Semester svenskar

måste ju bara säga att i kväll kommer min farbror Kent på teven! Klockan åtta på fyran kommer ett program som heter Semester svenskar, och där är farbror Kent med, jag tror de kallar honom Kenta i programet. Han bor i Phuket i Thailand. Ska bli riktigt kul att se honom, var ganska många årsedan som jag ens såg honom live! Mamma var och tittade in på hans bar nu när hon var i Thailand, och även Pamela har tittat in där, när hon och hennes ex var på semester trillade även de helt oanmälda in på baren och sa hej.

Jag och Pamela var med fabror Kent och åkte med hans segelbåt några dagar en gång för många många årsedan. Vi utgick från en liten hamn i Göteborg och åkte runt till lite öar. När vi barn var små kallade vi honom för godis-farbrorn eftersom han alltid hade med sig massa godis till oss när han hälsade på. Våran hund fick även hon presenter i form av köttben och liknande. Jag minns en påsk då vi fick ett enormt ägg av honom, jag var nog ganska liten för jag tyckte ägget var så stort, så stort! Kent har nu bott i Thailand i många år.

Smögensås och Citron

Att äta hemma hos mammsen ihop med syskon är mysigt, eller hur? Idag bjöd jag in mig själv hem till mamma på middag, hon skulle steka fisk. Eftersom även Pamela skulle komma fick jag åka förbi Boströms och inhandla lite mer fisk, jag köpte en likadan påse som mamma redan hade hemma, 750 gram stillahavsflundra. Mamma tyckte först det lät mycket med hela 1,5 kilo fisk, men ack så fel hon hade! Hon underskattar visst sina barns aptit! Kanske är det så att hon tänker på hur mycket vi åt när vi alla fortfarande bodde hemma, vilket var... Mellan sju och nio årsedan kanske, jag minns inte exakt! Nästan all fick gick åt, tre små bitar blev över. Det roligaste var att även Camilla som ligger hemma och är sjuk kom, så vi var hela fem personer! Inte varje dag detta händer precis. Att tajma in så alla vi kan sitta ner och äta samtidigt är kanske inte det lättaste alla gånger.

Annars har dagen vart soft, jag var på massage idag igen, och fan vad gött det är! Hoppas nu ma slipper ha ont igen på ett tag! Tänk vilken underbar pojkvän jag har som gav mig presentkortet på massage! Så borde alla killar göra då och då ;)

Sisters day

Den obligatoriska semlan har förtärts i sällskap av Linda och Dennis idag. Linda ringde och fick mig att studdsa upp ur sängen för att möta dem i Edet. När väl semlorna var uppätna trodde jag att jag skulle på massage, men icke sa nicke! Väl där visa det sig att jag tagit fel på dag, och det är i morgon onsdag som jag ska dit. Så jag åkte hem för att röja lite. Jag hade precis kommit igång när Pamela, Camilla och Vaide trillade in för att byta bil med Andrius. De skulle till Ikea och behövde mer utrymme än vad som erbjuds i Corsan. Precis när de skulle stänga dörren och gå bestämde jag mig för att haka på, vad är väl bättre än en dag med syrrorna? Det är inte mycket som slår det vill jag lova!

Efter den trippen grejade jag klart här hemma och lagade middag till mig coh Andrius. Det blen en kryddstark köttfärssås med spagetti. Jag hackade ner nästan en hel färsk röd chili och tre klyftor vitlök, och öste på med andra kryddor. Andrius tyckte det var lagom stakrt, jag tyckte nästan det var på gränsen till för starkt. Jag gillar i och försig stark mat, och det är ju även bra för förbränningen!

Dejting

Sitter här och kollar på Sex And The City med en kopp te som jag laddat med extra mycket honung i hopp om att få bukt på halsontet. Jag har tänkt lite på en sak, i amerikanska serier dejtar folk väldigt ofta mer än en person åt gången. Det är inte förens de verkligen har ett officiellt förhållande som de håller sig till att bara "träffa" en person. Det tycker jag är ganska förnuftigt egentligen. Varför inte hålla fler dörrar öppna tills man verkligen vet att man hittat nån bra att släppa in och stänga dörren om menar jag? här i sverige är vi väldigt konservativa när det gäller sådant tycker jag. Så fort man har haft en så kallad dejt, så får man inte dejta någon annan samtidigt, för då blir det livat!

Tur att man har sitt på det torra på kill-fronten! I dag hade kylplattan till datorn kommit till Gabriel, han var jätte glad över att få post. Så glad att han ringde och väckte mig för att säga tack. Förvisso var klockan ett på dagen, men sov gjorde jag allt. Jag jobbade i natt, och det var skönt att få komma ut lite igen! Jag fruktade inför natten i flera dagar, kanske delvis för att jag varit ganska krasslig ett par dagar, men det var i onödan. Jag trodde det skulle vara pest att jobba, men det var som sagt skönt.

Feet

Jag jobbade i natt, och gud vad skänt det var att göra lite nytta igen! Det hade varit ännu bättre om jag inte haft helt söndriga fotsulor dock. I går gick jag med Linda och Suvi på en långpromenad med Bella, Svea, Aggro och Cleo, och jag hade definitivt helt fel skor på mig. Jag fick mega-stora blåsor under båda fötterna och har gått på hälarna sedan dess. Förhoppningsvis kan jag gå normalare i morgon.

Det där med att flytta går segt. Vem vet, jag kanske blir fast här hela våren :(

Gnäll

Mår inget vidare alls idag. Har haft huvudvärk från och till hela dagen, och i omgångar har det varit en riktigt hemsk huvudvärk. Halsen gjorde väldigt ont när jag vaknade, men blev bättre framåt dagen, dock inte helt bra. Jag hoppas det bara är tillfällgit, så jag inte åkt på någon ny skit. Räcker väl att jag var sjuk så mycket i december!

Dagen har varit relativt händelselös, jag har varit hemma hos mamma en sväng och det är i princip det hela. Nu ska jag nog snart lägga mig och sova, ovanligt tidigt. Att komma i säng innan halvtvå-två är inte helt vanligt för mig precis.

Pain

Nu sitter man här ohc har ont i ryggen hur jag än gör. Anledningen: massage. Hon har tryckt rätt massa saker som tydligen var fel, vilket jag redan anade eftersom jag ganska ofta har ont i ryggen. Hon kunde till ohc med berätta vart jag hade ont bara på någon sekund, och hon förklarade anledningar till varför det kan göra ont, och ja måste erkänna att jag platsade väl in där.

Nu sitter jag och kollar på My perfect life med Vicortia Silvstedt, som jag diggar till tusen. Hon är bara så grym, smart och snygg. Tänk bara att hon pratar så många språk som hon gör! Svenska, engelska, franska och italienska hanterar hon så bra att hon kan vara med i live shower, det är fan inte illa pinkat!

Jag har en nybesiktigad pärla

Idag var jag och besiktigade bilen i Trollhättan, och det gick väl helt okej antar jag att man kan säga. Jag måste byta ett bromsrör, mer än så var det inte, och det kunde ju faktiskt ha varit mycket värre! Man ska se det från den ljusa sidan helt enkelt. Efter besiktningen åkte jag och Linda ut till Överby en sväng, sedan bar det av hemmåt. Jag bytte kläder och sedan tog vi en promenad i snön som fortfarande föll från den gråa himlen.

När jag kom hem frös jag som en hund, och sitter nu här med lite mag-ont. Hoppas det ger sig! I morgon ska jag på massage, jag fick ett presentkort på sådant av Gabriel i Lördags. Jag har haft ont i ryggen ganska mycket nu det sista, det är säkert för att jag sitter här och tjajatr med honom över datorn på kvällarna. Kan ju inte vara så bra för ryggen precis. Jag fick ett presentkort som var på samma summa som en helkroppsmassage, men jag tror jag ska dela upp det i stället på två omgångar ryggmassage, så man blir av mer värken. Nu ska jga fortsätta kolla på friends, det hade verkligen behövts en storstädning här vilket jag hade planerat idag, men min kropp säger nej. Jag som aldrig fryser nästan sitter i tjocka strumpbyxor med vanliga byxor utanpå, en t-shirt, en tunn-tröja, en college-tröja, min tjocka morgonrock och en fleece filt.

Bad-dag med två ursöta klillar

Nu sitter jag här och känner mig nästan lite febrig i kroppen, så där frusen och svag som man kan göra om man har feber. Jag har i och försig bara haft feber en gång de senaste fem-sex åren, så feber är det säkerligen inte. Jag skulle tro att det beror delvis på att jag bara äter ett mål mat om dagen, resten består av pulver. Att jag var uppe hyfsat i tid idag och åkte och badade bidrar säkert. Att bada med två killar på 1,5 och 2 år tar på krafterna, man plaskar ju inte bara runt för sig själv, utan har alltid minst en på släp. Det var väldigt roligt i alla fall. Både Adam och Sebbe tyckte det var superkul att bli upphystade i luften från vattnet. Det blev en välbehövlig fika-paus, lillkillarna och Jonna åt på, jag höll mig till en kopp te, eftersom jag går på min diet.

Efter badandet blev det att åka hem till Jonna och Jocke och slöa, tills vi bestämde oss för att äta middag. Jag åt en kyckling sallad, och denna gången tog jag ytterst lite sås till! Jag känner mig så stolt! Nu sitter jag här hemma och har precis kollat klart på Bad Company på teve4+. Jag har sett filmen förut men den är bra, så den dög ännu en gång. I morgon ska jag besiktiga bilen, får se hur det går! Nu ska jag troligen krypa ner under mitt varma dubbelsängstäcke och läsa en bok.

Totto

Nu sitter man här ensam på en lördagskväll och glor på teven. Funderar på att dra bort till Pamela och kolla vad hon har för sig. Har varit med Jonna hela degn idag igen, och nu i kväll var vi hemma hos dem och åt tacos med Suvi och Andrius. Naturligtvis var Jocke och Sebbe med oss. I morgon ska vi åka och bada med Linda och Tove.

Vi han även med en sväng till deta nya sallet som Jonnas häst ska stå i, och det var verkligen bra! Det var stort som sjutton, boxarna var bra, det var ljust och alla bekvämligheter fanns, om man nu kan säga så om ett stall.

En sådan härlig dag att vakna upp till!

Att vakna upp och blickaut och inse att åkrar och skog är täckta av snö är något jag verkligen älskar! När jag sneglade ut genom fönstret när jag vaknat idag så var det kritvitt ute, alldeles frostigt och fint! Det är helt underbart! Jag hoppas det kommer mera snö nu och att den håller i sig till den dag jag åker till Frankrike, men just den dagen får gärna alltihop försvinna, för annars blir det så ledsamt att åka!

Igår var jag och Anna barnvakter åt Sebbe en sväng, han är så go! Verkligen ett litet charmtroll, ett vilt sådant, Vi tog en promenad med vagnen in till Edet, sedan stannade jag med Jonna, Sebbe och Adam tills jag skulle åka och jobba. Jag la mig otroligt tidigt i natt, redan klockan 01 ungefär! Så att hoppa upp vid nio idag var inga som hellst problem.

Nu ska jag åka till Jonna igen tror jag, hon ringde och var uttråkad där uppe i skogen. Njuta lite av det alldeles underbara, fantastiska vädret! Jag kanske borde bott i Norrland... Denna dagen kommer bli härlig, det känner jag i hela kroppen, ändå är det fredagen den tretontonde. Jag är inte så skrockig av mig så det är nog inget med det.



Underbara Sebbe i förrgår, hans mamma är fotografen!


En dag i backen

Jag började dagen med att bli väckt av Jonna, hon ringde runt tio-någonting och undrade om jag kunde hämta upp henne vid elva-tiden vid dagis. Jag slängde i mig en påse pulver i farten som frukost. Vi har tillbringat dagen tillsammans med Anna och småpojkarna i pulkabacken. Sebbe är bara ett och ett halvt, Adam fyller två i slutet av månaden, men nog blev det tungt i slutet att dra dem upp för den lilla backen! Hur gulliga som hellst var de när de åkte. Även vi tjejer fick oss några åk.

Till middag blev det en kebab sallad från Roma. Men jag åt bara kött, sallad, tomat, gurka och lite dressing. Brödet fick vara, nu när man nyttig är. De andra drack cola men jag drack vatten. Känns bra att kunna sitta med andra och vara ståndaktigt och inte falla för frestelsen.

Efter maten åkte vi över till Edet och tog ut Annas vove på en promenad, så motion har det allt blivit! Men jag tror nog att pulkabacken brännde mer än promenaden. Nu i kväll har jag ätit en smörgås, brödet Solruta quinoa med lite makrillsfilé på, vilket jag räknade ut är ungefär 135 kalorier. En påse pulver ligger på 150, så jag kan ha gott samvete. I morgon blir det nog ingen mat, har fullt schema, så jag ska kanske köra på bara pulver.


Vem tror ni vinner? Svea och Bella hade dragkamp i Tisdags


Adam och Sebbe


Jonna och Anna påväg ner

Äntligen snö!

Snö! Snö! Snö! I dag när jag blev väckt av mobieln var det alldeles vitt utanför och snön föll sakta ner mot backen. Jag blev helt överlycklig! Det finns ingen bättre tystnad än den som infinner sig när snön faller, för det är verkligen tystnad.

Jag och Linda åkte tillsammans med Tove upp till Trollhättan och köpte en ny mobil till Linda, efter det begav vi oss mot deras hem och ut i snön tillsammans med hundarna. Det blev en del snöbollar och lite pulkadragande, lyckost Tove som satt i pulkan! Sedan åkte vi tre lite fyrhjuling. Jag passade på att ta en del bilder, men glömde kameran hemma hos mamma nu i kväll, så jag kan lägga in en bild eller två i morgon kanske.

Mikaela och Ronja var och hälsade på i eftermiddags, roligt att se det lilla busfröt igen!

Jag har tagit tjuren vid hornen!

Nu fanimej ska det ske. Nu ska jag gå ner i vikt. Idag har jag ätit förnuftigt. Jag tog en påse pulver förut. Åt några mackor av grovt bröd med mögelost på, eftersom jag ville bli av med osten inför mitt nya nyttigare liv. Sedan har det varit en bit melon och en kiwi. I morgon blir det pulver för hela slanten. Jag har tröttnat å att vara överviktig och har nu tagit tjuren vid hornen, jag ska gå ner i vikt!

Familjen annorlunda

Satt och kollade på "Familjen annorlunda" på fyran förut. Jag beundrar verkligen de som klarar av och orkar med att ha en så stor familj! Dock är den ena inte så jätte stor precis, fem barn, samma som min mamma har uppfostrat. Den familjen fick dessutom tydligen en hel del hjälp av barnens morfar bland annat. Mamma fick inte hjälp av någon, hon och delvis min så kallade far, uppfostrade oss helt utan hjälp. De hade ingen som avlastade dem. Mamma hade oss jsu dagar i veckan, femtiotvå veckor om året.

Jag tyckte ett inslag var lustigt, det var när åttabarnsfamiljen var och skulle bada. Mamman tjatade hela tiden om hur jobbigt det var att bada med åtta barn. Två av barnen är så stora att hon definitivt inte behövde ta hand om dem där. Då återstår sex barn att se efter. Varav ett inte kunde bada eftersom hon har en brännskada. Så den lilla satt hos den största dottern. Då är det bara (eller ja, bara och bara kanske är fel men...) fem barn kvar. Det var mamma, pappan och den äldsta sonen som skulle se efter dessa fem. Det blir två barn på varje vuxen och ett på sonen. Det är inte mer än de flesta andra har att se efter om man delar upp det på det viset. Jag tycker det är lite lustigt att mamman hela tiden klagade på hur jobbigt det var. Jag hade säkert själv inte åkt till ett badhus med så många barn, men hon har själv gjort valet att åka dit, så varför inte göra det bästa av saken?

Själv vet jag inte om jag alls kommer skaffa barn, det är absolut ingen självklarhet för mig. Men om jag gör det blir det definitivt inte så många som i de familjerna! Många av mina vänner har redan barn, endel har två, eller ett andra på väg. Jag vet inte om jag någonsin kommer ha ett liv som passar ihop med små barn. Jag har så svårt för rutiner och fasta punkter. Jag gillar när det händer saker hela tiden, förändringar och så, jag trivs med att flänga runt som en vante.Barn behöver trygghet, och jag vet inte om jag är en person som skulle kunna erbjuda detta. Kanske om man mognar lite? Men det kan jag ju inte veta nu om jag någonsin kommer göra. Sedan så skulle jag vilja ha en utbildning eller vara kunnig innom ett yrke inna jag skulle få barn, så man vet att man har något att falla tillbaka på ekonomiskt sett. det skulle inte räcka för mig med att Gabriel har jobb eller utbildning, Jag vill veta att jag skulle kunna försörja mig själv om det skulle behövas. Hur som hellst är detta inget ämne att stressa upp sig kring, jag är bara 21 och har många år på mig.'

Jag vet i alla fall att jag vill ut i världen och flänga runt, bara driva. Hamna där man hamnar och se lite mer av världen, och det är det som står högst upp på min lista just nu.

Mitt förtroende för poliser är lika med noll

Mitt förtroende för polisväsendet har återigen sjunkt. Det var fest i Hjärtumsgården i helgen, en över lag ganska misslyckad fest. De som hade den skulle fyölla 25, 22 och den sista tjejen tror ja skulle fylla 17. Eftersom två av dem var lite äldre trodde jag det skulle komma mycket folk i min egen ålder, och många äldre. Så var inte fallet. Medelåldern var låg, väldigt låg. Jag skulle gissa på 15-16. Det var absolut inte många där som var en dag över tjugo i alla fall. Vissa låtar som spelades var såna man minns från början på nittiotalet, fast nu i remix form. Jag misstänker att många av de som var där föddes efter att dessa låtar skrevs.

Polisen då? Ja, de kom dit efter att någon ringt dem. Piketen och några radiobilar, och en hel del poliser. Att ringa dit dem var minst sagt idiotiskt tror jag, för de gjorde ingen större nytta, tvärt om. Folk bryr sig inte om att polisen är på plats, det blir inte mindre bråk för det. Nästan tvärt om verkar det som. Det var en tjej i Hjärtum som muckade med folk helatiden, jag har ingen  aning om vad hon heter, men vi kan kalla henne Anna eftersom det är kort och lätt. Det ryktades om att Anna är nasist, eller rasist. Jag skulle gissa på att det är sant, eftersom jag vet att hon umgås med folk i de kretsarna, och de tre hon var i Hjärtum med ryktas det även om att de ska vara nasister/rasister. Om dessa fyra är det eller inte kan jag inte svara på egentligen, men det är mer eller mindre ett allmänt antagande i våran lilla kommun. Jag var påväg mot en grupp kompisar när jag hör Anna kalla dem jag går mot för "jude lakejer". Hon tar upp en näve snö och kastar mot dem, men lyckades inte träffa särskilt bra och gör ett nytt försök. Jag hör henne flera gånger kalla killarna för jude lakejer. Polisen står bara några få meter bort och kan inte ha missat vad som sker. En av dem hon kastade på frågar vad fan hon håller på med. Sedan går allt väldigt snabbt, men något man inte missade var att Anna verkligen sökte bråk. Hon slog till en kille utan att han rört henne, han råkade bara vara en av "jude lakejerna". Hon slog honom mer än en gång, men halkade sedan. Polisen stod hela tiden mycket nära och lät allting fortsätta, de bara tittade på. En av Annas killkompisar hängde på i livet som uppstod, och det blev mer livat. Tillsist tröttnar killen Anna slog (vi kan kalla honom Anders) och ger Annas kompis något eller några slag, och kompisen rammlar framstupa i backen. Då fförst ingrep polisen och tog Anders därifrån och trycket upp honom mot väggen. De var väldigt, väldigt hårda mot honom, trotts att han inte gjorde motstånd. Han har haft med dem att göra tidigare, var detta en hämnd från deras sida tro? Anders var inte anledningen till bråket, men det var honom de tog. Anders bror såg hur polisen behandlade honom och blev väldigt upprörd. Han började filma det hela, då blev polisen ännu mer aggresiv och en av dem lös rakt mot mobilen för att blända kameran. De var spydiga och hårdhänta hela tiden, de tog stryptag om Anders hals och började mer eller mindre släpa honom mot polisbilen. Då gick hans bror efter. Av ända anledningen att polisen ansåg Anders bror stå för nära dem sprayade de honom med tårgas, inte bara lite, utan de sprayade på ganska rejält.


När detta skedde började ännu en polis använda sin tårgas och de sprayade plötsligt på måfå, mot alla som stod nära. När allt detta pågick hölla Anna fortfaranmde på att mucka med folk och bete sig allmänt störande. Polisen ignorerade henne totalt, och en av hennes vänner hade fullt upp med att hålla henne under kontroll. Anders, som inte ens gjorde motstånd mot polisen, som inte hade startat bråket, som var den som var utsatt, honom behandlade de som skit. Kan detta vara för att de känner till honom sedan innan? Det samma gäller hans bror, de känner till honom sedan innan. Var det därför polisen gjorde som de gjorde? Jag har gått igenom det som hände så många gånger i mina tankar, men jag kan bara inte förstå varför de använde sådant övervåld och var så jävla orättvisa. Varför lät de Anna vara, men gav sig på den som var utsatt?


Det hela slutade med att Anders slet sig och sprang iväg, polisen han inte ifatt honom. Killen som stöp i backen gick det illa för, när jag hjälpte Anders bror in på toaletten för att skölja ögonen låg killen i en soffa, med en tand i handen. Anna vet jag inte vart hon tog vägen till sist, man kan ju bara hoppas på att polisen tog hand om henne. polisen stannade kvar, och fortsatte vara tyken. Av alla de jag pratat med som såg allting hända verkar det som om alla tycker som jag, polisen gjorde bort sig, de behandlade fel personer illa och var allmänt otrevliga och väldigt våldsamma. Vissa av poliserna kännde jag igen sedan i sommras, då det var Edet natta. Även den gången uppstod bråk. de poliser som den gången agerade väldigt våldsamt var några av de som även denna helg betedde sig illa.

Polisen har verkligen ingen bra relation till ungdommarna i våran kommun, och jag tror att få här har respekt för dem på rätt sätt. förr hade vi en polisstation här, och det var oftast samma poliser som patrullerade här omkring. Det tror jag är bra för en liten kommun. Men nu kommer polisen hit utifrån och verkar inte veta mycket om kommunen eller oss som bor här. För varje gång jag hamnat i en situation där polisen varit inblandad på fester och liknande har mitt förtroende för dem sjunkt mer och mer. respekt har jag noll för dem. Det ska inte vara så!

Det som stör mig mest av allt av det som hände i helgen var att polisen gav sig på Anders, men lät Anna gå fri. Jag hörde en peroson säga till en polisman "Det är ju nasisterna där borta som skapar bråket här" då svarade polisen bara "ja vi vet". Min fråga är, gav de sig på Anders eftersom de har agg mot honom sedan gammalt, eller lät de de så kallade nasisterna vara just för att de inte ville ha med nasister att göra? 


Sju år och två dagar har gått

Det känns helt otroligt att tänka på att det redan gått sju år. Sju år och två dagar för att vara exakt. Måndagen den fjärde februari tjugohundratvå förändrades hela mitt liv, för alltid och totalt. Det är dagen då jag började leva på riktigt, dagen då min familj började leva. Jag bestämde mig för att aldrig mera, aldrig någonsin, låta någon trycka ner mig igen. Ingen skulle någonsin få kalla mig något elakt utan att jag skulle försvara mig. Ingen skulle någonsin få göra mina nära illa ostraffat.

Det var en turbulent tid, början på 2002. En underbar tid. En hemsk tid. En rolig tid. En orolig tid. Det var så mycket som hände, så mycket kännslor som bubblade upp. Vi levde. Det var den mest udda vår jag någonsin upplevt, och jag kommer troligen aldrig uppleva något lika udda. Vi träffade människor som vi aldrig kommer glömma, människor som kom att betyda så mycket för oss. Hur tufft vi än hade det har jag aldrig kännt mig mer levande än då. Vi skrattade, vi grät, vi var tillsammans. Vi var fria.

Måndagen den fjärde februari 2002 kommer för alltid vara vändpunkten i mitt liv. Jag kommer aldrig glömma den dagen, och jag minns fortfarande väldigt mycket väldigt tydligt. Det spelas upp om och om igen i mitt huvud som en film. Jag ser framför mig hur jag väljer Lassie och Krax först av allt, tillsammans med kortet på Hero. Det var viktigast för mig, dessa tre ting. Jag hade valt samma om jag stod inför detta val även idag. Materiella ting är inte allt i världen, man kan leva utan dem. Men dessa tre är jag oändligt glad att jag valde ut. Nu har jag precis packat ner Krax i en låda. Jag funderade först på att ta med honom på mitt äventyr, min flytt till Frankrike. Men jag är så rädd att han skulle komma bort, kanske på någon flygplats eller så. Han får helt enkelt vänta här hemma tillsammans med mirandanallen jag fick av Gabriel för två årsedan.


Man kan älska materiella ting oändligt, men ingenting är lika underbart som frihet.

"När kom singelmänniskor att betraktas som spetälska?"

Sitter och kollar på ett avsnitt av Sex And The City just nu, det handlar omhur folk verkar undvika och se ner på enamma personer. Jag tror det stämmer till viss del, när man kommit över en viss ålder. Jag märker själv hur folk ibland nästan verkar undvika mig bara för att jag inte kommer i par. Om man nu tvunget måste göra saker två och två, kan man väl bjuda med en till ensam person. Jag har även märkt att jag har vänner som folk inte ringer längre när de blir singlar.

Varför utesluta folk bara för att de inte sitter ihop med någon mer? Jag får citera Carrie i SATC: "När kom singelmänniskor att betraktas som spetälska?"

Sjukt

Kollade på efterlyst nu i kväll, och måste säga att tanken på att vissa människor är som de är, äcklar mig. Alla får vara hur de själv vill, ja visst. Det ger mig inte mindre rätt att tycka vad jag vill om dem, och om människor som gör sådant som i repotaget i Efterlyst tycker jag inga höga tankar, jag tycker inte de förtjänar att få finnas bland oss som inte är sådana, de utgör ju faktiskt en fara för samhället. Kalla  mig trångsynt eller vad ni vill, men om ni hade en dotter, syster eller vän som mördats på samma sätt som tjejen i repotaget hade nog ni varit lika dömmande som jag är. Jag kan inte ens tänka mig hur hennes nära och kära mår.

Efterlyst

Hide and seek

Kollat på en riktigt creepy film nu i kväll. Jag är inte mycket för rysare, men trillers gillar jag, och denna lutar mer åt rtiller hållet. Jag gillar inte filmer som är orealistiska, just för att de är orealistiska. ¨Hide and seek heter filmen jag kollat på i kväll, den bör verkligen ses!

Snö

Kan inte snön komma någon gång? Jag vill ha djup snö, så där så inga vanliga skor håller fötterna varma och torra. Jag går fortfarande runt i sommarskor. Inte sandaler och sådant, men vanliga låga, tunna skor. Flera decimeter snö är vad jag vill ha. Så man kan slänga sig på marken och göra en snö-ängel eller två. Jag sitter här hemma just nu och ber till vädergudarna att snön ska infinna sig så snart som möjligt!

Söndag

Maten står i ugnen och jag sitter i soffan. En söndag har snart passerat, i hop med en hel helg. Idag var jag hemma hos Suvi och kollade in hennes nya lya. Linda har lite funderingar kring ämnet efternamn, hon heter Barkman men funderar på om hon vill behålla det eller inte, nu när äktenskapet står runt hörnet och väntar. Dennis heter Andersson i efternamn, och det är väl inte så extremt upphetsande kanske. De tycker det är för vanligt, och jag håller fullkomligt med dem. Det är inte alltid så lätt, det där med namn. Som Andrius, hur många tror ni stavar rätt till hans efternamn? Danisevicius. Någon han träffa har tydligen sagt en gång att det är som att ta hela alfabetet i handen och skaka om, och ut kommer hans efternamn.

Har ni kollat in parodin på Obama på youtube? I can do what ever I like.

RSS 2.0