn???) skadar inte!!

Ikväll jobbar jag så det blir inte ner på stan (tur, öl är inte nyttigt!!!) utan en lugn kväll framför datorn eller med en bok (Falling angels av Tracy Chevalier). Jag har nyss läst ut Angels & demons (ja, Änglar och demoner men jag läste den på engelska) av Dan Brown och måste säga att den var inte så bra. Den dög när man hade tråkigt, inte till att streckläsa! Hoppas The Da Vinci code är bättre, för jag köpte den samtidigt som Änglar och demoner! 

Musik

Måste slänga in en låt innan jag lägger mig, den var på radion precis nu. Den är så otroligt fin!

Ni får en länk:

http://www.youtube.com/watch?v=ML_-d-UFOkg

I morgon

Då var denna dagen avklarad och bra blev den. Fick massa beröm av bossen här om hur duktig jag är, och hur hjälpsam jag var förra veckan (jobbade som en tok!). Fick en bukett solrosor. hittade tillbaka till gymmet <3. Har sett solen kicka fram mellan de täta molnen. Tvättat lite kläder. Ja, massa små saker, men en bra dag. Just det, lämna in en ansökan om inresetillstånd till Usa, vi får se hur det går!

I morgon har jag ett och annat att göra, tänker gå upp tidigt, åtta om jag pallar. Ska in i huset och kalla kylskåpen, åka och handla om det behövs (tror inte det). Dra till gymmet och köra ett lugnt pass där innan jag drar mig vidare mot Dr.Fritz som ska få skiva ut nya piller till mig.

Ppiller kanske verkar onödigt när man är "oakitiv", men nej. Det underlättar så mycket, man slipper värk och får kortare perioder osv, dessutom har jag ju fått rätt piller nu för första gången på alla år, så nu får jag inte alls så mycket finnar. Det var mina ppiller som gjorde att jag fick så mycket finnar. Tack för den era jävla idioter på ungdomsmottagningen i Lilla Edet. De kan verkligen inte sitt jobb.

Sedan ska jag, om jag hinner, ta mig till flygplatsen och skffa ett bonuskort. Man kan efterregisterar resor man gjort, så jag har ju lite bonus att plocka från Langkawi och Hong Kong.

Sedan ska jag hämta barnen och leka taxi med dem halva dagen, tills jag slutar och drar mig in till stan igen. Det blir en öl eller fem med lite gott folk!

Shit vad mycket text och trist det blev.


Piggelin!

I'm on it again!
Inledde dragen med att betala räkningar (usch!) och sedan begav jag mig ner på stan. Rände runt i lite olika affärer på jakt efter ett hårnät till A som hon behöver på sin balett uppvisning. Det var inte det lättaste att hitta ett för blont hår, men efter mycket möda så har jag nu inhandlat två stycken.

Gymmet blev det som planerat, men jag tog det ganska lugnt. Jag är ju fortfarande förkyld, så jag vill inte riskera något. Men jag kan inte hålla mig borta därifrån längre, får ju abstinens! Det var sjukt skönt att få träna igen! Nu när mitt nyttiga liv är återupptaget passade jag på att steka en kycklingfilé till lunch, som jag avnjöt ihop med lite körsbärstomater och en Sprite Zero. Kanske hinner bli fit till Beachen 2010 i alla fall, slutet av den alltså. Nja, så fort går det nog inte, men, jag blir piggare ju mer jag tränar!

Fit for fight

I morgon smäller det! Då ska jag återuppta mitt nyttiga liv. Gymmet ska det bli innan jag börjar jobba, och ingen mer fetto-mat. Nu har jag haft mina två svullo-veckor!

Mark Twain

Hittade ett citat idag som letade sig rakt in i mitt hjärta:

"So throw off the bowlines, sail away from the safe harbour. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Det är ett av de allra bästa citat jag någonsin hört. Det var inte bara Huckleberry Finn han gjorde bra Mark Twain!

Nordiska roddföreningen gör det igen!

Gårdagen är oförglömlig! Nordiska roddföreningen vet verkligen hur man annordnar fester må jag säga! Det var extra kul att även vara med på själva middagen denna gången. Jag hamnade mellan två svenska killar. den ena var ganska trist, men den andra var schysst. Framåt kvällen satt det dock en kanadensare bredvid mig. Bordsplaceringen gick till så att man fick plocka en halva av ett kort (ni vet, såna där kortleks kort) och sedan leta upp sin halva i glaset på platsen man fått.

Festen var verkligen lyckad, det var otroligt mycket trevligt folk där, och man har lyckats knyta en och annan ny kontakt med bland annat svenskar, kanadensare, belgier, österrikare, portugiser mfl. Jag var även denna gång sista tjejen från "Svenska au pairgurppen" att lämna festen. Jag trillade in här strax efter 6.30 i morse, så det blev inte ens så sent! jag vaknade till vid elvatiden och gick på toa, och jag tror minsann att jag fortfarande var onykter då. Jag gick upp klockan två. Mina fötter är arga på mig idag efter att ha trippat runt i högklackat hela kvällen. Men kul var det, jag blev ju klart längre än medellängden på både killar och tjejer!

Om Nordiska roddföreningen har en till festa ska jag givetvis se till att kunna gå dit! Folk vallfärdar ju till deras fester från bland annat St.Gallen och Luserne!


La Rambla & Jean Médecin

Hur var det där med att uppdatera oftare? Men jag skyller på att det kom av sig när jag åkte till Sverige. Nu sitter jag i alla fall här igen och dagdrömmer om Rivierans vita stränder. Visst är det ett sjujäkla äventyr att leva så som jag gör nu, Sverige ena veckan, St Moritz en vecka, Hong Kong, Langkawi, snart New York och The Hamptons osv, men jag saknar att bo i staden där ingen är speciellt unik eftersom alla är unika, Nice. Det kan ju bero lite på allt Sofies tjat om Spanien och Barcelona också. Vi har suttit i otaliga timmar och drömt oss bort till pulserande musik, vita stränder, heta latinos, billiga drinkar, soliga dagar och vilda nätter. Vi ska dit. Frågan är bara när. Vart. När kommer nog blir 2011, någon gång. Vart blir Nice eller Barcelona, troligtvis. Hur vi kommer dit är det ingen som vet, men med våra ganska rejäla erfarenheter av barn så är au pair/nanny vara ett hyfsat säkert kort.

Tänk när vi går där på La Rambla eller Jean Médecin i våra lätta sommarklänningar!



Vi ska göra Rivieran osäker!



Ensam är stark

Just nu ligger jag på Camillas soffa, kollar på the Mentalist och svullar Estrellas Sourcream & onion chips. Verkligen ingen nyttig vecka detta, men helt sjukt jäkla underbart bra! Med tanke på all alkohol vi drack i helgen lär vi fått i oss tillräckligt med kalorier för hela juni! Det var en vild helg med massa roliga bravader och upptåg, och jag hoppas att fredag går i samma spår!

Livet leker, och jag kan bara konstatera att singel är jäkligt skönt att vara trots allt! Jag har alltid varit lite av förhållande-typen, men jag hoppas verkligen att jag är singel länge nu. det är tokigt skönt att inte ha någon annan att behöva tänka på hela tiden!


Sweden here I come!

Åhoj! I morgon vid den här tiden är jag i Sverige, och är troligen ganska så onykter! Det ska sitta fint med en fylla med de allra bästa! Mina två underbara, supersöta, oersättliga systrar Pamela och Camilla står högst på festa-med-listan. Jag är så jäkla lycklig som har dem i mitt liv! Det är helt sjukt vad tighta vi är! Så ska jag träffa bästa mamman i hela vida världen innan det festast till! Ska bli spännande att se hur hennes hem ser ut nu! Alltid kul med förändringar! och Tompalompa, skönaste och smartaste lillbrorsan man kan ha! Sedan är listan lång på alla andra goa man vill och ska träffa, Nisse, Linda, Andrius, Vaide, ja, jag skulle kunna hålla på i en evighet, men här nämns bara eliten ;) 

Jag borde egentligen sova nu, tänkte gå upp kl 04.00 då taxin jag beställt anländer 05.00. Men jag är en nattuggla utan dess like! Dessutom har jag sovit 9 timmar, två nätter i rad nu, och det är mycket mer än jag är van vid!


Bis später!

12-18.30!

Hör och häpna! Idag fick jag sluta tidigare trots att det var frun i huset som var hemma! Passar ju utmärkt då jag ska dra mig ner på stan nu ikväll för en öl eller tre med Sofie, Christian, Henrik och eventuellt Maja. Henne har jag inte hört något från än. Emma kunde tyvärr inte hänga på, inte heller Janina, som de båda först trodde.

Nej, finns ingen tid att sitta här. Har precis ätit middag, passade på att lyxa till det med lagad mat idag när jag slutade tidigt. Potatis och zucchini med korv alltihop stekt en stund för att sedan åka in i ugnen, med massa grillkrydda så klart. Nu måste jag städa lite. Och fixa mig, tar tåget 19.35... Om jag hinner, det lär nog bli 19.50 om jag känner mig själv rätt!

Leva livet!

Det är ju självklart så att man hinner komma alla tjejerna här olika nära, man kan inte gilla alla heller. Jag har hittat två stjärnor som lyser mycket klarare på natthimlen än de andra. Men tyvärr har den ena redan åkt, och den andra ger sig av den 18:e juni. Jag kommer lipa. Yes, I will. Och jag är fan inte den som lipar, det vet alla som känner mig. Tårar är inte min grej, men när Sofie åker kommer jag inte kunna hålla igen! Men, vi har ju Ullared och Barcelona. Min plan är ju inte precis att flytta till Sverige den dag jag tröttnar på Schweiz, så Barcelona är en stad som lockar nu, och om Sofie bara har tålamod att vänta tills jag sparat tillräckligt med pengar så blir det troligen dit jag drar! Annars får vi dra någon annanstans ihop om hon redan avverkat Barcelona!


Solnedgång vid The Andaman bay, Langkawi 2010


Livet är fan underbart när man lever ut sina drömmar! "It's the dream afraid of waking that never takes the chance." Man får inte vara rädd att vakna upp. Att vakna upp är bara nyttigt, då inser man ofta hur bra man egentligen har/hade det. Och är man vettig så lär man sig då att uppskatta saker och ting här i livet. Jag är en livsnjutare, jag kan stanna upp lite då och då och bara tänka "fan vad bra man har det". Det kan räcka med lukten av nyklippt gräs, eller en bra låt på ipoden, höra bäcken utanför fönstret brusa, känna att vindarna är lite mer ljumma.. Fan, jag låter som en hippie! Men. Det är sån jag är, ibland kan minsta lilla grej få mig att tänka på hur sjukt bra man har det. eller, ibland, nej. Ganska ofta! Livet blir vad man gör det till. Jag har valt att vara lycklig.




Jag njuter av livet i fulla drag med en honungsmelon-drink på stranden till The Andaman (hotell)


Det är ju hon som knogar tills hon blir alldeles stirrig, darrig, virrig

Jobba, jobba, jobba! Men, vasjutton, man kunde vart arbetslös så jag klagar inte! Har varit en ganska soft dag här dessutom, M är fortfarande sjuk så jag har hunnit med ganska mycket i huset. Känner mig ibland lite som en hustomte som springer runt och ordnar så att allt är tipptopp. Plockar här, tvättar det, putsar där. Fast jag behöver ju inte göra det, det är Doras jobb, men ja, när jag ändå är i huset och är "on duty" så kan jag ju göra nytta på samma gång tycker jag. Annars blir man ju rastlös. Dessutom så uppskattar Dora det verkligen, så det är kul. Alltid roligt att hjälpa till när man vet att den man hjälper verkligen uppskattar det!


En bild tagen från middagsbordet på The Andaman (hotell), Langkawi.

I morgon blir det inte så lång dag! 12-19 känns som värsta glidartiden med tanke på hur de senaste två veckorna sett ut! Efter 19 blir det ner på stan och ta en öl eller fem med förhoppningsvis så många som möjligt, och givetvis Sofie!


RSS 2.0