Massa tjöt

Igår var vi på Gozo och njöt av solen och livet. Det var speed-touristing som hette duga kan man säga, för vi stannade bara en lite stund vid varje plats. Vill man hinna se allt på en hel ö på bara en dag så är det så man får göra.
På kvällen såg vi The Socialnetwork. Filmen fick mig att tänka på något som jag tänkt på lite då och då. Anonymitet och privatliv på nätet. Så många lägger upp så mycket mer info och bilder osv på sig själva än vad de egentligen borde. Man behöver inte printa ner precis all info om vem man själv är, det finns liksom ingen bra anledning till det alls. Och bilder. Ja... Så många lägger upp bilder de egentligen borde tänkt över lite. Bilderna man lägger upp på nätet blir plötsligt till allmän beskådning, och folk kan leka hur de vill med dem. Som ungdomar som lägger upp supar-bilder på sig själva och nästan inga seriösa bilder, de tänker nog inte på att det kan ge negativa resultat vad det gäller arbetslivet. Om alla som vill kan se dina bilder kan den du söker jobb hos gå in och kolla dig, tänka att "nej fan hon super ju bara" så har du en jobbmöjlighet mindre.
Eller rent allmänt. Hur vill just du bli uppfattad? Spelar det dig någon roll? Vill du att folk ska tro att du inte tar något i livet på allvar? Lägg då bara upp oseriösa bilder. VIll du att folk ska tro att du bara glassar runt och inte gör något annat, lägg upp "stekar-bilder" Vill du bli uppfattad osm en fjortis, lägg upp bilder tagna ur en "halvsnedprofil" vinkel, och absolut uppifrån, för att inte tala om att din u-ringning måste synas. Ja, ni fattar vad jag menar. En bild säger mer än tusen ord helt enkelt.
Och om man har barn... Tänk på att det finns många sjuka människor där ute som kanske letar upp just dina småbarnsbilder och gör gudvetvad med dem. Så tänk på hur du exponerar dina barn på webben! Glöm inte att bilder kan sparas i evigheten, din son/dotter kanske inte uppskattar att grannens ungar har bilder på datorn på dem när de var mindre.
Ja ja, nu blev det tjötigt. The Socialnetwork var i alla fall bra och jag tycker absolut folk borde tänka över sitt internetanvändande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0