Krig och fred


Europeiska flagga och Trikoloren (frankrikes flagga)
Fotot är taget av Mig, Promenade Des Anglais, Nice 



Åttonde maj har kommit och dagen är röd. Här i Frankrike slösar man inte bort de röda dagarna genom att jobba, nej då! Här är nästintill allt stängt och igenbommat. McDonalds nere på Carrefour här i Nice har öppet, så även ett litet Casino som ligger en bit ovanför Mont Boron, det tar runt en kvart att gå dit från vårat hus på Les Deux Corniches.

Men till saken, det är alltså åttonde maj, Fête de la victoire 1945. Så kallas denna dagen här. Allmänt kännd som fredsdagen för Andra Världskrigets slut. I Norge är det flagg dag, och de benämner den som Frigöringsdagen. I Sverige? Vet vi ens att det är en speciell dag? För det är ju en väldigt speciell dag. Men vi hissar inte ens flaggan i Svea rike. Varför? Är det för att vi inte blev lika hårt drabbade av kriget som så många andra länder i Europa? Sverige blev ju rent av rikare tack vare kriget. Men ska vi då inte iallafall kunna hedra minnet av denna dag? Dagen då freden flög genom europa? Hur många svenskar vet alls vad denna dage betytt för historien?

En salig blandning av flaggor, Promenad des Anglais.
Jag tog fotot i April i år




Det är förövrigt 123 årsedan som Coca colan kom till världen. Denna förädiska dryck. Jag kallar den förädisk för jag har själv haft problem med den, överkonsumtion. Coca cola är troligen ett av världens absolut mest välkända varumärken..

Alltså är den åttonde maj en dag man borde tänka till lite på. Så fyller Gabriels bror 20 år också. Grattis Alexander som ligger i lumpen just nu. På tal om krig och fred.


Kommentarer
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

sv: Haha första meningen gjorde mig livrädd!! XD

Och eftersom kommentaren var så lång så tänkte jag att "oh no nu kommer en skitlång redogörelse för hur dåliga bilderna är" ;) haha...

Pust

Nej men tack! :D Då har jag ju lyckas lite i alla fall ;) Även fast det var lite taskigt mot dig att börja längta sådär ;)



Jag fotar med blixt i motljus - oftast.. som kompensation för ljuset som kommer bkifrån :)



...ops nu måste jag dra till jobbet... ha de gott! :)

2009-05-08 @ 06:37:18
URL: http://nevnarien.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0