Sommar, sol och bad

Nu har man legat på stranden så många dagar i streck att det var riktigt skönt med ett ösregn (som dock bara gjorde en snabbvisit)! Utöver stranden gör jag inte mycket, var på Pråmen i Trollhättan i helgen, det var kul. Hoppas på att festa i helgen igen kanske? Vem vet! Ingen verkar ah något planerat än i alla fall.


Mamma, Berndt och Andrius ska ta sig ett dopp



Berndt och Andrius uppe igen



Vaide och Andrius tar det lugnt på stranden




Innan vi drog till Pråmen





Jag och en av de två systrar som är bäst i hela världen!

Kort och gott.

Vem har lust att sitta inne och blogga när det är så jäkla skönt väder som det varit det sista? Inte jag i alla fall, och vem vet hur länge vädret håller i sig, det ska ju bli sämre i morgon och bättre sen igen lovar de. Vi får se.

The King of pop är död!



En tills idag levande legend har nu lämnat oss. Michael Jackson avled i vad som uppges vara hjärtattack. 12.21 lokal tid (Los Angeles) ska SOS ha fått in larmet om att Jacson hade fått en hjärtattack. Det har länge disskuterats om Jacksons tillstånd, många olika sjukdopmsrykten har härjat, men nu är han alltså död. Kungen av Pop. Mannen som åstakommit mer under sitt liv än många, många människor hinner tillsammans. Men han är även beryktad för hemskheter.

Själv har jag alltid dyrkat hans musik, han var grym, enastående. Fenomenal. Få människor har lyckats komma upp till hans nivå, och få lär så göra i framtiden.

The King of Pop is dead.

Citat



"Learn from yesterday
Live for today
Look to tomorrow"





Solsken

Idag har jag haft en otroligt skön dag i sommarvärmen som äntligen infunnit sig i detta avlånga land! Jag började dagen med att ta en promenad med mamma, någon gång efter nio. Sedan tog jag bilen hem till Linda, och med mig dit hade jag jordgubbar, glass och grädde. Vi mumsade i oss detta ute i solen, för att sedan packa in oss i bilen. Våran plan var att hämta upp Tove på dagis och ta med Jonna och Sebbe ut till havet för att fiska krabbor. Det blev inte många krabbor, men en del spring i varttnet och fika på stranden.

Efter detta var vi lata och köpte färdigmat som vi tog med hem till Linda. Tove och Sebbe har röjt hela dagen med varandra, så de lär slocka som små ljus nu ikväll, om de inte redan gjort det vill säga.

Linda fick sålt en tupp också, så nu är det bara två som kommer hamna på bordet!

Nu ska jag ta mig in till Edet, antingen till fots eller med cykel, har inte valt hur ännu!

Carpe Diem






”Att leva är inte nog:

Solsken, frihet och en blomma
måste man ha”
HC Andersen











Midsommar helgen

Midsommar helgen lider mot sitt slut och jag mår inte alls lika dåligt längre. Jag har nog lyckats supa livet ur de där bakterierna som härjade i min kropp, tänk vilken nytta vodka kan göra egentligen! Dessutom var det Absolut Mango jag drack igår, ihop med bravo juice, så det var ju värsta vitaminkicken tillpåköpet! Idag åt jag pankakor hemma hos Jonna, kanske inte lika mycket vitaminer i det, men gott! Pamela och Amanda gjorde oss sällskap, Sedan kom Susie med Adam, så vi var ett stort gäng.

Andrius på midsommarafton




Mamma och hennes gubbe



Hela min familj (utom Gabriel) på ett och samma kort!



Ute och njuter av midsommarsolen



Litau?



Min kusin har världens goaste tjej, Carro!


Igår var det bygdegården på tapeten, men förfesten var bäst! Vi satt hemma hos Nisse och hade trevligt, trots hans kassa internetanslutning! Bilder från förfesten kanske kommer upp i framtiden!

Midsommar

Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag önskade att jag vore 200mil bort. Just nu längtar jag något sjukt mycket till Frankrike. Sånt är livet.

Ännu en onyttig dag, men det är Jonnas fel! Vi var i Trollhättan och handlade, sedan blev det McDonalds. Lite kul att man får glas i år igen om man tar plus meny. De man fick förra sommaren var perfekta grogg-glas, och jag har använt mina flitigt. Årets glas går till Andrius, han har redan sex stycken! När jag och han åkte till Kungälv för klippning förra söndagen blev det två glas, ett från mig idag, ett från Jonna.

Onsdag

Har hela dagen kämpat med att ignorera den huvudvärk och det halsont som jag vaknade upp med i morse. Och jag måste säga att jag tycker jag lyckats ganska bra! Troligen på grund av det vackra vädret och trevliga sällskapet. När jag väl lyckats förmå mig själv att lämna lägenheten begav jag och Camilla oss till Edet för en fika på Boströms, sedan upp till Jonna. När Sebbe väl kom hem gav vi fyra oss av till lekplatsen, och där var vi länge! Vi möttes upp av Pamela och Amanda som satt där med oss en stund. Sedan när klockan närmade sig sex-snåret fick vi ge oss. Vi följde mede Jonna upp medans hon förberedde sig Sebbe inför deras kväll.

Jag, Camilla, Pamela och Amanda åkte till Riviera för lite middag, fy på oss! Onyttigheter på hög nivå! Men så kan det bli ibland! Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinerna ska bli klara så man kan hänga kläderna i torkrummet.


Sebbe och Tove, Juni 2009

Måndag

Tänk vilken skillnad det är på uppdateringarna nu och när jag var i Frankrike! Man märker klart och tydligt att jag hade ett mindre socialt liv vid sköna medelhavet!

I går var jag och klippte mig och la i lite slingor i utväxten, resultatet blev percis exakt som önskat! Jag kommer garanterat aldrig gå till någon annan frisör än Frida så länge jag är i Sverige, för jag blir alltid lika nöjd när hon gjort sitt! Citysalongen i Kungälv is the shit! Det är knappt märkbart att jag har varit hos frissan denna gången, men det var så jag ville ha det. Lite toppning och lite utväxt-fixning.

På kvällen hoppade jag upp på mammas tant-cykel (tre växlar, bakbroms och cykelkorg) och trampade iväg hem till Jonna. Vi hade köpt chips och cola tidigare på dagen, dessa förtärde vi till Mr & Mrs Smith. Jag har inte sett filmen innan och kan väl knappast påstå att jag sett den nu heller, för vi satt mest och tjötade. Tidigare på dagen var Pamela med oss en sväng och tog en kopp kaffe hemma hos Jonna, så nu har även hon sett hennes lya.

Idag är det grillning som planeras, förutom det skah jag och Jonna upp till Linda en sväng.




Sebbe får inte alltid som han vill

Det finns inget dåligt väder!

Idag vaknade jag lite senare än jag tänkt mig, vid 09:30. Jag som har försökt satsa på en normalare dygnsrytm får fortfranade kämpa för att upprätthålla mina mål. Men i alla fall, jag åt lite frukost, röjde av lite i köket och sedan letade jag fram regnkläder. Jag hittade bara en regnjacka och dragkedjan var sönder på den, så det blev till att ta min egna nya jacka ihop med ett par regnbyxor. Nu var jag redo för det svenska sommarvädret! En timmes promenad fram och tillbaka till Edet blev det. Jag gick först över nya bron, sedan genom Ellbo/Lunnarberget för att ta gammla bron tillbaka.

Nu sitter jag här hemma framför datorn och sniffar i luften, det luktar lasagne! Mamma förbereder middagen. Jag är otroligt nöjd med mig själv just nu, fy fan vad gött det känns efter en promenad som denna!

Så bjuder jag på en bild från början av Juni:


Jag har den äran att få vara en del av denna underbara grabbs liv!
Hans skratt är det härligaste som finns!
Sebaztian Pedersen!

Thoughts

Idag när jag var ute och tog mig en långpromenad tänkte jag på en sak. Åsikter. Tänk vad mycket jag alltid ska tycka och tänka om. Jag har åsikter om det mesta och de flesta. Det har väl i och försig alla, bara det att många väljer att inte alltid yttra sig. Jag är en yttrare. Jag vet att saker jag säger ibland kan stöta folk, och till och med kanske ge mig ovänner. Men, vet ni vad?! Jag skiter i vilket. Har alltid gjort och kommer alltid göra, det vet ju ni som känt mig länge! Om någon inte kan acceptera mig bara för att våra åsikter går isär, ja då är det deras förlust!

Men riktiga vänner kan acceptera meningsskiljaktigheter. Så är det bara.

Undra vad som sker i helgen? I morgon ska jag kanske försöka stjäla min kära mors bil och ta en sväng till Trollhättan, vill ha nya skor!

Baka bulle!

Idag har jag gjort något som var riktigt längesedan, jag har ätit hembakt bröd! Det är inte varje dag man får sån lyx. Sist jag åt hembakat bröd var faktiskt på samma plats, hemma hos Anita och Roger. Och i morse åt jag hembakade bullar hos Linda som Irene gjort. En riktig gottare-dag! är faktiskt sugen på att baka lite själv någon dag, får släpa med Jonna och Sebbe till boströms och handla inför lite bullbak tror jag! Och jag är faktiskt riktigt grym på kanel och vaniljbullar!

Fy fan vad jag är bra

Sitter lite lätt rastlös vid mammas nya dator. Egentligen är det meningen att jag ska ringa till Jonna och ta en sväng hem till henne, men tror det är lika bra att vänta tills Sebbe sovit middag, så vi kan ge oss ut på byn sedan. Jag höll stackars Jonna vaken länge igår kväll, så idag var hon inte allt för pigg på att stiga upp tidigt, men måste man så måste man.

Jag har varit en sväng uppe hos Linda och Dennis nu på förmiddagen, spanat in alla deras djur. det börjar likna en mindre farm nu! Lilla Sveas tass verkar vara återställd nu efter operation och allt. Tur att det finns försökringar, sådant är ju annars ganska dyrt. På tal om försäkringar, finns det något mer oansvarigt än att ha tillexempel sin hund oförsäkrad? Folk som har det så borde verkligen skämmas! Själv har jag till och med försäkring på båda mina pissar, men det vet jag många tycker är löjligt. Det får stå för dem, jag anser att om det händer mina djur något vill jag ha råd att ge dem den hjälp som kan behövas. Har man en hund eller liknande oförsäkrad ser man ju verkligen inte till djurets bästa. Man vill ju inte vara tvungen att avliva sin hund om det händer något, vilket man kan riskera om man inte har råd med dyr veterinärvård.

Ska ställa på min lilla smaragd snart, så där krävs också en försäkring. Får nog bli hos "Dina", de är billiga och bra. Dock har vi nästan alla andra försäkringar hos Folksam, så som huset, katterna, våra liv/sjuk/skade försäkringar osv. Just de där livförsäkringarna är bra för oss i och med att vi vistas utomlands så mycket. Det är fri sjukvård över hela världen utom Usa med den försäkringen.

Nej, nu ska jag nog fixa middag till mig och lillbrorsan, efter att ha suttit här och skrytit så det ryker om hur jävla duktig jag är!

Onsdag

Sitter hos Jonna och gör det vi är allra bäst på - snackar!

Idag har jag varit med mammsen i Trollhättan och shoppat lite. Hon köpte bland annat en ny dator, som jag tror är ganska bra. Tommie har haft fullt upp hela dagen med att installera och surfa. Den var lite udda, det var 7.1 ljud! Inte för att man har användning av det men, i alla fall. Kan ju vara kul att ha kanske?

Tisdag

Datorn krånglar och vill inte ladda upp mina bilder. Suck.

Skatteåterbäring idag då. Gött. Massa pengar att spara... Hmm.

Sverige eller Frankrike

Idag har det körts möbler, annars har det fakstikt inte hänt så mycket mer. Men det tog ganska lång tid må jag säga.

Igår i Ullared blev det inte så enormt mycket shoppat för min egen del. Lite smått och gott. Åt Jonna köpte jag lite barnsaker och åt Andrius fick jag med mig en hel del rengöringssaker och liknande. Eftersom någon uppenbarligen är för fattig för att köpa egna diskborstar fick jag köpa även sådana åt honom.

Det svenska vädret är hittils helt okej tycker jag, så länge det inte regnar tre dagar i streck så kan jag väl förlika mig med tanken på att jag tackade nej till en sommar vid rivieran. Fast ångrar jag mig är det bara att hoppa på första bästa plan. Men jag är väldigt lycklig över att jag inte missar midsommar! Och att ha alla vänner runt omkring mig igen är något jag njuter av i fulladrag! Jag är en extremt social person!

Varför vara billig när man kan vara gratis?

Ja, en bra fråga va. Att åka och tömma någon annans frys på mat tyder på att man måste vara väldigt, väldigt fattig. Eller? Pinsamt!

Locktorp

Fy fan vad kul vi hade igår! Locktorp när det är som bäst måste jag säga! Och det var helt underbart att se Andrius lika go och glad som förr, se honom in action igen, han rockade loss totalt uppe på dansgolvet med oss tjejer! När bandet helt plötsligt sa att de skulle sjunga för ett födelsedagsbarn höll jag på att smälla av! Det var ju mig de menade! Vistt tänkte jag, häftigt! Tills de sa att jag skulle upp på scenen! Men snäll som hon var följde Pamela med mig upp, annars hade jag aldrig pallat att stå där uppe!

Många av flickorna jag var där med var på slagsmåls humör. Men inte jag inte, jag är för gammal och grå för sådant. Endå var det en tjej som muckade med mig, hon blev tok-sne på mig! Hon satt och hade någon djup konversation med Andrius och blev väl sotis när hon fattade att jag kände honom. Men jag ignorerade henne, jag var som sagt inte på bråk humör. Är ju inte typen som slåss. Fast kommer rätt person (eller fel kanske man ska säga?) och jag e på G så kan ju vad som hellst hända.

Får se vad som sker ikväll, jag ska vara nykter men några lär ju dricka!

Au revoir!

Ångesten kommer så smått krypandes inför hemfärden ikväll. Det kanske inte är så bra att det är just Jonna som ska köra mig till Landvetter, för säger jag en enda gång att jag inte vill hoppa på planet kommer hon tvärvända med bilen och gasa på mot Edet igen.

Hoppas den där jobb intervjun kommer snart så man får veta på den fronten i alla fall. Har ju mitt "barn-passar-jobb", men det är ju så lite timmar och det var ju inte det jag flyttade dit för att jobba med.

Igår var en super trevlig kväll hemma hos Richard, fan vad jag kommer sakna alla!!!

För han har tagit studenten!

Idag tog min kära lille bror studenten, och fy fan vad han är bra! Massa VG, massa G och två MVG! Det ni, inte illa pinkat av en kille som aldrig pluggar! Men så är han ju allmänbildad som få också. Vad mer kan man säga än att det varit en underbar dag som avslutades med en visit till Edet och en date med Anna Dante, och sist men inte minst lite mumsande på resterande smörgåstårta från studentfirandet, akompanjerad av mamma och hennes gubbe.

Jag och Tommie idag, Ale gymnasium. För tre år och en dag sedan var det jag som stod på samma skolgård och firade.





Fick dessutom höra en väldigt bra nyhet idag om ett uppbrott mellan två personer. Det var helt enkelt inte meant to be och det visste vi alla. Skönt bara att det är över, innan det gick för långt!

Trött på folk som lever på ANDRAS pengar.

Jag känner mig så köpsugen! Eller shoppingsugen som alla bloggare hellre säger, antagligen för att det låter flashigare. Jag är gött avis på mina systrar som ska till Ullared nästa helg, lagom tills att jag lämnat landet! Men men, vad är väl en bal på slottet? Jag lämnar ett troligtvis kallt och regnigt Sverige för att återgå till ett soligt och varmt Frankrike. Synd bara att Camilla bangade ur (som jag mer eller mindre väntat mig) på att hälsa på nu i Juni.

På tal om att handla. Är jag ortättvis när jag tycker att man inte ska handla en massa saker om man har skulder upp över öronen? Tillexempel skulder hos kronofogden på saker som lån, telefonräkning osv, eller skulder till kompisar? Saker (eller djur) som man inte ens betalat ännu? Jag anser att om man sitter med skulder har man ingen rätt att unna sig lyx som McDonalds eller pizza hur ofta som hellst, eller resor till Ullared och liknande. Hade jag varit skuldsatt (vilket jag långt och länge inte tänker bli eftersom jag skulle se det som en skam) hade jag fanimig sett till att leva på bröd och vatten. Nya kläder eller prylar eller hobby grejer hade självklart fått vänta, eftersom det är någon annans pengar man har i plånboken (tillexempel kronofogden eller liknande). Har man skuldsatt sig får man fanimig ta skiten och försöka ordna upp sitt liv. Men är man inte en vuxen och mogen människa så är väl kanske inte det så lätt att förstå. Så av barn och ungadomar kan man kanske inte kräva för mycket? Eller? Nej, inte av barn. Men även ungdomar ska ha vett på att betala av sina skulder istället för att handla mer och leva på andra. Snylta. Räkna med att få mat hemma hos kompisen eller liknande.

Så nu har jag passat på att tycka och tänka lite. Men är man skuldsatt så tycker jag man ska leva i skiten och rensa upp sina skulder innan man shoppar kläder och prylar eller käkar på McDonalds.


En vanlig kväll i en vanlig lägenhet kan ibland vara helt perfekt.

Tänk vad skönt det kan vara att bara kunna åka hem till en vän så fort man känner för det. Det är helt enkelt ovärdeligt. Längtar inte tillbaka till Frankirke för en sekund just nu vill jag lova. Men det kommer nog i takt med det dåliga vädret som verkar dra in över Svedala. I och försig längtade jag inte hit till Sverige för en sekund innan jag väl kom hit heller. Det är inte Sverige i sig som gör det hela, det är ju vännerna och la familia.

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att vakna upp och veta att man inte är ensam hemma just då, senare på dagen och sedan hela kvällen. Jag är för social för att leva som jag gjort i snart ett år. Och absolut på tok för social för att leva så som sommaren i Frankrike kommer bli. Bara en sådan sak som att äta pyttipanna-rester till middag, med lillbrorsan som sällskap får mig på bra humör. För jag äter inte middag ensam. Nu sitter vi här i hans rum båda två, jag vid datorn som ni förstår. Han läser en tidning. Även om vi kanske bara växlar två ord på hela kvällen (vilket alla som känner oss två vet är störtomöjligt, tjötigare personer är troligen svårt att hitta) så är det så gött att bara veta att det finns någon här hemma som man kan prata med om man känner för det.

RSS 2.0