Beslutsångest?

Undrar just om jag har fattat ett beslut. Känns så. Känns bra. Ser plötsligt ljuset i tunneln. Har en vision. Men måste bara försäkra mig om att jag inte är ensam om att tycka att det är en bra idé.

Men... Har jag verkligen kommit fram till det nu då? Jag vill ju inte ge upp. Så är det då verkligen rätt? Jo........ Det får fan finnas en gräns.

Jag börjar på måndag

Via sms fick jag idag en inbjudan om att åka till hem till Christian i Triemli för grillning på hans terrass (han bor på 6:e våningen och har en liten mysig takterrass). Är man översocial av-sig och dessutom ledig tackar man inte nej till något sådant. Jag var tydligen den enda som resonerade så, för det blev bara jag, Christian, Päivi (som är Christians typ flickvän) och Nicolas (som bor hos Christian i väntan på att hitta eget). Så det blev en engelskspråkig kväll, då Päivi är finska och Nicolas är fransman.

När jag skulle gå till tåget insåg jag att jag hade ont om tid, och fick springa. Jag höll på att dö, flåsade som en galning och svettades som en gris när jag väl satte mig på tåget. Pulsen var troligen uppe i 390. Jag vet inte om jag ska ta detta som ett tecken på att min förkylning fortfarande sitter i, eller att jag heltenkelt bara tappat allt nu efter min långa frånvaro på gymmet. Jag har verkligen sett fram emot att gå dit i morgon, men nu vet jag inte om jag kanske borde vänta, eller om jag absolut borde gå. Förkylning eller förslappning?

Hur som så tänker jag gå dit och se vad som händer. Jag ska bli kvitt de där kilona jag lagt på mig sedan vi åkte till USA Och jag ska bygga benmuskler inför skidsäsongen! Från och med i morgon ska jag även utesluta onyttigheter minst fem dagar i veckan. Det svåraste blir den där "ta-en-öl-med-kompisarna-på-nått-mysigt-ställe-mitt-i-veckan" vanan som man lagt till med sedan man flyttade till Schweiz. Men jag tycker det är värt det, för jag älskar att träna, och får en extrem kick varje gång jag presterar lite bättre resultat. Dessutom blir man sjukt mycket piggare!

Freitag

Fredag och jag är ledig ikväll. Underbart! Jobbar dock från lördag kl 12 till söndag kl 18, så det får väl bli hyfsat lugnt antar jag. man kan inte alltid få jackpot när det gäller jobbet.

Sensommar

Jag hade nog rätt igår när jag konstaterade att det verkar som om jag är frisk nu. Dock vaknar jag med extremt mycket slem och kan knappt andas (ja, det är faktiskt inte en överdrift) eftersom jag är helt igenproppad, flera gånger under natten och på morgonen. Men det får jag räkna med ett tag nu, för har det väl kommit så sitter skiten i på mig. Sånt är livet.

Tycker det är så otroligt jäkla kul att världens underbaraste storasyster och världens bästa Niklas har ett eget hus nu! Ska bli spännande den dagen då man kommer hem och få se hur de har det! Nu ska jag ta min bok (To kill a mockingbird av Harper Lee) och gå ut och sätta mig i sensommarvärmen med förhoppningarna om att få lite färg! 

Joyeux anniversaire

Ikväll var en sådan kväll då man minns vad som är bra med Zürich. För visst är det så att jag inte alltid känner att detta är min plats på jorden. Ibland tänker jag att jag inte alls gillar Zürich. Men det handlar egentligen mest om att jag saknar Nice och Monaco, och även Lilla Edet och Sverige. Zürich kan man inte ogilla, Zürich är underbart. Finns väl bara en nackdel, att vädret inte är lika bra som i Nice, men vafan, vädret kan inte vara som på rivieran överallt.


Precis när jag tog kortet smög Maja sig in i bilden!
Christian sa till mig i förmiddags: Men jag har bestämt mig för att inte dricka under veckan, utan bara i helgen, denna veckan. Råkade bli lite redan i måndags, så jag ska inte dricka ikväll, du får dricka för mig så tar jag en cola. Det slutade med att han beställde in största ölen av oss alla, och drack flest margaritas skulle jag tro!



Nicolas, Christian och Rita



Men i alla fall, ikväll var en härlig kväll. Underbart väder har det varit, inte för varmt (äntligen!) och jag fick ihop lite folk till att ta en öl och äta lite mat på stan. Nicolas som mer eller mindre är "ny i gänget" fyllde år, så jag tog tillfället i akt att samla ihop folket, mobilen gick varm. Jag tänkte att han kan ju inte sitta hemma på sin födelsedag stackarn, har bara varit i Zürich drygt en månad och känner säkert inte så många än. Han är fransos, så det var engelska som gällde ikväll.


Jag och födelsedagsbarnet (barn och barn... 29 fyllde han!)

Pillertrillare?

Dagen lider mot sitt slut (! Ja, jag vet att det redan är "i morgon") och jag har plöjt igenom sista skivan av säsong 4 av How I met your mother nu ikväll. Detta skriver jag med risk för att låta som en såndär tråkig no-life människa som bara sitter hemma och glor serier dagarna igenom, men så är icke fallet. Nej, jag är ju sjuk! Då får man passa på att göra sånt som många andra gör halva sina liv.

No offence, men tycker ni inte att ni slösar bort otaliga timmar av erat liv om ni sitter klistrade framför X antal olika serier? En serie är okej att följa. Max, absolut max är två. Men då ska man inte vara så besatt att man deppar ihop om man missar ett avsnitt. Nej, såpass att man planerar in att se varje nyutsläppt avsnitt på tv:n får man bara vara med en serie. Annars är det för mycket. Och de som faktiskt inte kan vänta med att se serien på tv, utan laddar ner de nyutsläppta avsnitten direkt, de är tråkiga no-life människor. Thats it.


Mitt mini-apotek! Det jag tror mest på av allt här är det som syns minst! Honungen! Men allt detta intar jag just nu.

Nu har jag pumpat i mig mitt lilla mini-apotek och ska strax sova. Ni som känner mig vet att jag är anti-läkemedel så långt det går, mer eller mindre. Ja, jag tar ppiller, det är väl det. Jo, förresten, käkar betakaroten ibland också. Annars hade jag fortfarande varit vit som ett lakan. Hur som, jag tar inte ens alvedon, bara om jag verkligen, absolut måste. Jag tar kanske i snitt 2 alvedon om året, utan att överdriva. Minns inte ens när jag senast tog en alvedon faktiskt. Men nu kom jag av mig igen... I alla fall, nu har jag ett mini-apotek som jag pumpar i mig, eftersom min chef är paranoid. Vi får se, det kanske faktiskt hjälper.





Dagens ord går till Reinfeldt

Politik är hyfsat intressant tycker jag, men, det finns fanimig inget parti som stämmer bra in på allt jag tycker och tänker. Kanske är för att jag faktiskt tycker och tänker ganska mycket. Hade varit lättare om man hade färre saker i huvudet, färre saker man tyckte var viktiga då det lider mot val.

Jag är absolut ingen blåmes, inte det minsta lilla. Snarare på den röda sidan. Men allt de röda säger är inte rätt heller. Dagens ord skulle jag vilja ge till Reinfeldt, även om jag inte är något fan av honom alls. Här har ni anledningen:



Neeej. Jag tycker inte vi ska skicka hem varenda invandrare som traskat över gränsen. Noep. Jag tycker bara att vi får tagga ner, slut ta emot invandrare ett tag nu, tills vi kommer på rätsida med landets ekonomi och får en minskad arbetslöshet.

Sedan tycker jag vi kan ge många av alla socialbidragstagare en rejäl spark i röven ut i det verklige livet också, för det finns fanimig många som sitter på sina arslen dagarna i ända utan att ens försöka försörja sig själv. Jaaa, jaa, jag vet, det gäller inte alla bidragstagare, givetvis.

Sjukling drömmer om semester precis efter semestern!

Ligger i sängen och glor på webbtv. Att komma direkt från semestern och vara sjuk är väl ingen hit, men så är det i alla fall. Rastlös som satan blir jag av att vara hemma en hel dag, fattar bara inte hur folk står ut med det! Ja ja, jobbar hela helgen så jag behöver inte undra mer hur den kommer bli. Hade ju kunnat vara så att man eventuellt hade fått besök, men icke då. Jobba ska man göra. Får hoppas på nästa helg istället, och jag hade dessutom detta på känn.

Drömmer mig bort till en till semester, till våren. Vi får se vart vi åker, att vi åker tror jag verkligen, men vi vet bara inte vart. Det beror ju lite på när vi båda kan få semester, och om vi vill till varmt ställe eller någon skidort!


Tillbaka till Langkawi och The Andamanbay kanske? Nej, får bli en ny plats tycker jag!

Imse vimse spindel

Så vad ska jag hitta på nu då? Jag har städat, diskat, tvättat, badat, facebookat, packat upp mina resväskor... Ja, allt sånt där som man kan göra när man är hemma från jobbet för att man är sjuk. Visst, städandet tog lång tid, i sakta mak, men så får det vara när man faktiskt är sjuk. Det var inte ens mycket att städa. Men blev så irriterad på att se skiten framme. Disken var inte heller avancerad, gick fort. Resväskorna var redan halt-uppackade.


Denna spindeln städade jag inte undan, nej, det gjorde Niklas i fredags! Spindeln hade flyttat in i hans och Pamelas vardagsrum!

Jag har laddat upp bilder till datorn också. Läste om en tjej som skrev att tjejer verkar tro att de blivit fotografer, och skaffar fotobloggar, så fort de köpt sig en systemkamera. Jag håller med henne. Många tjejer verkar tro att de är mer eller mindre fotografer, så fort de håller i en systemare. Skapar fotobloggar där motiven är ganska enformiga. Oftast är det samma motiv i olika vinklar, färger och ljus. Sådan tänker inte jag bli. Dessutom har jag haft min systemkamera mycket längre än min blogg, och var fotointresserad långt innan jag ens läst om att bloggar fanns. Men jag tror i alla fall inte att jag är en fotograf, och detta är inte en fotoblogg. Däremot lägger jag upp bilder för det mesta. Jag tycker det färgar bloggen lite och dessutom är många av bilderna från min vardag och mitt liv inte skapat som en kuliss, utan så som livet verkligen är. Visst finns det säkert ett och annat montage, men de är sällsynta vill jag lova!


Tillbaka i Schweiz

Tillbaka i Schweiz. Och allt vad det nu innebär. Inga mer timmslånga telefonsamtal titt som tätt i alla fall. Det får vänta tills på kvällarna, eftersom jag inte får prata i telefon då jag arbetar. Även om jag fortfarande utför mitt arbete samtidigt. Inte ens om jag grejar med tvätten.

Well well, här är det så varmt redan nu på morgonen att shortsen och ett linne åkte på. Jag åkte från hösten i Sverige till sommaren i Schweiz.


Inget vettigt

Typiskt att man skulle trampa snett i lördags, bara någon minut innan taxin kom! men kul hade vi i alla fall.Tänk att Locktorp kan vara så roligt! Men det är väl sällskapet som gör det!

Nu har jag städat här "hemma" lite. andrius har nog sällan haft så välstädat som det varit dessa veckor! Igår kväll såg vi två filmer, den ena var Grown Ups. Den var ganska rolig, inte lika bra som jag hade hoppats på, men helt okej!

Snark

Undrar varför de lägger sömnmedel i öl. Har vart dödstrött hela dagen!

:D

Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love


Yes.


Åh vad jaglängtar till våren och en semester någonstanns långt borta!

Love :D

Wainscott

Undra vad man har försig nästa år vid den här tiden? Vilket land man befinner sig i... Vilket man bor i? troligen bor jag inte i Schweiz i alla fall. För det hade ju inneburit att jag hade bott där i mer än 1,5 år då, det kan man ju inte, bo på samma plats så länge! nej, skämt å sido, dock brukar ja hinna flytta innan 1,5 år gått...


Så här bodde jag (ensam) i Wainscott... Loftet var "sovrummet". Det är ett f.d stall som man renoverat om!


Poolen, sedd från poolhuset. Familjens hus i bakgrunden.


Poolen och poolhuset... Här spenderades det en och annan timme vill jag lova!


Kåken.

To do

Det finns mycket saker man vill få gjort under sin livstid. Väldigt mycket. Jag har hunnit med några, sånnadär som man inte-gör-varje-dag-saker. Tillexempel:

flygit hellikopter
Ridit kamel
Varit i New York
Glidit genom Malaysias mangrove träsk
Strosat på Hong Kongs gator
Flyttat till ett främmande land (x2)

Och så vidare.

Det finns oändligt med saker jag vet att jag vill göra. Några av dem, som jag inte gjort är:

Hoppa fallskärm
Dyka bland koraller och finafiskar
Simma med delfiner
Se pyramiderna
vandralängs Inkaleden

And so on.....

New York

Ja, man har alltså hunnit med Long island (The Hamptons) och New York i juli.


Central Park


Vid Broadway


Central Park, sett från Rockafeller center.


Empirestate building. Även detta sett från Rockafeller center.


Times Square och New Yorks karaktäristiska taxibilar


Jag, Times Square



Sådärja. Lite bilder orkade jag i alla fall ladda upp!

Upptagen!

Här har det inte skrivits ett ord på flera veckor! Jag skyller min frånvaro på att jag haft fullt upp. Detta har jag inget emot alls! har hunnit plöja mig igenom New Yorks underbara Manhattan, restauranger, stränder och hamnar på Long Island, affärerna i the Hamptons och nu sist men inte minns är jag i Sverige.

Någon dag ska jag uppdatera lite om allt, nu ska jag och Andrius glo på tv!

RSS 2.0