My life as a nanny

Jag fick några frågor av "Total Pink" som jag tänkte att jag faktiskt kan svara på här, för det kanske är fler som är nyfikna!


"Vad har du för sysslor ??? Är du ledig ngn dag ?? Vad gör du på fritiden ??"

Mina sysslor är först och främst att lämna/hämta barnen i skolan då deras mor inte har tid. Även att få upp slashasarna ur sängen på morgonen (morgontrötta barn!) och se till att allt är i sin ordning inför skoldagen. Efter skolan är det olika träningar som de ska lämnas/hämtas på, så som balett, fotboll, kör/sång, tennis, modern dance, hiphop och golf. Detta är en aktiv familj, och barnen verkar tycka att det är väldigt kul att hålla på med så många saker. Är deras mor och far inte hemma blir det jag som gör läxorna med dem (inte lätt när de är på tyska, men när det är engelska går det som en dans!) och fixar middag åt dem. Även får dem i säng. Det är även min uppgift att hålla rent och snyggt efter barnen, alltså plocka i ordning deras leksaker om de sprider dem runt huset (vilket de sällan gör, de har varsitt rum och ett stort lekrum) och gå ner med deras tvätt till tvättstugan, och även ta upp den rena tvätten. Som tur är så behöver jag varken tvätta eller städa, jag behöver inte ens plocka in disken efter dem på morgonen om jag inte vill (vilket jag gör ändå), eftersom familjen har en städerska som kommer varje vardag.

Så det är helt enkelt väldigt mycket kring barnen och inte så mycket mer. Förutom att jag ska handla mat åt familjen en gång i veckan och lämna/hämta kläder från kemtvätten samma dag.




Om jag är ledig beror helt på. Mamman i familjen är operasångerska och har väldigt varierande schema, men ibland kan hon vara borta ett par dagar i rad, ibland en vecka eller så. Hon har sagt att när det är så, så vill hon ha barnen helt själv ett par dagar efter att hon kommit hem.  Men jag kommer ha mer eller mindre varje vardagsförmiddag (fram till 15.15) ledigt, då barnen är i skolan. Detta tack vare att jag inte behöver städa eller så.


Fritiden har inte kommit igång riktigt ännu, jag har ju precis kommit hit, så jag har fått "in skola" mig ganska mycket hittills. Men nu när ledigheten kommer ska jag börja plugga tyska på en språkskola här i Zürich, och jag har fått ett gymkort av familjen, så träning lär det bli framöver. Känner inget folk alls här än, men får väl se till att komma ut bland folk och socialisera mig snart!





Kommentarer
Postat av: TotalPink- J

hmm en evo har 260 orginal och då är den mkt större och tyngre. Sen är det inte extremt mkt, men det går endast bort 25 hk i drivlinan medans en evo går bort 100. Evo klassas som en race bil därför jag jämför. Men med ett nytt luftfilter och nytt avgassystem har vi 360 hk :)Sen kan vi jämför med sveriges så kallade värsting saab aero som har 210 hk, där slår mazdan den med. Så jo, jag vill nog säga att det är mkt under foten. Sen gick det bra, men den är ettrig som en arabhingst ;)

2010-01-08 @ 18:35:12
URL: http://mizztang.blogg.se/
Postat av: TotalPink- J

jo klart det är skillanad på en bil som kostar 1 miljon eller 300.000. Men till mina mått sätt och människor i min ålder så är det en bra/cool bil :) känner ingen i min umgängeskrets som går in till en bilhandlare och ber om en helt ny bil för 300.000, drar kortet och så är det bra med det :) men som sagt jag kan förstå vad du menar :) rätt kul med en bil som gått 11 mil haha :D

2010-01-08 @ 23:29:20
URL: http://mizztang.blogg.se/
Postat av: Jennie

Känner du inte någon i din umgängeskrets som kan det "mizztang" ? Du verkar ju inte tjäna några pengar själv så någon måste du ju känna som kan det? ;)

2010-01-10 @ 00:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0